Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tips om je haar mooi aan de lucht te laten drogen

Af en toe föhn ik mijn haar, maar soms laat ik het na het wassen aan de lucht drogen. Ik weet het: dat wordt minder mooi dan wanneer je het fohnt, maar inmiddels heb ik zo mijn trucjes om mijn haar er mooi uit te laten zien, ook als ik het niet föhn. Vandaag deel ik graag die simpele tips met je!

Leestijd

Geen zin om te föhnen

Zeker in de zomer laat ik mijn haar na het wassen vaak aan de lucht drogen: het voelt ook zo lekker om met nat haar naar buiten te gaan. In de winter doe ik dat bijna niet, dat is toch niet zo prettig, met de koud buiten. De keer dat ik voor het laatst mij haar heb geföhnd kan ik me niet eens herinneren, haha… Terwijl het natuurlijk wel heel mooi is, dus ik ben altijd blij als de kapper het doet. Anyway, ik wil je vandaag dus graag vertellen hoe ik ervoor zorg dat mijn haar mooi zit als ik niet bezig ga met een föhn. Ik realiseer me trouwens dat dit niet werkt voor elk soort haar: als je haar hebt dat vrij pluizig is en alleen glad wordt door hitte dan kan ik me voorstellen dat deze manier niet voor jou werkt.

Stap 1: wassen & product erin

Eerst was ik mijn haar natuurlijk. Ik gebruik nu graag een shampoo en conditioner van LUSH. De shampoo heet Wasabi Shan Kui en de conditioner Valkyrie. Zo begin ik na het wassen al met gehydrateerd en verzorgd haar, dat scheelt natuurlijk de helft.

Maar dan is het niet klaar. Na het wassen borstel ik het voorzichtig door en dan doe ik er altijd twee producten in: een volumeproduct en een verzorgend product. Ik gebruik graag Moroccanoil Thickening Lotion of een volumespray van Keune die niet meer verkocht wordt, maar volgens mij is hun Style Root Volumizer een goede vervanging. Ik gebruik nu LUSH Willow The Wisp, een thickening serum. Dit soort producten zijn eigenlijk gemaakt om te gebruiken in combinatie met een föhn, maar ik gebruik het ook gewoon als ik het aan de lucht droog, want ik merk gewoon verschil. Ik kies trouwens een van deze volumeproducten, dus ik gebruik ze niet in combinatie met elkaar.

De foto rechts is wanneer mijn haar helemaal droog is en als ik er dan nog niet met mijn handen of een borstel aan gezeten heb. Het zit nog wat plat, maar dat ga ik nu oplossen.

Stap 2: in droog haar volume maken & pluis weghalen

Als mijn haar dan eenmaal droog is, borstel ik het door. Vervolgens doe ik een serum in de punten (ik gebruik nu Andrélon Oil & Care) en volumepoeder bij de aanzet (ook Andrélon). Ik toupeer mijn haar dan hier en daar voor nog wat extra body en dat is het . Vervolgens zit mijn haar prima en gedurende de week gaat het nog mooier zitten, dan krijg ik er van nature wat slag in. Als ik dan weer met wat droogshampoo en/of volumepoeder aan de slag ga, krijg ik weer meer volume.

De producten die ik graag hiervoor gebruik


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.