Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tips: hoe combineer je mega heftige lipsticks

Een van de oudste regels van make-up: kies je focuspunt. Ik zeg dan altijd gekscherend: dan kies ik m’n gezicht. Er wordt natuurlijk bedoeld dat je óf je lippen laat knallen óf ogen. Ik vind niks moeten, maar ik merk dat een heftige lipkleur combineren toch wel als lastig wordt gezien. Ik laat je vandaag allerlei opties zien met verschillende felle lipsticks.

Leestijd

BASIS

Laat ik nogmaals voorop stellen dat niks moet. Dit zijn geen zwart-wit regels maar dit is hoe ik ervaar dat een felle, donkere of intense lipkleur het mooist tot zijn recht komt.

Ik kies wel graag voor een mooie egale basis. Rode vlekjes worden bijvoorbeeld geaccentueerd als je bijvoorbeeld een rode lipstick draagt. Als je wat vlekjes of onrustige plekjes hebt in je gezicht, wordt het geheel vaak wat onrustig voor het oog.
Ik kies voor een volledige gezichtsmake-up, maar niet teveel blush. Ik kies dan liever voor een tikkeltje meer bronzer als je behoefte hebt aan kleur en dimensie. Afhankelijk van de lipstick kies ik of ik een highlighter gebruik. Bij een hele glanzende lipstick zou ik het eerder achterwege laten. Ik kies graag voor contrasten.
Ik ben ook zuinig met contouren. Een hele zware contour met een hele intense lipkleur maakt je hele look vrij dramatisch. Kan, maar daar kies ik niet snel voor.

Wat ook zo is, is dat ik een vrij grote mond heb. Letterlijk en figuurlijk. Lipsticks zijn bij mij daarom nog al snel dramatisch. Probeer daarom uit of dit voor jou ook geldt. Vraag eerlijke vrienden en vriendinnen om hun mening als je niet zeker bent, en probeer ook vooral veel verschillende dingen uit.

ROOD

De rode lipstick die ik gebruikte: Catrice Velvet matt lipcream 060 REDvolution. 

Een rode lipstick is zo krachtig dat ik merk dat ik het toch vaak wel een soort prettige tegenhanger vind om mijn haar in een staart te dragen. Dat maakt het wat frisser, wat jeugdiger wellicht. Op mijn ogen draag ik dan graag een winged eyeliner omdat dit goed past bij het krachtige karakter van de rode kleur.
Overigens is een winged eyeliner een hele goede optie bij alle intense lipkleuren maar dan wordt het zo’n saai artikel dus ik ga nog even door met opties haha.

ORANJE

De oranje lipstick die ik gebruikte: Milani 01 Sweet Nectar.

Oranje is zo’n gave kleur maar veel mensen bewaren ‘m voor koningsdag of het WK. Ik word er altijd wel heel erg vrolijk van, en deze van Milani zit ook nog eens heel lekker. Wat leuk aan oranje is, is dat hij zich super goed laat combineren met gouden oogschaduwlooks. Ik breng wat extra bronzer aan voor zo’n J.LO achtig effect (voordat ik een klap krijg, ik TRACHT haha) en ik gebruik het Sleek Sunset palette voor een zonnige zomerse ooglook. Ik werk dan van lichtgoud, naar oranjegoud naar brons. Van binnen naar buiten. Niet al te moeilijk, ik heb de kleuren gewoon naast elkaar geplaatst waar bij ik ze overlap om ze automatisch te laten blenden. Vervolgens met een schone blendingbrush door je arcadeboog en klaar is je look.

BORDEAUX

De bordeauxkleurige lipstick die ik gebruikte: Dior lacquer stick 924 Sauvage.

Deze kleur vind ik zo heftig, dat ik dan het liefst alleen mascara draag. Dat maakt het iets stoerder, en frisser. Fris is wel echt the way to go met zo’n kleur. Ik trek dan wel altijd even mijn bronzer kwast over mijn oogleden, oogt toch wat levendiger.

ROZE

De roze lipstick die ik gebruikte: Make-up Revolution It eats you up matte.

Ik denk dat fel roze wel de meest gekozen lipkleur is van al deze opties. Roze laat zich ook nog wel combineren met oogschaduws, maar ik vind het zelf wel het mooiste als je dit doet met een koele oogschaduwkleur. Koeltaupe, of zilvergrijs. Grijs doet niet snel wat goeds voor je ogen, maar nu mag het omdat je lippen zo’n showstopper zijn.

Ik gebruikte het Mermaids Forever palette van Make-up revolution voor een zilvergrijze kleur die ik over liet lopen in een wat meer donkergrijze metaal kleur. Samen met de lipkleur heeft het een beetje een ‘eighties-feel’. 

Mijn haar doe ik half omhoog, zodat er niet teveel in mijn gezicht bungelt en het het beeld nog drukker maakt.

KORAAL

De koraalkleur die ik gebruikte: Rituals 5151 Pink Coral.

Koraal is zo’n kleur dat zowel lief als wel sexy kan staan, en daarom draag ik mijn haar dan wel graag lekker slordig los.

Wat een hele simpele optie is om je ogen toch iets meer te laten spreken is een zwart potlood lijntje zetten beginnend bij het begin van je iris, tot je buitenste ooghoek. Ik maak hem dan in mijn buitenste ooghoek iets dikker, en steeds dunner naarmate je dichter bij je binnenste ooghoek komt. Met een smudge brush vervaag ik dit lijntje voor een zachtere uitstraling. Dit doe ik ook heel erg graag als ik niet veel aandacht aan mijn make-up wil besteden maar toch mijn ogen wat krachtiger wil maken. Super simpel, super effectief.

OP EEN RIJTJE

Koraal is wel echt mijn lievelings uit dit rijtje. Welke vind jij het mooist en hoe combineer jij je felle lipsticks?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)