Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer

Review: StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer

In beautyblogger land kom je helaas vaak pruttel tegen. Maar niet vandaag! Deze tool om je make-up kwasten te reinigen en gelijk te drogen werkt gewoon écht. Ik laat je zien hoe het werkt!

Merk
Product
Waar
StylPro
StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer
The Makeup Spot
65,00
Koop dit product

Leestijd

StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer - info

Als je de StylPro bestelt, krijg je een soort klein vissenkommetje, een machientje waar je je kwasten op moet zetten, verschillende rubberen houders om je kwasten passend te maken, en een houder om de houders dan weer op te bewaren. De cleanser zit er niet automatisch bij. Deze kun je los kopen voor €14,95.

Ik heb een klein, heel kort filmpje gemaakt waarin je precies ziet wat de StylPro Make-up Brush Cleaner doet. Daarna loop ik het los met je langs.

Hoe werkt de StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer?

Tof he?! Het gaat dus als volgt:

  1. Je vult het kommetje met een laagje water en een klein beetje zeep, of je gebruikt een beetje van de speciale cleanser.
  2. Je zoekt een houder voor je kwasten en deze druk je in het machientje.
  3. Dan dip je de kwast even onder zodat het zeepwater goed tussen de haartjes kan komen. Vervolgens hou je de kwast onder water (je moet de bodem niet raken) en dan laat je hem 10 seconden ronddraaien. Dit ziet er een beetje eng uit omdat je denkt dat de kwast helemaal vervormd raakt, maar dat is echt niet zo.
  4. Vervolgens draai je hem ook nog eens 10 seconden boven het water rond om te drogen. Daarna heb je dus echt een super schone, droge kwast. Er zit nog wel een beetje verschil tussen de cleanser en gewone zeep, maar dat vertel ik je zo even.
  5. Dan kun je met je hand zo de kwast weer in zijn oorspronkelijke model drukken, dit blijft niet vervormd staan.

Het kommetje is niet groot, maar het formaat is precies groot genoeg om een kwast in rond te laten draaien. Het apparaatje wat je kwast rond laat draaien werkt heel simpel. Batterijen zijn bijgeleverd, dus je hoeft alleen maar het knopje aan en uit te gebruiken. Het vierkante uiteindje past in alle rubberen houders.

StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer - de test!

Ik ging aan de slag met behoorlijk wat kwasten, deze waren door de loop van de week heen allemaal vies geworden. Je zoekt een rubberen houder die bij de kwast past. Elke kwast past ergens in. De enige uitzondering was een wenkbrauwkwastje met een spoolie aan het uiteinde. Uiteindelijk kon ik die spoolie er ook wel indrukken maar dat is niet ideaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een kwast te dik of te dun is.

Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd. Eerlijk is eerlijk, het aller fijnst werkt het met de cleanser die erbij hoort. Vooral foundation kwasten zijn dan echt perfect schoon. Door de oliën die erin zitten lossen andere vetten namelijk makkelijker op. Ook waren die kwasten iets sneller droog. Door de oliën werkt de cleanser ook als een soort conditioner voor je je kwasten. Dit is vooral prettig bij echt haar, maar bij synthetische kwasten is dit niet persé nodig.

Ik probeerde het ook met antibacteriële handzeep, en ook met een pompje babyshampoo. Alle varianten werken even goed, maar bij de handzeep en babyshampoo moet je de kwast gewoon iets langer laten droog draaien. Het wordt even goed schoon, maar een ernstig vervuilde foundation kwast moet je misschien iets langer laten ronddraaien onder water. Met mijn kwasten ging het allemaal goed.

StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer - conclusie

Voor mij is dit apparaat echt een geschenk. Als ik mijn kwasten op een ouderwetse manier was, dan lukt het ook heus wel. Maar dan sta je wel een half uur met de kraan open, je krijgt soms niet alle foundation eruit, je gebruik veel zeep of shampoo, en het duurt gemiddeld toch wel 24 uur voordat de kwasten droog zijn. Nu verbruik je minder water, minder zeep, en je kunt je kwasten gelijk weer gebruiken. Naast huis tuin en keuken gebruik is dit apparaat ook perfect als ik meerdere klanten op 1 dag heb voor visagie. De StylPro Make-up Brush Cleaner & Dryer vind ik awesome. Hij is te koop bij The Make-up Spot voor €65,00.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)