Stap voor stap look met het BH Cosmetics Essential 28 color palette

Het uitgangspunt voor deze look is deze een geweldige koraalkleurige lipcrayon. Ik kocht hem toen ik met Cynthia in Praag was en ik had hem tot nu toe eigenlijk niet gedragen. Tijd om een ooglook erbij te bedenken, en ik neem je hier stap voor stap mee.

Leestijd

Dit is Maybelline Color Drama in 420 In With Color. Ik vind hem heel mooi staan bij mijn grijze trui, dus ik ga aan de slag met steentinten.

Het palette

Ik loop straks zoals je gewend bent de nummers langs. Het palette is voor €16.95 te koop bij The Make Up Spot. Het is een mooi neutraal palette met goed wat lichte en een paar donkere kleuren. De pigmentatie is gemiddeld.

Stap 1

Onder mijn wenkbrauw breng ik kleur 1 aan met een Real Techniques base shadow brush. Die is iets lichter dan dat ik had verwacht. Daarom pak ik kleur 2 met een MAC 217 kwast om daaronder een transitiekleur aan te brengen. Hierdoor loopt de highlighter onder de wenkbrauw mooi over in de kleur in de arcadeboog. Wat daar dan ook moge komen, want I’m winging it. Met dezelfde RT base shadow brush breng ik kleur 3 aan op het binnenste gedeelte van mijn bewegend ooglid. Een aparte steenkleur, die er op de foto lichter uitziet dan dat hij is. Struggles of a beautyblogger.

Stap 2

Naast die aparte steenkleur breng ik een tintje donkerder aan, namelijk kleur 4. Ook deze is wat lichter dan verwacht dus dit heeft nog wat meer diepte nodig. Voor nu blend ik deze kleur in de arcadeboog, waardoor alle kleuren al wel mooi samen smelten. Ook breng ik deze kleur onder mijn oog aan met een pencil brush van Hema.

Stap 3

Met kleur 5 op een RT shading brush breng ik iets meer diepte aan. Ik ga nog een beetje onder mijn oog met deze kleur, en trek het ook iets door in de arcadeboog. Zo is het ook absoluut genoeg, want ik wil geen hele donkere ooglook bij deze lipkleur. Dan voel me een beetje travestieterig. En hoewel ik altijd in ben voor een feestje, gaan we vandaag voor een wat subtieler resultaat.

Stap 4

Met een oogpotlood zet ik alleen aan de buitenzijde van mijn bovenste ooglid een lijntje. Daarna breng ik mascara aan. Ik laat mijn waterlijn leeg, voor een frisser effect.

Stap 5

Nu de rest van het gezicht. Ik contour een beetje met een koele kleur uit het Makeup Revolution Ultra contour palette. Ik breng een beetje koraal kleurige blush aan van Milani in de kleur Luminoso, en ik breng ook nog wat Becca Highlighter aan in Champagne pop.

De look

Hoe vind je het resultaat? Ik vind grijs en koraal echt super bij elkaar. Deze trui en deze lipstick zijn sowieso goed bevriend geworden met deze look. Ik denk dat alleen mascara ook een fris effect geeft, maar als je toch wat op je ogen wilt dragen dan zijn steentinten/grijstinten een hele goede optie!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

21 reacties
 1. aboutsbstyle

  WAT EEN MOOIE LOOK WEER ZEG, PERFECTE KLEUREN OOK WEER. LIEFS SORAYA

 2. Anna lena

  Wat een supermooie look!
  Welke mascara gebruik je? Je wimpers zien er prachtig uit!

 3. Nicole

  Wat een super gave look. Die lipkleur is echt perfect!

 4. Loes | Gewoon iets met Loes

  Prachtig! Ik vind die lipkleur echt geweldig, inderdaad erg mooi bij je grijze trui, en dan die ooglook er bij, super! Heel draagbaar zoals al meer in de comments staat 🙂

 5. Henriëtte

  Het is niet eerlijk; wat staat jou nou niet mooi? 😉

 6. Anne

  Wauw Emmy, wat een geweldige look! Die lipkleur staat je vooral erg goed!

 7. Lot

  Mooie lipkleur en ogen!
  Ik vind het geheel (het bovengezicht) wel wat oranje ogen. Of ligt dit aan mij?

 8. Britt

  Mooie look zeg, toch net dat beetje extra vind ik dan een ‘gewone’ bruine look. De lipkleur is echt fantastisch trouwens!

 9. Stefanie

  Wat een supergave look zeg! En die kleur op je lippen….Prachtig!!! Zoiets vind ik zelf eng om te dragen…omdat ik heel weinig make up draag, maar oh wat vind ik het mooi!

 10. rachel

  vind het een hele mooie look!! Roze met grijs is altijd een goede combi vind ik

 11. Stephanie

  Hallo Emmy en Cynthia,
  Ik vind dat allereerst een heel leuk artikel. Wel volg ik nu een tijdje je site nieuwe stijl en al vind ik het werkelijk prachtig en weet je me nog steeds te boeien met je schrijfstijl en persoonlijkheid, ik mis echter wel meer make up.. of in ieder geval de nieuwe lanceringen.. de echte mooie make up, de revieuws van foundations.. komt dat nog wel meer terug op je site? Ik vond jou mening en revieuws altijd het fijnste en waar ik ze bij anderen niet mis die naar een Life style blog zijn over gemaakt, vind ik het nu echt een gemis bij jou (is een compliment)

  Groetjes Stephanie

  • Bianca

   Ik ook, keek er altijd naar uit als er een hele lijn getest werd. Of het nu Chanel is of Hema, de reviews waren altijd top!

 12. Jewelsite

  Super mooie look, op deze manier wordt de lipkleur heel dragelijk inderdaad en spring hij er als nog heel mooi uit!

 13. Jacky

  Nice! De outer eyeliner was ik helemaal vergeten als optie, tnx for bringing it back!
  Enne, you’re not winning it, you’re winging it 😉 althans, als je bedoelde dat je geen voorop gezet plan had. Maar deze look is ook een winner hoor!

 14. Elles

  Wauw die lipkleur, prachtig! Heb je erg mooi gematcht met de ooglook!
  Liefs,
  Elles

 15. nicoleswereld

  Wat een mooie ooglook, draagbaar voor overdag maar ook op een feestje is dit mooi. Fijne uitleg ook!

 16. Susan

  Oh heel erg mooi! Super draagbaar ook.