Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Stap voor stap Halloweenlook

Halloween vind ik zo leuk! Echt even uitpakken. Terwijl ik dit artikel typ weet ik niet eens of ik wel tijd heb om het te gaan vieren, maar als dat wel het geval is is dit een goede look, want ik had alles in huis en heb er niks voor hoeven kopen! Jij waarschijnlijk ook niet.

Leestijd

Laten we eens met de basis beginnen. Ik maak deze tutorial na een ochtend werken dus ik heb eigenlijk al make-up op. Je hoeft niet altijd je make-up eraf te halen om iets anders te doen of de boel op te frissen. In dit geval laat ik mijn mascara wel zitten, maar haal ik met een tissue even het grootste gros aan make-up weg omdat ik het zo vrij bleek wil maken.

Dan pak ik het Sunset palette van Sleek erbij. Ik gebruik de fel oranje kleur om een grote kring/cirkel/c-vorm om mijn oog te maken. Dit doe ik met een grote blendingkwast. Je ziet dat er behoorlijk wat ruimte zit tussen de kleur oranje en mijn wimperrand.

Met een stevige oogschaduw kwast breng ik de mat zwarte kleur aan waar er nu nog geen kleur zit. Eigenlijk in een kleinere kring om mijn oog, alles bedekkend waar nog niks zat. Je ziet dat ik het in mijn binnenste ooghoek allemaal iets gematigder houd.

Dan pak ik de donkerbruine kleur en dit breng ik op de scheidingsrand aan van het oranje en zwarte. Op dit punt denk je waarschijnlijk: ‘vrouw, waar wil je naartoe?’ Maar geloof me, ik kom er nog.

Dan blend ik de hele boel glad met die eerste blendingkwast. Dit doe ik vrij grof. Met het motto; als het zwarte te licht wordt dan druk ik er wel weer wat overheen. Doordat ik als een malle aan de blending ga loopt het nu allemaal wel mooi in elkaar over. Dat bruine functioneert dan ook echt als een tussenfase tussen het zwart en oranje. De buitenste rand blend ik glad met een schone blendingbrush en wat matterend gezichtspoeder. Daarna breng ik opnieuw mascara aan, want deze laag is nu helemaal poederig, en ook wat zwarte eyeliner op mijn waterlijn en tussen de wimpers.

Dan breng ik een lichte kleur foundation aan voor een gladde egale basis. Hiermee ruim ik ook gelijk alle fall-out van de ooglook weg. Ik besluit op dat moment dat de totale look die ik wil toch wel wat bronzer kan gebruiken dus dat breng ik vervolgens aan op alle plekken waar de zon me zou raken. Mijn lippen neem ik mee met de foundation.

Dan mijn favoriete onderdeel, iets waar ik al tijden een excuus voor zoek. Sproeten tekenen! Ik gebruik wat dipbrow in een taupe-achtige kleur met een siliconen eyelinerkwastje. Daarmee zet ik gewoon stipjes. De ene wat groter dan de ander, niet te overdacht qua plaatsing en de een wat sterker qua kleur dan de ander. Hoewel het niet een heel natuurlijk effect geeft, daar heb ik denk ik nog wat oefening voor nodig, kan het voor zo’n Halloweenlook prima. Vind ik haha.

Met een oranje lipstick, deze is van Benefit, maak ik 2 oranje cirkelachtige vormen op de blosjes van mijn wangen.

Met de oranje oogschaduw en een grote blendingkwast maak ik het poederiger, ronder en zachter aan de randen. Ook mijn neus moet er aan geloven, een oranje druppelvorm. Ook deze breng ik eerst aan met de lipstick, en daarna met de oogschaduw. Hierdoor krijg je een mooie dekkende ondergrond en een poederachtige finish, een resultaat wat goed blijft zitten.

Daarna zet ik met een zwarte vloeibare eyeliner zet ik een randje om de druppelvorm op mijn neus, en daarna een aantal dwarsstreepjes. Op dit punt ben ik bang dat het gaat lijken alsof ik een rugbybal op mijn neus heb maar hey, ik ben ook geen kunstenaar. We gaan ervoor, we rocken het, en we houden vertrouwen in het eindresultaat.

Ik kleur ook mijn onderlip met de zwarte eyeliner. Als je een zwarte lipstick hebt, dan is dat wel prettiger. Dit droogt niet uit en is houdbaarder als je een hele avond aan een drankje zit. De zwarte eyeliner zou je er eventueel wel onder kunnen doen, dan slijt het wellicht minder hard. Daarna teken ik een steeds dunner wordende lijntje in de verlenging van mijn mondhoek. Om dit mooi over te laten lopen moet ik mijn liplijn aan de onderkant ook iets veranderen. Ook hier zet ik wat diagonale lijntjes/kruisjes) om het op prikkeldraad te laten lijken.

Om het af te maken pak ik een cowboyhoed uit de kast (ja jongens, ooit was dat eens hip) en een jeansblouse. Mijn haar doe ik in 2 staartjes. Dit is even de simpele variant. Als je meer uit wilt pakken is het denk ik leuk om er een beetje een cowgirl achtige look bij te dragen. Hotpants of jeansrokje met cowboy laarsjes, geruit of jeansblouse geknoopt dragen. Maak je de look iets sexy’er en het is eens wat anders dan de andere sexy Halloween look; die eeuwige catwoman. Of de sexyvampier. Kan ook allemaal, maar sexy enge vogelverschrikker is ook leuk. En als je niet sexy wilt, knoop je de boel gewoon lekker dicht tot aan je strotje.

Inspireert het een beetje? Heb jij al een look te pakken en ook: wat is het leukste Halloween feestje om naar toe te gaan?

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)