Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Stap voor stap zomer party look

Het is echt lang geleden dat ik een stap voor stap look deed, dus ik had er echt weer even zin in! Ik maak vandaag een zomerse party look en laat jou zien hoe jij hem ook maakt.

Leestijd

Voor deze zomerse partylook gebruik ik het Urban Decay Full Spectrum palette. Mocht je deze review hebben gemist, kijk dan even hier. Je vindt daar ook nog een andere kleurrijke stap voor stap look.

Dit is het beginpunt voor de ooglook. Ik heb foundation, concealer en poeder aangebracht. Ook heb ik mijn wenkbrauwen al gedaan.

Met een platte oogschaduw kwast (Morphe S30) breng ik de kleur warning in de buitenste ooghoek aan. Ik houd hierbij de lijn aan van mijn buitenste ooghoek richting mijn wenkbrauw. Hier ga ik niet voorbij. Onder mijn oog breng ik dezelfde kleur aan, ook alleen aan de buitenkant, met een pencil brush (Bh Cosmetics 105).

Naast Warning, breng ik Jones aan. Een lichtere oranje kleur die moeiteloos in Warning overloopt zolang je een beetje overlapt.

Daarnaast komt Goldmine. Hiervoor gebruik ik nog steeds diezelfde platte oogschaduwkwast die ik tussendoor gewoon even schoonveeg op de rug van mijn hand. Zo werk ik best vaak, ik adviseer mensen ook altijd om in ieder geval een pencil kwast, blending kwast en platte oogschaduw kwast te hebben. In principe kun je daar alle looks mee maken die je maar wilt.

Met een wat plattere fluffy blendingkwast blend ik de randjes glad. Ik kies voor een iets plattere zodat ik controle houd over het gebied waar ik blend. Als ik een grotere rondere blendingkwast pak dan is de kans groot dat ik ook op mijn bewegend ooglid terecht kom met blenden en ik wil juist alleen het randje. Jij kunt veel grotere of veel kleinere oogleden hebben dan dat ik heb dus pas de maat van je kwast daarop aan. Ik gebruik bij deze look een MAC 217.

Met diezelfde pencilbrush als net breng ik de blauwe kleur Blindsided aan op het lege gebied onder mijn oog. Dit maakt het gelijk nog zomerser. Het heeft wel wat blending werk nodig om Blindsided met Warning te laten overlopen onder het oog.

Ik breng een blauwe eyeliner aan op mijn waterlijn. Ik gebruik hiervoor Max Factor Masterpiece High Precision Liquid eyeliner in de kleur 020 Azure. Dit brengt de look echt bij elkaar, die huidskleurige waterlijn past er gewoon niet zo goed bij.

Met mascara ziet het er al heel erg af uit.

Daarna breng ik het volgende aan in de genoemde volgorde:

  • MAC Refined golden bronzer over de gebieden waar de zon me zou verkleuren
  • Benefit HOOLA als contour onder mijn jukbenen
  • Milani Luminoso blush op mijn jukbenen
  • Becca Champagne Pop highlighter op mijn jukbenen

Op mijn lippen breng ik eerst Pure Zen aan van MAC maar vind dit toch te licht. Daarom breng ik Ethereal Orchid, ook van MAC, daaroverheen aan en dat samen geeft de kleur die ik zoek.

Eindelijk weer eens een stap voor stap look. Eentje die geschikt is voor een zomerse party! Wat is jouw ideale zomerse party look?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)