Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Sabon is terug en ik review een aantal producten!

Review: Geurstokjes, douche- en scrubproducten

Waar we vroeger Sabon winkels hadden in Nederland en ook verkooppunten vonden in V&D leken ze even verdwenen. Maar, gelukkig is Sabon terug in Nederland en kan ik je vandaag wat producten laten zien.

Merk
Product
Waar
Sabon
Geurstokjes, douche- en scrubproducten
Sabon.nl
24 - 30
prijs
Koop dit product

Leestijd

Dit is de set die ik toegestuurd kreeg! 🙂

Ik ben altijd een Sabon fan geweest. Toen ik mijn appartement in Hengelo (twee huizen en meer dan tien jaar geleden) betrad had ik een stuk minder te besteden dan nu, maar toch vond ik het elke keer een MUST om Sabon geurstokjes te hebben staan.

Sabon komt oorspronkelijk uit Tel Aviv, werd in 2005 door een Nederlandse ondernemer naar Nederland gebracht maar deze ging helaas failliet. Ik kan nergens terug vinden of het nu de Israëlische licentiehouder is die Sabon terug heeft gebracht in Nederland, of dat er een nieuwe ondernemer is die net als toen de licentie weer heeft gekocht. Vooralsnog lijkt het erop dat het alleen online verkocht wordt, maar wellicht dat dat uitbreiding vindt in fysieke winkels in de toekomst.

Terug naar de review; Sabon is een merk dat wel in de luxe categorie te plaatsen is, maar het is niet onbetaalbaar. Zo betaal je voor de geurstokjes met 250 ml €30,00.

Laat ik daar dan ook maar beginnen, bij de geurstokjes! Sabon noemt het zelf een kamergeur.

Hier heb ik de stokjes er net in gedaan dus ze zijn nog helemaal droog. Het duurt een paar uur voordat de olie helemaal in de stokjes is getrokken naar boven en dan ruik je de geur ook pas optimaal. Deze moet je elke 4 á 5 dagen even omdraaien voor een optimale geurverspreiding.

Ik heb uiteindelijk de geurstokjes op mijn bureau gezet en de geur begint zich al heel goed door de hele ruimte te verspreiden. Ik zal ze uiteindelijk verder weg zetten want ik denk dat de geur anders te intens wordt omdat ik zo dichtbij zit. Dat betekent wel dat ze het heel goed doen! Ik kan me ook herinneren van ‘vroeger’ dat echt het hele huis er lekker naar rook.

Ik kreeg de geur Patchoeli, Lavender, Vanilla. Hij past qua geurtype ook wel goed in de badkamer vind ik, maar omdat het daar vaak warm en vochtig is zal het eerder op gaan en dat vind ik jammer. Bovendien ben ik natuurlijk vaker en langer te vinden achter mijn bureau en kan ik er daar dus beter van genieten.

De geur is aanwezig, maar niet penetrant. Het is een mooie mix van kruidig, bloemig en warmte waardoor het mooi in balans is. Ik kan ook niet zeggen dat ik één van de drie geurnoten er het meest uit vind springen. Als ik eraan ruik dan ruik ik echt alle drie de geuren tegelijk. Mooi!

Ze hebben overigens ook kleinere varianten geurstokjes, zodat je eerst wat kan uitproberen of zodat je vaker kan wisselen. De geuren Citrus Blossom en Rozenthee spreken mij zo op de naam ook heel erg aan, die wil ik nog wel eens proberen! Er zijn ook wat minder duidelijke geuren zoals Mysterieus Water, daar is het wat lastiger beoordelen zo vanaf een website hoe dat zou ruiken.

Het label is een design waar je van moet houden. Elke geur heeft ook weer een eigen design maar overal zit wel echt dat signature Sabon sausje overheen. Ik vind het wel leuk, maar in een mega strak interieur kun je hem ook nog omdraaien en dan heb je een hele mooie cleane fles waar alleen Sabon in gestanst staat.

Dan de shower oil. Een hele grote glazen fles van 500 ml. Daar betaal je op de website van Sabon €24,00 voor. Ik lees op de website dat ze aanraden er een pomp bij te bestellen maar ik kan die helaas niet vinden op de website. Een pompje zou wel handiger zijn want nu moet je het dopje eerst neerleggen.

De look van de fles vind ik heel mooi en de werking is heel erg fijn. De geur die ik kreeg heet dus Green Rose. Ik had verwacht daardoor een hele sterke rozengeur te ervaren maar dat vond ik niet. Ik vind het juist precies zo’n lekkere mix tussen plantengeur en bloemengeur. Echt fris.

In deze doucheolie zit avocado olie, jojoba olie, tarwekiemolie en olijfolie. Desondanks heeft hij toch wel een zeepig effect en geeft hij ook een lekker rijk schuim. Naderhand voelt mijn huid heel lekker zacht aan, echt wel anders dan wanneer je met een douchegel wast.

Ook hier zie ik weer een geur Citrus Blossom staan en nu ook Sinaasappel Gember. Die lijken mij ook beide heerlijk!

En dan tot slot kreeg ik een leuke set, namelijk de Welkomset in Delicate Jasmin. Hierin zitten drie kleine producten en zo kun je goed uittesten of je een geur lekker vindt en of je dan de full size producten er van wil hebben. Ook maak je zo gelijk kennis met drie verschillende items. Zo’n Welkomset kost €21,00. Je hebt ook andere leuke cadeaupaketten zie ik, ook met full size producten en echt in een hele mooie verpakking.

In deze Welkomset zit:
Bodyscrub 60ml
Silky Bodymilk 50 ml
Shower oil 50 ml

De naam van de geur Delicate Jasmin doet zichzelf wel eer aan. Het is heel subtiel, fris en licht bloemig. Het ruikt heel ‘schoon’ haha. De geur doet me in de verte een beetje denken aan vakanties van vroeger waar mijn moeder me na het douchen in de avond helemaal insmeerde met haar luxe after-sun crèmes. Ook zij heeft die liefde voor beauty haha.

De shower oil hadden we al behandeld in werking, daar is deze niet anders in afgezien van de geur. De bodyscrub bestaat uit oliën en zout uit de Dode zee. Ik vind dit soort scrubs altijd heerlijk. Het geeft me echt zo’n spa gevoel!
Naderhand voelt mijn huid heel lekker zacht. De fullsize variant hiervan bevat 320 gram en kost €26,00.

Daarna smeer ik met de bodylotion. De fullsize variant zit in een tube wat ik erg prettig vind werken altijd, bevat 200 ml en kost €29,00. De bodylotion is echt een bodylotion zoals je het kent. Niet te dik, smeert heel gemakkelijk uit en deze trekt ook lekker snel in. De geur blijft vervolgens echt lang nog op mijn huid hangen, heerlijk vind ik dat. Helemaal bij zo’n lekkere subtiele geur. Hij hydrateert mijn huid ook echt tot ik hem weer was, maar bij een hele droge huid heb je wel iets meer vet nodig dan dit. Voor mijn huid is het perfect, want je kan je snel aankleden daarna zonder dat je vette vlekken krijgt.

Ik ben blij dat Sabon terug is in Nederland en ik hoop stiekem dat er ook wel weer fysieke verkooppunten komen zodat we lekker kunnen sniffelen aan de geuren om goed te beslissen welke we willen.

De producten die ik nu heb ontvangen bevallen in elk geval erg goed, de geuren zijn lekker en geven ook echt wel dat luxe gevoel. Ik ga ze zeker allemaal opmaken en de mini’s gaan lekker mee op vakantie!
Ik ga wel even de geurstokjes met wat folie afdekken en de stokjes er even uithalen voor mijn vakantie, anders geniet niemand van de lekkere geur en dan kan ik na de vakantie er weer lekker van genieten 🙂

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)