Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Rituals Yalda winter 2019

Rituals is een van de beautymerken dat een plekje in mijn hart heeft. Ik vind de geuren altijd zo heerlijk, de producten voelen heel luxe en zijn toch vrij betaalbaar. Met de feestdagen doet Rituals altijd iets bijzonders met een mooie collectie, dit jaar is dat The Ritual of Yalda. Geïnspireerd op het eeuwenoude Perzische feest waarop familie en vrienden samenkomen om gelukswensen voor het nieuwe jaar te doen.

Leestijd

The Ritual of Yalda

De Winter Limited Edition van Rituals is dus geïnspireerd op een Perzisch feest, waarbij vrienden en familie samenkomen om gelukswensen voor het nieuwe jaar te delen. Bij deze traditie wordt het overgebleven zomerfruit zoals granaatappel en watermeloen gegeten. De producten zelf hebben natuurlijk niet zoveel met dit feest te maken, maar ik vind het wel altijd leuk dat Rituals zich laat inspireren door rituelen en tradities van over de hele wereld en uit allerlei culturen. Toen ik de producten binnenkreeg en zag dat de producten de geur van grapefruit en watermeloen hadden, was ik best verrast. Vaak hebben producten speciaal voor de winter juist hele warme, kruidige geuren, en worden de frisse fruitgeuren bewaard voor het voorjaar en de zomer. Toen ik me meer ging verdiepen in de collectie, werd duidelijk waarom deze geuren gebruikt zijn.

May your winter be short, your heart be warm, and may all your wishes come true.

The Ritual of Yalda - de producten

De collectie bestaat uit

 • Foaming Shower Gel €8,50
 • Body Cream €18,50
 • Candle €19,50
 • Fragrance Sticks €25,50
 • Kitchen Set (met handzeep en handbalsem) €21,50
 • Bath Bombs (3 bruisballen) €13,50
 • Massage Candle €23,50
 • Poeme d’Azar Eau de Parfum €39
 • Travel – Poeme d’Azar Eau de Parfum €9,50
 • Nuit d’Azar Eau de Parfum €39
 • Travel – Nuit d’Azar Eau de Parfum €9,50
 • Tea €5,50
 • Wishing Box €17,50

Rituals Yalda - de geur

Ik kreeg een (prachtige!) doos met drie producten van de wintercollectie opgestuurd. De uitstraling vind ik al zo mooi, dat diep paars/blauwe met roze. Zo leuk om cadeau te geven!

De geur is bij alle producten hetzelfde, op de verpakking staat dus granaatappel & watermeloen. Als ik aan de producten ruik, ervaar ik inderdaad meteen iets heel fruitigs. Watermeloen haal ik er niet meteen uit, daar is de geur wat te zwaar voor, en watermeloen is juist héél fris. Granaatappel kan wel een wat zwaardere geur zijn en dat ruik ik zeker terug in de producten. De geur is verder heel romig en heeft ook iets warms als vanille, sandelhout en een tikje kokos.

De geurkaars zit in een mooi mat donkerrood glas en vult de ruimte met de heerlijke geur, die bij de geurkaars naar mijn idee net iets warmer is. De geur kan best intens zijn, dus ik doe de kaars een halfuurtje aan en blaas hem dan uit.

De ingrediënten en de textuur van de body cream. De body cream is op basis van vette soorten alcohol en zonnebloemolie, verder zitten er verzorgende ingrediënten in als vitamine E, Q10, granaatappelextract, watermeloenextract en allantoïne. Parfum staat bijna onderaan de lijst, dus dat zorgt niet snel voor irritatie. De body cream is vol en romig, maar ook luchtig. Verdeelt makkelijk over de huid, trekt snel in en maakt mijn huid zacht en soepel. Dat blijft ook de hele dag. Persoonlijk houd ik meer van producten in pompjes of tubes, ik zit niet graag telkens met mijn vingers in zo’n pot.

De shower foam van Rituals ken je vast wel, ik heb er in mijn leven al héél wat gebruikt… Zo heerlijk, dat volle rijke en stevige schuim. Het is echt zo’n genietmomentje onder de douche voor mij. Je ziet op de foto ook even de ingrediënten. Er zit ‘gewoon’ SLES in en parfum staat vrij hoog op de lijst, dus het is geen product dat je huid echt verzorgt, je moet het meer zien als een heerlijk ruikende douchegel. En daarna de body cream gebruiken. 🙂 Ik zou het zelf wel top vinden als dit soort producten ook wat verzorgender worden, maar ik denk dat de formule wel zo’n stevig schuimend ingrediënt nodig heeft…

Ik vind het leuk dat Rituals wegstapt van de ’traditionele’ warme voorspelbare kerstgeuren, maar gaat voor een fruitgeur in de collectie. De hele Ritual of Yalda collectie is vanaf nu in alle Rituals winkels te koop, zolang de voorraad strekt.

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.