Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review – Violet Crush shampoo, conditioner en masker van John Frieda

Review: Shampoo, conditioner en masker

Als blondine heb je soms te maken met een gele gloed en de meeste willen daar wel van af. Ik probeerde de Violet Crush lijn van John Frieda uit!

Merk
Product
Waar
John Frieda
Shampoo, conditioner en masker
Etos, bol.com, DA drogist
10,99 tot 13,50
prijs

Leestijd

Op de site van John Frieda zeggen ze over de shampoo dat hij de gele gloed in blond haar neutraliseert en na één wasbeurt al zorgt voor een mooiere platina blonde kleur.
Klinkt top.
Nou ben ik niet platina blond, maar ik vind het wel belangrijk dat mijn blonde kleur helder van tint is. Mooi neutraal. Ik vind geel haar heel erg lelijk, maar ik ben ook wel klaar met die grijze ondertoon die we heel lang overal zagen. En soms nog zien. Sorry als jij dat hebt haha.

Ik wil dus gewoon een mooie neutrale, heldere kleur blond. Door paarse pigmenten kan een zilvershampoo (dat woord hang ik er even aan) daar voor zorgen. Bij een zilvershampoo is het vooral heel belangrijk dat er echt kleurpigment in zit om de gele gloed goed een tegenhanger te geven. Een zilvershampoo die wit is van kleur, daar heb ik nog nooit resultaat van gehad en ik kan me ook niet voorstellen dat dat kan.

De tubes hebben een inhoud van 250 ml, evenals de pot met het masker. De prijzen variëren per webshop maar liggen zo tussen de €10 en €13,50, wat het geen goedkoop merk maakt maar ook niet duur.

Je ziet op volgorde de shampoo in de tube, conditioner in een tube en de pot met het haarmasker.
Ik vind zelf tubes het fijnst voor shampoo, omdat het prettig is dat je geen dopje ergens neer moet leggen.

Bij maskers lijkt het soms een beetje de standaard te zijn om het in een pot te doen, ik denk dat dit vooral met beleving  te maken heeft. Wat mij betreft mocht ook dit zeker in een tube, het liefst met zo min mogelijk plastic natuurlijk.

Je ziet ook gelijk dat de shampoo het meest fel van kleur is, veel paarspigmenten. De conditioner en het masker zijn meer lila dan paars, maar hebben ook zeker nog kleur.

Dit slaperige hoofd krijg je er gratis bij haha. Ik heb van nature heel donkerblond haar, tegen het bruine aan, en hier heb ik highlights overheen. Ik heb nu ook best een uitgroei van mijn eigen haar alweer en de toner die de kapsalon er destijds overheen heeft gezet is er nu wel uitgewassen. Mijn kleur is niet echt heel erg geel, wat het moeilijker zal maken om het resultaat te beoordelen. Het kan wel frisser, die coupe.

Ik was mijn haar voor het testen een paar keer met de shampoo maar ik heb de foto’s die straks nog volgen gemaakt na de eerste keer wassen voor het eerlijke resultaat.

Ik wilde echter wel een paar keer wassen en ook afzonderlijk de conditioner en het masker gebruiken om een oordeel te kunnen overbrengen naar je.

De producten ruiken overigens alle drie ongeveer hetzelfde. Ik heb het gevoel dat de shampoo heel iets zoeter is dan de conditioner en het masker. Ook iets duidelijker aanwezig. De geur is heel lekker, vind ik althans! Het ruikt heel erg naar hoe je haar ruikt als je naar de kapper bent geweest vind ik. Zoet-zeepig. Naderhand ruikt mijn haar er ook lekker naar.

Eerst even de na foto’s na één keer gebruik. De shampoo moet je even in laten trekken en is volgens mij het belangrijkste onderdeel in het kleurverhaal. Dit trekt ook echt een beetje in je handen (gaat er gewoon weer af) en je merkt dat hier echt veel paarspigment in zit. En, paars geeft het contrast aan geel waardoor je dat neutraliseert.

De conditioner mocht je gelijk weer uitspoelen en ik denk dat wanneer je een andere conditioner gebruikt, je dit niet persé zal tegenwerken. Afgezien daarvan werkt de conditioner wel gewoon heel lekker dus ik zou hem er dan ook gewoon bij willen hebben.

Ik zie niet een onwijs hard verschil zo op de foto, maar ik vond het in het echt wel echt frisser ogen. Helderder van kleur. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je een blonde kleur hebt vanaf de wortel van je haar, dat je dan ook nog meer effect hebt van dat heldere. Na een tweede keer wassen is het lastig bedenken hoe het voor de eerste keer eruit zag, omdat we het hebben over subtiele resultaten maar ik heb het gevoel dat hij wellicht nog iets frisser is. Wederom dat lekkere luchtige. Bij hardnekkige gele lokken zou je het ook nog wat langer in kunnen laten werken denk ik.

Afgezien van het kleurneutraliserende vond ik de werking van de producten heel erg fijn. De geur is lekker, het werkt gemakkelijk en mijn haar was heel fris en goed doorkambaar naderhand. Luchtig en met een mooie glans.

Ik vond de conditioner en het haarmasker qua werking geen significant verschil hebben in het resultaat. Ik zou persoonlijk gaan voor de shampoo en de conditioner als duo, gewoon doordat de verpakking dan gelijk en simpeler is. De masker laat je intrekken en de conditioner niet, maar qua gevoel aan het einde voelde mijn haar hetzelfde. Dat komt ook door de producten die je haar doorkambaar maken, daardoor is het altijd wel lekker glad.

Hele fijne producten en vooral een hele fijne shampoo die ik om de paar wasbeurten even zal gebruiken om lekker in te laten trekken en te zorgen voor een helder en fris kleurbeeld.

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)