Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review – ST. MORIZ zelfbruiner mousse en spray

Review: zelfbruiner

Een lekker ouderwetse review vandaag, met voor en na foto’s van deze zelfbruiner mousse en spray! Het merk is erg betaalbaar en kreeg goede reviews dus ik moest het natuurlijk zelf even proberen.

Merk
Product
Waar
ST. MORIZ
zelfbruiner
o.a. Boozyshop en Bol.com
8,95
prijs
Koop dit product

Leestijd

Zoals je kan zien staat de tekst er bij mij in het Duits op, dat komt omdat ik ze hier net over de grens in Duitsland bij de drogist heb gekocht. In Nederland ziet de verpakking er geloof ik ook iets anders uit, maar het product zal ongetwijfeld hetzelfde zijn. Google wel even goed want er zijn wellicht verschillende prijzen ook her en der.

Ik heb een mousse voor het lichaam, een spray voor het gezicht en een handschoen. Die handschoen, daar twijfelde ik eerst over. Ik heb een hele dikke van Bondi Sands die ik heel fijn vind, maar ik ben blij dat ik deze wel heb meegenomen. Het is een hele fijne handschoen (tanningmitt) waar je hand lekker stroef in zit zodat hij niet beweegt als je druk aan het smeren bent. Ook is het fijn dat hij maar één kant heeft waardoor je niet kan vergeten met welke kant je aan het smeren was. Dat had ik met die andere wel eens. Hij is tevens waterproof dus het product komt er echt niet doorheen.

Vroeger nam ik altijd de kleur ‘dark’ in zelfbruinproducten maar nu ben ik eens voor medium gegaan met het idee dat het resultaat dan wat natuurlijker zal ogen. Dat is denk ik een goede keuze geweest!

Eerst even dit witte lijf op de kiek. Vooropgesteld wil ik wel even zeggen dat een wit lijf natuurlijk niet persé bruin hoeft te worden. Een wit lijf is ook goed. Echter ben ik toch ook wel gevoelig voor dit soort producten want een bruin kleurtje staat me gewoon zo verdomd fijn haha. Ik heb dit nu voor een bruiloft gedaan en ik had een nudekleurige jurk aan. Ik had daarbij wat contrast van mijn huid nodig anders leek ik een vleeskleurige massa haha.

Ik heb onder de douche eerst even vooral mijn enkels, knieën en ellebogen met een scrubhandschoen onder handen genomen. Daarna heb ik deze gebieden ingesmeerd met een volle bodylotion. Zelfbruiner hecht zich namelijk aan dode huidcellen en als je op een plek een ophoping hebt van dode huidcellen zal die plek een stukje bruiner worden dan de rest. Deze plekken zijn daar het gevoeligst voor.

Eigenlijk ben ik begonnen bij mijn benen. Eerst smeer ik mijn schenen en kuiten in en met wat ik over heb op de handschoen ga ik dan over mijn voeten en enkels. Dan werk ik langzaam omhoog. Bij mijn borst werk ik voorzichtig om de overgang naar het gezicht niet gek te maken. Ik gebruik dus het meeste product op mijn buik en met wat over is op de handschoen werk ik naar mijn nek toe. Aan het einde spray ik mezelf in op mijn hals en gezicht met de gezichtsspray. Je kan overigens de mousse ook prima op je gezicht gebruiken, maar ik had de spray al een aantal keer op mijn gezicht gebruikt en ik wist dat ik dat resultaat heel mooi natuurlijk vond. Nu met de bruiloft wilde ik daar geen risico’s in nemen.

Wat ik heb gemerkt met de spray is dat je het beste hem even kunt in laten drogen en dan nog een ronde op sprayen. Maakt echt een mooi verschil in de diepte van de kleur. Het fijne van die spray is ook dat je die ook alleen kunt gebruiken, alleen even je gezicht en hals in plaats van je hele lijf. De gehele winter door gebruik ik producten om mijn gezicht iets bruiner te houden op die manier.

Een heel goed resultaat! Een paar dingen die je kan zien:
– Mijn neus is roder, ik was net wakker haha.
– Ook is de ene voet is iets bruiner dan de ander, dat heb ik met een scrub handschoen de volgende dag wel gelijk gekregen. Dat komt omdat ik waarschijnlijk daar nog meer product aan de handschoen had zitten dan bij het andere been.
– De iets donkerder vlekken onder mijn knie heb ik altijd, ook als ik geen zelfbruiner op heb. Dat komt omdat die huid daar natuurlijk uit moet rekken als je je knie strekt, kijk maar eens bij jezelf. Als het daar wel iets ophoopt kun je dat meestal heel gemakkelijk een beetje wegschuren met de scrubhandschoen.

Als ik mijn hele lijf doe, ga ik er het liefst in slapen. Ik douche in de avond en daarna bewerk ik mezelf haha. Vervolgens ga ik dan met een legging en een t-shirt in bed en ja, daar kunnen soms wat vlekken van komen op je kussen bijvoorbeeld. Mijn ervaring is dat dit er altijd weer volledig uit wast. De reden om er in te gaan slapen is dat je dan in ieder geval niet in aanraking komt met water. Als ik het overdag zou doen, zou ik al zo vaak mijn handen moeten wassen dat ik mijn handen niet kan bruinen. Ik heb nu mijn handen voorzichtig gedaan met wat er over is op de handschoen.

Ik zet hier een link naar een filmpje in van Lauren Curtis die heel goed uitlegt hoe ze zichzelf insmeert en ik doe het op precies dezelfde manier. Het enige is dat zij de mousse ook op haar gezicht gebruikt en dat heb ik nu niet gedaan maar in het verleden vaak genoeg. Ook scrubt zij niet van te voren. Ik zou dat wel doen als je nieuw bent in de zelfbruiner wereld. Ze verteld ook kort over scheren voor of na het bruinen, mijn ervaring is dat je prima je benen nog kan scheren nadat je zelfbruiner op hebt gedaan. Ik doe dat toch liever zo kort mogelijk van te voren. Aai wel wat zachter over de huid want scheren is ook exfoliëren natuurlijk.

De volgende ochtend douche je weer een beetje van de kleur af, maar dan zit hij echt mooi en blijft deze naar mijn ervaring een dag of drie á vier mooi bruin en daarna heb je zeker tot een week later nog wel iets van kleur. Wellicht langer maar dan heb je wel de neiging om het opnieuw te doen mocht je dan weer een feestje hebben bijvoorbeeld. Ik doe het in deze seizoenen eigenlijk wel regelmatig zodat ik niet zo hoef te plannen. Mijn handen zijn sneller weer bleek, dat komt vooral doordat je deze het meeste wast.

Op mijn pink had ik een vlek, deze huid is bij mij heel erg droog. Ik denk door het vasthouden van mijn telefoon haha. Daar heb ik echt een beetje een eeltlaagje. Dit kon ik er grotendeels af scrubben met een schuursponsje. Niet te dol doen, beter een vlek dan een open wond natuurlijk. Je hebt tegenwoordig ook hele mooie tan-erasers, die helpen je om van de kleur af te komen of om vlekken te herstellen maar die had ik niet meer in huis.

Je ziet op de tweede foto hoe natuurlijk het eruit zag met make-up. Dit was de dag na het tannen, op donderdag.

Ik zet hieronder de foto’s even naast elkaar.

Doordat je het verschil zo goed ziet lijkt het nu heel heftig, maar ik beloof je dat het er heel natuurlijk uitzag juist! Ik zal je een foto laten zien van de bruiloft, daar zie je wel dat ik niet belachelijk bruin ben.

Tip:
Als jij ook een bruiloft hebt, oefen dan eerst een keer een paar weken van te voren en breng het dan ook niet een dag van te voren aan. Ik had op vrijdag de bruiloft en heb op woensdag avond deze routine afgewerkt. Hierdoor kon ik op donderdag nog even rustig wat bijwerken mocht dat nodig zijn of had ik de tijd om een eventuele vlek te verwijderen.

Ik vind het resultaat natuurlijk en het product werkt erg fijn. Als ik deze foto zie lijkt het alsnog niet bruin, maar dat komt ook door het licht en omdat die jurk eigenlijk een hele onflatteuze kleur heeft haha. Ik blijf de producten dankbaar verder gebruiken, ik vind ze erg fijn werken en ik vind het fijn dat ik natuurlijk uitziende bruine benen kan creëren en daardoor me iets beter voel bij felgekleurde zomerjurkjes.

Ik zal helaas de lans niet voor je breken dat je dit niet hoeft te doen. Ik zou nooit bij een ander denken dat het nodig is, maar ik voel mezelf er wel prettiger bij. Ik ben ook maar een mens denk ik dan, ik ben ook gevoelig voor beelden die ik zie en hierbij voel ik me niet geroepen om daar fel tegen in te gaan. Ik vind het oprecht op dit moment mooier bij mezelf. Hoop ik dat ik ooit mijn melkflessen mooier vind? Ja, zeker, dat wel… 🙂

 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)