Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Review: Smoovall huidcontact spray

Review: Huidcontact spray

Mijn blogs met oplossingen tegen schurende bovenbenen van jaren geleden zijn een van de best gelezen blogs op Cynthia.nl. In die blogs had ik het ook over Smoovall huidcontact spray, een spray die je op je benen sprayt waardoor het schuren stopt. Nu de zomer weer is begonnen is het tijd daar weer even aandacht aan te geven!

Merk
Product
Waar
Smoovall
Huidcontact spray
online
14,99
prijs
Koop dit product

Leestijd

Schurende bovenbenen

Al zolang ik me kan herinneren schuren mijn bovenbenen tegen elkaar aan. Als ik een jurkje draag wordt dat na een tijdje pijnlijk. Ik droeg dus nooit een jurkje zonder panty, het was gewoon te vervelend. Een aantal jaar geleden besloot ik uit te gaan zoeken wat hier nou een goede oplossing voor was, en toen bleek (tromgeroffel) dat ik niet de enige was. Ik kreeg wel honderden reacties van vrouwen (en mannen) die hier ook last van hebben. Het was toen toch nog iets waar nog niet zoveel over gepraat werd. Ik kreeg toen enorm veel tips om dit issue op te lossen en ik ging er zelf een aantal testen.

Ik testte vroeger al talkpoeder en vaseline (werkt maar heel even) en toen probeerde ik allerlei broekjes en crèmes. Als beste uit de test kwamen toen twee dingen: een heel dun Spanx broekje en Smoovall.  Nu werkt dat broekje heel erg goed, maar op warme dagen is het natuurlijk echt niet fijn om nóg meer kleren te dragen. En Spanx blijven corrigerende broekjes, dus het zit een beetje strak. Niet altijd comfortabel. Smoovall huidcontact spray is een product dat je direct op je huid sprayt waardoor je benen langs elkaar glijden in plaats van schuren. Geen extra laagjes nodig, gewoon een spray die het oplost.

Smoovall Huidcontact Spray

Smoovall Huidcontact Spray, €14,99 voor 100ml

Smoovall Huidcontact Spray is dus een spray die huidirritatie voorkomt door lichaamsdelen die tegen elkaar aan schuren. Dat kunnen voor mij dus die schurende bovenbenen zijn, maar het kan ook ideaal zijn voor sporters die dit soort problemen op andere plekken hebben. Denk aan als je hardloopt, roeit, fiets, paardrijdt… Ik heb alleen last tijdens het lopen en daarvoor gebruik ik het dan dus ook. De spray is waterproof en biedt volgens Smoovall zo’n vier uur bescherming.

De verpakking ziet er mooi uit, het staat ook nog beeldig op een plankje in je badkamer of natuurlijk in je handtas.

Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Isohexadecane, Isopropyl Myristate, C12-15 Alkyl Benzoate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Aqua, Allantoin, Silk Powder (Serica), Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aluminum Chlorohydrate, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Menthyl Lactate, Trimethylpentanediol/Adipic Acid/Glycerin Crosspolymer, Parfum.

Hierboven zie je de ingrediënten. Niet dat het nu iets is waar ik mijn huid mee ga verzorgen of zo, maar het is toch prettig om te weten wat je op je huid sprayt. Je ziet allerlei gassen (dat is omdat het in een spuitbusje zit), Aloë Vera sap, allantoïne, zijdepoeder, aardappelzetmeel, aluminiumzouten, menthol lactate (dit is menthol met melkzuur en het werkt verzachtend en koelend, maar brengt ook verzachting bij jeuk en irritatie) en het ingrediënt voor parfum zorgt ervoor dat het waterproof is. Parfum staat helemaal onderaan de lijst.

Er zijn een aantal bestanddelen die voor het zachte, gladde laagje zorgen waardoor je huid niet meer schuurt en dat zijn de Aloë Vera, zijdepoeder, aardappelzetmeel en aluminiumzouten.

Smoovall testen

Smoovall is heel makkelijk in gebruik: je sprayt gewoon twee tot drie seconden op je huid, je laat het ongeveer 30 seconden opdrogen en dat is het. Je hoeft het niet uit te smeren. Ik vertelde het al in mijn review van jaren geleden: Smoovall werkt. Mijn huid schuurt niet meer, maar glijdt. Daardoor irriteert het niet meer en krijg ik er geen last meer van.

Op de website van Smoovall staat een handige rekentool om te schatten hoe lang je met een busje Smoovall doet.

Ik draag met heel mooi weer regelmatig dunne losse broeken en jumpsuits, maar ook zeker een of twee keer in de week een jurkje. Volgens de website doe ik dan iets langer dan twee maanden met een busje Smoovall. Handig, dit! Deze ervaring heb ik zelf ook. En als er dan een keer een hele zomerse week is waarin ik vaker een jurkje draag, dan gaat hij natuurlijk wat minder lang mee. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik in de zomer net zo lief broeken van een dunne stof draag en daardoor trek ik wat minder vaak jurkjes aan. Maar als ik ze draag is de Smoovall Huidcontact Spray een goede uitkomst.

Direct na het aanbrengen is de spray heel ‘nat’, maar dit droogt na ongeveer 30 seconden op. Even met de beentjes wijd blijven staan, dus 😉 Na het opdrogen geeft het niet af en voelt het niet vettig aan. Je ziet er ook niks van op je huid.

Volgens de website werkt de spray ongeveer vier uur en die ervaring heb ik ook. Meestal draag ik tijdens mijn ochtendwandeling nog geen jurkje omdat het dan vroeg (7 uur) en kouder is, maar daarna kleed ik me soms om om voor een jurkje te gaan. Of ik trek natuurlijk ’s avonds een jurkje aan als ik naar een feestje of uit eten ga, of op vakantie op een warme plek. Het werkt heel goed, ik heb geen huidirritatie meer en ik vergeet mijn bovenbenen zelfs helemaal. Dat klinkt heel gek natuurlijk, maar als ik een jurkje aantrek zonder een broekje eronder of Smoovall dan ben ik me constant bewust van die irritante schurende bovenbenen. Waardoor ik vroeger dus ook regelmatig na een paar uur een jurkje weer uittrok. Dus nu gebruik ik de spray en dan heb ik een paar uur lang nergens last meer van. Hoe lang het blijft werken, hangt bij mij van twee factoren af: hoe warm het is (en hoeveel ik dus zweet) en hoeveel ik beweeg.

Als ik een avondje hier uit eten ga, dan is één keer sprayen meer dan genoeg. Maar stel, ik ben op Curacao en ik wandel ook nog wat, dan heb ik vaker een extra spraysessie nodig. Die vier uur is wel een mooi gemiddelde, maar op Curacao moet ik het vaker aanbrengen dan op een ‘gewone’ zomerse dag in Nederland. Een wandeling met Kees van een uurtje gaat ook prima trouwens! Als ik op pad ga, neem ik een busje mee in mijn tas zodat ik het kan bijwerken als het nodig is.

Smoovall Conclusie

Ik vertelde het je jaren geleden al en nu weer: Smoovall werkt. Simpel. Ik kan het je aanraden eens te proberen. Een busje van 100ml kost €14,99 op hun website en de verzendkosten zijn €2,99. Als je twee busjes of meer bestelt, hoef je de verzending niet te betalen. Je kan op hun website dus checken hoe lang je ongeveer doet met een verpakking. Heb jij Smoovall al eens geprobeerd?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.