Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Review + look: Huda beauty Pastels Rose

Ik kreeg een geweldig pastelkleurig oogschaduw palette in mijn handen en die moest ik natuurlijk wel uitproberen! Vandaag een review en een look.

Leestijd

Ik kreeg dit palette van een vriendin van een vriendin die beauty-editor is in Parijs. Het ziet er geweldig uit zo in het palette! Leuke kleuren, mooie glitters en glans.

De swatches op de website zien er wel een stuk gepigmenteerder uit maar voor matte tinten zijn dit hele mooie resultaten. Ik heb hier ook niks onder qua primer. Ik denk dat de kleuren op een witte primer het best tot hun recht komen als je gaat voor een zo gepigmenteerd mogelijke look. Dat maakt het dan ook gelijk een stuk heftiger, dus ik besloot ook op deze manier een look te maken. Gewoon met mijn huid en een beetje foundation als basis.

De matte tinten zijn heel zacht en romig. Daardoor geven ze goed veel kleur af. Later blijkt ook dat ze goed te blenden zijn dus de kwaliteit hiervan is echt heel erg goed. Bij matte oogschaduws merk je dat verschil enorm. De glanzende tinten zijn nog iets boteriger en kun je over de huid heen strijken als een hele doorzichtige glitter, maar ook dikker aanbrengen waardoor het meer dekkend wordt. Met je vinger werkt dit soms nog het beste, maar een kwastje dat iets nattig is met wat fixingspray werkt vaak ook goed.

Voor de look gebruik ik maar twee kwasten. Een kleine platte oogschaduw kwast (Morphe S30) en een fluffy ronde blending kwast (Morphe S12).

Ik heb mijn foundation en concealer aangebracht en daarna wat Anastasia loose setting powder in een dikker buffer laagje onder mijn ogen. Dit omdat ik wel wat fall-out verwacht en ik het daarna gemakkelijker weg kan vegen.

De kleuren hebben geen duidelijk aanwijsbare namen dus ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen.

Ik start met de roze kleur midden onderin als een buffer richting mijn wenkbrauw. Dit doe ik met de blendingbrush. Ik doe dit omdat matte kleuren soms lastiger te blenden zijn en op je huid wat vlekkerig kunnen worden als je ze zacht weg wil vagen. Als je er een soort buffer kleur boven hebt zitten, ook een poeder obviously, mengt dat samen en wordt het niet vlekkerig.

De kleur helemaal links onderin gebruik ik in mijn arcadeboog, waar ik aan de buitenzijde iets meer en iets gedefineerder de ooschaduw aanbreng.

Ik wil een basis onder de wat meer sheer glitterkleuren. Ik kies voor de mauvekleur helemaal links op de middelste rij, om aan de buitenkant van mijn bewegend ooglid aan te brengen. De zachte roze tint links bovenin komt aan de binnenkant van mijn bewegend ooglid. Deze kleuren blenden ook heel mooi en gemakkelijk in elkaar over.

Daarna breng ik de glitterkleuren aan. De groentint op de middelste rij rechts gaat onder mijn oog. De middelste kleur uit het palette gaat op de buitenkant van mijn bewegend ooglid en de roze glitterkleur uit het palette in het midden op de bovenste rij, aan de binnenkant van mijn bewegend ooglid.

De middelste kleur van het palette heeft twee tinten die door elkaar mengen als je hem gebruikt. Op de swatches zie je wel dat het dan bijna een soort peachy, champagne-achtige tint wordt.

De glitterkleuren vind ik iets moeilijker aanbrengen omdat een kwast niet echt grip krijgt op de boterige structuur van de oogschaduw. Met je vinger werkt het dan nog beter, en dat heb ik dan ook gedaan nadat ik de kwast had geprobeerd. Zoals ik al zei, met een vochtig kwastje bereik je dan soms meer maar ik wilde het niet té hebben nu.

Hier kun je aan de deukjes ook wel zien hoe de structuur een beetje is. Op het oog komen ze mooi uit, vooral als je beweegt en het licht de kleuren vangt. Dat is altijd wat lastiger op foto vast te leggen. Een look waarbij deze kleuren dekkend op het ooglid komen is echt mega tof, maar voor de meeste mensen niet heel draagbaar op een normale dag. Op deze manier kun je er wel een beetje mee spelen, door een zacht glansje over een matte kleur heen aan te brengen, of alleen een beetje onder je oog te doen bijvoorbeeld.

Een aantal foto’s met net wat ander licht of een andere hoek zodat je het hopelijk zo goed mogelijk ziet.

De lipstick die ik hierbij draag is van Lipstick Queen, lipdulgence lip mousse in Pink Parfait.

Het palette heeft hele toffe tinten, en de kleuren zijn van een goede kwaliteit. Ik denk dat het voor veel mensen wel een palette is dat in een la blijft liggen omdat ze dan niet weten wat ze er mee kunnen/moeten.
De swatches op de hudabeauty site geven een verkeerd beeld, omdat ze daarin allemaal heel dekkend lijken. Maar, ik vind het juist wel heel mooi dat de glansjes zo sheer zijn, want daardoor kan ik ze mooi over een andere tint heen aanbrengen voor wat extra shine.
De matte tinten vind ik ook erg mooi om alleen te dragen. Vooral de kleur helemaal rechtsonderin en de mauvekleur op de middelste rij links.

Ik heb binnenkort nog een bruiloft met het thema pastel, en daar ga ik dit palette zeker nog voor gebruiken!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)