Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Review: IK skin perfection SPF producten

Review: SPF

IK is een merk dat vooral bekend is uit salons en spa’s, en zich nu ook meer op de consument wil gaan richten. Aan mij de eer om twee SPF producten te reviewen voor jullie!

Merk
Product
Waar
IK Skin Perfection
SPF
De IK website
29,9 / 41,9
prijs
Koop dit product

Leestijd

Ik review de Sun SPF 50 Dailey Sun Defender en de Mineral Facial Sunscreen SPF 30. Beide in principe geschikt voor het lichaam en het gezicht, maar de laatste specifiek ontworpen om onder de make-up te dragen.

Ik ben niet de ultieme SPF guru. Ik smeer wanneer het zonnig is buiten en ik relatief veel buiten is. De gehele winter sla ik vrijwel over, wat ik niet zou moeten doen. Ik weet het. De grootste reden hiervoor is dat ik altijd het gevoel heb dat mijn make-up er minder mooi door zit. Het is vaak erg plakkerig en daardoor ligt mijn make-up meer in een laag op mijn huid in plaats van dat het versmelt. Aan La Roche Posay en Biodermal had ik tot nu toe de beste opties, maar er is een nieuwe speler in town. We weten ook allemaal, een SPF is de beste anti-aging crème die er is!

IK Skin Perfection werd voorheen dus voornamelijk in salons en spa’s gebruikt en wil nu de consumentenmarkt ook meer op. Ik kende het merk ook wel, uit salons waar ik wel eens kwam. In Nederland mag je een product natuurlijk noemen als er 10% natuurlijke producten in zitten. Bij IK is dat 90% tot 100% aan natuurlijke ingrediënten en een groot gedeelte van hun collectie is vegan. IK is zacht voor de gevoelige huid en heeft voor elke huidtypes wel een goede match met organische ingrediënten. Ze denken ook goed na over de impact op de natuur én elke gevoelige huid. Met hun zo genaamde NO label zijn zij vrij van SLS/SLES, parabenen, minerale olie en synthetische kleur- en geurstoffen. Dat klinkt goed hè?

Ik begin even met de Daily Sun Defender. Deze zit in een spray flacon van 200 ml en kost €41,90. Best een lieve duit, maar daar krijg je dus ook een hoop goede organische ingrediënten voor terug. Bovendien is 200 ml best veel. In theorie kan deze ook op het gezicht, en op vakantie als je lekker zonder make-up aan het relaxen bent zou ik dat dan ook gewoon lekker doen. Echter omdat ze een specifieke SPF voor onder de make-up hebben gecreëerd prefereer ik om die dan daar ook voor te gebruiken.

De sprayflacon geeft een fijne mist-achtige nevel die je uit kan smeren. Ik heb hem hier van iets dichterbij gespoten zodat je iets beter de consistentie van het product ziet. Het laat geen witte waas achter en plakt niet. Dat is een kreet dat vaker geroepen wordt, maar eigenlijk vind ik het 9 van de 10 keer niet waar. Bij dit product is het wél echt zo. Het is bovendien ook geurloos, wat ik ook heel prettig vind. De gehele zomer ruikt iedereen altijd naar die specifieke zonnebrand geuren in plaats van naar een gekozen parfum! Met dit product ruik je het dus niet, fijn!

Dit lijkt een beetje random, maar je ziet dat het mijn huid ook wel een mooie glans geeft. Ik heb echt het gevoel mijn huid hiermee ook te hydrateren en vooral in de zomer vind ik het echt mooi als je huid gezond en glanzend oogt. Vooral op die droge slangenhuid-benen van mij.

Ik geef eerlijk toe dat ik niet snel uit mezelf een SPF product voor mijn lichaam van €41,9o had gekocht, omdat ik van te voren zou denken dat het niet zo veel verschil zou maken. Doordat ik dit product nu mag testen, merk ik wel echt het verschil moet ik bekennen. Vooral dat geurloze, het snel intrekken, het niet plakken, dingen die je een beetje voor lief neemt als je altijd goedkopere SPF smeert. Dit geeft echt comfort waarvan ik niet wist dat ik het nodig had haha.

Waar ik in het verleden tegenaan ben gelopen met producten met SPF, ook in merken waar ik de rest wel geweldig van vind, loop ik hier niet tegen aan. De Mineral Facial Sunscreen smeert als een dagcrème, plakt niet en laat mijn make-up niet onnatuurlijk op de huid liggen. Het ruikt een beetje naar komkommer, heel fris! Dit product is 100% natuurlijk én vegan! Andere claims; anti-aging (obviously met een SPF), water resistant, koraalvriendelijk, voor de gevoelige huid, kidsproof. Daar kun je wel mee thuis komen.

Trouwens: SPF is de laatste stap voor je make-up. Dus je begint met een eventueel serum, een dagcrème en daarna een SPF.

De Mineral Facial Sunscreen heeft een SPF 30 en kost €29,90 voor 50ml. Voor mijn gezicht vind ik die prijs dan weer gewoon oké, en niet heel buitensporig.

Ik heb ingrediënten guru @huidhex op Instagram naar de ingrediënten laten kijken. Zij geeft aan dat er veel natuurlijke oliën in zitten en zinc oxide als filter. Dat maakt het geschikt voor de gevoelige huid.

Wat betreft de claims op het doosje, ze geeft aan dat het absoluut klopt dat hij geschikt is voor gevoelige huidjes en ook kinder huidjes. Wel is ze wat kritisch op de natuurlijk en koraal veilige claim, omdat deze onderzoeken rondom zonnefilters nog geen harde bewijzen hebben opgeleverd. Ook geeft ze aan dat het winnen van zinc oxide, de zonnefilter, niet een natuurlijk proces is. Kun je dan stellen dat het 100% natuurlijk is?

Terechte opmerkingen als ik ze zo lees, maar wat betreft de functies voor de huid is het in ieder geval goed gekeurd. Wellicht in ieder geval dan ook nog meer natuurlijk dan een product dat überhaupt niet z’n best doet om natuurlijk te zijn, of om de impact op het milieu te verkleinen.

Dit is rond etenstijd op dezelfde dag. Je ziet dat ik iets meer ben gaan glimmen, en hoewel ik dat altijd doe moet je het ook nog even in het perspectief zetten van de 30+ graden die het was die dag, én een mondkapje die een paar keer voor is geweest. Dan vind ik dit een ge-wel-dig resultaat, want dit heb ik eigenlijk altijd.

Wat ik nou eigenlijk nog mis, is een spray om over de make-up te sprayen zodat ik de SPF door de dag heen kan bijwerken. In de ochtend alleen aanbrengen is namelijk niet voldoende. Lang leve de mensen die geen foundation dragen, heerlijk lijkt het me om de hele dag door vrij te kunnen smeren met van alles en nog wat. Maar, dat hoofd van mij gedijt toch wel lekker bij een klodder foundation, een blush en een bronzertje.

Dus, IK Skin Perfection, die spray, die heb ik alleen nog nodig en dan zeur ik nergens meer over. Fijne producten!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)