Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Review: Flamingo scheermesjes

Review: Scheermesje

Flamingo scheermesjes, ik ken het nog niet maar ik probeerde het graag uit! Ik kreeg twee mooie designs en een navul verpakking opgestuurd om met jullie te delen.

Merk
Product
Waar
Flamingo
Scheermesje
Etos
11
prijs
Koop dit product

Leestijd

Ik kreeg onlangs een pakketje opgestuurd met scheermesjes van een merk dat ik nog niet kende; Flamingo. Uiteraard werd ik al blij van de naam, maar ik werd ook gelijk blij van de looks!

Het zijn relatief voordelige scheermesjes die volgens hun website ‘Award Winning’ zijn én ze doneren een gedeelte van hun omzet naar twee goede doelen; PERIOD en Exhale to Inhale. Meer hierover lees je hier. 

Zoals ik al zei, ik word blij van de looks. Ik vind het verfrissend dat er over nagedacht wordt om een item dat eigenlijk áltijd in de badkamer aanwezig is wat aantrekkelijker te maken. Die van mij ligt ook altijd in het zicht, want ik wil er snel bij kunnen. Leuk hoe ze ook af zijn gewerkt met een metaalkleur; grijs met roségoud en koraalkleurig met zilver. Ze zijn er ook in het mintgroen en roze. Een fijne kleurenselectie dus!
De handvaten zijn van een rubberachtig materiaal waardoor het stevig in de hand ligt maar er ook strak en luxe uit ziet.

Er zijn vijf mesjes, met daarboven een stukje zeepachtig materiaal dat op je huid smelt als je het mesje gebruikt. Het handvat heeft aan de achterkant een patroontje wat er mooi uit ziet, maar ook voor extra grip zorgt.

Ik laat hier even zien van waar tot waar de kop kan buigen, je wil immers goed alle bochten om en alle hoekjes bereiken. Ik vind hem flexibel!

Dit vind ik ook erg fijn, een heel klein houdertje dat je met een zuignapje aan de muur vast maakt. Ik heb een mini badkamer, en leg het scheermesje nu vaak op de kraan neer of in de vensterbank. Beide niet ideaal, en dit vind ik erg handig.

Hoe scheert het nou echt? Ja, goed. Ik moest even wennen aan de scherpheid van de mesjes, want ze zijn mega scherp. Ik duwde onbewust denk ik iets te hard, wat je niet moet doen. Je moet het mesje echt over je huid laten glijden. De mesjes zijn ook iets groter van stuk dan ik gewend ben, maar dat zijn beide geen negatieve dingen.

Het verzorgende zeepachtige stukje kende ik van andere scheermesjes, maar daar zit het vaak boven én onder, waardoor je ook al een laagje creëert tussen je huid en de mesjes. Ik denk dat ik dat wel fijner had gevonden, maar als je gewoon scheerschuim gebruikt dan mis je dat niet.

Ik kan niet zeggen dat dit product voor mij een geschenk uit de hemel is, een gat opvult of een probleem oplost wat ik had. Maar, het is een fijn product. Het is een mooi product dat visueel erg aantrekkelijk is, en wat net even handig is door het zuignapje voor de muur. Ook hebben ze een stukje gunfactor door de goede doelen die ze steunen, al vind ik 1% van de omzet discutabel moet ik eerlijk zeggen. Een laatste hele positieve noot; de prijzen zijn schappelijk! Een houder met mesje kost je €11,- en een setje met nieuwe opzetmesjes kost €13,- voor vier stuks.

Al met al een leuk, mooi, goed product!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)