Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review en vergelijking – vier verschillende foundations van HEMA 1/2

Beauty van de HEMA heeft iets nostalgisch. Ik herinner me nog heel goed de blauwe metallic oogschaduw van Miss Helen (destijds een huismerk). Iconisch! Nog steeds is de HEMA een goede plek voor betaalbare make-up. Ik test en vergelijk vandaag twee foundations voor je, de volgende keer nog twee!

Leestijd

Ik kreeg bovenstaande foundations toegestuurd van HEMA. Heel leuk om eens een vergelijking te kunnen maken.

Ik droeg vier dagen lang elke dag een andere foundation om dit te kunnen doen. Ik loop ze allemaal even met je langs per stuk. De goede punten, de slechte punten, de prijs, verpakking etc.

Zo op het eerste oog valt me gelijk op dat het echt vier hele andere producten zijn met eigenlijk de enige overeenkomst; het lettertype en de algehele stijl van de verpakking.

Vandaag zie je de eerste twee foundations van de vier; Let’s go!

Perfect Skin Foundation

De verpakking ziet er het meest luxe uit van de vier. Hoewel een pompflacon heel hygienisch werkt, is een tube dat ook en uit een tube kun je meer product halen als hij bijna op is. Ook is glas zwaarder en minder flexibel meenemen. Wel kun je bij een glazen flacon minder plastic gebruiken in de verpakking.

De kleur is te licht voor mij, maar zal net werken. Ik pak in eerste instantie twee pompjes en hij verdeeld zo op de hand te zien vrij goed dus ik begin. Ik gebruik voor het aanbrengen een vochtige miracle sponge van Real Techniques.

Kleine sidenote over mijn huid deze specifieke testweek.
Door een allergische reactie heb ik helaas vrij veel acné op dit moment. In het verleden heb ik al eens heel heftig gereageerd op een peeling bij een huidtherapeut waardoor ik daarna medicijnen moest slikken om dit te kalmeren. Nu zijn we 13 jaar verder en probeerde ik eens een exfoliant met BHA. Ik kwam er vrij snel achter dat dit dezelfde reactie gaf alleen gelukkig iets minder heftig dan toen. Het hangt samen met mijn allergie voor NSAID’s (ibuprofen, aspirine familie). Salicylzuur en salicylaat is het stofje wat problemen voor mij oplevert, terwijl het een ander een stralende huid kan bezorgen. Ik ben er inmiddels zelf achter dat een teveel aan natuurlijk salicylaat in voeding zelfs een negatief effect op mij heeft. Denk hierbij aan bepaalde gedroogde kruiden of kauwgom, heel random en ook lastig want dit is onderwerp waar nog niet veel bekend over is. Er zijn geen wetenschappelijk onderbouwde lijsten bekend met de hoeveelheid salicylaat in bepaalde voedingsstoffen omdat deze intollerantie nog niet zo lang (en bij sommigen helemaal nog niet) erkent is. Voor mij hangt het wel echt duidelijk samen nu ik al die puntjes met elkaar kan verbinden.

ANYHOW! Foundations! Dit is mijn huid voordat ik de perfect skin foundation aanbreng, mijn huid is van zichzelf wat droog.

Een beetje te wit (kleur 01) maar het gaat met een lading bronzer prima.

De Perfect skin foundation kost €7,50 voor 30ml. Een hele goede prijs! Hij heeft een SPF 15. Niet genoeg voor een volledige bescherming, dat moet je sowieso wel uit je dagverzorging halen, maar wel een fijn extraatje. Dit is overigens een mineraal filter, zinc oxide. Dat zorgt ervoor dat je hem wel lekker dicht rond je ogen kan aanbrengen zonder dat het prikt.

Hij verdeeld mooi met mijn spons en heeft een prettige dekking. De verpakking zegt medium coverage en een natural glow. Dat klopt beide wel.

De foundation laat zich wat lastiger opbouwen op de plekjes waar ik het nodig heb maar door de basisdekking vind ik het wel goed genoeg.

Hij is vegan en bevat ook niacinamide, wat verzorgend voor je huid werkt. Hij kan een beetje zweet goed aan. De foundation bevat geen parfum.

Aan het einde van de dag vind ik hem wat droger worden rond mijn onzuiverheden, maar dat is geen gekke ontwikkeling. Helemaal nadat ik heb gesport niet.

Dit is echt een foundation die qua substantie voor de meeste mensen en meeste huidtypes echt wel zou werken. Hij is er in dertien kleuren, van vrij licht tot vrij donker en dat vind ik ook echt een pluspunt in de huidige markt.

Natural Skin Foundation

Deze Natural Skin foundation krijg ik in kleur nummer 03 kost maar €3,50 (!) voor 30ml.
Hij is verkrijgbaar in acht kleuren, waaronder vrij donkere.

Hij zit in een hele basic tube, maar dat werkt voor mij erg fijn. Je krijgt op deze manier echt alles uit de tube en het werkt hygiënisch. Ook laat hij zich op deze manier fijn meenemen omdat het niet veel weegt en de buitenkant flexibel is.

De foundation bevat geen parfum en is vegan. Er is ook aloe vera toegevoegd die ongeveer midden in de ingrediëntenlijst  staat. Daadwerkelijke percentages weet ik niet.

Mijn huid voor.

Deze foundation heeft een ‘light to medium’ dekking. Deze bevat in tegenstelling tot de vorige geen SPF, maar dit haal ik al wel uit mijn dagverzorging.

Hij zou in theorie minder goed moeten dekken dan de vorige maar deze foundation laat zich iets beter opbouwen eigenlijk. Hij is wat plakkerig en stroef waardoor ik even moet wennen aan de substantie in het aanbrengen. De spons dep ik daarom ook maar meer dan dat ik er mee smeer en ik dep vaak en veel over mijn hele gezicht tot ik het gevoel heb dat hij overal goed zit.

Maar, als hij zit dan zit hij dus ook écht. Bovendien laat hij zich door dat stroeve, dikke wel heel goed opbouwen en kan ik rode plekjes extra dik aanstippen.

De foundation wordt niet droog door de dag heen en houdt een beetje zweet ook prima. Ik merkte zelfs met het verwijderen van mijn make-up de stroefheid. Een gekkige eigenschap maar ik denk dat het dus juist wel een voordeel is, ook al denk je eerst van niet.

Ik vind dit een BIZAR goede foundation voor deze prijs!

Next time zie je de andere twee, daar zal ik ook mijn favoriet van de vier delen 🙂
To be continued!

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)