Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Review – Babor ampullen

Review: Ampullen

Van Babor kreeg ik drie soorten ampullen opgestuurd, hun ‘ampoules concentrates’. Hele geconcentreerde boosters die je als serum aanbrengt. Ik test er vandaag drie voor je.

Merk
Product
Waar
Babor
Ampullen
Op de website van Babor en onder andere Douglas
22,9 - 39,90
prijs
Koop dit product

Leestijd

In totaal zijn er 21 verschillende soorten setjes met ampullen. Deze variëren in prijs van €22,90 tot €39,90.

Ik kreeg er drie;

 • Multi vitamin; voor kracht, bescherming en vitaliteit.
 • Perfect glow; voor uiteraard een glow en daarnaast een gelijkmatige teint
 • Algae vitalizer; vooral voor extra vocht en heeft een extra probiotische stof.

Elk setje bevat zeven ampullen en heeft een veiligheidsopener erbij. Deze kun je steeds opnieuw gebruiken voor een nieuwe ampul.

Je schud de ampul, tikt teken de bovenkant zodat het meeste product onderin zit, schuift de veiligheidsopener over de bovenkant en dan breek je het glas in één beweging. Dit gaat heel gemakkelijk, is niet eng en het glas splintert niet. Doordat het product in glas zit kunnen ze de ingrediënten hun werkzame stoffen beter behouden. Vooral anti-oxidanten werken met zuurstof, als je dat in een potje zou stoppen dan zou dat zo vervlogen zijn. Zo’n ampul is helemaal luchtdicht.

Vervolgens breng je het aan na het reinigen en voor je dag of nachtverzorging. Je brengt het aan als een serum, alleen is dit dus een boostkuur van zeven dagen OF je gebruikt de ampullen eens in de zoveel dagen als mini boostertje.

Ik probeer deze producten achter elkaar uit. Ik laat je hierboven twee foto’s zien in semi ander licht hoe mijn huid eruit ziet met alleen een dagverzorging met SPF. Op deze manier voelt mijn huid iets droog. Ik test het tegen deze situatie aan zodat ik precies voel of het ook ervoor zorgt dat mijn huid lekkerder aanvoelt.
Als ik het test tegenover een situatie waarin mijn huid al lekker voelt, is het lastiger beoordelen.

Als eerst de Multi Vitamin.  Ik houd hem hier voor het licht zodat je ziet dat er allerlei oliedeeltjes in zitten.

De topingrediënten uit deze ampul zijn:

 • Vitamine c; dit biedt bescherming tegen uv gerelateerde schade, zorgt voor een gelijkmatige teint en laat de huid stralen.
 • Niacinamide; ik denk wel hét ingrediënt van deze tijd. Dit zorgt voor een betere stofwisseling van de huid, verbetert de teint en werkt actief tegen puistjes en roodheid. Mijn huid gaat altijd erg lekker op dit ingrediënt.
 • Thiotaïne; maakt vrije radicalen (zoals bijv luchtvervuiling) onschadelijk en beschermt tegen collageen- en elastineverlies.

De claim ‘een sterkere huid en een goede bescherming’ snap ik met deze ingrediënten wel.

De ampul voelt fijn op de huid, en van de drie het meest voedend. Het werkt het droge wat ik had het meest tegen. Mijn huid voelt soepeler en trekt niet meer. Ook geeft het een subtiele glans daardoor, die ik eerst niet had. Het prikt niet. Je ruikt wel een beetje parfum.

Deze set kost €24,90.

Perfect Glow heeft een veel meer melkachtige substantie op het eerste gezicht. Van deze ampul zeggen ze dat je gelijk resultaat ziet. De topingrediënten uit deze ampul zijn:

 • Mariene Exopolysacharide; flinke mond vol en ik had er nog nooit van gehoord. Het zorgt ervoor dat je huid meer vocht op kan slaan. Daardoor lijken lijntjes en rimpels minder diep.
 • Stamcellen uit edelweiss; ook dit zorgt voor die verminderde diepte van lijntjes en rimpeltjes. Het zou ook gezichtscontouren verbeteren maar dat vind ik zelf altijd een beetje een vage claim.
 • Glowpigmenten; hierdoor weerkaatst licht waardoor je een mooie glow krijgt en wederom zullen rimpeltjes en fijne lijntjes hierdoor minder diep lijken.
 • Peptide 3: maakt de bouwstenen van je huid veerkrachtiger. Een bekend ingrediënt als het om huidveroudering gaat.

Hoewel dit natuurlijk bijna niet op een foto vast te leggen is moet ik zeggen dat ik dit een erg prettig ampul vind en dat ik inderdaad gelijk effect zie. Mijn huid voelt namelijk niet meer droog maar juist gevoed en ik heb een mooie glow. Ik heb geen perfecte huid dus dan is het helemaal lastig zien, maar ik zag het zelf zeker wel. En dat, terwijl ik dus geen vettige huid krijg door de dag heen. Dat maakt het voor mij wel een hele fijne toevoeging, omdat ik die glow niet altijd uit mezelf heb.

De Perfect Glow ampullen kosten €32,90.

De Algae Vitalizer is ook iets melkiger maar wel meer transparant.

De topingrediënten in deze ampullen:

 • Probiotica; stimuleert de groei van goede bacteriën, reduceert de invloed van schadelijke bacteriën, brengt de huid in evenwicht en maakt de huid minder gevoelig.
 • plankton-algen-extract; deze hebben een ontstekingsremmende werking, beschermen tegen vrije radicalen en kunnen celschade voorkomen.

Deze prikte iets op mijn huid bij het aanbrengen, maar dat verdween wel na een korte tijd gelukkig. Prikken is niet altijd slecht overigens. Deze ampul verzorgde mijn huid ook goed. Ik had hierbij ook geen trekkerig gevoel en het voelde als een lekker verzorgend serum.

Deze set kost €32,90

Eindoordeel

Pluspunten:
Ik heb het gevoel dat de ampullen zeker doen wat ze zeggen en dat ze echt bomvol zitten met goede ingrediënten. Het is wel een mooi product om af en toe aan je beautyroutine toe te voegen, om te gebruiken als kuur voor een speciale gelegenheid. Ik denk dat het ook juist waardevol kan zijn om verschillende ampullen met elkaar af te wisselen waardoor je van alles wat meepakt.
Een ampul of een serum kan gewoon erg veel toevoegen aan je huidroutine en ik weet uit ervaring dat dit ook echt wel verschil kan maken op de lange termijn.
Het glowampul gaf gelijk een voordeel, deze zou ik dan bijvoorbeeld gebruiken voor speciale gelegenheden zoals wanneer ik naar een bruiloft ga.
Ook zit er in elke ampul genoeg om je hele gezicht, nek en hals mee te nemen. Dat vind ik fijn want dan hoef je niet zuinig te smeren. De ampul is immers toch al kapot.

Nadelen:
Ik vind ze wel erg prijzig voor de hoeveelheid dat je ervoor krijgt, maar voor de luxe beautyfanaat is dit misschien ook wel een toevoeging op het exclusieve gevoel.
Ook vind ik het jammer dat er een klein beetje parfum in zit. Dit staat wel vrijwel onderaan de lijst dus het is ook echt niet veel en bovendien reageren veel huidjes daar prima op. Maar, het had voor mij niet gehoeven.

Mijn favoriet van de drie is de Multi Vitamin voor de lange termijn, maar gezien het een duurder product is zou mijn favoriet toch de Glow zijn, omdat je hier gelijk resultaat van ziet voor een bijzondere gelegenheid.

De ampullen kun je onder andere op de BABOR website zelf kopen, klik daarvoor hier, en daar vind je ook nog veel extra informatie over de ampullen, zie je wat uitleg over de ingrediënten, wat onderzoeksresultaten en kun je ook wat reviews lezen van andere klanten. 


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)