Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Real Techniques Prep & Prime set LE

Review: Prep & Prime set LE

Als de Pixiwoo zusjes met hun merk Real Techniques met iets nieuws komen dan ben ik er als de kippen bij. Ik kan rustig stellen dat het mijn favoriete kwastenmerk op de markt is. Nu is er een Limited Edition Prep & Prime set, waarin je tools vindt om je voor te bereiden op je make-up.

Merk
Product
Waar
Real Techniques
Prep & Prime set LE
The Makeup Spot
27,99
Koop dit product

Leestijd

Wat zit er in de set?

What the hell nou weer een Prep & Prime set is? Zoals je op dit punt al wel verwacht, er zitten 5 tools in om te preppen en primen. Welke tools dat dan zijn? Ik loop het even met je langs.

 • Beauty Spatula. Een flexibel spateltje waar meerdere functies voor zijn. Zo kun je er hygiënisch crème mee uit een potje pakken of je kunt er laatste restjes foundation mee uit een glazen flacon halen. Als je lipstick op is, zit er in de huls vaak nog veel product. Dit kun je er ook uit scheppen en in een potje doen. Je kunt ook er ook best appelmoes mee uit de pot schrapen maar Nic & Sam (bedenkers Real Techniques) hadden dat vast niet voor ogen.
 • Under Eye Reviver. Een aluminium balletje op een stokje die uit zichzelf koel aanvoelt. Hiermee kun je oogcreme  onder je oog aanbrengen met een verkoelend effect.
 • Prep Brush. Dit is een kwast ontworpen om crèmes, serums, primers of maskertjes mee aan te brengen.
 • Miracle Complexion Sponge. Deze beautyblender evenarende (overtreffende zelfs volgens sommigen) spons kennen we wel. Ik gebruik hem zelf elke dag. Je kunt hem vochtig gebruiken voor een glowy look, of droog voor een dekkende look.
 • Sponge Stand. Dit is een houdertje voor de Miracle Complexion Sponge, zodat hij hygiënisch staat en kan drogen.

 

Mijn bevindingen

Zoals je ziet oogt het leuk bij de rest van je kwasten en andere make-up. Ze zijn lekker herkenbaar. Wat dat betreft vind ik Real Techniques niet persé de mooiste vormgeving hebben. Het ziet er clean en vrolijk uit, maar zachtere kleuren, zwart of metaal zoals de Bold Metals collectie vind ik toch echt mooier. Als ik een kwast uit de Bold Metals collectie gebruik op een klant zegt iedereen ook altijd: ‘Oeehh aahh’. Dat is toch leuk. Iedereen wil die Hans Klok vibe af en toe oprakelen. Misschien komt dat ooit nog weer eens. Oranje is voor een spons wel een goede kleur. Je ziet alsnog wel wanneer hij vies is, maar lichtroze ziet er natuurlijk nog veel eerder super ranzig uit. En zo past de set dus wel weer goed bij de spons.

Laten we even langs lopen wat mijn bevindingen per tool zijn.

 • Beauty Spatula. Tja, dit werkt wel. In principe stelt het natuurlijk niet veel voor. Je kunt ook met een ander staafje hetzelfde bereiken. Hij buigt natuurlijk niet de bocht om dus echt alle hoekjes van een lastig flaconnetje zul je niet bereiken, maar deze is wel flexibel waardoor je net wat meer hoekjes kunt bereiken als je het hebt over het uitspartelen van een flesje. Ook is hij goed te reinigen en dat maakt het wel een hygiënische methode om crème uit een potje te halen.
 • Under Eye Reviver. Deze vind ik tof. Het voelt echt heel prettig als je hier oogcreme mee aanbrengt. Ik denk dat ik hem in de salon neerzet. Ik weet niet of het daadwerkelijk ook verschil maakt in hoe puffy je ogen zijn. Ik denk dat je dan voor een langere tijd echt iets heel kouds tegen je wallen aan zou moeten houden. Maar prettig is het wel, en het voelt ook wel fancy. Alsof je jezelf even extra goed behandeld. Ook is het prettig dat het balletje niet ronddraait. Die zit gewoon vast. Een ronddraaiend balletje trekt namelijk bacteriën onder het balletje die je nooit schoon krijgt. Zo elimineren ze dit weer. Daar is over nagedacht! En als het op bacteriën elimineren aankomt, ben ik gek op elke verbetering.
 • Prep Brush. Tja. Laat ik beginnen met zeggen dat het prima werkt. Je kunt er crèmes, serums, primers en maskers mee aanbrengen. Maar wil je dat?
  Maskers, ja. Maar dat kan ook met een platte foundationkwast die je toch nooit meer gebruikt. Heb je niet zo’n overschot als ik? Dan is dit natuurlijk wel handig om te hebben.
  Cremes en serums, nee die breng ik toch liever met mijn vingers aan. Anders dan bij een foundation, is het prettig om door te smeren tot een crème opgenomen is in de huid. Door de beweging van je vingers stimuleer je de bloedsdoorstroming en dat, meine freunde, is heel erg belangrijk voor het herstel van je huid.
  Primers, ja dat is best prettig om dat met een kwast aan te brengen. Die shiny meuk op je klauwen is ook niet wat.
 • Miracle Complexion Sponge. Ik ben een overtuigt aanhanger van deze spons. Ik gebruik hem al jaren, en ik prefereer hem boven mijn fijnste foundation kwasten. Als je deze nog niet hebt, is dit een heel goed excuus om deze set te kopen. Ik gebruik hem eigenlijk altijd vochtig, dan is mijn dekkende foundation nog steeds dekkend genoeg. Ook voelt het sponsje dan prettiger omdat hij meer ‘bouncy’ is. Droog werkt het wat stugger, maar je foundation of concealer is dan inderdaad echt dekkender.
 • Sponge Stand. Dit vind ik ook super. Ik knal die spons altijd zo weer los in mijn ‘everyday stash’ maar echt fris is het natuurlijk niet. Er zit foundation aan want ik was dat ding niet elke dag en dat geeft af op de rest. Ook pakt hij zo ook andere vuiltjes uit dat mandje op. Op deze ontwikkeling zat ik dus echt wel te wachten. Super simpel, super doeltreffend. Ook beter voor de visagisten onder ons. Staat gewoon net cooler.

Conclusie:

Ik zou uit deze set alles willen hebben, alleen die spatula vind ik zelf minder nodig. De rest kun je echt goed gebruiken. Sure, die verkoelende oogroller is geen leven of dood kwestie. Maar leuk is het wel. Een hebbedingetje.
De kwast kun je goed gebruiken voor een primer of een masker, of allebei, want hij is super makkelijk schoon te maken.
Die spons en zijn stoeltje zijn geweldig, alleen daarvoor is de set de moeite waard. De set is €27,99. Zoals we gewend zijn van Real Techniques is dat een vriendelijke prijs.

Wat denk je, ga je ervoor of niet?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)