Permanente make-up (PMU) wenkbrauwen

Al jaren ging het regelmatig door mijn hoofd: zal ik mijn wenkbrauwen laten bijwerken met permanente make-up? Vanuit angst deed ik het steeds niet. Stel je voor dat je van die dikke, lelijke strepen krijgt… Zit je daar toch maar mooi aan vast. Vorige week ging ik tóch onder de naald en daar vertel ik je graag alles over en ik laat je voor- en na foto’s zien.

Leestijd

Ik heb deze behandeling gekregen.

Waarom PMU?

Elke dag teken ik mijn wenkbrauwen bij. Het is niet zo dat ik geen wenkbrauwen heb, maar ik vind ze zelf niet vol genoeg en de vorm is niet zoals ik het hebben wil, dus ben ik elke dag in de weer met potlood of poeder. Wenkbrauwen vind ik het belangrijkste ‘onderdeel’ van mijn gezicht, sterker nog dan wimpers, het geeft zoveel karakter en vorm aan je gezicht! Al jaren overwoog ik om mijn wenkbrauwen te laten tattooëren, of beter gezegd, permanente make-up aan te laten brengen. Maar ik nam de stap toch nooit: ik was te bang om ‘voor altijd’ vast te zitten aan te dikke, lelijke wenkbrauwen. Regelmatig zat ik op internet naar voor- en na foto’s te kijken, maar ik dacht: Nee, dit is gewoon niks voor mij.

Waarom het me wel altijd zo bleef bezighouden? Het leek me gewoon heerlijk om altijd mooie wenkbrauwen te hebben, precies zoals ik ze zelf zou bijtekenen. Wat zou het ’s ochtends tijd schelen, maar wat zou het ook fijn zijn op die dagen dat ik geen make-up draag, of op vakantie ben. Het leek me gewoon een luxe om altijd die perfecte wenkbrauwen te hebben!

Wat is PMU?

PMU staat voor permanente make-up. Natuurlijke pigmenten worden ingebracht tussen de eerste en tweede huidlaag. Dus niet onder de opperhuid zoals bij een gewone tatoeage! Hierdoor is het ook niet zo permanent als een tatoeage: PMU vervaagt. Afhankelijke van de methode van aanbrengen vervaagt het in twee tot vijf jaar. Er zijn verschillende manieren waarop PMU kan worden aangebracht: het kan met een naald (of naaldjes), het kan ook met een soort mesje (microblading).

Na het aanbrengen wordt permanente make-up altijd nog een stuk lichter, ook dit verschilt per methode, meestal is dit 30 – 35%. Vaak wordt na een maand tot twee maanden een tweede behandeling gedaan om de kleur en vorm te perfectioneren. Afhankelijk van de methode laat je je permanente make-up na een tot twee jaar bijwerken om de kleur mooi fris te houden. Doe je dat niet, dan vervaagt de PMU steeds een beetje meer.

PMU kan worden aangebracht op je wenkbrauwen, zoals ik heb gedaan, maar het kan ook op je wimperrand (eyeliner), bij je lippen en het kan ook meer medisch, bijvoorbeeld om kaalheid te camoufleren of om een tepel te reconstrueren.

Manon Wolbink bij de Beauty Lounge in Haarlem

Een paar maanden geleden ontmoette ik Claire van Wie mooi wil zijn op een event. Wie mooi wil zijn schrijft en adviseert of medische cosmetische behandelingen en met haar raakte ik aan de praat over PMU voor mijn wenkbrauwen. Meteen zei ze: ‘Jij moet écht naar Manon!’ Ze bedoelde Manon Wolbink van de Beauty Lounge in Haarlem, zij heeft 20 jaar ervaring met PMU en schijnt een van de besten van Nederland te zijn. Ik besloot een intake gesprek te plannen met Manon om eens te kijken of het nu toch wél wat voor mij zou zijn.

Toen ik het werk van Manon zag en toen ze me uitlegde hoe ze te werk ging, was ik om. Dit wil ik! We hadden een goed gesprek over alle angsten die ik had (vooral dat het te donker en te dik zou zijn en dat ik vreselijk spijt zou hebben van de behandeling) en ze verzekerde me dat dat echt niet ging gebeuren. Ze vertelde me goed over de behandeling en dat ze voor het zetten van de PMU eerst gaat tekenen en dat we samen heel goed gaan kijken naar hoe de vorm en kleur moet zijn. Pas zodra dat perfect is, begint de echte PMU-behandeling.

We planden de afspraak en vorige week donderdag was het zover: mijn eerste PMU-behandeling. Deze behandeling kost €335 – 385 inclusief de tweede bijwerk-behandeling.

De PMU-behandeling

Onder de naald bij Manon

De PMU-behandeling voor mijn wenkbrauwen duurt ongeveer 1,5 uur inclusief het tekenen van de wenkbrauwen. Dat is ook het eerste wat er gebeurt: samen voor de spiegel zitten en de wenkbrauwen vormgeven. Vooraf laat ik wat foto’s zien van hoe ik mijn wenkbrauwen normaal ‘draag’ en hoe de kleur daarvan is. Vrijwel meteen is de tekening van Manon goed. We perfectioneren nog wat kleine details en ik twijfel over de lengte: moeten ze aan de uiteindes niet langer? ‘Laten we daar gewoon de tweede behandeling naar kijken – je kan altijd nog langer en groter, terug is een stuk lastiger.’

Als de tekening perfect is, begint de behandeling. Voordat ik in de auto stapte had ik al verdovende creme aangebracht op mijn wenkbrauwen, dit heb ik vooraf via de huisarts geregeld. Dit is zeker aan te raden, het haalt toch net de scherpe randjes van het zetten af. Het zetten vind ik niet pijnloos. In het begin valt het mee, maar naarmate we mee naar het einde van de behandeling komen vind ik het toch wel wat gemeen worden. Maar toch: ook niet zó erg dat ik het zou afraden. Het gevoel is vergelijkbaar met het zetten van een tatoeage, maar dan is de pijn wat scherper. Ik vond de pijn bij mijn tatoeage wat dof, dit is een scherpere pijn. Ook verschilt het gevoel: als Manon echt haartjes tekent met de naald (‘hairstrokes’ techniek) voelt het vrij scherp, als ze bezig is met een schaduw maken (‘shadow powder’ techniek) voelt het wat doffer en meer als krassen.

Af en toe gaan we samen voor de spiegel zitten om het resultaat te bekijken en dan zien we of ergens nog een haartje bij moet. Dit deden we tijdens de hele behandeling twee of drie keer.

Het resultaat

Hieronder de foto’s van het resultaat. Let wel dat dit nog niet het uiteindelijke resultaat is. Deze foto’s zijn gemaakt op dag drie na de behandeling. De kleur wordt nog 30 – 35% lichter. Je ziet op sommige foto’s wat donkere vlekjes, de huid is nog aan het herstellen. Ook krijg ik eind november nog een tweede behandeling, wat gebruikelijk is bij PMU. Dan wordt de kleur en vorm nog geperfectioneerd.

Ik heb de na-foto’s zowel zonder als met make-up gemaakt zodat je goed kan zien hoe het er in beide situaties uitziet. Bij elk fotoduo zie je dus eerst bij de na foto een foto zonder make-up, bij het tweede foto duo zie je bij de na foto een foto met make-up. Let wel: ik heb dan natuurlijk geen make-up toegevoegd bij mijn wenkbrauwen.

Manon heeft bij mij een combinatie van de hairstrokes techniek gebruikt (dus echt het tekenen van kleine haartjes) en de shadow powder techniek wat meer een zacht resultaat geeft, alsof je je wenkbrauwen hebt ingekleurd met wenkbrauwpoeder.

Na foto is zonder make-up.

Na foto is met make-up.

Na foto is zonder make-up

Na foto is met make-up.

Na foto is zonder make-up.

Na foto is met make-up.

Na foto is zonder make-up.

Na foto is met make-up.

Na foto is zonder make-up.

Na foto is met make-up.

Na foto is zonder make-up.

Na foto is met make-up.

Voor en na, beiden met make-up. Op de linker foto heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend.

Hieronder nog wat foto’s die ik met mijn telefoon heb gemaakt in verschillend licht, vanaf dag één tot dag vier na het zetten.

PMU nazorg

Ik schrijf dit op dag vier na het zetten, inmiddels mogen mijn wenkbrauwen bijna weer nat worden 😉 Dit zijn namelijk de dingen waar je na het zetten van de PMU goed op moet letten en aandacht aan moet besteden:

 • De PMU mag de eerste vijf dagen niet nat worden. Make-up verwijderen doe ik dus voorzichtig met watjes om de wenkbrauwen heen zodat ik ze niet aanraak.
 • De eerste tien dagen geen zon, geen sauna, niet zweten, geen zwembad.
 • Het gebied moet goed schoon gehouden worden.
 • Smeren met Bepanthen Baby zalf. Per wanneer en hoe vaak je dat doet verschilt per soort PMU en behandeling, ik deed dit vanaf twee uur na de behandeling. Zodra mijn huid/de wenkbrauwen trekkerig gaan voelen, weer opnieuw smeren. Op deze manier komen er weinig tot geen korstjes op de wenkbrauwen.
 • Na enkele dagen gaat het gebied vervellen/schilferen, daar moet je gewoon afblijven.

De kleur gaat nog heel erg veranderen in deze dagen, Manon drukte me ook op het hart om daar niet van te schrikken. Het wordt nog veel lichter en zachter en tijdens de tweede behandeling gaan we kijken naar de kleur en vorm er wat er nog anders moet.

Video

Tijdens de behandeling heb ik ook een video gemaakt over het hele proces, die kan je hierboven zien. Klik hier als je de video niet kan zien.

Ik ben er zo blij mee!

Ik denk de hele tijd: waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Nu al ben ik er erg blij mee en kijk ik de hele dag in de spiegel naar mijn mooie wenkbrauwen. Wat een plezier heb ik er nu al van! Ik ben zo benieuwd hoe de kleur zich ontwikkelt en hoe alles er uiteindelijk uit komt te zien. Ik zal je op de hoogte houden – ik zal voor en na de tweede behandeling natuurlijk nog laten zien wat het resultaat is.

Als je vragen hebt, stel ze gerust bij de reacties, dan kijk ik er samen met Manon naar.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

86 reacties
 1. Désirée

  Hi, ik ben erg benieuwd naar je wenkbrauw-update. Hoe zien ze er nu uit en en je er nog steeds blij mee?

 2. TREES STERK

  Goeden middag,

  weet niet of ik op deze pagina goed zit wat betreffende mijn vraag: Wilt U mij een prijsopgave mailen wat mij PMU WENKBRAUWEN kost.

  Met vriendelijke groeten,
  TREES STERK/ Nieuwegein.

 3. Kamila

  Hi,

  Ik heb een afspraak over 2 maanden voor hairstoke behandeling. Ik ben echter aan het twijfelen, en hoe verder ik mij erin verdiept, des te meer twijfels ik krijg.
  Vind je het nu na zoveel maanden nog steeds aan te bevelen? Vervagen je wenkbrauwen inmiddels? Dat is zo een beetje mijn knelpunt op dit moment.
  Alvast dank voor je/jullie reactie!

  • Cynthia Schultz

   Hey Kamila, ik ga binnenkort even een update doen over mijn wenkbrauwen, over hoe ze er nu uitzien. Ze vervagen zeker, maar zien er nog steeds netjes uit. Ik teken ze wel vaker weer bij als ik make-up draag, maar niet altijd.

 4. Michelle Kaiser

  WAUW Wat een mooi eindresultaat is het geworden zeg. Het past zo mooi bij je. Precies ook zoals jij ze zelf altijd bijtekent enzo. Fijn voor je zeg.

 5. Anneke

  Als je er eenmaal aan begint kom je er niet meer vanaf. Ik heb nu al een aantal jaar hairstrokes en schaduw, en elk jaar laat ik het bijwerken. Het vervaagt na 1 tot 1,5 jaar, maar gaat nooit meer helemaal weg. En met poeder of potlood is dat geen probleem, maar op een ‘bloot’ gezicht zie je het wel. Je zult altijd iets blijven zien, roze bij een warme ondertoon, blauw/grijs bij een koele ondertoon.

 6. M

  Heel erg mooi en natuurlijk vooral!

 7. Roos

  Dag,

  Ik twijfel al langer omdat het me van alle kanten wordt afgeraden. In het begin is het mooi, net als bij jou, maar later zou het grijsblauw verkleuren vanwege het ijzer in de getatoeëerde stof..dan heb je wel een probleem. Hoe zit dat bij deze techniek?

  Groet!

 8. Femke

  Hoi Cynthia ik vroeg mij eigenlijk af waarom je het niet door Emmy hebt laten doen, zij doet toch ook permante make up?

 9. Lotte

  Echt Prachtig!! Staat zo mooi!!

 10. Annelies

  Hoi Cynthia! Wat is het mooi geworden!!! Ik heb een vraagje. ik heb hele lichte wenkbrauwen (lichtblond) en ik verf ze al jaren (donker)bruin. Als ik nu pmu zou laten zetten… Ziet het er dan niet heel raar uit als de haartjes blond zijn van mezelf en er doorheen komen? Het lijkt me er zo lelijk uit zien, vooral in het zonlicht…. Kun je hier antwoord op geven?

  • Nicole

   Hier ben ik ook benieuwd naar!

  • Debby

   Hoi,
   Ik heb ook mijn blonde wenkbrauwen met pmu laten doen (instagram debbybruynen of http://www.mamainlimburg.nl zoeken op permanente wenkbrauwen naar het artikel wat ik erover geschreven heb)
   dit was bij mij ook een vraag. Ze heeft uiteindelijk mijn wenkbrauwen met een donkere tint bruin moeten inkleuren omdat mijn blonde haartjes ertussendoor het eindresultaat steeds lichter maakte.
   Advies was om een doorzichtige wenkbrauwgel te gebruiken om ze zo goed als mogelijk te fixeren. Of ook laten verven. Maar dat vond ik onzin omdat ik dan voor niks pmu laat zetten naar mijn idee. Maar het eindresultaat is erg mooi en mijn bonde haartjes blijven prima op hun plek door de wenkbrauwgel. En ook wilde haartjes boven, onder en tussen de wenkbrauw blijven epileren!

  • DiDi

   Ik heb al een aantal jaar pmu en inderdaad erg blonde haartjes. Je kunt inderdaad je haartjes met een gekleurde wenkbrauwgel een kleurtje geven. Verder verf ik om de zoveel tijd mijn wenkbrauwhaartjes. Dit kan je super eenvoudig zelf doen met een wenkbrauwverf die je bij kruidvat of etos kunt kopen. Het zou in ieder geval voor mij geen reden zijn om geen pmu te nemen. Zoals Cynthia al zegt, ik had ook zoiets van waarom heb ik dit niet eerder laten doen! echt een uitkomst. Ben er elke dag blij mee.

 11. Louise

  Ohh wat een mooi resultaat!! Ik zat het beautybloggersboek te lezen en daarin staat o.a. het volgende: “Ik heb weleens overwogen om mijn wenkbrauwen te laten tattoëren, maar ik ben blij dat ik het niet heb gedaan.” (Een citaat van jou op pagina 57) En vervolgens lees ik dit artikel op je blog!

 12. Tjitske

  Ik heb sinds een aantal jaar om onverklaarbare redenen ineens een stukje in één van mijn wenkbrauwen met witte haartjes. Van een afstand lijkt het net alsof er een stuk wenkbrauw ontbreekt (mijn wenkbrauwen zijn donkerbruin).Sindsdien teken ik ze bij met een potlood (ik kleur de huid eronder in) en ga er dan met bruine wenkbrauwgel overheen. Zou PMU hiervoor ook geschikt zijn?

 13. Heidi

  Cynthia wat mooi, welke kleur is er bij jou opgegaan?

 14. Eva

  Werkelijk práchtig!! (En wat ben je toch mooi!) Zo blij met deze post, ik loop hier al jaren over te twijfelen maar vond het eindresultaat altijd te gekunsteld/overduidelijk nep. Maar jouw wenkbrauwen zien er echt fantastisch uit, ergens tussen mooi natuurlijk en prachtig subtiel bijgetekend in, love it! Ik ben om.

 15. Maureen

  Wat een mooi resultaat! Zo zou ik het ook wel heel graag willen. Om er voor naar Haarlem te rijden is geen probleem, maar ik heb nog wel een vraag die jullie hopelijk positief kunnen beantwoorden!
  Zijn er gezondheid of medicatie wijs nog zaken waarbij het afgeraden wordt om pmu te laten doen? Ik heb een auto-immuun ziekte waar ik helaas de nodige medicatie voor moet nemen. Kan ik dan pmu laten zetten, of kan de ziekte of het medicijn gebruik er een (grote) nadelige invloed op hebben?
  Ik zie graag jullie reactie tegemoet.

 16. Yvonne

  Super mooi! Ik heb in maart microblading laten doen. Dit gaat in 3 behandelingen, maar ik heb er nu 2 gehad en moet wachten tot na februari voor de laatste behandeling omdat ik nu zwanger ben 🙂 dan wordt het laten zetten zeer afgeraden. Ik merk wel dat ze al wat meer vervaagd zijn, als ik er geen make up op aanbreng zie je veel ‘verschil’ tussen de gezette microblading en mijn eigen wenkbrauwen. Jammer, ik ben wel benieuwd hoe het er nu uit zou zien na 3 behandelingen.

 17. Evelien

  Hoi Cynthia en Manon,

  Wat een prachtig resultaat! Wat is dat mooi geworden zeg! Dankjewel voor alle info. Ook ik zou het dolgraag willen, maar weet niet of het voor mij mogelijk is. Ik heb namelijk echt witblonde wenkbrauwen, teken ze elke ochtend bij maar wil dolgraag iets blijvends. Zelfs verven vind ik spannend, ben een keertje met groene wenkbrauwen van een schoonheidsspecialiste teruggekomen. PMU blijft me trekken, zeker na al deze info, hoop daarom te horen of PMU voor mij eventueel ook een optie zou kunnen zijn. Hoor graag.

  Groet,
  Evelien

 18. Suzanne

  Staat je echt heel mooi! Wenkbrauwen doen zoveel en zelfs zonder make-up geeft het al veel meer in je gezicht!

 19. Judith

  Ik vind het zo mooi!!
  Ik heb een vraag, aan 1 kant van mijn gezicht heb ik een wijnvlek (ook onder mijn wenkbrauw), zou PMU dan mogelijk zijn?

 20. Janneke

  Ik heb vorig jaar pmu laten zetten met de hairstrokes techniek. Helaas heeft dat niet goed gepakt. Er kwam bij mij veel vocht vrij bij het zetten waardoor de hairstrokes niet goed pakte en mijn wenkbrauwen meer opgevuld zijn. Alsof ze met poeder ofzo ingetekend zijn. Helaas waren ze al snel na de afspraak ook alweer verkleurd. Ik vind ze een beetje grauw/grijzig geworden.

  Ik vraag me af (vraag voor Manon dus) of hier nog wat aan te doen is? Ik heb nu echt lelijke wenkbrauwen vind ik. Ik heb ze afgelopen zomer met opzet niet ingesmeerd zodat ze wat vervaagd zijn. Ik hoop dat de pmu slijt en ik ze ergens fatsoenlijk kan laten zetten. Of is het voor mij gewoon niet meant to be met dat vocht dat vrij komt?

 21. Laura

  Grappig… ik vind het resultaat anders, maar niet per se mooier dan je eigen wenkbrauwen. Ook niet minder mooi, gewoon anders. Je hebt een iets zachter gezicht zonder en een iets uitgesprokener gezicht met die tattoos.

 22. Myrthe

  Prachtig!!!

 23. Silke

  Heb dit ook. Ben hier zo gelukkig mee. Ik ben altijd vrij zelfzeker geweest maar mijn wenkbrauwen waren altijd de dooddoener. Nu niet meer!

 24. Deborah

  Hoi
  Er wordt geschreven dat pmu 2 tot 5 jr blijft zitten afhankelijk van de wijze/manier cvan zetten: microblading of met naaldjes zoals gezegd wordt. Welke van de 2 houdt langer, en wat heb jij (hairstroke is dat microblading of met naaldjes). Ik lees zo veel diverse berichten op internet. Ik denk er namelijk al lang over. Mijn vraag voor manon is als volgt: ik ben zelf erg blond en heb ook hele lichte wenkbrauwen. Ze zijn blond / donkerblond tegenwoordig (wordt toch wat ouder ) maar helaas met lichte plukken erin etc waardoor het rommelig wordt en je altijd moet bij tekenen. Daarnaast verf ik ze zodat alle haren dezelfde kleur hebben. Hoe gaat dat ket pmu? Advies dan wel te blijven verven? Of doordat de ondergrond goed is valleen die ‘gaten’ en lichtere haren minder op? Groetjes!

 25. Femke

  Cynthia, Dankjewel voor deze fijn uitgeschreven blogpost. Dit gaf mij ook de aanzet om toch voor permanente make-up te gaan. Het resultaat tot nu toe mag er wezen!

 26. Niek

  Echt heel mooi. Hoe doe je dat met douchen de eerste paar dagen. Plak je ze dan af?

  • Denise

   Gewoon niet douchen kan ook he…. is geen noodzaak. Met een washandje en zeep kom je een heel eind. Wat is dat toch altijd met dat (iedere dag) douchen…

  • Fleur

   Inderdaad, gewoon ff niet douchen of je hoofd niet onder de kraan houden. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

  • Cynthia Schultz

   Ik heb gewoon elke dag gedoucht, maar gezorgd dat mijn wenkbrauwen/gezicht niet nat werden.

 27. Amber

  Hoi! Wat ziet het er mooi uit! Ik heb er ook lange tijd over zitten na te denken of dit iets voor mij, want mijn eigen wenkbrauwen zijn blond/hebben geen kleur. Is zo’n behandeling dan ook iets voor mij of wordt dat een raar iets omdat mijn eigen haren dus blond zijn?

 28. Patricia

  Hi!
  Allereerst: super mooi resultaat!
  Zelf kijk ik hier ook al een tijdje naar: ik heb alleen hele lichte wenkbrauwen, ik maak ze donkerbruin. Moet je na de PMU dan alsnog de lichte haartjes donker maken? Anders lijkt het wellicht wat raar, donkere wenkbrauwen met blondenhaartjes 😉 Zijn er misschien wat voorbeelden van dames met blonde wenkbrauwen (voor de behandeling blond, bedoel ik) die ze donkerder willen?
  Alvast bedankt!

 29. Marije

  Ik heb drie jaar geleden mijn permanente wenkbrauwen laten zetten bij Irma Hulsscher in Almere en echt: ik had het véél eerder moeten doen! Ik was altijd in de weer met de juiste kleur wenkbrauwpotlood vinden, niet zwemmen omdat mijn wenkies dan niet zichtbaar waren, uitkijken met zweten, dat soort ongein. Nu heb ik altijd goede wenkbrauwen, heerlijk! Die van jou zien er ook goed uit! Zeker voor maar één behandeling, want bij mij moest er echt nog wel wat bijgezet worden na de eerste behandeling.

 30. Denise

  Wat een mooi effect. Je eigen wenkbrauwen zijn van nature ook mooi.
  Ik snap dat je meer volume wilt. Dat zou ik ook willen hebben haha. Het bijtekenen van wenkbrauwen is even alleen een tijdrovende bezigheid.

  Maar ik ga binnenkort met het bijtekenen van wenkbrauwen oefenen welke vorm ik mooi vind. Welke producten gebruikte je om je wenkbrauwen bij te tekenen? Thanks Denise

 31. Laura

  Super mooi effect!! Wat mij nog echt tegenhoudt; is er iets bekend over het evt effect op de haarzakjes van je bestaande wenkbrauwhaartjes? Kan me voorstellen dat die zouden kunnen beschadigen en dan ben je verder van huis natuurlijk 😉

  • Merel

   Goede vraag!

 32. Lammy snip

  Wauw…echt heel mooi gedaan….super!!??

 33. Fleur

  Wauw, eerste keer dat ik t zie en het behoorlijk natuurlijk uitziet! Lijkt me heerlijk om toch meer expressie te hebben op een makeuploze dag. Het staat je super goed! Ik vraag me alleen af hoe het gaat met hele lichtblonde haren? Ik teken elke dag mijn wenkbrauwen licht, omdat je anders denk nog geen halve centimer wenkbrauw ziet. Dus ben benieuwd of dit ook voor heel lichtblonde haren kan zonder een onnatuurlijk effect te geven.

 34. Amber

  Zo mooi! Ik zag de foto’s al op Instagram en heb toen direct een afspraak gemaakt. Ik verwacht namelijk dat ze het nog drukker gaan krijgen nu je een artikel hebt geschreven over PMU!

 35. Emma

  Ik vind het heel mooi. Dit is de eerste keer dat ik PMU op wenkbrauwen mooi vind en het zet me wel aaan het denken.. wel een vraag, gebruikt Manon een naald en geen mesje(microblade)? En zo ja waarom? Gr. Emma

 36. Sija

  Ik vind het echt heel erg mooi! Zelf ben ik er ook een beetje angstig voor maar zo’n iemand als Manon weet natuurlijk precies wat ze doet, daar moet je dan maar op vertrouwen 🙂 Prachtig resultaat!

 37. Rosalie

  Oh dat wil ik ook! Ziet er erg mooi en verzorgd uit. Laat ik nou in Haarlem wonen… Maar ik wil ook nog een medische sporttest doen… Keuzes maken….

 38. Nadia

  Ik heb een aantal jaar geleden ook hairstrokes laten zetten. Alleen nu is het roze geworden. Ik durf het nu niet meer bij te werken. Is hier een oplossing voor? En wordt het altijd roze?

  • Liesbeth van Roekel

   Een collega van me heeft lang geleden (maar dan 10 jaar) ook haar wenkbrauwen laten tatoeëren. Haar wenkbrauwen zijn nu oranje… Maar ze durf het niet weer aan om te tatoeëren. Ze tekent ze elke dag over…

 39. Lisa

  Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de prijzen. Wat kost nou zoiets? Ik zit met hetzelfde dat ik mijn wenkbrauwen qua vorm wel oké vind, maar ik vind ze niet vol genoeg. Het ziet er bij jou echt super mooi uit!

 40. gup

  Mooi hoor! Ik heb pmu eyeliner (boven) en ben er ook zo blij mee! Had het jaren eerder moeten doen! De pijn beschrijf je goed, het wordt inderdaad wat gemeen op den duur maar het is te doen en is het zeker waard!

 41. Irene

  Dag Cynthia, het ziet er heel mooi uit. Ik heb al jaren permanente eyeliner boven groen en onder zwart. Ideaal! Succes met je tweede behandeling, liefs Irene uit Elburg

  Schoonheidsverbetering Edith Esselink in Elburg daar ben ik geweest voor mijn eyeliner

 42. eva

  Mooi resultaat, het ziet er wel een beetje uit alsof je make-up hebt gebruikt bij je nieuwe wenkbrauwen maar daarom oogt het wel natuurlijk 🙂 het maakt je gezicht sprekender. toch blijf ik nog wel even priegelen met m’n potloodje en gel haha.

 43. Miranda

  Echt super mooi staat het! En het scheelt lekker tijd haha.

 44. Ursula

  Heb maar 1 vraag, hoe snel kun je een afspraak maken? ?

 45. Loes

  Wauw, echt wauw! Ik vond je wenkbrauwen eigenlijk altijd al mooi, maar nu zijn ze NOG mooier. Manon heeft het echt super gedaan en de kleur en vorm zijn perfect! Het blijft wel een prijzig iets, maar ik snap wel dat je het zou doen. Nooit meer bijtekenen (jeej!).

 46. Lou

  Mooi! Aan de warme kant, maar dat kan ook goed met je haarkleur. Moet je die niet te veel gaan wijzigen alleen.

  Ik heb twee maanden geleden pmu laten zetten met de microblading techniek. Doodeng, maar ik ben er nog dagelijks onwijs blij mee. Het scheelt zo veel tijd, ik zie er onopgemaakt wakkerder uit en opmaken is nu een kwestie van een beetje mascara en lipstick.

 47. Marit

  Wow, hier word ik toch wel echt enthousiast van. De eerste getatoeëerde wenkbrauwen die ik echt mooi vind!
  Ik ga het hierdoor toch overwegen. Woon zelf in Haarlem dus dat scheelt ook 😉

  Ik zou ze zelf nog wel wat lichter, zachter en wat koeler van kleur willen. Kan dat ook? Ik vind die van jou nét iets te strak en te warm voor mij.

  • Cynthia Schultz

   Ja, natuurlijk kan dat! Je kan ze precies zo laten zetten zoals jij dat wilt 🙂

 48. Adrienne

  Hoi Cynthia, reageer bijna nooit maar wil toch even zeggen dat ik het resultaat fantastisch vind! Geniet van je nieuwe wenkbrauwen. Kan me voorstellen dat je er heel erg blij mee bent.

 49. Sanne

  Hoi Cynthia, hoe duur is het bijwerken? Dat zie ik niet op de webstie staan van Beauty Lounge Haarlem. Prachtig resultaat bij jou!

 50. Mamoesjka

  Wat ontzettend mooi Cynthia! En wat een fijn en uitgebreid artikel.

  Ik heb vrij donkere “Bert en Ernie” wenkbrauwen en stoei altijd met de vorm en het epileren. Alleen voor de vaste vorm zou ik dit al overwegen.

  Plaats je nog een foto (vast wel) van het uiteindelijke resultaat? Liefs x

 51. Sarina

  Ik wil dit ook zo graag. Ik ga ervoor sparen.

 52. Marijke

  Zo mooi en natuurlijk!

 53. Ria

  Ziet er heel mooi uit! Ga ik ook eens over nadenken..
  Ik heb paar jaar geleden een permanente eyeliner laten zetten. Ben ik ook nog steeds zo blij mee.

 54. Irene

  Wat mooi!!!!! Staat je zo goed Cynthia! Ik zou dat ook wel willen, mijn wenkbrauwen zijn eigenlijk zoals die van jou voor de behandeling, ze zijn best goed van vorm en kleur maar iets te licht en ik teken ze toch altijd bij, het is een hoop geld maar als het lang blijft zitten scheelt het weer geld want je bespaart het kopen van make up.. iets om in overweging te nemen 🙂

 55. Julia

  Hoi Cynthia,
  Wat zijn je wenkbrauwen ontzettend mooi, het ziet er heel natuurlijk uit en ik vind de kleur erg mooi bij je staan. Ik kan me helemaal voorstellen dat je je nu afvraagt waarom je dit niet eerder hebt laten doen! Het lijkt me ideaal om iedere dag op te staan met perfecte wenkbrauwen.
  Zelf heb ik lichte blonde wenkbrauwen met aan de uiteinden amper haartjes waardoor het ner lijkt alsof ik halve wenkbrauwen heb. Ik teken ze iedere dag bij, maar vind dit best een gedoe. Ik vraag me af of deze techniek ook goed werkt in mijn situatie (dus weinig / lichte haartjes) en er natuurlijk uit kan zien. Daarnaast heb ik wel eens gehoord dat de pigmenten niet in hetzelfde tempo vervagen waardoor de kleur naar verloop van tijd anders uit kan slaan (bijv rood of juist blauwig), weet jij hoe dit zit?
  Liefs

 56. Anne-Marie

  Wauw Cynthia, ik vind het super mooi!!!!!
  De kleur, de vorm en dat poederige effect vind ik super mooi!! Ik heb al vele wenkbrauwen gezien met PMU, maar nog nooit zo natuurlijk als die van jou!
  Ik ga meteen op de site van Manon kijken.
  Oh en je makeup is ook zo stralend!!
  Wil je alsjeblief een tutorial van deze make-Up look maken?????

 57. Shirley

  Hee, ik heb mijn wenkbrauwen ook laten doen met permanente make up. De eerste keer waar ik het heb laten doen was echt heel lelijk mijn wenkbrauwen waren heel dun en ongelijk. Daarna ergens anders geweest en die heeft er nog wat van kunnen maken gelukkig. Eind november laat ik ze weer bijwerken en ik laat ze ongeveer om de 10 maanden bijwerken zodat ze mooi blijven en niet veel vervagen. Ik ben nu 3 keer heen geweest en in november wordt de 4e keer en ik ben nog steeds super blij met mijn wenkbrauwen.

 58. Ellen

  Wow heel mooi! Ik heb het zelf 3 jaar voor het eerst laten doen en vorige week het laten opfrissen.
  Net als jij was ik vanaf dag 1 er super blij mee. Het gemak met vakanties en ff een dagje geen make-up maar wel een frisse look. Heerlijk!
  Ik raad je wel aan om een touch up te laten doen na 1-2 jaar. Zo heb je er jaren lang plezier van! 🙂

 59. Donna

  Wauw wat een ontzettend mooi resultaat! Ik heb hier zelf ook al vaak over na gedacht, ik heb namelijk wel wenkbrauwen maar mega licht van kleur. Eigenlijk zie je mijn eigen wenkbrauwen amper. Nu het weer donkerder wordt ’s ochtends, vind ik het soms ook lastig om de vorm te bepalen. Maar waar ik bang voor ben, dat na een behandeling ik altijd nog bij moet tekenen omdat mijn haartjes te licht zijn voor de gekleurde ondergrond.
  Verder ben ik benieuwd of het niet door de jaren heen verkleurd?
  Liefs

 60. Karin

  Oh wat waanzinnig mooi gedaan! Ik heb nog wel een vraagje… na 1,5 tot 2 jaar moet je ze bij laten werken en kost dat dan weer het volle bedrag van de eerste keer?

 61. Melissa

  Wauw het is echt heel mooi geworden! Je tekende je eigen wenkbrauwen wat lichter maar hoe het nu is staat je ook super!

 62. Marlon

  Het ziet er heel mooi uit! Snap heel goed dat je er blij mee bent. Ideaal lijkt me het! Wat ik mij afvroeg; ik heb een klein litteken in mijn wenkbrauw. Is zoiets dan ook mogelijk? Het verfen van m’n wenkbrauw heeft namelijk geen effect omdat je dan altijd een klein “gat” blijft zien. Vind het bij jou in ieder geval erg mooi staan!

 63. Fraukje

  Onwíjs mooi! Zo natuurlijk! En ik ben heel kritisch als het om wenkbrauwen gaat, maar dit is echt heel mooi. Vind ze zelfs nu al niet te donker eigenlijk. Ik zou ze de volgende keer iiiiiietsje meer lengte geven bij de uiteinden. Ietsje. Geniet ervan en heel stoer dat je het gedurfd hebt. Ik durf geeneens een tatoeage 😉

 64. ingrid

  Ik vind het echt prachtig!!! 🙂

 65. Charlene

  Erg mooi. Ik wil dit al jaren om dezelfde reden. Maar had de zelfde beweegreden om t niet te doen. Nu durf ik het wel 😉

 66. Laura

  Ik vind het je prachtig staan! Ze zijn heel mooi gezet. Ik heb zelf hele lichte wenkbrauwen die ik eens in de drie weken zelf verf, maar dit lijkt me ook echt een uitkomst!

 67. Annemarie

  Prachtig en heel natuurlijk gezet. Zelf heb ik mijn wenkbrauwen ook met hairstrokes laten zetten inmiddels alweer een jaar geleden en mag over 2 weken weer voor een touch-up behandeling. Het voordeel is dat de pmu heel licht en subtiel vervaagd na een jaar. Stoer dat je het gedaan hebt, omdat het toch je gezicht is. Het ziet er goed uit bij je. Ook fijn om wenkbrauwen te hebben als je geen make-up op hebt hè 🙂

 68. Mandy

  Laat maar! Jij hebt de prijzen erbij gezet hihi

  • Cynthia Schultz

   En ze staan ook op de website van Manon 🙂

 69. Mandy

  Mooi!!!!! Jammer dat er op de website nergens prijzen staan. Ben erg benieuwd wat het kost 😉

 70. Marlien

  Heel mooi Cynthia! Ik teken ook altijd mijn wenkbrauwen bij, lijkt me heerlijk als dat niet meer hoeft. Ben benieuwd naar hoe het blijft zitten enzo

 71. Marije

  Ik vind het echt heel mooi en natuurlijk gedaan. Denk dat ik een nieuw spaardoel heb dankzij jouw enthousiasme.