Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

DEN: parfum van de kerstboom op de Dam

Review: DEN

Boye en Noëlle van RUIK maken parfum van afval. Dingen die anders worden weggegooid, gebruiken zij voor een heerlijke geur. Dat deden ze vorig jaar met VERSCHIL, gemaakt van sinaasappelschillen. Nu doen ze dat met DEN: gemaakt van de gigantische 90 jaar oude kerstboom op de Dam.

Merk
Product
Waar
VERSCHIL
DEN
www.ruik.org
50
Koop dit product

Leestijd

RUIK

Boye en Noëlle hadden vijf jaar geleden een droom: zelf parfum maken en verkopen. Al snel ontdekten ze dat er een heel vervuilende industrie achter zit, bomvol chemische en synthetische stoffen. Tel daarbij op dat er miljoenen tonnen plantaardig materiaal wordt weggegooid waar fantastische geuroliën in zitten. Inmiddels is uit dit verhaal RUIK geboren: een merk met 100% plantaardige parfum op basis van restproducten.

De droom van de broer en zus om hun eigen parfum te ontwikkelen leek in duigen te vallen, maar ze besloten van dit negatieve gegeven iets positiefs te maken. Boye en Noëlle ontwerpen en maken parfums die helemaal plantaardig zijn. De geuren zijn vrij van vervuilende aardolie, synthetische geurstoffen, ftalaten en kunstmatige conserveermiddelen.

Vorig jaar kwamen zij met VERSCHIL, een heerlijke geur gemaakt van sinaasappelschillen die anders weggegooid worden. Daar ben ik nog steeds echt gek op! Heel fijn: ik sprak toen over het wat onpraktische flesje, die is nu vervangen door een mooie spray flacon. Nu is hun tweede geur verschenen.

DEN

Elk jaar staat er een reusachtige kerstboom op de Dam in Amsterdam. Een prachtige boom van maar liefst 90 jaar oud waar tijdens de feestdagen enorm van genoten wordt. En na de feestdagen? Dan gaat deze prachtige opa de versnipperaar in. Wordt ‘ie weggegooid. Daar hebben Boye en Noëlle een stokje voor gestoken. Zij hebben de boom gered en maakten van de kerstboom op de Dam hun geur DEN.

Ze gebruikten 1028 kilo (!) naalden en twijgjes. Hiervan hebben ze olie gedestilleerd, die daarna zes maanden is gerijpt om de geur perfect tot zijn recht te laten komen. Daarna hebben ze deze olie gecombineerd met 100% plantaardige geurstoffen.

De dop van de geur is gemaakt van de stam van de dennenboom. De verpakking is prachtig, en ik vind het idee van het ‘kronkelende’ buisje echt fantastisch.

Ik was meteen benieuwd naar de geur toen ik over DEN hoorde. Rond de feestdagen heb ik vaak geurkaarsen met dennengeur, maar ik heb er nog nooit een parfum van geroken. Gelukkig verraste DEN me positief. Hij is heel bijzonder, als iets wat je nog nooit eerder geroken hebt. Eerst ruik ik heel overheersend die échte groene dennengeur. Maar ik ruik ook meer frisse citrus achtige tonen en kaneel. En misschien wel iets warms als amber of vanille? Na een tijdje dragen wordt de geur namelijk wat warmer en zachter, maar de dennengeur blijf je goed ruiken. Deze geur zou ook echt top zijn in een geurkaars.

 

DEN

DEN kan je kopen via de website van RUIK. Een sample kost €7, een kleine flacon van van 15ml kost €50 en de grootste flacon van 50ml kost €135. Dat is niet goedkoop, maar dan heb je wel een heel unieke, intens lekkere en bijzondere geur van de kerstboom op de Dam. Een te gek cadeau (voor jezelf) voor de feestdagen. Enne, op is op. Want er is natuurlijk maar één kerstboom op de Dam…

Dit artikel bevat gekregen producten

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.