Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Outfits van het afgelopen lente/zomer seizoen

Dit is de derde keer dat ik het doe, een half jaarlijks artikel over mijn outfits van de afgelopen twee seizoenen. Ik vind het heel erg leuk dat jullie er elke keer zo positief op reageren dus ik hoop dat hij deze keer wederom in de smaak valt. Kijkt u maar mee!

Leestijd

Sportkleding

Ik begon maar eens even met het praktische. Sportkleding. Ik blijf altijd zoeken naar perfecte sportkleding. Het moet lekker zitten, broeken moeten tot hoog in de taille komen , flatteus zijn, niet voor een cameltoe zorgen door raar geplaatste naden, en vooral ook squatproof zijn. Je staat versteld van het aantal sportbroeken waar je niet in kunt bukken zonder dat je de donkere diepte van je bilnaad inkijkt. Ik heb tegen verwachting in bij Primark een mooie set gescoord en ook een mooie top. Nog meer tegen verwachting in ook op Aliexpress haha. H&M vind ik verder nog steeds een favoriet omdat zij soms dikke stoffen gebruiken (bij sommige lijnen) en dat zit lekker stevig, zakt niet af en schijnt niet door. Maar, zeker niet alles van H&M is goed, het blijft een gigantische pas-sessie.

Geel

Ik heb het afgelopen halfjaar heel erg veel geel gedragen. Je gaat het hieronder nog wel meer voorbij zien komen. Ik vind het een onwijs vrolijke kleur, en ik vind het ook gemakkelijk combineren met de kleuren ik doorgaans veel draag zoals pastel. Geel is vrolijk, niet truttig en het verrast je met welke kleuren je geel eigenlijk allemaal kunt combineren, best veel! Doordat ik sandaaltjes, sneakers, een riem en een tas had in het geel, merkte ik dat ik die combinaties ook snel uit de kast trok.

Jurkjes

Ik vind jurken en jurkjes geweldig maar het is soms lastiger is om je te vervoeren op een fiets of scooter. Daarom kies ik in heel veel situaties dan toch voor een broek. Ik vind het lekker dat jurken zo lekker zwieren, dat het gelijk vrouwelijk is, en dat je met het uitzoeken van 1 item klaar bent! Voor het najaar zou ik het leuk vinden om wat meer maxi jurken te dragen. Normaal houd ik het in de herfst en winter op wat kortere jurkjes met een panty en een laarsje. Dr Martens bijvoorbeeld of een gehakt laarsje als ik in de avond op stap ga. Dr. Martens vind ik super leuk onder een maxi jurk, maar ik vind het voor een zakelijke aangelegenheid niet altijd gepast. Daarom zoek ik nog een leuke platte laars waar ik fijn een hele dag op kan lopen, maar die ik niet zo lomp/moeke/onvrouwelijk/saai vindt. Hierin ben ik een lastige klant haha.

Tweedehands

Zoals ik al vertelde, ik koop wel eens wat bij tweedehandswinkels maar dat zijn vaker schoenen of tassen geweest in het verleden. Ik zoek altijd wel bij de kringloop maar hier in Twente hebben we weinig echt vette tweedehands winkels. Ik  ben me nu een beetje aan het verdiepen in apps zoals United Wardrobe en Vinted. Ik kocht dus onlangs een jurk (die lichtgele) van Kae Sutherland over op United Wardrobe toen zij een closet sale deed. Ik heb het niet snel dat ik iemand stijl elke post weer opnieuw geweldig vind maar bij haar heb ik dat wel. Helpt ook mee dat ze bloedmooi is en veel bruiner dan ik dus dan ziet alles er gelijk geweldig uit haha. Ik zag het helaas een paar uur te laat en toen was het meeste al weg maar deze jurk was nog over, yay!

Allerlei :)

Wat mij zelf opvalt als ik al die foto’s terug kijk is dat ik weinig zwart zie, en veel prints. Dat laatste vind ik soms ook wel lastig want daardoor combineer ik minder gemakkelijk met laagjes, terwijl dat juist ook een mogelijkheid is om creatief te combineren. Daarom zou ik deze winter wel wat toffe blazers/jasjes willen waar ik een beetje mee kan combineren, maar ik wil het ook wel luchtig en Emmy houden en niet te zakelijk maken. Verder wil ik mezelf letterlijk meer lucht geven door minder focus te leggen op silhouet door strakke kleding te dragen maar meer op fit en print. Ik kan de keren echt niet tellen dat ik ergens zat met een strakke broek die eigenlijk mijn organen afknelt en wat gewoon niet chill is. Ik ga vaak voor hoe het eruit ziet ten opzichte van hoe het zit. Ik ga komende winter voor meer comfort. Ook wil ik warme truien waar ik me geen gigantische ijsbeer in voel, en wil ik investeren in een mooie, kwalitatief goede zandkleurige sjaal.

Accessoires

Ik koop in verhouding veel meer kleding dan accessoires of schoenen. Toch koop ik hier en daar wel een klein (goedkoop) tasje en als ik toffe schoenen zie ga ik wel overstag. Het liefst loop ik eigenlijk op blote voeten, en als het om comfort gaat op vans of Dr Martens. Zoals ik al zei wil ik dit jaar wel qua accessoires investeren in een mooie kwalitatief goede zandkleurige sjaal, en eigenlijk ook wel een praktische winterjas die écht warm is en toch mooi. Tips haha?

Accessoires zoals riemen en sieraden koop ik bijna niet. Ik draag weinig sieraden, en wat ik draag draag ik bijna elke dag.

Soms zag je wat tekst op de foto staan, dan moest ik een screenshot maken van de Instagram Story omdat ik de originele foto niet meer terug kon vinden. Mocht je het leuk vinden om komend seizoen meer van mijn outfits te zien dan kun je mijn Instagram volgen @emmystudiomint. Op mijn profiel heb ik stories vast gezet en onderverdeeld in seizoenen.

Ik heb niet alles van wat je nu ziet dit afgelopen half jaar gekocht, sommige dingen had ik natuurlijk ook al langer. Ik heb ook meer outfits dan dit gedragen, maar er zijn ook dagen dat ik iets draag wat meer basic is en het niet de moeite waard vind om te fotograferen. Uiteraard draag ik ook soms vaker een zelfde look. Ik merk dat ik niet snel wat weg doe, maar wellicht dat ik toch een keer afscheid moet gaan nemen van bepaalde dingen. Misschien een United Wardobe winkeltje beginnen? Ik heb nu toch wel een vrij grote garderobe en ik merk dat ik ook daardoor iets meer terughoudend word in het genieten van nieuwe kleding omdat ‘ik al veel heb’. Het klinkt allemaal verwend, maar kleding is ook mijn hobby! Ik vind het onwijs leuk om er mee bezig te zijn en om mijn liefde voor kleur en printjes hier mee te laten zien. Komend seizoen dus investeren in een paar goede items die ik vaak draag, en meer tweedehands.

Ik hoop dat jij het ook leuk vond om weer te zien wat ik zoal droeg het afgelopen half jaar, zo ja, doen we het in het voorjaar gewoon weer 🙂 Wat staat er op jouw wishlist voor dit najaar/winter?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)