Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

NYC Cityproof Intense lipcolor 5hr & NYC Cityproof Longlasting Blur lipcolor 8hr

Review: Lipcrayons

Emmy test vandaag twee New York Color City Proof collecties, een matte variant die acht uur moet blijven zitten met een blur sponsje aan het uiteinde, en een soort chubby stick achtige lipcrayon die vijf uur moet blijven zitten.

Merk
Product
Waar
NYC
Lipcrayons
Kruidvat & Trekpleister
4,49

Leestijd

NYC Cityproof Intense lipcolor 5hr

Verpakking

De verpakking doet mij gelijk denken aan de Chubby Stick hype van Clinique een aantal jaren terug. Overal popten toen chubbystick-achtige producten op, en daarna gingen we stilletjes weer over op normale lipstick. Wat ik fijn vind aan dit soort sticks is dat ze vaak een lekker balsem-achtig gevoel hebben met een transparant kleurtje. Perfect voor elke dag. Ook gemakkelijk bij te werken zonder spiegel, want een uitschieter veeg je zo met je hand weg.

Aan de achterkant kun je de stick omhoog draaien, de buitenkant van de huls geeft de kleur weer en dat vind ik wel heel erg gemakkelijk als je veel lipsticks hebt. Zo vind je hem snel terug. De dop blijft stevig zitten, maar als hij gaat, dan zit je tas ook onder want je kunt de punt niet helemaal wegdraaien. Houd er rekening mee dat de punt van de stick ook niet altijd zo puntig blijft. Naar mate je hem meer gaat gebruiken wordt het meer een stompje zoals een lipbalm. Voor mij geen punt (ha… ha…).

NYC belooft dat deze lipstick 5 uur op zijn plek moet blijven zitten. We shall see!

De kleuren

020 Riverside Rose

Mooi zacht van kleur, perfect voor elke dag.

020 Parsons Pink

Nope.

022 Fulton St Fuchsia

Doordat het een transparante fuchsia is, vind ik het nog steeds goed elke dag kunnen.

040 South Ferry Berry

Niet zo transparant meer! Fel rood, met een balsem gevoel.

041 Ballroom Blush

Mooi knallend en dekkend wederom met een balsem gevoel.

Gevoel & houdbaarheid

Mijn favorieten zijn 020 en 022. Wat mij betreft mag 1 roze tint vervangen worden door een perzik kleur, want dat mis ik in deze mini collectie. Op de site van NYC zie ik meer kleuren, maar die zijn niet beschikbaar bij Kruidvat of Trekpleister als ik hun sites bekijk. Die glimmer barbie lipjes van 021 probeer ik gewoon heel hard te vergeten. De kleuren voelen heel prettig aan op de lippen. Het brengt echt aan als een balsem en de lippen krijgen een subtiele glans.

Na een tijdje droogt de lipstick heel iets in en verdwijnt dat super romige gevoel. Nog steeds romig genoeg, en hierdoor blijft het product wel langer zitten dan een echte balsem. 5 uur houdt het bij mij alleen niet, ik denk 3 uur zonder eten en drinken. Dit is natuurlijk ook erg afhankelijk van hoe vaak je met je lippen over elkaar wrijft en hoe vaak je langs je lippen likt. Gewoon niet doen dus haha.

NYC Cityproof Longlasting Blur lipcolor 8hr

Verpakking

Hmm. Dit lijkt wel een eyeliner met een sponsje om dat mee te vervagen. Het is in feite een lipstick in een soort lipliner vorm, met een sponsje om dat te ‘blurren’. Waarom zou je je lippen willen blurren? Misschien als je het een te heftige kleur vindt? Misschien om de kleur een beetje in je lippen te poetsen zodat het natuurlijk lijkt? Ik heb eigenlijk geen idee maar we proberen het.

Het dunne puntje brengt gemakkelijker aan maar er viel bij mij ook 1 stiftje uit de verpakking. Ik kon hem wel soort van terug drukken maar ideaal was dat niet.

De kleuren

100 Nude York Style

Mooie ‘my lips but better’ kleur.

Normaal aangebracht.

Uitgegumd. Er blijft niet veel van de kleur over. Het wordt wel heel natuurlijk, maar ook droog want het sponsje neemt al het vet op.

200 Pink City

Heel koel roze.

Normaal aangebracht

Uitgegumd. Ook weer een beetje alsof je al een paar uur verder ‘in je lipstick’ bent.

201 Fashion Fuchsia

Mooi diep roze.

Normaal aangebracht.

En weer uitgegumd. Hierna stop ik daar ook mee want ik vind het nergens over gaan. Maar dat ben ik.

202 Brooklyn Berry

Behoorlijk fel roze rood.

203 Rose Island

Deze kleur zou ik niet snel pakken, maar het staat wel heel fris. Ik kan mijn vinger er niet op leggen.

300 Red High Line

301 City Cherry

400 Manhattan Mauve

Ik blijf mauve mij altijd het mooiste vinden staan. Uit elke lipstick collectie is dat mijn favoriet. Wordt ook saai he?

401 Riverside Ruby

402 Central Park Plum

Dit dekt niet helemaal briljant, maar het is wel een mooie diepe kleur.

Conclusie

Het zijn mooie kleuren, ze dekken goed, en het dunne puntje brengt gemakkelijk aan. Het blur sponsje daar snap ik geen biet van, maar wellicht zie ik een heel handige toepassing over het hoofd. Ik houd van strak aangebrachte lipstick. Een lipstick is een lipstick en moet geen lipstain worden. De kleuren blijven lang zitten, maar 8hr is wel heel optimistisch. Ik denk dat ze zo ongeveer 3 a 4 uur bleven zitten, waarbij ze wat te drinken ook nog wel overleefden. Dat gezegd, vind ik dat ook een prima resultaat. Ik verwacht helemaal niet van mijn lipsticks dat ze alles maar overleven. Ik vind het totaal geen moeite om een paar keer per dag bij te stiften. De houdbaarheid van deze lipsticks is naar mijn mening dan ook gewoon prima.

Ik houd van innovatie maar soms denk ik: focus gewoon op briljante lipsticks in verschillende lijnen qua glans, transparantie en matheid en maak daarvan het beste wat binnen het budget mogelijk is. Ik snap daarentegen ook wel dat een merk met iets nieuws wil komen, want je moet als budget make-up merk ook maar opboksen tegen een hoop anderen.

Wat vind jij ervan?

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)