Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

‘Nieuwe’ Real Techniques must-haves: Rebel Edge

Review: Rebel Edge brush set

Gloedje nieuw zijn ze niet meer, maar wel nieuw voor mij. De Rebel Edge set. Real Techniques heeft een aantal geweldige must-haves, waaronder mijn ultieme lievelings: de Blush Brush. Gaat deze set wat toevoegen aan mijn stash of zijn ze overbodig? Lees het hier!

Merk
Product
Waar
Real Techniques
Rebel Edge brush set
online
29,99
prijs

Leestijd

Rebel Edge

Deze set van Real Techniques bestaat uit drie kwasten. Zo op het eerste gezicht zou je ze groot, middel en klein noemen, maar ze heten (van onder naar boven) Broad, Medium & Fine. Ze zien er hartstikke mooi uit, en zijn lekker herkenbaar in de klassieke stijl van Real Techniques. Ik vind het ook leuk dat de tipjes van de kwasten roze zijn, meestal is dat wit in het geval van duo fiber brushes. Hierover zo meer.

Alle kwasten van Real Techniques zijn gemaakt van hoogwaardige synthetische haren. Ik heb hier al vaker wat over verteld want dit heeft altijd mijn voorkeur. Het is hygiënischer want de haren zijn niet poreus en je kunt ze veel vaker wassen. Hierdoor blijven ze overigens ook langer mooi. De haren vallen ook minder snel uit en zijn in het geval van Real Techniques super zacht. Zoals gezegd maakt Real Techniques ook vaak gebruik van Duo Fiber haren. Dat wil zeggen dat de haartjes dikker en stugger zijn waar ze uit het handvat komen maar fijner en zachter aan de puntjes. Hierdoor is heel goed te reguleren hoeveel product je oppakt, en kun je met de hoeveelheid druk zelf bepalen hoe hard je blend of hoe groot het oppervlak van de kwast wordt. Vaak zijn de puntjes ook licht van kleur, waardoor je goed ziet hoeveel product aan je kwast zit. Dit alles vind ik heel prettig werken.

De vorm doet me gelijk denken aan een contourbrush. Maar na wat filmpjes van Real Techniques gekeken te hebben merk ik dat ze veel meer dan dat zijn. Elke kwast is heel multifunctioneel, en daarmee ideaal voor mensen die veel op pad zijn dus. Ideaal voor mij dus ook. Ik ga proberen om mijn hele look met deze drie kwasten te creëren, en ik verklap vast dat dit prima lukt.

Rebel Edge Broad

De Rebel Edge Broad is de grootste kwast, en ik vind hem daarmee zo op het eerste gezicht ook ook wel heel erg groot (pun not intended haha). De kwasten zijn allemaal zo super zacht, en dat maakt het aanbrengen heel subtiel en prettig. Daardoor is dat hele grote ook gelijk iets minder intens. Ik breng mijn matterend poeder aan (Essence all about MATT!) en dat werkt door de grootte juist lekker snel. Een eerste krul voor de Rebel Edge Broad!
Daarna breng ik er ook mijn mee bronzer aan. Ik gebruik vandaag L.O.V. Blurring Bronzing Powder in 010. Dit is een essentieel onderdeel want bronzer sla ik nooit over. Ook is dit een hele belangrijke test voor deze kwast want ik zweer namelijk bij de Blush Brush van Real Techniques. Deze is voor mij ideaal voor Bronzer, en ik raad hem in mijn make-up workshops ook vaak aan als multitasker. Extra kritisch ben ik dan ook op de Broad. Het verraste me dan ook enorm dat ik het aanbrengen van bronzer echt een genot vond met deze kwast. De zachtheid waarmee het product op mijn huid glijdt, de vorm die mijn contouren goed kan volgen, de smalheid waardoor hij precies over mijn neusbrug past, en de lengte van de haren waardoor hij niet te ver uitwaaiert maar precies genoeg en de dichtheid van de haren waardoor hij precies genoeg product oppakt.

Met deze kwast vervang ik dus 2 andere kwasten als ik onderweg ben, alleen moet ik dan wel zorgen om hem even schoon te vegen na het aanbrengen van mijn bronzer. Er is altijd wel een wc-papiertje of een tissue in de buurt.

Rebel Edge Medium

Zoals je op de foto’s kunt zien gebruik ik deze Rebel Edge Medium voor 3 toepassingen. Contour, blush en highlighter. Voor de contour gebruik ik het Anastasia Contour palette en houd ik de kwast met de langste haren naar mijn oor toe. De kortere haartjes sleep je hierdoor een beetje achter de lange haren aan, en je zorgt hiervoor dat je het meeste product aan de buitenkant van je gezicht aanbrengt. De vorm maakt het een hele geschikte kwast om mee te contouren. Ik contour altijd alleen maar een beetje onder mijn jukbeen, maar ook voor langs de neus zou hij nog geschikt zijn. De haren zijn iets steviger dan bij de Broad variant, dat maakt het aanbrengen iets preciezer, en dat moet ook bij deze Medium kwast.

Daarna ga ik over naar blush, Milani Luminoso. Nu gebruik ik de kwast een slag gedraaid, zodat ik meer oppervlakte bestrijk. Door de zachte haartjes en wederom de duo-fiber haartjes kan ik heel subtiel blush aanbrengen. Je kunt dit gefaseerd doen zelfs als je niet teveel wilt pakken, maar ik pak de eerste keer eigenlijk precies genoeg op. Met iets meer druk dan bij het contouren veeg ik in kleine ronddraaiende bewegingen precies genoeg blush over mijn wang.

Daarna moet hij nog een keer shinen, namelijk met highlighter. Letterlijk. Ook hier werkt de vorm heel goed, omdat je niet teveel oppervlak bestrijkt als je de lengte van de kwast gebruikt. Hiervoor draai ik hem nog een slag en nu heb ik de lange haartjes richting mijn neus. Ik oefen bijna geen druk uit, en veeg zo heel subtiel mijn Illamasqua highlighter in Deity op mijn jukbeen.

Check, check en check. Dit is briljant, ik vind deze kwast echt heel erg fijn voor al deze drie producten. Wederom is het wel weer even schoonvegen als dat nodig is, maar nu heb ik dat tussendoor niet eens gedaan. Als ik nu weer begin met contour moet dat wel, anders heb ik een glanzende schaduw op mijn wang. Ik kies er ook regelmatig voor om contour over te slaan, en wanneer de blush en highlighter beide glimmen in dezelfde kleurhoogte kun je ook best doorkwasten zonder schoon te vegen. Dat merk je helemaal niet.

Rebel Edge Fine

Met deze inieminie variant van de vorige kwast is het niet gelijk liefde op het eerste gezicht. Ik zie nog niet goed wat ik met deze dunne kwast aan moet. Ik zie in een filmpje dat je hem kunt gebruiken om oogschaduw snel over het bewegend ooglid aan te brengen in een soort ruitenwisser beweging. Dit probeer ik uit met een kleur uit het A New Day oogschaduw palette van Sleek. Dit werkt inderdaad prima en het gemak hiervan verrast me. Je laad beide kanten van het kwastje, zwiept hem van links naar rechts en weer terug en het zit. Doordat het ook weer hele zachte haartjes zijn kun je ook nog wel iets een randje vervagen. Ik dacht dat deze manier van aanbrengen veel fall-out op zou leveren maar dat valt mee. Bij een donkere kleur zou ik wel iets rustiger te werk gaan.
Een kleur in de arcadeboog aanbrengen heb ik ook geprobeerd, maar daar heb ik wel echt meer oppervlakte voor nodig. Onder mijn oog een beetje oogschaduw aanbrengen gaat door de smalle vorm ook heel goed, evenals het kwastje plat leggen en een highlighter (mat of glanzend) onder je wenkbrauw aanbrengen.
Tot slot probeer ik een oogpotlood te vervagen maar daar vind ik de haartjes iets te zacht voor.

Al met al, voegt deze kwast dus zeker wel wat toe. Helemaal als je even snel één kleurtje over je ooglid wil poppen en je wenkie even wil highlighten.

Totaal resultaat

Ik vind het eindresultaat mooi. Subtiel aangebrachte poeders voor een natuurlijke look. Het loopt ook allemaal mooi in elkaar over, omdat je automatisch niet teveel product oppakt.

Conclusie

Mijn conclusie kun je wel raden. Ik ben heel erg enthousiast! De kwasten voegen allemaal echt wat toe aan mijn stash. Met name omdat ze multitaskers zijn, maar ook door de vormen die in alle hoekjes van je gezicht passen. Met deze drie kwasten in mijn toilettas kan ik prima al mijn poeder producten aanbrengen. Uit de toilettas heb ik ze een prominent plekje vooraan in mijn stash gegeven. Als ik een uitgebreidere ooglook wil maken kies ik nog wel voor een blending brush en een plat oogschaduw kwastje erbij, maar het zijn de grotere kwasten die normaal de plek innemen. Naast die plek innemen werkt gewoon net wat sneller als je dezelfde kwast in de hand kunt houden.

De Real Techniques Rebel Edge set wordt voor €29,99 verkocht, wat neer komt op ongeveer een tientje per kwast. Dat vind ik erg schappelijk, wederom omdat je meerdere functies haalt uit één kwast.

De haren zijn zacht, de lengte is precies goed, de dichtheid klopt en de vorm biedt heel veel mogelijkheden. Ik had niet verwacht dat ik mijn Blush Brush ooit thuis zou laten, maar dat ga ik dit weekend voor het eerst eens doen. Wél met deze Rebel Edge set op zak!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)