Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Nieuwe Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta

Heel belangrijk in je dagelijkse verzorging: je mond! Een schone, goed verzorgde mond geeft een goed gevoel én zelfvertrouwen. Nieuw is de OralB Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta die zorgt voor gezond tandvlees en het tandglazuur herstelt. Ik heb de tandpasta getest in combinatie met de OralB Sensi Ultrathin Opzetborstel en de elektrische tandenborstel OralB Genius 9000.

Leestijd

Nieuwe Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta

Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta, €4,99

De Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta is anders dan andere tandpasta’s om een paar redenen:

  • De tandpasta heeft een antibacteriële werking en remt daardoor de groei van bacteriën in het tandplak.
  • Het zorgt voor 72% minder tandvleesproblemen vergeleken met een reguliere tandpasta.
  • De tandpasta heeft tinfluoride, deze fluoride beschermt je glazuur de hele dag én heeft een antibacteriële werking.
  • De ActivRepair Technologie werkt actief aan het remineraliseren van aangetast glazuur én biedt langdurige bescherming om de tanden te beschermen tegen erosie door zuren.
  • Bij langdurige gebruik van de tandpasta maakt deze je tanden tot drie keer sterker tegen erosieve slijtage vergeleken met gewone tandpasta’s.

Wist je dat de twee grootste redenen van een ongezonde mond tandvlees en glazuurschade is? Precies de twee punten die deze tandpasta aanpakt. Als je op deze manier zelf je tandvlees en glazuur goed verzorgt, krijg je er op de lange termijn ook geen grotere problemen mee.

Hier zie je de rest van de verpakking en de ingrediënten.

Ik heb de nieuwe Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta de laatste weken twee keer per dag gebruikt in combinatie met de Oral-B Sensi Ultrathin Opzetborstel, deze heeft ultradunne borstelharen. Deze zijn ongeveer zes keer dunner dan gewone handtandenborstelharen, dit zorgt ervoor dat hij de randen van het tandvlees zachter behandelt. De borstelkop gaat de opbouw van tandplak tegen en zorgt voor minder ontstoken tandvlees. Deze borstel reinigt dus supergoed, maar is heel zacht voor het tandvlees. Wat ik zo leuk vind aan de Oral-B Genius 9000 is ten eerste dat hij gewoon heel mooi is! Er zit ook een handig reisetui bij waardoor ik hem ook meeneem op reis. Door de poetsdetectietechnologie geeft de OralB app aan welke zones je goed gepoetst hebt en hoe lang je nog moet poetsen. Mijn tandarts vertelde me dat die twee minuten belangrijk zijn omdat je ten eerste goed de tijd nodig hebt om je gebit te reinigen en ten tweede omdat de fluoride die tijd nodig heeft om in te werken.

 

Oplossingen tegen tandvlees- en glazuurproblemen

Zoals je me wel vaker in video’s hebt horen zeggen, ben ik niet zo trouw aan mijn tandpasta en wissel ik regelmatig af tussen verschillende soorten. Nu heb ik de laatste tijd wat last van mijn tandvlees (het is wat geïrriteerd en rood en bloedt soms tijdens het poetsen) en daarvoor gebruik ik wel een speciale tandpasta. Het fijne aan deze nieuwe tandpasta van Oral-B is dat hij naast voor mijn tandvlees ook goed voor mijn glazuur zorgt. Een fijne combinatie, wat mij betreft!

Een goede borstel gebruiken is natuurlijk ook belangrijk als je gevoelig tandvlees hebt, de Sensi Ultrathin borstelkop heeft hele dunne zachte haren en dat poetst prettig. Ook moet je niet te hard te duwen op je tandenborstel. Eetgewoonten hebben natuurlijk ook invloed op je tandglazuur en tandvlees, zo is eten en drinken met een hoge zuurgraad niet goed voor je glazuur en tandvlees.

Ten eerste poetst de tandpasta prettig: hij heeft een frisse smaak die lang blijft hangen en mijn tanden zijn na gebruik goed schoon en ze voelen ook lekker glad aan als ik er met mijn tong overheen ga. In gebruik dus een prima tandpasta die doet wat ik verwacht: mijn tanden schoonmaken en een fris en schoon gevoel geven. Hij schuimt trouwens niet overdadig, maar dat vind ik ook helemaal niet nodig. Je ziet op de ingrediëntenlijst ook dat het schuimende ingrediënt (sodium lauryl sulfate) op het midden van de lijst staat, bij veel gangbare tandpasta’s staat deze bovenaan (en dan zit er dus meer van in).

Ik heb voor- en na foto’s gemaakt, voor het gebruik van de Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta en na twee weken twee keer per dag gebruiken.

Wat mij opvalt is dat mijn tandvlees gezonder aanvoelt. Het bloedt niet meer tijdens het poetsen en het voelt niet meer geïrriteerd na het poetsen. Ook zie je op de foto’s dat ik wat plekjes op mijn tandvlees had voor het gebruik en dat is verdwenen – ook fijn! Of mijn tandglazuur sterker is geworden, dat weet ik niet, maar al met al ben ik blij met het resultaat. Daarnaast is het gewoon een fijne tandpasta.

De nieuwe Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Tandpasta is voor €4,99 bij de drogist te koop in vier varianten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.