Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Neppe sproetjes maken met de B.A.E. freckle pen van HEMA

HEMA heeft een leuke aparte lijn genaamd B.A.E. en deze hebben een pen in het assortiment om sproetjes mee te faken. Ik laat je vandaag zien hoe je dat kan doen!

Leestijd

Dit is de pen waar ik de sproetjes mee maak. Maar, je kan het ook met een wenkbrauw potlood doen. Dit is een stiftje, en het mooie daarvan is dat je een beetje transparante vlekjes kan maken die heel zacht zijn van kleur. Het smelt echt samen met de huid waardoor het er natuurlijker uit ziet. Leuke verpakking ook!

Ps: dit product heb ik zelf gekocht toen ik door de HEMA aan het struinen was 🙂 Je vindt hem hier voor €4,50. 

Ik maak mijn gezicht helemaal op maar later leer ik dat ik misschien mijn poeder producten later had aan kunnen brengen. Dat ga ik de volgende keer proberen en ik leg je later nog even uit waarom.

Ik schrijf hallo met de stift op mijn hand om even te voelen hoeveel hij afgeeft en hoe precies hij is. De kleur is heel zacht en warm net als echte sproetjes.

Ik probeer er voorzichtig een paar. Ik merk dat het minder voorzichtig kan, en ik ga wat uitgebreider te werk. Ik begin rond mijn neus. Eigenlijk op de plekken waar de zon je het eerst raakt zoals de neusbrug, komen sproetjes het meest voor.

Ik stippel een eindje weg. Ik maak eerst kleine vlekjes wat verder uit elkaar, en later stip ik nog subtieler en kleiner daar tussen in. In het echt zijn ze ook allemaal anders van grootte dus het is niet erg als de ene wat zichtbaarder is dan de andere. Ik ‘fade’ dit een beetje uit richting mijn jukbenen. Daarmee bedoel ik dat ik hoe verder ik van mijn neus kom steeds minder vlekjes zet.
Ik zet er ook wat op mijn voorhoofd. Dit zal ik straks laten zien, dit doe ik niet weer. Dit leken meer kleine littentjes dan sproetjes dus ik houd het bij mijn neusbrug en wangen.

Met mijn vingers dep ik steeds over een gebiedje dat ik heb gedaan. Hierdoor maak ik ze iets doffer en minder hard. Dit kun je ook met een sponsje doen, maar ik was bang ze dan helemaal weg te vagen. Later merkte ik dat dat best kon want het product is redelijk snel smudgeproof.

Het resultaat is mega natuurlijk! Ik laat op één foto mijn voorhoofd wat duidelijker zien omdat ik wil laten zien dat het daar meer op ‘normale pigmentatie’ lijkt in plaats van sproetjes. Ik vind het echt een heel cute resultaat, dit ga ik zeker vaker doen.

Ook vallen oneffenheden denk ik minder op, omdat je effectief stipjes erbij zet en als je één vlek hebt daar de aandacht eerder naar toe gaat.

Daarna ben ik naar de kapper gegaan en heb ik een zonnebril op gehad. Ik merkte dat door het vetter worden van mijn huid door de dag de sproetjes iets vager waren geworden. Ik heb er een paar weer bijgetekend rond mijn neus om de avond weer door te kunnen. Ik weet niet of de houdbaarheid bij het gebruik van een wenkbrauw potlood hetzelfde is.

De volgende keer ga ik het wel iets anders doen. Ik ga dan mijn foundation en concealer aanbrengen, daarna de sproetjes en dáárna mijn bronzer, blush en highlight. Want, als je echt sproetjes hebt dan gaan deze producten ook er overheen natuurlijk. Ik denk dat het deppen met de vingers dan niet meer nodig is. Misschien dat het dan ook iets beter blijft zitten omdat het beschermd wordt door de poeders. Onder je foundation zou ik niet doen, dan is het niet meer zichtbaar.

Wat het mooiste resultaat geeft is als je ook bronzer aanbrengt op de plekken waar je de sproetjes zet of gaat zetten. Dit klopt dan logischerwijs het meest met wat de zon met de huid zou doen in een natuurlijke situatie. Het kan overigens allemaal nog veel uitgebreider dan wat ik zojuist heb gedaan, maar ik wilde het natuurlijk houden en subtiel omdat ik de deur ook daadwerkelijk wel uit moest haha. Luuk zag het niet eens uit zichzelf maar toen ik hem er op wees vond hij het heel leuk staan.

Wat vind je er van? Ik ben echt wel fan, ik ga dit vaker doen. Ik vind de gehele make-up look natuurlijker ogen omdat het lijkt alsof je weinig op hebt ‘want je ziet je sproetjes nog’. Love it!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)