Na acht jaar weer kunstnagels

Acht jaar geleden was ik helemaal in de gloria en dat deelde ik in een blogpost: ik had kunstnagels! Ik weet nog zo goed hoe graag ik dat wilde, als klein meisje was ik er al helemaal weg van. Een paar maanden heb ik ze gedragen en daarna ben ik er weer mee gestopt, en nu heb ik heel spontaan weer (even?) kunstnagels. Ik ben er zo blij mee!

Leestijd

Ik ben weer net dat blije twintigjarige meisje die iedereen haar mooie nagels wil laten zien. Als ik nu terugkijk naar de foto’s van toen vind ik ze eigenlijk helemaal niet zo heel mooi, de vorm en de lengte niet, en mijn nagelriemen werden elke keer totaal geruïneerd. Anyway, daarna heb ik altijd alleen mijn natuurlijke nagels gehad, weleens met gelnagellak, maar nooit meer met tips en acryl of gel. Vlak voor ik naar Curacao ging, besloot ik weer eens een afspraak te maken bij een nagelsalon. De laatste keer dat ik naar een nagelsalon ging is echt jaren geleden, ook eens voor een vakantie of een event. Ik lak mijn nagels altijd zelf en geef mezelf soms een manicure en pedicure. Nu had ik echt weer zin om eens naar de salon te gaan voor mooie gelnagellak en voor mooi verzorgde handen en voeten.

Vlak voor mijn afspraak zat ik op de Instagram van ‘mijn’ salon te kijken en daar zag ik al die mooie lange nagels. Hmm, misschien wil ik dat ook wel weer eens… Toen ik ging zitten voor de behandeling vroeg mijn styliste of ik wat langere nagels wilde. Toen bleek dat ze daar wel tijd voor had, besloot ik er gewoon voor te gaan. Het is toch niks permanents, als ik er na een paar weken klaar mee ben, laat ik ze gewoon verwijderen. Binnen een uur zaten ze erop, prachtig nude gelakt en heel secuur aangebracht, precies in de vorm en lengte die ik wilde.

Helemaal blij met mijn mooie nagels!

Nu ben ik dus niks meer waard: ik zit de hele dag tevreden naar mijn mooie nagels te staren en ben er helemaal gelukkig mee. Je kan het meisje wel uit de beautyblog halen, maar de beautyblog niet uit het meisje… Ik kan simpelweg zo blij worden van dit soort dingen. Het ziet er zo verzorgd en mooi uit! En nu denk ik steeds: hoezo heb ik dit niet eerder gedaan? Na vier weken was het nog steeds prachtig, alles zat er nog perfect op, je hebt natuurlijk alleen de uitgroei waar je niet omheen kan. Inmiddels ben ik voor de tweede keer geweest om ze ‘bij te vullen’ en nu ben ik voor een andere kleur gegaan voor de feestdagen. Ik weet niet of ik dit nu ‘voor altijd’ blijf doen, maar voor nu vind ik het in ieder geval heel erg fijn en mooi.

Mijn voeten heb ik de eerste keer trouwens ook laten doen, een goede pedicure zodat alles er weer mooi verzorgd uitziet, en mijn nagels ‘alleen’ met gelnagellak. Heerlijk toch, als je soms even zo kan genieten van dit soort dingen, en als voor een uurtje het grootste probleem in je leven is welke kleur nagellak je moet kiezen?

Ik ben naar Queen Nails gegaan in Zwolle, een hele fijne rustige salon die niet duur is. Volgens mij betaalde ik €55 voor de nagels inclusief gelnagellak en €45 voor spa pedicure +gelnagellak. Ik heb alles gewoon zelf betaald.

Op Instagram kreeg ik veel vragen over of dit slecht is voor je eigen nagels. Dat hangt er helemaal vanaf: als je het laat doen door een goede stylist die voorzichtig is met jouw nagels, is het in principe niet slecht voor je natuurlijke nagels. Als ze de nagels er voorzichtig afhaalt en je nagelbed niet beschadigt, worden je nagels niet dunner of zwakker. Het hangt er ook vanaf in hoeverre de stylist je nageloppervlak opruwt voor ze de gel of acryl aanbrengt, mijn stylist doet dit helemaal niet en dus worden mijn eigen nagels ook niet dunner. Het is ook erg belangrijk dat je zelf niet aan je nagels gaat trekken, ze zelf verwijderen is ook echt geen optie, laat dat altijd door een professional doen. 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

13 reacties
 1. Glamourista

  Ohja, ziet er echt heel erg verzorgd uit zo!! Ik heb t gelukkig niet nodig en kan mezelf de kosten besparen, maar ik begrijp echt wel dat je die moeite wilt doen 🙂

 2. Jessica J.

  Ik heb sinds begin dit jaar ongeveer gelnagels en zou eerlijk gezegd niet meer zonder kunnen! Geweldig dat ik nu altijd perfect gelakte nageltjes heb – die uitgroei neem ik er wel bij 😉 – en m’n nagels niet meer afbreken of splitsen. Ik heb zelfs een collega verslaafd gemaakt, haha!

 3. Aranka

  Ik ga er al bijna een jaar heen, maar moet wel eerlijk toegeven dat ik het minder vind worden. Ze hebben het heel druk en ik heb het idee dat ze niet meer de tijd voor je nemen. Ook mijn gellak wordt er af gekrabt en gevijld waardoor mijn eigen nagels heel erg beschadigd zijn. Maar toch blijf ik terug komen omdat ik het zo mooi en fijn vind, haha.

 4. Suuz

  Ik vind het ook altijd prachtig en verzorgd staan, maar m’n nagels groeien heel snel, waardoor ik elke twee/drie weken bij de stylist moet zitten. Dat vind ik echt te tijdrovend en ook te duur.

 5. Renske

  Zo leuk als je helemaal blij kunt worden van zoiets als je nagels! Ik ben ook altijd weer blij als ze weer netjes in de lak zitten haha. Zo’n nailart lijkt me ook echt zo leuk! Mijn nagels groeien alleen best snel en ik kan er niet zo goed tegen als mijn nagels te lang worden. En om dat nou voor een week te laten doen vind ik ook een beetje zonde….

 6. Angela

  Ik kan nu zelf gellakken (met LED lamp) en kijk ook de hele dag door naar mijn nagels, love it!

 7. dingske

  Ik heb hele sterke nagels, in die mate zelfs dat als ik ze lak mensen vaak denken dat het niet mijn echte nagels zijn.
  Nadeel is wel dat zodra ze te ‘lang’ zijn ik mezelf er continue pijn aan doe, dus ik hou ze altijd erg kort. Heb gelukkig wel lange smalle nagelbedden en vingers, dus mijn handen zien er ondanks korte nagels wel nog elegant uit.

  “Nu ben ik dus niks meer waard: ik zit de hele dag tevreden naar mijn mooie nagels te staren en ben er helemaal gelukkig mee.” => zo herkenbaar dit, behalve dan dat het bij mij niet over nagels gaat maar over oogschaduwpalettes.
  Kan bij een nieuw doosje echt weken aan een stuk meerdere keren per dag helemaal verliefd zitten staren naar die mooie kleurtjed 😀

 8. Inge

  Ja mooiii, ik ga elke 3 weken voor n nieuwe set- love it, elke keer weer happyhappy!!! Ja het kost wel wat maarja verder heb ik weinig dure hobbies 😉

 9. rachel

  helemaal gaaf!! ik was daar een paar jaar geleden ook helemaal mee bezig maar nu niet meer en weet eigenlijk niet waarom haah. ik denk omdat ik het gewoon onhandig vind tegenwoordig maar blijf het nog wel super leuk vinden

 10. Bianca

  Ik heb ze jaren geleden ook gehad. Prachtig vond ik ze. Maar wel alleen een week zodra je uitgroei krijg vind ik het zo lelijk. Dan zie je ze echt op je nagelbed liggen. Maar iedere week bijvullen is ook een beetje overdreven, dus toen ben ik er maar mee gestopt.

 11. Irene

  Oh het staat inderdaad prachtig! Die kerstige zijn ook super leuk! Ik heb nog nooit kunstnagels laten zetten maar doe soms zelf wel een gellakje thuis 🙂 Ik vind die kunstnagels altijd heel mooi en zeker zoals bij jou, in die vorm, maar ik kan lange nagels niet zo goed verdragen :p

 12. Femke

  Wat is het weer mooi! Hier al lange tijd geen acryl meer, maar de laatste tijd kriebelt het weer haha!

 13. Martine

  Het ziet er prachtig uit en ik snap volkomen dat je weer totaal verliefd bent geworden op je eigen nagels.
  Ik voel mij hetzelfde wanneer ik weer eens gellak heb laten zetten.
  Maar als ik deze kunstnagels zo zie gaat het ergens, in een klein hoekje, bij mij ook kriebelen.
  Ik heb nog nooit kunstnagels laten zetten maar wie weet moet ik het maar eens gewoon laten doen 😉
  Fijne dagen!
  Je zult in ieder geval schitteren met je prachtige kerstnagels.