Mijn twee nieuwe bijzondere sieraden!

Ik draag sinds kort twee nieuwe bijzondere sieraden waarvan 1 zelf betaald en 1 gekregen. Ik ben met beide heel erg blij, het zijn sieraden die ik nooit meer (voorlopig in ieder geval haha) niet meer af en uit doe dus ik laat je ze graag zien!

Leestijd

Do it for you

Ik schaf eigenlijk nooit iets bijzonders voor mezelf aan, ik koop vaak goedkope kleding en goedkope sieraden. Ik dacht altijd; ‘je ziet het toch niet echt of het nu dure oorbellen zijn of een dure ring dus waarom zou ik daar zoveel geld aan uitgeven’. Het nadeel daarvan is dat wanneer je wat moois hebt, het niet voor altijd is want het vergaat na een (korte) tijd. Nu ik hier ZO blij mee ben ga ik daar anders over denken. Op deze leeftijd weet ik wel goed wat mijn smaak is en is deze ook stabieler. Sommige dingen komen altijd weer terug, en blijf ik mooi vinden. Bijvoorbeeld fijne (als in; niet grof) sieraden, goud, turquoise en blauw.

Ik dacht ook dat echt goede sieraden die van goud zijn, diamanten, edelstenen, handgemaakt en gemaakt voor het leven, mega duur zouden zijn. Nu zijn het ook geen koopjes die je zo eventjes op een maandag erbij scoort (voor de meesten althans) maar de prijzen verrasten me wel. Dit vond ik nog best wel te doen!

Het is echt fijn om af en toe echt iets bijzonders voor jezelf te kopen. Om zelf iets bij elkaar te sparen en daar iets moois blijvends van te kopen, helemaal als daar een mooie symbolische betekenis aanhangt of symbool staat voor een periode in je leven.

Mijn diamanten oorbellen

Say whut? Diamant? Ik had oprecht geen idee dat diamanten betaalbaar waren. Ik kreeg een tijdje terug een email van Mostert Juweliers, of me het leuk leek om eens een sieraad van hen te proberen. Ik kreeg uiteindelijk een ontzettend mooi paar oorbellen toegestuurd; 14 karaats goud, met elk 5 diamantjes. Zoals jullie wel weten, als wij iets opgestuurd krijgen betekent het niet dat we er over schrijven of posten, dat doen we alleen als we enthousiast zijn. In dit geval is dat zo, en daarom vertel ik jullie erover. Ik heb vaker mooie of kostbare dingen gekregen doordat ik voor Cynthia.nl of voorheen misslipgloss.nl schrijf maar nooit een sieraad en dit voelde wel heel bijzonder. Ik draag eigenlijk nooit oorbellen. Ik voel me al snel truttig, degelijk, zo’n dametje. Bovendien gebeurt er altijd wel veel in mijn gezicht; intense wenkies, vaak aardig wat make-up. Dan worden oorbellen gewoon snel te veel. Vind ik. Maar zo subtiel en verfijnd als deze, deze heb ik al een aantal weken non stop in!

Hier heb ik er even eentje op de sluiting gelegd zodat je hem wat beter ziet.

Zoals je ziet is het een heel verfijnd sieraad. Ik draag ze nu al sinds ik ze kreeg non-stop. Je kunt ze dragen met douchen, slapen en zwemmen. Hierdoor vergeet ik ze ook niet in die doen en heb ik altijd en mooi sieraad in. De sluiting is ook heel stevig en schuift niet van zijn plek. Ook fijn dat je niet na hoeft te denken of het misschien verroest of dat de coating eraf gaat. Ze zijn ook niet overheersend in stijl. Een rotan oorbel met en oranje kwast vind ik top, maar dat draag je niet elke dag. Deze wel, ze zijn dan ook tijdloos vind ik. Het feit dat echte gouden, diamanten oorbellen dan ook ‘maar’ €239 euro kosten verraste me wel. Natuurlijk; de één zal er voor moeten sparen en de ander heeft het liggen. Of iets betaalbaar is beslis ik niet. Maar ik kan wel stellen dat het niet duur is voor de kwaliteit die je ervoor krijgt. Naast dat, is het natuurlijk ook duurzamer om te investeren in blijvende stukken. Iets waar ik nog wel veel op te behalen heb, gezien ik zo’n budget shopper ben.
Ik vind het mega bijzonder dat ik nu elke dag diamanten in mijn oren draag. Als je hier klikt vind je exact dezelfde en als je hier klikt vind je het hele overzicht met diamanten oorbellen.

De ringen die uit liefde geboren werden

Dan door naar het volgende sieraad. Een vriendin van mij droeg een mooie ring, en ik vroeg haar waar ze die eigenlijk vandaan had want hij zag er bijzonder uit. Ze vertelde dat het de verlovingsring van haar moeder was. Haar ouders zijn net als mijn ouders uit elkaar, en zij droeg hem als symbool. Dat er ooit wel liefde was en dat zij daarom er was. Prachtig vond ik dat.

Als kind van gescheiden ouders kon ik me daar wel goed in vinden. Natuurlijk, het gebeurt echt mega veel mensen. Het is niet het ergste wat je kan gebeuren over het algemeen maar gescheiden ouders hebben is nooit leuk. Je wil het liefst een sterke eenheid, één thuisfront, gelukkige ouders met een relatie waar je een voorbeeld aan kan nemen. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 18 was, na een huwelijk van 30 jaar. Ze hebben nog goed contact met elkaar, maar het was geen vlekkeloze scheiding. Voor één van hen kwam het onverwacht, net als voor mij en mijn zusje. Ik had vooral het gevoel dat ik nu geen plek meer had dat écht thuis was. Want thuis is waar je familie is in mijn beleving. Nu ik ouder ben, is mijn eigen huis thuis en krijg ik ook meer de gedachte om ooit zelf een familie te starten als dat ons gegund is. Maar als tiener en in het begin van mijn twintiger jaren, voelde ik me vaak ontheemd. Bovendien had ik ook mijn vertrouwen in de liefde wel redelijk verloren. Als iemand na 30 jaar je nog kan verlaten, wanneer is het dan nog zeker? Ik accepteer nu dat niks zeker is, maar ik werk des te hard aan een gezonde relatie waar ik niks voor lief neem. Ik kan nog steeds wel met een (positieve) jaloezie kijken naar mensen wiens ouders bij elkaar zijn en waar Kerst gewoon op één plek wordt gevierd. Waar je op zondag even een bakkie gaat doen en ze dan weer achterlaat wetend dat ze elkaar hebben ook al kom je even niet langs aankomende week want je bent rete druk. Maar, je kunt niet alles hebben in het leven, ik ben een ontzettend gezegend mens! Dit klinkt dus allemaal wel negatief, maar het is geen groot pijnpunt meer. Ik heb ouders, liefhebbende ouders, en dat is al meer dan veel mensen kunnen zeggen en ik ben er heel dankbaar voor.

Terug naar de ring. Het bracht me namelijk op een idee. Ik had de trouwringen van mijn ouders, deze vond ik alleen niet mooi en wilde ik ook niet dragen.

Dit zijn de trouwringen. Die van mijn moeder was iets kleiner dan die van mijn vader. Ik besloot dat ik er een nieuw sierraad van wilde laten maken. Twee; één voor mij en één voor mijn zusje. Het goud samensmelten, en daaruit twee nieuwe ringen laten maken, een mooi symbool voor het feit dat wij wél uit hun liefde geboren zijn en dat die liefde toch gevierd mag worden ondanks dat hij (de liefde) er niet meer is. Ook een mooi symbool voor de krachtige band die Elise en ik hebben met een tijdloos, duurzaam sieraad.

Ik ben geen model, zeker geen handmodel, dus ik vond het lastig om hem goed te laten zien maar ik geloof dat ik met al deze foto’s goed weergeef hoe de ring er uitziet.

Ik ging naar Nelleke Plegt in Delden. Ik had al veel gehoord over haar en ik schatte zo in dat zij wel kon maken wat ik in mijn hoofd had. Ik wilde namelijk een gouden ring met een dunne ronde band, met 3 aquamarijntjes. Een heldere lichtblauwe edelsteen. Een grote in het midden; symbool voor de liefde waar wij uit komen, en twee kleintjes; symbool voor Elise en ik. Er moest ook iets van een puntje in het midden van de ring zijn, niet gewoon alleen maar rond. Dit model had ik online vaker voorbij zien komen en dat vond ik prachtig. En; uiteraard moesten het twee identieke ringen zijn.

SHE NAILED IT. We zijn beide onwijs blij met deze ring en doen hem denk ik nooit meer af. Het past onwijs goed bij onze smaak en het blauwe en de vorm van de ring maken het echt een heel uniek sieraad. Het blauwe is klein en daardoor echt net zo neutraal als een witte steen, maar het staat prachtig in contrast met het goud. BEEL-DIG. Hij kan ook nergens achter blijven haken en hij kan altijd om blijven met alles wat je doet.

Over de aquamarijntjes: aquamarijn is een edelsteen die doorzichtig tot doorschijnend is met een glasachtige glans. Er zijn verschillende theorieën over de heilzame werking van edelstenen en in het geval van aquamarijn is het een steen die kalmerend werkt en goed helpt om in het moment te zijn. Daarnaast zou het de concentratie versterken en kan het verlichtend werken op allerlei aandoeningen rond de keel. Onze steentjes zijn zo klein dat ik absoluut niet verwacht dat het een werking op ons heeft, maar toch leuk om te weten :).

De ringen kostten €460 euro maar we hadden het goud van de trouwringen van onze ouders om te gebruiken welke ook zwaarder in goud waren dan deze ringen. Daardoor hadden we een prijsvoordeel. Elke ring of elk sieraad wat hand gemaakt wordt heeft natuurlijk een eigen prijs en de prijs is afhankelijk van de vorm, gewicht, het soort stenen, het aantal uren werk etc. Van onze prijs kun je dus niet alles aflezen.

Nelleke heeft nog wat foto’s van het proces gemaakt, die laat ik hieronder nog even zien.

Mooie, bijzondere sieraden die voor de rest van je leven meegaan hoeven dus niet onbetaalbaar te zijn. Dat vond ik best een ontdekking. Zowel de ring als de oorbellen gaan voorlopig niet meer af en uit. Ik ben soms wel bang om ze kwijt te raken maar dat kan eigenlijk niet want de oorbellen zitten super stevig en de ring is precies op mijn maat.

Ik ben nu aan het azen op een ring met opaal, maar daar wacht ik nog even mee. Heb jij ook zulke sieraden?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Lysanne

  WAUWW! Die ringen zijn echt fantastisch. Heel erg mooi. Helemaal icm de betekenis erachter, echt wauw. Ik heb zelf mijn eigen trouwring en verlovingsring die ik altijd om heb en me super dierbaar zijn (uiteraard). Daarnaast heb ik ook een kettinkje van mijn oma wat ik heel erg koester. Ik wil zelf graag een ring laten maken met moedermelk, om de borstvoedingsperiode van mijn zoontje te herinneren/koesteren. Maar daar moet ik nog even voor sparen hihi.

 2. Lies

  Wauw! Leuk om te zien ook hoe de ringen gemaakt worden.
  Mijn zus en ik hebben ook ringetjes laten maken uit de trouwringen van mijn opa en oma. Dit sieraad is me zo dierbaar en is onvervangbaar, hoop het ook noooit kwijt te raken!

  Reageren
 3. Kreel

  Wat grappig, ik herkende meteen Nellekes stijl erin voordat ik ook maar verder las!

  Reageren
 4. Saskia

  Prachtige ringen met een waardevol verhaal

  Reageren
 5. Susanne

  Waaauw, prachtig allebei!! Verliefd op je ring <3 mijn oma heeft van de trouwring van haar (overleden) man een kettinghanger gemaakt maar dit is ook een heel mooi idee. Zij heeft ook voor al haar kleinkinderen geld gespaard om een sieraad te kunnen kopen die ons aan haar herinnert, dus nu heb ik een heel fijn gouden ringetje met een smaragd, haar geboortesteen 🙂

  Reageren
 6. Suuz

  Beide sieraden zijn erg mooi en bij de ringen is de symboliek ook echt prachtig. Fijn dat je zo’n goede band met je zus hebt!

  Ik draag juist nooit bijouterie, maar alleen ‘echte’ sieraden. Ik heb altijd een subtiel kettinkje met een hartje in witgoud en bijpassende kleine oorbelletjes. Daarnaast een verlovingsring links met solitair diamant en trouwring rechts met 9 diamantjes, beide ringen ook witgoud. Om m’n polsen heb ik vaak zilveren armbanden. Combineert goed met witgoud, maar makkelijker te wisselen qua prijs. Ik zoek nog iets moois met symboliek naar m’n twee kinderen, maar so far nog niets origineels en subtiels kunnen vinden.

  Reageren
  • Suuz

   Ik ben overigens wel 39 en had in m’n twenties ook minder van dit soort dure dingen. Je groeit er een beetje in denk ik.

 7. JokeVDH

  Leuk om de stap voor stap te zien! Ik ben zelf een opleiding goudsmeden aan het volgen in avondles. Ik moet nog zoveel leren, maar ik vind het heel fijn.

  Reageren
 8. Linda

  Ik vind de ringen voor jou en je zus echt tof. Echte familiestukken die niet snel in een doosje verdwijnen! Ik heb een aantal gouden ringen, deels erfenis, deels gekocht/gekregen. Ik draag altijd een ring met diamant en tandjes van het eerste (jong gestorven) kind van mijn oma, en de verlovingsring van mijn andere oma uit 1936. (Extra leuk is dat mijn opa dezelfde naam als mijn man had ) Daarnaast nog een gouden ring met zwart emaille waar ik al jaren verliefd op was. Ik heb op gegeven moment mijn man gewoon een week voor mijn verjaardag een link gestuurd, en dat heeft gewerkt 😉

  Reageren
 9. Ingeborg

  Wat een ontzettend mooie gedachte en betekenis bij de ringen. Je hebt me op gedachte gebracht. Ik draag zelf sinds het overlijden van mijn vader in 2012 zijn trouwring, die had hij 52 jaar gedragen als verlovingsring en later als zijn trouwring. Hier heb ik niets aan laten doen, hij ging zo van mijn vaders hand naar mijn middelvinger( de enige vinger die gelijk ringklaar was), zo is mijn vader altijd dicht bij me en dat vind ik heel fijn. De ringen van jullie zijn prachtig, het is jullie van harte gegund, een heel bijzonder en persoonlijk sieraad.

  Reageren
 10. Minka

  PRACHTIG!!!

  Reageren
 11. Emmy

  Die ringen zijn echt prachtig geworden!

  Reageren
 12. Edith-Sofia

  Wat een mooie sieraden. Super mooie betekenis ook achter de ringen<3 Wauw dat proces ziet er bijzonder uit, het resultaat is echt prachtig.

  Reageren
 13. Joyce

  Ik vind de oorbelletjes supermooi, maar ik denk niet dat ik snel zoveel geld neerleg ervoor. Voor een ring zou ik dat wel doen waarschijnlijk. Ik vind de ringen voor jou en je zus echt heel erg mooi geworden en ook de betekenis erachter vind ik echt goed over nagedacht. Heel mooi! Kan me goed voorstellen dat je hier heel blij mee bent.

  Reageren
 14. Elise

  Wat een mooie sieraden! Vooral die ring is ontzettend gaaf, en de gedachte erachter vind ik ook heel erg mooi. Bij ons in de familie is het de gewoonte om sieraden op bijzondere pieken van moeder op dochter door te geven (18e verjaardag, diploma’s etc). Kleine tip, die je ongetwijfeld al gehoord zal hebben maar toch: als je echt met je sieraden doucht en slaapt (net zoals ik) laat dan wel eens per jaar de zettingen goed nakijken! Die worden daardoor wat brozer, en het zou zonde zijn als je daardoor een diamant of een aquamarijn zou verliezen!

  Reageren
 15. Ingeborg

  Ik vind dit een heel mooi en liefdevol idee. Dit hou ik in gedachten. Ik draag sinds het overlijden van mijn vader in 2012 non stop zijn trouwring. Die droeg hij 52 jaar als verlovingsring en daarna als zijn trouwring. En mijn moeder wilde niet de weduwe zijn met 2 trouwringen om. Ik heb er juist weer niets aan laten doen maar draag hem om mijn middelvinger, de enige plek waar de ring niet van afglijdt. Ik wens je heel erg veel plezier van deze prachtige set sieraden. Het is je van harte gegund

  Reageren
 16. Inez

  Echt heel erg mooi, nooit aan gedacht om sieraden met zo’n betekenis te laten veranderen in iets anders. Mijn vader draagt zijn trouwring nooit, hoewel ze nog wel getrouwd zijn. Misschien mag ik daar wel een sieraad van laten maken, heel mooi idee!

  Reageren
 17. rachel

  wat een mooie en fijne sieraden! ik houd zelf meer van wat robustere sieraden, dan fijne valt bij mij altijd zo snel weg

  Reageren
 18. Ingrid

  Wat prachtig!
  Ik heb ooit van mijn oma sieraden gekregen die ik heb laten smelten tot 1 ring. Ze wist hoe die ring er uit kwam te zien, helaas stierf ze in de week dat die klaar was. Gelukkig heeft ze nog mee kunnen beslissen over de inscriptie in de ring.

  Reageren
 19. Daisy

  Wat mooi! Vooral (de betekenis van) de ringen.

  Ik heb ook oorbellenstaafjes (maar dan van zilver) en ik merk dat ik ze minder draag omdat ze altijd gaan draaien. En van middenvoor zie je dan in beide oren een staafje zitten dat niet gelijk is (positie) aan beide kanten. Dat vind ik toch net iets minder mooi. En steentjes vond ik vroeger altijd heel mooi maar ik ben al zóvaak een steentje uit een sieraad verloren dat ik nu altijd kies voor sieraden zonder steentjes. Maar het blijft erg mooi!

  As we speak is mijn schoonvader een ring voor me aan het maken, hij doet dit als hobby. Het is een verrassing wat eruit komt dus ik ben heel benieuwd. Zulke speciaal gemaakte sieraden zijn toch wel heel uniek en gaaf!

  Reageren