Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn stijl + favo outfits van de afgelopen tijd

Ik ben geen fashionista. Ook ben ik niet uber hip of mega edgy. Wel ben ik altijd mezelf in de kleding die ik draag. De ene dag is dat volwassener, de andere dag jeugdiger. Soms sexy, soms stoer. Maar wel altijd Emmy en vrijwel altijd kleurrijk. Ik neem je vandaag eens mee langs mijn stijl, favoriete winkels en natuurlijk wat outfits.

Leestijd

Geen fashionista

Waarom dit artikel? Vind ik mezelf soms heel erg hip? Nee, absoluut niet. Zonder jullie complimenten had ik eigenlijk niet geweten dat dit artikel iets was wat jullie leuk zouden vinden. Maar ik krijg van jullie altijd leuke complimenten over mijn stijl en mijn kleding en daarom ben ik ze gaan fotograferen en vast gaan zetten in een hoogtepunt op mijn Instagram. Even een kleine uitleg als je niet super thuis bent op Instagram: als je naar mijn account gaat zie je onder mijn biografie twee rondjes. OOTD staat voor Outfit of the day. Een veel gebruikte hashtag op Instagram. Mocht je na dit artikel dus meer willen zien, ik houd nooit op met winkelen dus de aanvoer van nieuwe outfits zal blijven. Ook probeer ik snel na ik iets koop te posten, zodat het nog te koop is als je het ook zou willen aanschaffen. In dit artikel zet ik een * erbij als ik denk dat een artikel misschien nog verkrijgbaar is.
Nog een tip als je wat langer wilt observeren: Stories blijven maar een aantal seconden in beeld, maar als je je vinger vasthoudt op een Story dan blijft hij stilstaan zodat je de tekst kunt lezen. Je mag me ook altijd vragen erover stellen door middel van een DM!

Hi I'm Emmy and I'm a Shopaholic

Een kledingstijl is natuurlijk super persoonlijk. Ik vind het altijd een heel mooi fenomeen. De meeste mensen kiezen in de ochtend kleding uit waarvan ze zich (hopelijk) lekker, mooi en zichzelf voelen. De meeste mensen maken ook onderscheid tussen ‘alledaagse’ kleding en kleding die je aantrekt als je je extra leuk wilt voelen. Als je een feestje hebt, uiteten gaat of misschien een belangrijk gesprek hebt of een date. Ik vind het altijd leuk om te zien wat iedereen kiest om te dragen op een feestje. Iedereen dacht toen hij of zij het aantrok, ja dit wil ik vandaag. Met een uitzondering daargelaten. En toch zien we er allemaal weer anders uit. Dat is toch grappig? Als ik als kind zijnde iets nieuws had kon ik ook echt denken: ‘iedereen zal wel denken, dat meisje heeft hele mooie kleren aan’. En later toen ik Confessions of a Shopaholic las (boek van Sophia Kinsella, echt zo’n tiener/chicklit) en zij wilde een groene sjaal heel graag. Ze dacht toen bij zichzelf: ‘Ik wordt het meisje met de groene sjaal. Daarom heb ik hem nodig, mensen zullen me herkennen aan mijn mooie groene sjaal.’ Daar herken ik mezelf soms wel in. Een shopaholic ben ik dan ook wel een beetje. Ik geef graag mijn geld uit aan kleding, alhoewel ik dan niet snel dure kleding koop.

Geen regels a.u.b.

Ik ben een extravert persoon met een uitgesproken mening. Mede hierdoor vind ik het denk ik prettig me ook in kleding te kunnen laten zien. Schreeuwerig en kleurrijk, daar dijns ik niet voor terug maar ik kijk wel of ik het vaker aan zou doen. Dat gezegd is mijn stijl niks bij écht extravagante stijlen. Een knalroze pantalon met bijpassend colbert vind ik helemaal geweldig. Maar hoe vaak draag ik het? Het is voor mijn doen een vrij zakelijke/geklede outfit, waardoor ik het niet zo snel aan zou doen met uitgaan of een verjaardag bijvoorbeeld. Dan kies ik iets frivolers. Dan blijven er niet veel momenten over, en dan laat ik het hangen. Is het een jumpsuit, dan maakt dat het geheel weer net wat luchtiger en daar zou ik dan wel weer voor gaan.

Over het algemeen draag ik weinig basic kleding. Een zwarte broek met een zwart of grijs t-shirt, ik kan me niet herinneren dat ik dat voor het laatst aanhad. Ik draag graag kleur en printjes. Paisley achtige printjes, bloemenprintjes, ik ben er dol op. Ik denk niet dat je mijn stijl in een woord kan omschrijven. Ik ben gek op bohemian achtige looks, jaren ’70 geïnspireerd, maar vaak vind ik het moeilijker om dit tot stand te brengen. Ik ben vaak vrij simpel in de hoeveelheid items. Weinig tot geen accessoires, en geen laagjeswerk. Toch is wat ik draag vaak niet zo onder een noemer te plaatsen. Alle stijlen komen wel voorbij. Het enige wat ik echt niet ben is damesachtig. Kokerrokjes, nette overhemden, dat past voor mijn gevoel niet bij me. Denk richting de outfits uit de serie Suits. Ik voel me er in ieder geval niet mezelf in. Oorbellen vind ik bijvoorbeeld ook altijd lastig. Ik krijg hier gelijk een heel koket hoofd van. Nee geen kroket maar koket. Zo… Maxima. Nieuwslezeres. Te netjes. Snap je wat ik bedoel, ondanks deze belachelijke uitleg? Dat komt ook wel doordat ik het voor mijn werk niet aan hoef. Wellicht als ik in een andere werk-cultuur had gezeten dat ik het ook meer zou waarderen.
Verder let ik niet echt op regels. Ik draag gerust een t shirt als ik binnen zit of een sexy topje met uitgaan ook al is het winter en koud. Wel let ik op mijn bestemming van de dag. Als ik werk ga ik niet te sexy, en als ik uitga absoluut niet te braaf. Ik vind dat je je lichaam moet kunnen laten zien als je dat wilt, en daar heeft niemand wat over te zeggen.

Winkelgedrag

Ik shop het liefst bij: Stradivarius, Pull&Bear, Bershka, Zara, H&M, Monki, Primark, Mango & Asos. Soms shop ik ook bij andere winkels natuurlijk, maar ik denk dat 95% van mijn kleding bij deze winkels vandaan komt. Deze winkels kopiëren vaak wat ze zien bij grote dure merken, daardoor is het wel modebewust. Alhoewel ik dat woord haat want je moet gewoon lekker aan doen wat je leuk vindt, ga je vaak toch automatisch een beetje mee met mode omdat dat is wat op dat moment veel verkocht wordt.

Stradivarius, Pull&Bear, Bershka vallen net als Zara onder moederbedrijf Inditex. Je ziet vooral bij de eerste drie ook wel heel veel dezelfde soort dingen. Toch wil ik altijd wel bij alle drie naar binnen want het verschilt allemaal net iets van elkaar. Bij winkelen heb ik dan ook echt wel FOMO (fear of missing out). Deze winkels vind ik over het algemeen wat jeugdiger. Zo zie je veel croptops en tshirts met vrolijke printjes. Maar, ook zijn ze goed voor leuke jumpsuits en fijne jurkjes.
Zara is iets volwassener, en hier vind ik altijd wel wat. Als ik voor altijd alleen nog maar kleding bij Zara mocht shoppen dan zou dat prima werken voor mij.
H&M vind ik ideaal online, omdat ze zo’n fijne retourpolicy hebben. Ook lingerie en sportkleding koop ik vrijwel altijd bij H&M en dat pas ik toch het liefst thuis. Ik bestel vaak 2 maten als ik twijfel, ook bij schoenen, en stuur gewoon 1 ervan weer terug. Hoe een ander op nu.nl kijkt, kijk ik soms bij de nieuwe artikelen in de shop apps. Noem het een verslaving, ik noem het een hobby haha.
Monki heeft hele fijne jumpsuits, en Mango heeft mooie dromerige blousjes en jurken. Bij beide is slagen geen garantie, maar ik kan er mijn geld echt wel kwijt. Primark is een winkel waar heel veel mensen altijd niet de moeite willen nemen om te zoeken. Want je moet echt zoeken. Ik vind dat leuk, en trek er dus ook echt hele leuke items weg. Mensen staan vaak echt versteld van de leuke dingen die ik daar koop.
Asos is alleen online, maar heeft gelukkig ook een fijne retourpolicy. Anders dan bij H&M moet je het hier wel voorschieten, maar terugbetaling volgt altijd snel. Asos is soms heel duur, maar heeft altijd een outlet. Hier shop ik dan ook vooral. Ze hebben zoveel, dat je echt niet alles door kunt scrollen. Ik zoek daarom ook vaak gericht op iets waar ik zin aan heb. Jumpsuits of jurkjes bijvoorbeeld. Daarbij gebruik ik ook filters, zodat ik alleen artikelen zie die nog in mijn maat beschikbaar zijn. Als ik niet in de outlet kijk, dan zet ik het filter altijd zo dat ik eerst de lage prijzen zie. Zo hoef ik niet alles door te scrollen, want de dure mooie jurken van €400 zie ik liever niet haha.

Moeite nemen

Als je vaak bij dezelfde winkels winkelt dan weet je op een gegeven moment ook wat je er wel en niet moet kopen. Je leert een beetje de pasvormen kennen, en je doet door de jaren heen ook miskopen. Zo weet ik inmiddels dat ik geen lingerie moet kopen bij Primark, maar wel pyjamatjes. Ik weet ook dat bij Stradivarius de maten soms wat klein uitvallen, en bij H&M vaak weer wat groter. Ook weet ik dat broeken van Zara mooi bij mijn vorm passen, en dat ik het broeken passen bij Bershka wel achterwege kan laten. Key bij winkelen is wel moeite nemen. Wél in die rij gaan staan voor de paskamers om alles even aan te doen. Wél die trui weer over je statische haar trekken en wél tussen veel mensen in de sale rekken kijken naar leuke dingen voor weinig. Sale levert veel mensen vaak stress op omdat het zo druk is, en daar moet je ook tegen kunnen. Ik vind het echt leuk om overal tussen te pluizen, maar die grote bergen jeans op een tafel die laat ik echt voor wat het is. Als het op hangertjes hangt dan ben ik game. Als je niet vaak winkelt, dan is het lastig om dit soort dingen te ontdekken. Waar de spijkerbroeken het lekkerst zitten bijvoorbeeld. Dat kan echt heel wat uren paskamer stress en ellende opleveren voordat je een goede te pakken hebt. Toch vind ik het wel de moeite waard, want lekker in mijn kleding zitten vind ik heel erg belangrijk.

Ik hoor graag of je het leuk vond om mijn lente/zomer outfits van 2018 even voorbij te zien komen. Wellicht kan ik het dan aan het einde van de winter herhalen!

Een stijl blijft iets persoonlijks, wat ik mooi vind hoef jij natuurlijk niet mooi te vinden. Het is juist leuk dat iedereen zijn eigen stijl heeft en dat niemand gelijk is aan elkaar.

Wat denk jij, heb je nog een leuke shoptip voor me? Een winkel die ik niet ken? Let me know in de comments of via een DM op Instagram.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)