Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Mijn favoriete badpakken

Laatst was ik op Curacao en vanaf daar postte ik op Instagram wat foto’s in badpak. Er kwamen veel vragen over de badpakken en ook welke nu mijn favorieten zijn. Omdat ik weet hoe lastig het is om fijne badkleding te vinden, deel ik vandaag mijn favorieten met je.

Leestijd

Ik vind het heel leuk dat badpakken de laatste jaren weer meer ‘in mode zijn’, voor mijn gevoel was het jaren geleden echt nog iets wat je alleen droeg boven een bepaalde leeftijd. Totale onzin natuurlijk, je mag altijd dragen wat je leuk vindt, maar dat het ‘normaler’ is om een badpak te dragen is toch fijn. Net als dat ik de sneakertrend zo heerlijk vind: je mag tegenwoordig naar bijna elke gelegenheid sneakers aan. Ik draag zelf geen bikini’s, ik voel me er (niet meer of juist nog niet) prettig in, ik ben onzeker over mijn buik, dus ik bedek hem toch liever. Gelukkig zijn er heel veel mooie badpakken te koop en ik deel graag mijn favorieten.

PrimaDonna

Mijn grote favoriet op dit moment is mijn nieuwste aanwinst, dit badpak van PrimaDonna. De streepjes vind ik leuk en hij zit waanzinnig lekker. Er zitten geen knellende randjes aan, geen snijdende bandjes, geen cupvullingen die verschuiven (die zitten gewoon vastgenaaid), geen beugel. Hier voel ik me heel goed in en ik heb hem op Curaçao ook het meeste gedragen. Het is ook meteen mijn duurste badpak met €160. Ik merk ook wel echt verschil met mijn andere badpakken en dan vooral in materiaal, comfort en fit. Ik hoop dat deze heel lang mooi blijft! Ik heb hierin trouwens gewoon mijn BH-maat gekocht en die zit perfect. 

De witte strandjurk is van het merk Cyell, waar ik ook twee badpakken van heb.

Seafolly

Dit zwarte vrij basic badpak is van Seafolly. Hij zit heerlijk, maar geeft iets minder ‘steun’ dan het PrimaDonna badpak. Hij laat ook wat meer borst zien. Seafolly heeft elk jaar een mooie collectie waar ik altijd even naar kijk, dit jaar zat er niks voor me bij. Je vindt dit badpak hier. Ik draag van Seafolly maat 42.

Cyell

Ik heb twee badpakken van Cyell die ik allebei graag draag. De zwart-witte is al een paar jaar oud, de blauwe  heb ik nog maar net. Je vindt de blauwe hier, die is er ook in het zwart! Volgens mij is de zwart-witte iet meer te koop. Beide zitten ze heerlijk en geven ze genoeg steun aan mijn borsten zonder te knellen. De stof is ook lekker dik een zit mooi. Cyell is net wat goedkoper dan Seafolly en PrimaDonna, het blauwe badpak is bijvoorbeeld €89,95. Niet goedkoop maar wel al wat betaalbaarder. Cyell heeft ook hele fijne kwalitatief mooie badpakken. Bij Cyell draag ik maat 42 en 44D. Ik draag op de eerste foto een lichte denim blousejurk, deze is van Beachwave van Wehkamp, die is niet meer verkrijgbaar, maar hier vind je iets soortgelijks.

H&M met toelichting

Laatst deed ik een H&M bestelling en daar deed ik ook een stuk of vijf badpakken bij. Ik vond ze allemaal niks, ze zaten niet mooi en niet lekker. Ik hield er een, op de foto hierboven zie je hem. Het is een basic zwart badpak. Hij zit mooi, maar er is een groot nadeel: aan de zijkant van de borsten, dus onder je oksels richting je taille, zit een soort harde ‘balein’. En dat zit echt heel rot. Ik liep er de hele dag aan te trekken toen ik hem droeg en heb hem daarna dus niet meer aangetrokken. Misschien kan ik dat harde ding eruit halen. Het kan zijn dat dit badpak wel wat voor jou is als je wat kleinere borsten hebt.

Alle badpakken in deze blog (behalve die van H&M) kocht ik door de jaren heen bij Lingerie in Zwolle. Dit is een enorm fijne winkel met een tof assortiment en ze helpen je onwijs goed. Ik voel me daar altijd op mijn gemak en ga altijd blij (en met nieuwe badpakken en bh’s) weer de deur uit. Ze hebben ook een webshop, dus de badpakken die ik laat zien kan je ook online kopen. Als je in (de buurt van) Zwolle woont of bent kan ik je echt aanraden een keer daar te gaan kijken.

Mijn favorieten

Kleine disclaimer: be nice in the comments please 🙂 Ik begrijp dat een badpak kopen niet voor iedereen zo’n big deal is, maar ik schrijf dit voor vrouwen die er net als ik iets meer moeite voor moeten doen. 

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via de link het product aanschaft, krijg ik daarvoor een kleine vergoeding. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.