Mijn Céline Classic Bag

Op Instagram gaf ik al een paar keer een kleine sneak peek van mijn Céline Classic Bag. Toen ik een aantal vragen kreeg of ik er een blog over wilde schrijven, wijdde ik er een poll aan, en daaruit bleek dat velen heel graag meer wilden weten en zien van deze tas. Daar gaan we. Maak kennis met mijn okergele Céline Medium Classic Bag.

Leestijd

Toch geen Chanel tas

Jaren geleden sprak ik met mezelf af dat ik een Chanel (Classic Medium Flap Bag)  mocht kopen als ik een bepaalde omzet haalde. Ik had een soort doel in mijn hoofd, als ik dat zou halen dan zou ik naar een Chanel boetiek gaan en die tas halen. Uiteindelijk heb ik dat nooit gedaan – het target wel bereikt -, de tas heb ik nooit gekocht. Ik heb er talloze keren mee in mijn handen gestaan bij een Chanel boetiek, maar elke keer deed ik het tóch niet. Waarom niet? Ik denk dat de tas gewoon niet bij me past. Het is te klassiek, te ‘chic’, te ‘netjes’… Ik ben zelf qua kledingstijl helemaal niet zo, ik draag meestal jeans, sneakers en truien, en voor mijn gevoel matchte het gewoon niet echt.

Maar de gedachte aan de tas voor dat doel verdween nooit. Inmiddels zijn we nu vier jaar verder. In Maastricht loop ik tegen beter weten met vriendin Annemieke Kiki Niesten binnen, dé winkel voor prachtige designeritems. Daar kocht ik vijf jaar geleden mijn Céline Trio Bag, die ik nog steeds met liefde gebruik en die ik ook al zoveel gedragen heb. Ik weet dat ik er niet naar binnen moet gaan, want ik weet dat ik iets veel te duurs zie en dat ik dat dan wil hebben. Ik loop naar binnen en loop meteen tegen de Céline Classic Bag aan in okergeel. Okergeel. OKERGEEL. Meteen verliefd. Bam. Verdorie. In 2016 schreef ik er al over, deze tas staat al tijden op mijn ‘droomtassenlijst‘, het is een tas die ik al prachtig vind zolang ik me kan herinneren. En dan die kleur. Pfff. Ik ‘pas’ hem, houd hem vast, zeg dat ik er over na wil denken en Annemieke en ik gaan koffie drinken. Kan alleen nog maar aan De Tas denken. Annemieke rekent de ‘cost per wear’ uit als ik hem jarenlang zou gebruiken (komt op ongeveer €1,68 per dag, dat is nog geen kopje koffie!), ik bedenk excuusjes waarom ik hem zou willen (andere mensen nemen elke dag taxi’s! Andere mensen rijden in een hele dure auto!’ Andere mensen… ach, wat maakt het uit wat andere mensen…), zeg twintig keer ‘nee, dat is echt teveel geld voor een tas’ en bedenk daarna weer dat ik hem wil en ga verder met redenen verzinnen.
Heerlijk dit, natuurlijk. Als je tijdens zo’n tripje je druk kan maken om een dure tas. Als dat je grootste zorg van de trip is. 😉
Tijdens de rest van de trip zijn we druk met afspraken en ik heb geen tijd meer om terug te gaan naar de winkel. Op de laatste dag besluit ik dat ik het ga doen. Ik mail Kiki Niesten en ja, ze kunnen de tas naar me opsturen. Inmiddels gebruik ik hem nu ongeveer anderhalve maand en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Laten we eerst even genieten van de schoonheid, oké?

Céline Medium Classic Bag

Laten we dit maar eerst even uit de weg halen: hij kostte €3080. Je gaat het toch anders zelf opzoeken, dus dan kan ik het maar beter meteen vertellen. Ik heb eigenlijk winst gemaakt he, want de Chanel tas die ik eerst wilde was €4800. Grapje natuurlijk. Heb helemaal geen winst gemaakt, het is ongelooflijk veel geld voor een tas. Kom ik onderaan het artikel even op terug.

Wat ik er zo mooi aan vind? Heb je even? Ten eerste de ‘vorm’, ik houd van dat eenvoudige rechthoekige, en het gebrek aan toeters en bellen. De tas is ontzettend simpel qua design en daar houd ik van. Het logo staat ook nergens, je ziet hem alleen heel klein als je de tas opendoet, het is niet schreeuwerig. De tas is gemaakt van kalfsleer en is heel zacht, maar toch stevig. Het leer beschadigt niet als je er alleen al naar kijkt, wat met de Trio Bag wel het geval is. Natuurlijk moet je hem niet langs een stenen muur raspen (au!), maar ik heb er nog geen krasje opzitten en ik gebruik hem wel gewoon. De binnenkant is ook helemaal van leer, de tas is niet gevoerd maar 100% afgewerkt met leer. Vind ik prachtig. Het hengsel kan er af en je kan hem makkelijk verstellen, dat systeem ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Ik heb geen moment getwijfeld over de kleur. Ik vind het gewoon helemaal prachtig. Een paar jaar geleden zou ik voor zwart hebben gekozen, maar ik denk dat ik gewoon óók nog een zwarte koop. Haha, nee grapje, ik wist gewoon meteen dat die gele het moest worden. Al zijn er ook andere prachtige kleuren, zoals een subtiele olijfgroen en muisgrijs. Maar nee, geel moest het zijn.

Over dat gebruiken, dus. Laatst vertelde ik al eens dat ik dure spullen ‘gewoon’ gebruik. Dat is met deze tas dus ook zo. Ik gebruik een tas gewoon altijd en overal. Als ik naar een werkafspraak ga, als ik naar de stad ga, als ik uit eten ga, en ook als ik in de regen Kees ga uitlaten. Een tas is in principe gewoon een ding dat je gebruikt om spullen in te vervoeren. Dan is dit een nogal kostbare variant daarvan, maar het is wel wat het is. Dus ik ga hem niet als museumstuk thuis laten staan. Ik heb hem wel ingesprayd (heel voorzichtig, eerst op een onzichtbaar plekje getest of de tas niet zou verkleuren of zo) zodat hij wat beter tegen vocht kan. Nu heb ik toch altijd een paraplu op als het regent, maar je ontkomt toch niet aan wat contact met water. De eerste keren vond ik dat ‘eng’, nu denk ik: het is een tas.

Wat dus wel bijzonder is, is dat deze tas uit de laatste collectie van Phoebe Philo is, die vertrekt als designer bij het merk. Hedi Slimane neemt het over en dus zullen de ontwerpen van het merk gaan veranderen. Waarschijnlijk zal de Classic Bag wel in de collectie blijven, maar voor zover ik weet is deze gele kleur een limited edition. Voor mij allemaal geen redenen om een tas wel of niet te kopen, maar toch leuk om te weten. Oh ja, de officiële naam is dus Céline Classic Bag, maar hij wordt ook wel ‘Box Bag’ genoemd vanwege de vorm.

Nog even een Pinterest board van mijn liefde:

Ik bereid even een FAQ voor...

Omdat ik weleens eerder over dure tassen heb geschreven en daar allemaal vragen bij kreeg, heb ik nu alvast even een Frequently Asked Questions voorbereid. Net zo handig!

Ben je gek of zo, dat je €3000 uitgeeft aan een tas?

Ja. Maar ik was ook al best gek voor ik dat deed. Ik realiseer me ook dat het vet veel geld is en een bizar groot bedrag. Dus ja, ben best gek. Maar soms wil je iets ook al is het gek.

Heb je enig idee hoeveel mensen het financieel zwaar hebben en dit soort geld nooit zouden kunnen uitgeven?

Goede vraag. En ja. Dat weet ik. En dat vind ik heel erg. Doordat ik zoveel geld uitgeef aan een tas, ben ik niet ineens dom of wereldvreemd, of gevoelloos of een snob. Het maakt de situatie (dat veel mensen het financieel zwaar hebben) niet anders. Als ik minder geld uitgeef, betekent het niet dat deze mensen het financieel beter hebben.

Had je dat geld niet aan goede doelen kunnen geven?

Dat had gekund. Het mooie is dat het allebei kan. Ik geef elk jaar geld aan goede doelen, zet me in voor goede doelen en mensen die het minder goed hebben en vind het belangrijk een steentje bij te dragen. Dat staat zeg maar ook los van het kopen van een dure tas (of iets anders duurs).

Vind je het niet heel materialistisch om zoveel geld uit te geven aan een tas?

Ja. Vind ik wel. Maar dat maakt me niet zoveel uit, eigenlijk. Ik geef liever een keer geld uit aan een mooi duur item dan honderd keer aan een goedkoop item dat snel stuk gaat of waar ik snel op uitgekeken ben.

Maar je had toch ook van dat geld dit of dat of zus of zo kunnen doen?

Klopt. Maar ik koos voor de tas.

Ik zou van dat geld veel liever een reis maken/een bank kopen/boodschappen doen/…

Dat is heel fijn en dat is jouw keuze. Iedereen maakt zijn eigen keuzes als het op geld aankomt. Dat doe jij, dat doe ik. En dat is prima! 🙂

Ben je niet bang dat je uitgekeken raakt op de kleur?

Nee, maar mocht dat zo zijn dan verkoop ik hem gewoon. Als ik iets niet (meer) gebruik dan vind ik het niet erg om er afscheid van te nemen. Met die intentie heb ik hem niet gekocht, maar het mooie van zo’n tas is dat ‘ie zijn waarde behoudt en  dat je hem voor een goede prijs weer kan verkopen mocht het ooit nodig zijn.

Je had toch al een Céline Trio Bag?

Klopt en die gebruik ik ook nog steeds. Die is wat compacter en platter, in deze Classic past meer en het is qua model natuurlijk een totaal andere tas.

En je Mulberry tas dan? 

Leuk dat je dat nog weet! In 2014 kocht ik een Mulberry Bayswater, waarvan ik dit jaar even heb getwijfeld hem te verkopen. Ik heb hem veel gebruikt, maar ik gebruik de laatste jaren vaker een kleiner tasje en neem mijn laptop ‘daarbij mee’ in een linnen tasje. Afgelopen zomer gebruikte ik hem weer en toen werd ik er meteen weer verliefd op, dus ook al gebruik ik hem wat minder, vooralsnog houd ik hem. Hij is te mooi om weg te doen. Ik zou ook gewoon mijn drie mooie tassen tegelijk kunnen dragen… Trio om de ene schouder, Classic om de andere, de Bayswater in mijn hand. Top. 😉

Wat vindt Willem ervan?

Maakt niet zoveel uit, eigenlijk 🙂 Maar oké: die riep de eerste dagen de hele tijd ‘Die tas was drieduizend euro! Drieduizend euro!’ Helemaal niet irritant, of zo. Haha. Hij snapt er niks van, en laat dat ook blijken, maar hij laat me wel lekker. Kijk, het is mijn eigen geld dat ik zelf heb verdiend. Het is niet alsof het van onze gezamenlijke rekening gaat, of dat het van iets afgaat waar we samen voor sparen. Het is mijn geld waarvoor ik kan kopen wat ik wil. Ik heb het dan ook niet overlegd. We hebben geen kinderen, geen grote financiële verantwoordelijkheden samen (behalve de hypotheek natuurlijk en vaste lasten), en ik had de ruimte om deze tas te kopen. Dat heb ik dus gedaan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

150 reacties
 1. Eveline

  Wat een gave tas🥰 Wat zijn de afmetingen? Op de site van Celine kan ik het helaas niet vinden..

 2. Debby

  Jij werkt hard om geld te verdienen, dus jij beslist ook waar je dat geld aan uitgeeft. Al betaal je €10.000 voor een tas, als jij er gelukkig mee bent dan gun ik je dat van harte.

  Ik snap je wel, het is een prachtige tas met een prachtige kleur 🙂

 3. Dana

  Hij is echt prachtig! Door jou heb ik dus nu ook een soortgelijke tas gekocht met een iets wat vriendelijkere prijskaartje en een ronder model(50 euro bij Asos). Mochten er liefhebbers zijn die ook een soortgelijk willen: The Leather Satchel Company heeft ze met echt leer en wat fijnere prijzen 😉

 4. veerle

  Leuk,ook net een Céline gekocht.De luggage.Intussen is de flapbag van Chanel al 5200 dacht ik.Ooit doodziek erom gereden naar Amsterdam.Zot hé

 5. Anna

  Hoogdagen voor de reacties onder je artikels, hoera! Eerst was ik niet overtuigd van de tas, tot ik een foto zag met je rode jas, grijze sjaal en je geweldige docs. De tas past echt bij je. Het gele steekt mooi af maar is toch in harmonie. Snap je? Haha 🙂

  De laatste vraag in je FAQ is volgens mij wel echt de nagel op de kop. Het is je eigen geld, je eigen werk en je eigen keuze. en ik snap je, soms zijn mensen gewoon te cynisch. Ze beginnen dan nogal rancuneus je op je plaats te zetten; als moraalridders maar dan zonder moraal. Ik kies zelf om elke dag 20k te fietsen ipv een auto te kopen. Grommel ik soms bij koud en nat weer? Absoluut. Al houd ik op het einde van mijn rekening wel een aanzienlijk bedrag over hierdoor en ik ben daar ook erg trots op. Ik leg niemand die keuze op maar ik merk toch vaak dat heel veel personen gewoon spontaan zich beginnen te verantwoorden, waarom ze écht niet zonder hun auto kunnen. Grappig toch.

  En als jou keuze is om ongelooflijk hard te werken, jezelf goed te verzorgen en te genieten van alle stappen die jij onderneemt om je leven zo fijn mogelijk te maken, dan kan ik alleen maar naar je opkijken. Wat een sterke vrouw jij moet zijn. Jij doet dat top!

 6. Nicole

  Ik vind dit echt een hele mooie tas. Heel erg prachtig en een leuk artikel!

 7. Alexandra

  Ahh, wat een knapperd! Kan mij helemaal voorstellen dat ‘ie zó erg in je hoofd zat en dat je er uiteindelijk voor bent gegaan, zo leuk en fijn voelt dat dan! Veel draagplezier! 🙂

  xx

 8. Ellen

  Ik geef je groot gelijk! Mooie kleur voor een tas, net even wat anders maar toch klassiek! Leuk geschreven ook 🙂

 9. Anna

  Wat heerlijk geschreven dit. Geniet lekker van je tas!

 10. Stef

  Leuke tas heerlijk artikel dit moest ook erg lachen om al.die vragen erbij die vaak gesteld worden en die antwoorden erbij geweldig 😉

 11. Emma

  Vind het zelf altijd zo jammer als mensen zeggen je verdiend het en je werkt er ook hard voor. Wanneer verdien je het dan niet en als je niet hard werkt dan mag je zoiets niet kopen?

  • Kelly

   Precies dit! Ook als mensen reageren op mensen die op vakantie zijn: “Heerlijk, jullie hebben het echt verdiend!” Alsof er mensen zijn die geen vakantie hebben verdiend hahaah.

  • Marlous

   Dat iemand iets verdient, betekent toch niet automatisch dat een ander het niet verdient? Het is ook een kwestie van het jezelf ‘gunnen’. Ik zou mijn geld persoonlijk nooit aan zo’n dure tas uitgeven, maar ik kan me wel voorstellen dat ik eenzelfde uitgave zou doen aan iets anders. En overigens heeft Cynthia deze tas wel letterlijk verdiend, door te werken en daar geld mee te verdienen :p

   Over het artikel zelf: jammer dat je afsluit met zo’n enorme lijst met zeurvragen. Maakt het gelijk zo negatief. Lekker boeiend wat anderen van jouw aankoop vinden. Maar misschien lok je het ook wel uit door zo’n heel artikel er aan te wijden, gewoon een post met ‘kijk hoe mooi m’n nieuwe tas is’ werkt ook goed 🙂

 12. Petra

  Geweldig geef je groot gelijk geniet ervan

 13. Danielle

  Leuke tas Cynthia! Groot gelijk heb je dat je de tas hebt gekocht. Je hoeft je niet te verdedigen, het is jouw geld en je werkt er hard genoeg voor (al meer dan 10 jaar). Het is juist mooi als je van je zuurverdiende geld dingen kunt doen of kopen waar je van kunt genieten. Je lijkt me verstandig genoeg om af te wegen of je het je financieel kan permitteren.

 14. Valerie

  Ah Cynth, dit artikel en de manier waarop je het geschreven hebt is nogmaals een bewijs waarom ik jou al jaaaaren volg. Je bent straight to the point, en ook heel eerlijk. Geniet met volle teugen van je aankoop meid, you deserve it!! En de kleur past helemaal bij je 😉 xoxo Valérie

 15. Lisa

  Prachtige tas, mooi model en die kleur: geweldig! Tof artikel heb je ervan gemaakt. Het plezier spat er van af, leuk!

 16. Michelle

  JAAAAAA!!!! WAUW!!! Dit is echt de mooiste tas ooit. Ik heb er ook zoveel mee in mijn handen gestaan. Maar de prijs…. Daarom maar voor de trio gegaan. Deze staat ook zeker in mijn lijstje, maar ben zo bang dat het ontwerp gaat veranderen :(.
  Groot gelijk dat je hem hebt gekocht! LOVE IT.

 17. Tess

  Geniet ervan Cynthia, je verdient dit! Maakt niet uit wat de rest zegt. You go girl 😊

 18. Nancy

  Het spat van het scherm af dat jij hier heel blij van wordt! Heel gaaf dus dat je dit voor jezelf hebt kunnen doen. Je hoeft je wat mij betreft echt niet te verantwoorden voor je keuze in de FAQ. Jouw leven, jouw keuze. Lekker van genieten en shinen met die tas! Ik heb tassen van 20 euro maar geef duizenden euro’s per jaar uit aan mijn paard, daar krijg ik ook weleens opmerkingen over maar zolang het kan en ik er gelukkig van word.. blijf ik dat lekker doen 😊

 19. Matanja

  Wat een mooie tas heb je gekocht, echt een beauty.
  Heel veel plezier met je mooie tas.

  De groene olijf groene lijkt mij ook heel mooi ……

 20. Zoeve

  Wauw hij is echt prachtig. Ik kan zo genieten van mooie tassen en ik snap je helemaal. Ik heb nu sinds 2 maanden de Classic Medium Flap Bag van Chanel en ik ben daar ook zo blij mee. Andere mensen snappen het niet, maar ik laat andere ook in hun waarde qua keuzes en ik hoop dat andere dat ook bij mij doen. Heel veel plezier van je prachtige aankoop en draag hem met TROTS.

 21. Suuz

  Gaaf!!! Je werkt er hard voor en als het dan zo’n gevoel bij je oproept en het kán ook nog: SUPER! Je gaat hier zoveel jaren plezier van hebben en misschien zelfs wel doorgeven aan een volgende generatie. Heerlijk als je zo kunt genieten.

 22. Renée

  Prachtige tas! Ik zou zelf nooit een designer tas kopen denk ik, maar dat heeft niet met het geld te maken. Ik heb zelf gewoon niet zoveel met tassen.

  Vind het wel altijd bizar dat iedereen er altijd zo’n mening over heeft, over een dure aankoop. Los van deze tas. Je werkt er toch voor en al kreeg je het van je ouders of whatever. Super tof dat je iets kan kopen wat je zo graag wil. Good for you! Geniet ervan!

 23. Susanne

  Wat een prachtige tas!! Heel klassiek maar toch ook weer modern en ik vind ‘m echt Cynthia 🙂 Ik moest heel hard lachen om die FAQ, maar eigenlijk is het gewoon heel irritant dat mensen zich er zo mee bemoeien. Je werkt al jaren keihard, je hebt er logisch over nagedacht, waarom zou je niet met JOUW geld mogen doen wat JIJ wil? Geniet van je mooie tas!!

 24. Sanne

  Zoooo gaaf! Toch een fantastisch en luxe gevoel dat je jezelf op zo’n manier af en toe kunt verwennen.

 25. Rianne

  Held. Je Q&A is briljant. Geniet van je tas!

 26. Jennifer

  Wauw! Echt prachtig! De kleur ook!

  Jammer dat je zo’n FAQ erbij moet zetten om de negatieve reacties tegen te gaan. Mensen hebben nog steeds niet door dat als ze niks aardigs te zeggen hebben ze gewoon beter hun mond kunnen houden.

 27. Anne

  Wat een interessant artikel. Ik heb niks met tassen, maar je geeft veel aandacht aan je gedachtengang over een aankoop als deze en hoe die kan (en zal) clashen met die van anderen. Heel mooi om te zien hoe je blog hierin is gegroeid: nog steeds over eenzelfde soort onderwerp als beauty, maar met een groot bewustzijn er omheen.

  Ik herken me in de afwegingen die je benoemt, voor mij dan weer bij andere producten of diensten die ik gebruik. Soms ben je een verantwoordelijk mens dat ‘goed doet’ en soms wil je gewoon een tas/bitterbal/spa dag/…

  • Anne

   Die laatste zin bedoel ik dan “soms is men…”, niet jij persoonlijk

 28. Tilly

  Hele mooie tas! Goede keuze, de eenvoud en het klassieke karakter van Old Celine, love it!! Dit is een tas die je je leven gaat bewaren juist omdat hij zo tijdloos is. Ja het is erg veel geld, maar het is ook elke keer weer een feestje om ermee op stap te gaan toch? En leuk artikel, heerlijk je nuchterheid en liefde voor designertassen. Geniet van dit plaatje!

 29. Lori

  Waaauw ik vind m prachtig! Ik droom van de dag dat ik genoeg verdien en voor zo’n bedrag kan sparen (niet perse voor een tas, maar wie weet 😋) geniet ervan en draag hem met plezier 🙂

 30. Anolief

  Met 1 antwoord in je faq ben ik het echt oneens. Dat je een dure tas koopt maakt je niet per defenitie materialistisch haha! 10 goedkope (of dure) tassen die je niet draagt is meer materialistisch

 31. Loïs

  Mooie tas! Mooi artikel, vooral die faq hihi geniaal!

 32. Sharon

  Wauw Cynthia wat een prachtige tas! Echt een parel ik wens je er veel plezier mee de komende jaren! Zo zie je maar, iedereen word van iets anders gelukkig en geeft het geld aan andere dingen uit! Gelukkig maar anders was het ook maar zo saai!

 33. Janey

  Meid, super mooie tas! Groot gelijk! Geniet ervan!

 34. Amy

  Wat een plaatje, die tas! Wauw! Ik snap wel waarom je hem gekocht hebt 😁 En als je het kunt en je geniet hiervan, why not? Lekker van genieten! Over het verantwoorden trouwens, tja.. het zou niet nodig moeten zijn maar je weet dat er vragen / opmerkingen komen dus dat heb je lekker nuchter opgelost.. ik moest er wel om lachen. Veel plezier met je mooie aankoop!

 35. Debbie

  Super mooie tas en wat een prachtige kleur. Je leeft maar 1 x dus soms mag je zoiets wel voor je zelf kopen. Ik heb voor kerst ook eindelijk een furla tas gekocht. Na 4 jaar heb te willen 150 euro was ook niet weining maar op dat moment kon ik het kopen en ben ik er nog iedere dag blij mee !! Liefs

 36. Gwen

  Ik wil even zeggen dat ik het geniaal vind dat je die vragen erbij hebt gezet. Het zijn exact de vragen die geheid terugkomen in de comments. Enorm goed dat je ze gelijk beantwoord, al hoef je je absoluut niet te verantwoorden.
  Ik vind dat degene die zulke vragen stellen teveel naar anderen kijken.
  Ik zeg je heel eerlijk, ik zou zelf absoluut nooit 3000 aan een tas uitgeven (ook niet als ik het geld ervoor had, ik heb niks met designer merken), maar iedereen moet kunnen doen wat ie wil, zonder gelijk een stempel opgedrukt te krijgen. Als jij blij bent met die tas, dan is het gewoon goed. Het is jouw geld, en jij beslist waar je het aan uitgeeft. Dat ik het aan iets anders zou uitgeven wil niet zeggen dat jouw keuze fout is.
  Geniet ervan! En als er na die geweldige FAQ nog negatieve comments komen, lekker laten gaan 😊

 37. Simone

  Een plaatje 😍 en vooral in deze kleur!!
  Persoonlijk vind ik niet dat je hoeft te “verantwoorden” voor zo’n aankoop. Heerlijk toch als je zoiets kunt kopen en er heel blij mee bent.

 38. Andrea

  Wauw! 100 reacties. Zo’n post doet t goed!! Geweldige tas ook

 39. Marjolijn

  Ik vind hem prachtig! Het is dat ik met mijn inkomen dit niet zo’n goed plan is om te kopen (haha) maar anders wist ik het wel.
  Wat ik mij nu wel afvraag, verzeker je zo’n tas nu ook?

  • Cynthia Schultz

   Nee… tenminste, niet aan gedacht. Wist niet eens dat dat kon!

  • Marjolijn

   Haha ik ook niet hoor, maar volgens mij kun je alles verzekeren toch? En mss valt het ook wel gewoon onder de inboedelverzekering. Haha gekke vraag wel eigenlijk maar kwam direct in me op

  • Jennifer

   Zit bij de inboedelverzekering in. Je moet alleen wel zorgen dat die hoog genoeg is 😉
   Afgelopen zomer de mijne verhoogd na aankoop van mijn tas. Nou niet specifiek voor mijn tas, het moest sowieso..

  • Claudia

   Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je in aanvulling op de in boedelverzekering een buitenhuisdekking afsluiten. Dan zijn je spullen ook verzekerd als je in Nederland onderweg bent, maar niet op vakantie. De meeste doorlopende reisverzekeringen bieden namelijk alleen dekking bij diefstal/schade binnen Nederland als je daadwerkelijk op vakantie bent.

 40. Vera

  Wat een mooie tas! Fleurt je hele outfit op, ook als deze vrij basic is. Ik heb zelf een bordeaux rode tas en ben er al jaren helemaal happy mee.
  Ik vind het zo leuk dat je bewust een aantal luxe artikelen koopt en er dan ook helemaal gelukkig mee bent. Voelt totaal niet als verspilling en hoef je je echt niet voor te verantwoorden hoor.

 41. Kelly

  Wat GEWELDIG dit artikel! Die FAQ wil ik zo kopiëren en opslaan want hoor deze ook zo vaak. Het is niet omdat je veel geld uitgeeft aan een tas dat je daarom een minder goed persoon zou zijn… Tof als je gewoon beide kan doen. En het is ook echt een super mooie tas. Zelf zou ik het niet durven om zo’n gewaagde kleur te nemen, maar iedere keer word ik wel vrolijk als ik je tas zie passeren op Instagram.

 42. Eline

  Heerlijk artikel en herkenbaar. Ik heb (naast lekker eten) maar een hobby en dat zijn exclusieve tassen verzamelen. Ik durfde een periode lang geen tas mee te nemen naar afspraken omdat ik bang was voor reacties of aannames. Daarom had ik een goedkope tas van de H&M (waar overigens helemaal niks mis mee is) gekocht zodat ik die kon dragen naar afspraken. Op een bepaald moment zei mijn vriend heel terecht: waarom zou je iets niet dragen omdat je bang bent voor reacties als “oh wat belachelijk”? Dat zegt eerder hier over hen dan over jou. En toen besefte ik dat dat helemaal waar is. De een geeft het uit aan vakanties en de ander laat het op de rekening staan of geeft het uit aan tassen. En dat is helemaal prima. 🙂

 43. Suus

  Leuk artikel! Mooi tasje.
  Maar zoals een aantal dames hier ook opmerkt: de Faq komt op mij over als een verantwoording waarom je dit hebt aangeschaft. Dit tegenover mensen die je niet kent.
  Meer lak hebben aan mensen, meid! Jij hoeft je tegenover niemand te verantwoorden!

  • Kim

   omgaan met kritiek is voor veel mensen lastig, vandaar alvast het “indekken”

 44. Frea

  Ik heb dezelfde tas, in een andere kleur en met ander soort leer, en kreeg echt precies dezelfde vragen. Deze ga ik dus voortaan naar iedereen sturen :). Het feit dat ik iedere keer weer verliefd ben als ik hem pak is het bedrag helemaal waard.

 45. Ingrid

  Prachtige tas aan een nog mooier mens!

 46. Zoe

  Wat jammer dat je je zo aan het ‘verantwoorden’ bent in de FAQ. (Wel leuk geschreven overigens)

  Het is jouw geld, dat heb je zelf verdiend door er hard voor te werken.
  Ik zou het zelf niet aan een tas uitgegeven, maar ik geef op jaarbasis 15.000 euro uit aan vakanties. Daar vinden anderen ook wat van. Boeie. En mijn buurman heeft een range rover van een ton voor de deur staan. Moet hij weten toch ? En ander spaart weet iets waar duizenden euro’s in omgaan.

  Geniet van je tas !

 47. Rebecca

  Wat leuk om te lezen! Goed dat je de prijs er gewoon bij zet! 😄 anders had ik het inderdaad opgezocht. 😉 ik ben blij dat je er blij mee bent, geniet ervan!!

 48. Mariska

  Haha ik heb niets met deze dure tassen, maar vind het artikel wel echt leuk om te lezen om de toon en de vragen ook. Lekker nuchter en eerlijk. Heerlijk!

 49. Annelot

  Heerlijk artikel haha, vooral de FAQ

 50. Nathalie

  Het is een erg mooie tas die ook echt bij je past. Geniet er lekker van. Je hebt er hard voor gewerkt. Dus good for you dat je hem aan jezelf hebt gegund!

 51. Emma

  Mooie tas😊!
  Haha die vragen op het einde zijn goed.
  Koop lekker wat je zelf wilt, je werkt er hard voor dus geef je geld lekker uit hoe jij dat wilt. Mensen verschillen gewoon en iedereen mag zijn of haar geld uitgeven hoe zij dat willen.
  Mijn man heeft een montblanc pen van €400 en een horloge van €10.000 gekocht.
  Zou ik zelf ook nooit eraan uitgeven maar hij werkte er destijds hard voor en vond dat mooi.
  Mensen verklaren hem voor gek als ze dat horen( niet dat hij ermee te koop loopt).

  Koop lekker wat je zelf wilt en geniet vooral van je luxe aankopen!

 52. Aimee Rosie

  Ik zelf heb er het geld niet voor, dus ik kan het niet kopen maar als ik het wel had zou ik het denk ik ook niet doen.
  Maar ik herken het wel met kleinere bedragen bijvoorbeeld mijn Nike Air Max collectie.
  Ik heb niet veel geld dus ik spaar ervoor en koop het dan vaak alsnog in de sale.
  Mijn moeder vind dit stom maar als ik kijk naar hoe lang ik die schoenen al draag die ik heb gekocht dan koop ik liever Nikes dan goedkope schoentjes van 5 a 30 euro die je om de paar maanden opnieuw moet kopen omdat ze al helemaal kapot zijn. En de Nikes naar vijf jaar er nog prima uitzien en lopen.
  Dat is in mijn hoofd dan een betere besteding en over tijd goedkoper.

  • Yvonne

   Je zegt dat je het geld niet hebt voor de tas. Tel het geld van al die Nike’s eens bij elkaar op? En als ze “op zijn” kun je ze niet verkopen voor dezelfde prijs (of meer).
   Conclusie: de meeste mensen hebben het geld wél maar geven het anders uit (en hoeven zich daar ook niet over te verantwoorden).

  • Elle

   @ Yvonne: Als Aimee Rosie elk jaar een stel Nikes van 100 euro koopt, zou ze pas na 30 jaar het bedrag van deze tas uitgegeven hebben. Wat mij betreft gaat de vlieger ‘de meeste mensen hebben het geld wel’ niet op. Het hangt van je inkomen af; als je weinig verdient of bijvoorbeeld van de bijstand leeft, zal veel geld naar je eigen levensonderhoud moeten gaan. Dan houd je weinig over voor luxeproducten. Het geld dat je overhoudt voor luxeproducten, dat kun je inderdaad uitgeven waar je aan wil, of dat nou Nikes zijn of een tas of vakantie etc. Maar het zal een stuk langer de tijd kosten om dat bij elkaar te sparen met een laag inkomen…

  • Yvonne

   @Elle
   Daarom zeg ik ook “de meeste mensen”. De meeste mensen leven niet van de bijstand. De meeste Nederlanders gaan jaarlijks minimaal 1x op vakantie.
   Als je €600 per jaar spaart (wat niet veel is), dan heb je deze tas al na 5 jaar. Wie weet hoe lang Cynthia al spaarde voor de Chanel tas voordat ze deze kocht.
   Mensen kopen zoveel onnodige spullen in hun leven terwijl ze claimen niet veel geld te hebben. Daar kom je achter als je veel mensen in de schuldsanering tegenkomt.

 53. Ellen

  Prachtige tas en prachtige kleur! Goede keus! Als ik geregeld had zou ik het ook doen!

 54. Eva

  Lekker genieten van je tas, ik vind de kleur fantastisch!

 55. Rowan Chanel

  Super gave tas! En jouw antwoord: “Als ik minder geld uitgeef, betekent het niet dat deze mensen het financieel beter hebben.” vind ik echt prach-tig!
  Inderdaad, wat nou als je die tas niet had gekocht, werden die 3000 euro dan direct naar een achterstandswijk geteleporteerd?
  Dacht het ook niet nee.
  Geniet lekker van je mooie tas, je hebt het verdient!

 56. Desiree

  Je werkt er toch voor, en je kan het je veroorloven…
  Al koop je er 2😎

  Leuk stukje om te lezen!

 57. N

  Leuke tas. Ik heb nog wel een vraagje: heb je niet het gevoel dat je een beetje bedot wordt? Ik bedoel, het is niet een heeeeeel bijzondere tas. Het ontwerp + materiaal + vakmanschap is meer waard dan een tas van Primark, dat snap ik wel. Maar alsnog geen E3000. Toch? Dus je betaalt vrij duidelijk voor het merk, en dat vind ik niet echt iets voor jou. Ik ben benieuwd wat je daarvan vindt. Niet vervelend bedoeld, hoop dat je het niet zo opvat.

  • N

   Dit is trouwens gewoon iets wat ik me afvraag bij dit soort aankopen, ik heb er verder geen oordeel over. Ik geef (onverantwoord) veel geld uit aan andere dingen 🙂

  • Yvonne

   Ik wil geen discussie ontketenen hier maar als je bijvoorbeeld een broek van Levi’s koopt, of een dagcreme van Vichy, is ook (in verhouding) een groot percentage van de prijs die je betaalt voor de merknaam. Dan doe je in feite hetzelfde. Alleen hebben we het dan over een lager totaalbedrag. Maar de verhouding blijft hetzelfde want deze tas is duur v.w.b. ontwerp, productie etc. Ook omdat er in verhouding niet zoveel van gemaakt worden.

  • Cynthia Schultz

   Leuk onderwerp en legit vraag 🙂 Wat Yvonne zegt klopt inderdaad wel, voor alles wat een ‘merk’ is, betaal je. Dus al is het Calvé of inderdaad Levi’s. Dat is met Céline natuurlijk niet anders, maar zijn de bedragen dan anders omdat het product duurder is. Nu is het bij een tas als deze wel echt zo dat het topkwaliteit is, prachtig leer, met de hand gemaakt. Het design is simpel, maar de beste designs zijn simpele designs, daar zou ik dus zelf niet snel een ‘lagere’ waarde aan hangen. Kijk maar eens naar de beste designmeubels bijvoorbeeld, zijn vaak hele simpele ontwerpen. Anyway, natuurlijk realiseer ik me dat ik een deel voor het merk betaal, maar ja, dat is dus eigenlijk altijd zo. En in dit geval meer € dan bij een pot pindakaas (lol), maar ik ben me daar zeker bewust van.

  • Mars

   Dat is dus ook altijd mijn ‘bezwaar’ met dit soort zaken. Betalen voor kwaliteit begrijp ik, extra betalen voor een merk hoort daar dan waarschijnlijk bij (net als met parfums), dus dat iets de honderden euro’s in gaat is nog tot daar aan toe, maar duizenden euro’s? Er is letterlijk niks aan dit soort tassen de prijs waard. Het enige dat ik dan nog te horen krijg is dat het zijn waarde behoudt, maar dit komt alleen door de consumenten zelf en verandert in feite niets. Het is alsof ik me dan welwillend, met volledige toestemming, door een of andere CEO laat uitlachen. Nogmaals, het is een mooie tas en iedereen moet met z’n geld doen wat ze willen, maar de prijs/kwaliteit verhouding is absurd..

  • Cynthia Schultz

   Hey Mars! Over dit: ‘Er is letterlijk niks aan dit soort tassen de prijs waard. Het enige dat ik dan nog te horen krijg is dat het zijn waarde behoudt, maar dit komt alleen door de consumenten zelf en verandert in feite niets.’ Het verandert wel iets, namelijk dat het echt zijn waarde behoudt. Dus dat is nou eenmaal een feit. Het kan zijn dat jij het daar niet mee eens bent, maar het is wel zo, haha 🙂 Het is trouwens wel goed je te realiseren dat dit handgemaakte tassen zijn van topkwaliteit materialen, niet te vergelijken met massmarket tassen (niet om neerbuigend te doen, maar we hebben het hier over waarom het zo duur is). Alleen het handwerk kan al dagen in beslag nemen bij bijvoorbeeld een Chanel tas, daar gaat natuurlijk ook een deel van de prijs inzitten. Maar natuurlijk gaat het vaak over de kop, ik lees op bijv cbsnews dat een designertas twaalf keer over de kop kán gaan. In dit geval zouden de productiekosten van een tas als deze bijna €300 zijn, maar goed, dat weet je natuurlijk nooit precies.Interessante discussie!

  • Claudia

   Vergeet ook niet de service die de merken bieden. Het maakt niet uit hoe lang je de tas al hebt, je kunt er altijd mee terug als er iets aan mankeert. Na een jaar of 10 ging er een naadje los van mijn Chanel tas. Via de Chanel winkel in Amsterdam werd de tas naar het atelier in Parijs gestuurd waar hij werd gerepareerd en een behandeling kreeg waardoor hij er weer als nieuw uit zag. Daarna werd ‘ie per koerier weer bij mij afgeleverd met een handgeschreven kaartje erbij. En dat geheel kosteloos. Perfect.

  • Anne

   Om even snel aan te haken: als we het hebben over handgemaakte designer tassen moeten we ons nog steeds goed realiseren dat deze merken niet transparant zijn over de productie van (in dit geval) tassen. De productie kosten kunnen dus nog steeds erg laag zijn, want lage lonen landen, slechte arbeidsomstandigheden, etc. We kunnen er dus niet vanuit gaan dat hier de prijs (mede) op gebaseerd is. Dessalniettemin, de tas is werkelijk een plaatje!

 58. martine flekk

  Lekker doen meid! vier je successen!

 59. Yvonne

  De tas is echt HELEMAAL mijn smaak! Prachtig!
  En je antwoorden op de FAQ’s zijn echt hilarisch :). Niet nodig, maar wel erg leuk dat je het zo doet. Stomme bemoeizuchtige mensen. Je moet gewoon doen waar je blij van wordt. Man, ik word blij als ik alleen al naar die foto’s van je tas kijk haha!

 60. Iris

  Prachtige tas, zeker de kleur!
  Ik vind het erg dat je je moet verantwoorden op het einde… ik snap dat je dat allemaal schrijft omdat je dat soort vragen heel vaak krijgt en dat strontvervelend is, maar vind het erg jammer voor je dat je – iets waar je zo ontzettend blij van wordt, wat je jezelf kunt veroorloven en wat je ook echt hebt verdient – moet verantwoorden.

 61. Vera

  Wauw, wat een mooie tas! Ik ben vooral fan van de kleur, prachtig dat okergeel. Wat een geld he, maar ach… als je er blij van wordt.

  Vraagje: heb je je allereerste designertas nog? Ik kan me het merk niet meer herinneren, maar het was nog halverwege je Misslipgloss tijd. Een zwarte tas, beetje ter grootte van je Mulberry tas, met uit m’n hoofd een gouden rits o.i.d.? Hij was in ieder geval ietsjes stoerder dan deze tas.

  • N

   Was een leren longchamp legende volgens mij?

 62. Nena

  De FAQ is echt hilarisch, super dat je dit op voorhand al tackled. Nu maar hopen dat het iets uithaalt, want *zucht* de bemoeizucht van mensen kent soms geen einde…

  Ik vind de tas zelf heel erg mooi! Toffe kleur ook :). Ik zou het voor mezelf, persoonlijk – als ik ze zou kopen, wel fijner gevonden hebben dat ze net een tikje specialer was. Van op een afstand kan het qua uitzicht ook een betaalbaardere geprijsde tas zijn.

  Maar super dat je er zo blij mee bent!!!!! En de kleur is ook helemaal je ding. Past bij de keuken haha 😉

 63. Joyce

  Super mooie tas!!! Ik kan helemaal gelukkig worden van een mooie tas. Ik geef niet veel om kleding (behalve mn acne Canada sjaals) maar van een mooie leren tas gaat mijn hartje echt sneller kloppen. Ik word ook altijd voor gek verklaard als mensen horen wat mijn tassen kosten. Maar dat maakt me niks uit, mijn leven en mijn zuur verdiende geld 😊.
  Geniet van je aanwinst!!!

 64. N.

  O tempora, o mores.

 65. Yolanda

  Haha heel slim, die FAQ’s onderaan, ik kan me de discussies uit het verleden nog goed herinneren.
  Ik vind het een prachtige tas, maar heb er zoveel geld gewoon niet voor over. Ik wissel te vaak van smaak en kleur en tas, gooi ze overal neer en onderhouden daar ben ik ook niet goed in.
  Ik geloof ook wel dat mijn man gek zou worden, maar die geeft kapitalen uit aan fietsen en accessoires dus zo heeft iedereen zijn eigen voorliefdes!

 66. Andrea

  Wat een super artikel.
  De tas is prachtig! Ik vind het vooral gaaf dat je voor de gele kleur bent gegaan en dat je de tas ook gewoon gebruikt. Die mentaliteit heb ik ook met mijn tassen.

  Ik wil je vooral een compliment geven voor de toon van dit artikel en de Q&A op het einde. Heel goed geschreven!

 67. Emmy

  Ik vind het alleen maar stoer dat je dit soort dingen gewoon kunt en durft te kopen. Jij hoeft tegen niemand verantwoording af te leggen, het is jouw keuze. Plus, je kunt geld wel bewaren voor ‘later’. Maar als je niet geniet van het leven, heb je ook niks aan geld.

 68. Charlotte

  Wat een prachtige kleur! Zelf zou ik nooit 3000 euro uitgeven aan een tas (hoewel, zeg nooit nooit, wie weet wat ik later ooit ga verdienen), maar damn, hij is wel mooi! Leuke FAQ onderaan het artikel ook. Ik denk dat Paul precies hetzelfde zou doen als Willem 😛

 69. Sabrina

  Prachtige tas! geniet ervan 🙂

 70. Laura

  Ik vind hem echt prachtig! Hou zelf ook echt van die kleur. Na een paar van jouw posts met deze tas, heb ik een zoektocht gehouden naar een iets beter betaalbare tas in die kleur en kwam uit bij het merk Matt & Nat model Drew LG in kleur shine. Ben er helemaal blij mee!

  • imke

   dank je voor de tip!ik vind de celine tas echt prachtig, maar heb het budget er nu niet voor over.
   maar ik heb al flink zitten eueballen op cynthia haar fotos.

 71. Senem

  “Weed ik er een poll aan”?! Weed, wiet, wijdde? Ahum

  • Cynthia Schultz

   Sorry hoor, als mens maak ik soms ook fouten 🙂 Ik heb het aangepast.

 72. Ellen

  Wauw prachtige tas! Zelf zou ik nooit zoveel aan een tas uitgeven, maar het is jouw geld en geld moet rollen 🙂 De 1 koopt een dure auto, de ander een dure smartphone…lekker allemaal zelf weten waar je het aan uit geeft.

 73. Claudia

  Prachtige tas, geniet ervan!! Ik heb ooit wel die Chanel tas gekocht, de Boy Bag, en deze gebruik ik nog steeds bijna dagelijks. Over het algemeen koop ik 1 keer per jaar iets, dat kan dan een kledingstuk, een paar schoenen, een tas of een sieraad zijn. Dat is dan ook wel meteen een investering, maar verder koop ik dan ook afgezien van de basics zoals sokken/ondergoed eigenlijk niets.

 74. Ms

  Whaha sorry, 1 een blogpost over een tas, leuk!
  Vervolgens is het eigenlijk dat je verantwoording aflegt aan iedereen die je niet kent waarom je die tas hebt gekocht!
  Bizar!
  Dat je daar over na moet denken he, veel plezier met je tas, en leuk dat je zoveel plezier hebt beleefd aan het kopen van de tas 🤣

  Lekker van genieten!

  • willemse

   Super tas!
   De kleur had ook niet mooier gekunt …
   Je hoeft je idd echt niet te exuseren aan anderen of je nou wel of niet zoveel geld uit geeft aan een tas (of wat dan ook)
   Jouw geld en jouw leven , geniet er van ✨✨✨

 75. Ellen

  Ik vind hem echt prachtig! 😍

 76. Joyce

  Wat een onwijs mooie tas! Ik geef je groot gelijk dat als je het écht graag wil én je het geld er gewoon voor hebt, dat je het dan koopt. Ik denk dat je er heel lang plezier van gaat hebben!

 77. Lotte

  Ik vind m echt heel leuk, handige binnenkant ook. Mijn ouders hebben me jong geleerd dat het veel duurzamer is om te investeren in goede materialen dan steeds een nieuw artikel aan te moeten schaffen. Mijn moeder heeft 30 jaar geleden een leren jas aangeschaft die ze nu ook heeft, dus ik vind dat je pluspunten scoort op duurzaamheid en het niet kopen van fast-fashion. En qua geld, tja, is een halve maand geleden voor 70 miljoen aan vuurwerk verkocht en dat heeft meer nadelen dan voordelen. You do you!

  • Stephanie

   EXACT, PRECIES en helemaal dit.

  • Nena

   Héérlijke vergelijking van dat vuurwerk!!! 🙂

 78. Anna

  Wat een prachtige tas, de kleur is zo onwijs mooi! Ik moest echt lachen om je FAQ, haha! Je hebt er altijd van die misgunners tussen zitten.

 79. Lisa

  Wat een vreselijk artikel.

 80. Marloes

  Haha die q&a, ge wel dig!!
  Als je het kan betalen heb je groot gelijk dat je zon tas koopt als jij daarvan geniet. Ik kan het er niet aan uitgeven, maar geniet er zeker van als andere mensen dat wel kunnen en daar ook van genieten.
  Je hebt er zelf hard voor gewerkt en bent niemand verantwoording schuldig.

 81. Lija

  Geniet ervan! Het is geen bevlieging, dus je staat er volledig achter en dan kan je er nog meer van genieten. Slim om de FAQ mee te nemen, want die vragen ga je anders (of nog steeds) hoe dan ook krijgen 🙂

 82. rachel

  hahahha heerlijk dat je die FAQ erachteraan heb gezet want ja …bla bla blaa. ik vind het een hele leuke tas alleen zou ik hem in het zwart nemen maar deze kleur is gewoon helemaal cynthia :D. en duur…? tja wat is duur als je iets graag wilt hebben 😉 en je kan hem idd weer verkopen maar dat zie ik niet snel gebeuren bij je 😉 heel veel plezier mop met je tas 😀

 83. Anne

  Mooie tas! En tof dat je hem hebt verdiend door je zakelijke doelen te halen. Mag je trots op zijn! Jammer om te lezen dat eerdere reacties je het gevoel hebben gegeven dat je je moet verantwoorden. Ik had het artikel zonder de ‘aanvallende’ verdedigingen in de FAQ leuker gevonden, maar begrijp wel waar het vandaan komt. Hoop dat je nog lang kunt genieten van je mooie tas!

 84. Ilona

  De FAQ komt grappig en een beetje verontschuldigend tegelijk over. De invulling van andermans gedachten is wat mij betreft niet echt nodig: laat anderen maar gewoon lekker voor zichzelf denken, dat is al gek genoeg. Ik ga dit jaar twee keer op vakantie en ben hetzelfde kwijt als 1 tas. Daar vinden mensen misschien ook iets van en dat is geen probleem, want zij gaan niet met mij op vakantie ;-).

  Ik vind dit soort artikelen heerlijk om te lezen, juist omdat ik dit nooit zelf zou aanschaffen en veel te duur vind, haha. Veel plezier met je mooie tas!

  Ik ben nog wel nieuwsgierig naar een goede doelenartikel!

  • Cynthia Schultz

   De vragen zouden anders sowieso komen, dus ik tackle het vooraf al even 🙂 Leuk om te horen verder, trouwens!

  • Esther

   Ik dacht eerst ook, jeutje, dik 3000 euro, dat heb ik niet eens om eraan uit te geven! En toen las ik jouw comment Ilona en dacht ik.. ik heb het wel, ik geef het alleen uit aan iets anders, zoals een reis. Afgelopen jaar 3 weken door Zuid-Afrika gereisd, kostte me ook ongeveer dit bedrag (nog iets meer zelfs..). Daar heb ik 3 weken lol van, en de herinneringen daarna natuurlijk, en Cynthia koopt er iets voor wat jaren meegaat en waar zij heel veel plezier van heeft. Ieder zijn eigen besluiten, maar vond deze comment wel even een eye-opener! Dank daarvoor 🙂

   Enneh, goed artikel Cynthia, prachtige tas ook!

 85. Lia

  Geweldige tas en groot gelijk dat je hem kocht! Je bent echt geen vrek (wrek klopt niet)
  Het leuke van de tas vind ik de zilver hardware. Meestal is het goudkleurig.
  En die gele kleur staat zo leuk op foto’s met dit grauwe weer. Ik wens je veel plezier van en met je prachtige tas!

 86. Jeannette

  😂 Fantastisch! Je hebt jezelf weer overstegen met hóe je dit opschrijft – complimenten!! Ook met de tas, hij is fantastisch. Heb vorige week een Apple Watch Stainless Steel in gold gekocht in Duitsland, had óók niet gehoeven (want ik had al een Apple Watch, 2 jaar oud, dat wel), en het ging precies zo als hierboven beschreven 😂😂

 87. Femke

  Haha, love the FAQ – volledig geënt op het type mens die jou dwingt om jouw keuzes ten aanzien van jouw eigen inkomen te verantwoorden. Geniet van de tas 🙂

 88. Valerie

  Wauw, prachtig! Je hoeft je in mijn ogen totaal niet te verantwoorden, ja, het is een enorm bedrag maar je hebt groot gelijk. Als je het niet kon missen had je ‘m niet gekocht. Geniet er maar lekker van 🙂

 89. Sandra

  Wat een prachtige kleur en een geweldige tas! Heerlijk ook dat je de vrijheid hebt om zulke mooie aankopen te doen! Ik weet nog, dat je destijds naar Maastricht was geweest en de Trio Bag had gekocht en er later over schreef. Sindsdien ben ik ook wel een beetje verliefd geworden op het merk en die tas.
  Dat je recent naar Maastricht ging deed me er wel aan terug denken, en dacht ook: zou ze nu ook weer zo’n prachtitem kopen? Het is je gegund hoor 🙂

  Gefeliciteerd met de aankoop!

  Is het trouwens niet een idee om de afmetingen (van beide Celine’s) toe te voegen? Zelf vind ik het nog wel eens leuk om met een meetlint in de weer te gaan, om zo een beetje een beeld te krijgen hoe groot (of klein juist) zo’n tasje nou is. En om het een beetje te vergelijken, qua formaat dus, met m’n eigen tasjes.

 90. Maaike

  Hele mooie tas! Ik heb nog nooit een designertas gezien waar mn hart echt harder van gaat kloppen. Ik vind ze prachtig maar ben bang dat ik het, door het prijskaartje, niet ga gebruiken. Dus ik ga liever voor wat goedkopers zodat ik er wel plezier van kan hebben.

 91. Misssannahcake

  Wat een super mooie tas, ik vind em echt prachtig. En ik vind dit ook een hele leuke blog, grappig geschreven en voor mij lees ik t niet als verdedigen maar gewoon uitleggen op een fijne manier. Veel plezier met de tas hij is simpel en o zooo mooi.

 92. Erna

  Cynthia je hebt hem verdiend. Je werkt hard, je bent nooit te laat met posten, en je ‘raffel’ nooit iets af. Ga er lekker van genieten en voel je niet schuldig.

 93. Marieke

  Super mooie tas! 😍Ik hoop dat je er veel plezier van hebt!

 94. Martine

  Prachtige tas, voor mij veel te duur maar hè, jouw geld…..
  Dus geniet er lekker van 🙂
  Nog kleine correctie wrek = vrek (staat bij de tweede FAQ) 😉

  • Jolet

   En een vrek zou de tas nooit gekocht hebben haha want dat is een overdreven zuinig persoon. Waarschijnlijk bedoelde Cynthia snob

  • Emma

   En “wijdde” i.p.v. weed

 95. Noelle

  Gefeliciteerd met deze aankoop! Wat een prachtige tas. <3

  • Noelle

   He shit hoe komt mijn foto hier? :’) Dat was niet helemaal de bedoeling.

 96. Marrit

  Je hebt iets gevonden waar je heel gelukkig van wordt en dat geluksgevoel is onbetaalbaar. Dus ik zou zeggen lekker genieten van inderdaad een supermooie tas! Het gaat niet om die tas, het gaat om trots mogen zijn op jezelf en op wat je bereikt hebt.

 97. Carolien

  Ik moest wel lachen om je faq eigenlijk. Mooie tas! Volens mij heb je er nu al veel plezier van.

 98. maud

  Je FAQ…haha, heerlijk!

 99. Marije

  Geweldige tas, love it! En als jij er blij van wordt, gewoon doen.

  En die vragen .. sorry, I just cant. 1) je hoeft geen verantwoording af te leggen waarom jij iets doet en 2) waar bemoeien mensen zich mee.

 100. Saskia

  Als ik dit zo zie denk ik gelijk ik “moet” eigenlijk ook een nieuwe tas! Maar €3000,- gaat het niet worden, eerder rond de €50,- 😊

 101. Tineke

  Ik heb niet heel veel met grote merken en loop net zo graag met een tas van H&M. Maar ik moet je gelijk geven, hij is wel heel mooi. Liefs

 102. Martine

  Gewoon lekker doen meid! Ik geef veel geld aan kleding uit. Dat doe jij weer niet. Als ik dat geld apart had gezet had ik ook zo’n tas kunnen kopen. Ieder zijn ding, toch?!!

 103. Agnes

  Prachtige tas😍
  Die FAQ, ik ga stuk… wat een vragen zeg😂 lekker van genieten!

 104. Karin

  Yessssss!!! Good for you!!!
  Heerlijk, geniet ervan.

 105. Iris

  Wat heb je er leuk over geschreven! Heerlijk. Mooie tas hoor 🙂

 106. Syl

  Mooie tas, wel duur… maar hé jouw geld.
  Ik ga wel stuk om die FAQ… alsof je een slecht mens bent als je veel geld uitgeeft.

  Ps ik ben de laatste tijd helemaal weg van het tassenmerk Chalrose (van Nederlandse bodem) wat betaalbaarder en ook mooi afgewerkt. Ik heb zelf de piccolo tas

  • Joan

   Neeeee je word bedankt haha die wil ik nu ook
   Wat leuk met die straps die je kan veranderen

  • Ingrid

   Wat een mooi merk zeg! Ik kende het niet, maar wat een mooie tassen. Ik denk dat ik er daar eentje van toe ga voegen aan mijn collectie dit jaar haha.

  • Inge

   Jaaa thanks, nu is m’n wishlist nog groter geworden 😀

  • Cindy

   Oehoeee erg leuk merk zeg!!

  • Claudia

   Een ander mooi Nederlands tassenmerk is X-Works, met mooie stoere tassen. Ze worden ook in Nederland geproduceerd (Maastricht).

  • Marieke

   Syl, wat lief dat je ons merk Chalrose noemt!
   Dankjewel.
   Celine tassen zijn prachtig, onze tassen een betaalbaar en kwalitatief mooi alternatief, en je kunt ze customizen 😉

 107. Siem

  Mooie tas! Geniet er van. Je hoeft je absoluut niet te verantwoorden.

 108. Anna

  Prachtige tas! Veel te duur maar he! Geniet er lekker van, het is je gegund