Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mijn 4 favoriete geuren van dit moment

Niks zo veranderlijk als mijn favoriete geuren – al moet ik zeggen dat mijn favoriete geuren van jaren geleden nog steeds in mijn kast staan en ik ze nog steeds regelmatig pak. Maar ik wissel toch vaak een aantal favorieten af, een stuk of vier of zo, die ik dan een periode veel draag. Vandaag deel ik mijn vier favoriete geuren van dit moment met je, met één klassieker en drie ‘nieuwe’ geuren.

Leestijd

Le Labo Santal 33

Oooooo deze GEUR. Al jaren liep ik er constant tegenaan. Rook ik een lekkere geur bij iemand, vroeg ik wat het was, was het antwoord steevast ‘Santal 33 van Le Labo’. Zo ontzettend fijn. Toen ik begin deze zomer eens in Amsterdam was snelde ik naar de Bijenkorf om de geur ook even ‘op mezelf ‘ te ruiken. Het is een wat meer kostbare geur (€198 voor 50ml) en daardoor durfde ik hem niet zomaar op de gok online te bestellen, juist omdat geuren op iedereen zo anders ruiken.

Le Labo is een exclusief parfumhuis, ontstaan in New York.

Dit is wat ze zelf zeggen over Santal 33:

Imagine sitting in solitude on the rugged, wide plains of the American West, firelight on your face, indigo-blue night skies above. There is nothing around save for the soft, desert wind. You. Are. Free. 

From this defining vision was born SANTAL 33: a perfume that touches the vast and wild universality of this dream… that intoxicates… It combines a mix of cardamom and notes of iris and violet, which crackle in the formula. Added to this smoking wood alloy (Australian sandalwood, cedarwood) are some spicy, leathery, musky notes, giving this perfume its signature and addictive comforting scent.

Here is, in a few words, what SANTAL 33 is… An open fire…The soft drift of smoke…Where sensuality rises after the light has gone.

Santal 33 is een uniseks geur, houtachtig, musky, kruidig, een beetje leer ruik ik ook. Het is een subtiele geur, die ik zelf al snel niet meer ruik nadat ik hem op heb gedaan (helaas), maar ik krijg er altijd opmerkingen over als ik hem draag. Dus wel daadwerkelijk te ruiken, maar niet meer door mezelf, haha. Ik ben he-le-maal weg van deze geur en ik zal deze nog heel lang blijven dragen en opnieuw aanschaffen.

The Body Shop Full Orange Blossom

Deze geur heeft een grappig verhaal. In juni was ik met en groepje ondernemers op workation in Oostenrijk. Bij Minki (inmiddels vriendin) rook ik een té fijn parfum. Ik vroeg haar meteen wat het was, het bleek The Body Shop Full Orange Blossom. ‘Maar,’ voegde ze toe, ‘eerlijk gezegd vind ik hem zelf niet zo geweldig…’ Ik vroeg of ik hem kon overnemen en dat mocht!

Deze geur vind ik fantástisch omdat ik heel erg houd van oranjebloesem, en deze geur is intens oranjebloesem. Dit is wat The Body Shop er zelf over zegt:

Full Orange Blossom Eau de Parfum is een genderloze, frisse, citrusachtige, bloemige geur uit onze nieuwe bloemige parfumcollectie Full Flowers. De Full Flowers-collectie is geïnspireerd op de rijke geur van bloeiende bloemen in al hun facetten, rijk geschakeerd, met melanges van noten van zachte, tere bloemblaadjes, groen blad, houtige stengels, sappig fruit en zoete hars.

In de krachtige oranjebloesemabsolue die deze eau de parfum kenmerkt, ruik je de aromatische, voluptueuze bloemblaadjes, en in de frisse bergamot de sappige vruchten. Die worden gemengd met de houtachtige geur van vetiver, die symbool staat voor de knisperende groene blaadjes. Naarmate de dag vordert, zul je merken dat de geur zich ontwikkelt en één voor één al zijn unieke facetten onthult.

Onze natuurlijke oranjebloesemabsolue wordt geëxtraheerd uit bloemknopjes van de oranjebloesem, met de hand geplukt in de zuidelijke Nijlregio in Egypte. Deze eau de parfum bestaat voor 91% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is ook gecertificeerd door The Vegan Society. 

De eau de parfum is verpakt in een fles van gerecycled glas, met een dop die is ontworpen met het oog op duurzaamheid en is gemaakt van de hernieuwbare materialen hout en kurk. Is de fles leeg, schroef dan de spray eraf en doe de fles In de glasbak, De dop en de spray mogen bij het restafval.

-Langhoudende eau de parfum
-Fris, citrusachtig, bloemig
-Met noten van bergamot, oranjebloesem, neroli en vetiver
-Bevat natuurlijke oranjebloesemabsolue, geëxtraheerd uit bloemknopjes van de oranjebloesem, met de hand geplukt in de zuidelijke Nijlregio in Egypte
-Bestaat voor 91% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong
-Gecertificeerd door The Vegan Society

Het heeft naar oranjebloesem dus ook bergamot en vetiver en dat is zo heerlijk, het geeft net wat meer diepte aan de geur. En fijn dat ‘ie wat meer betaalbaar is, €49 voor 75ml.

Sophia Mae Aura

Deze geur kocht ik vorig jaar wél op de gok: Aura van Sophia Mae, het beautymerk van Monica Geuze. Hoe zij de geur omschreef, daarbij dacht ik meteen ‘bingo’ en ik bestelde hem.

Dit is wat het merk er zelf over zegt:

Omarm elk moment met Aura eau de parfum – De zoete en kruidige geur die net zo opwindend is als het leven zou moeten zijn.

Aura eau de parfum streelt je huid vanaf het eerste moment met fris katoen en zet hiermee de toon voor een dag vol mogelijkheden. Daarachter wacht een mix van transparante jasmijn en zoete bloemen die als een zwoel briesje door je zintuigen drijft. Terwijl je je door de dag heen beweegt, transformeert Aura eau de parfum met je mee tot een warme en rijke geur met hints van een karamelachtige zoetheid. Wanneer Aura eau de parfum de laatste fase bereikt, omhult deze luxueuze geur je aura met muskus en amber, waardoor je je gerond en in balans voelt bij alles wat je pad kruist.

Ook deze geur is vrij uniseks, niet héél uitgesproken. De bloemennoten zijn wat poederig en zacht, en de combinatie met katoen en amber maakt het wat kruidiger. Ik houd erg van deze geur en draag hem heel vaak. €80 voor 50ml.

Escentric Molecules Molecule 01

Escentric Molecules Molecule 01

En als laatste een ware klassieker die ik al heel wat jaren regelmatig draag: Escentric Molecules Molecule 01. Dé geur die ik nooit zat raak en de enige geur die ik heb die Willem ook graag draagt. Dit zegt het merk er zelf over:

Molecule 01 consists of the molecule Iso E Super pure and singular.

Iso E Super is a molecule that hovers close to the skin to create an indefinable aura around the wearer.

It is characterised by a hyper-modern cedarwood note with a velvety sensation. Perfumer Geza Schoen explains its allure: “Iso E Super is one of those skin-sexy scents that makes you want to nestle into it. It’s comforting, cocooning.”

Iso E Super has a marked intermittence. To the wearer, it seems to vanish and then re-appear. This is due to the way it bonds with receptors in the olfactory system, only slowly releasing to make way for a fresh charge of the molecule on the receptors.

Iso E Super does not exist in nature. It was created in a laboratory at IFF in 1973.

Eigenlijk echt een basisgeur, die gewoon ontzéttend lekker is en die ook altijd kan. Iets kostbaarder met €140 voor 100ml.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.