Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Make-up tools die je niet wil skippen

Je kan alles met je handen doen en met meegeleverde kwastjes, maar deze basis make-up kwasten wil je eigenlijk echt niet missen. Make-up kwasten hoeven echt niet duur te zijn en al heb je alleen deze, maak je je leven makkelijker.

Leestijd

Dit is mijn ‘basis’ stash. Ik heb er meer maar die liggen in een case op zolder. Deze gebruik ik allemaal, maar niet allemaal elke dag natuurlijk en ook niet allemaal bij elke look. Heb ik dit allemaal nodig? Nee, zeker niet.
Ik laat je zien welke ik wel echt nodig zou hebben als ik mijn stash zou minimaliseren naar een basis. Niet persé exact de kwast die ik laat zien, maar wel zo’n ‘soort model’. Ik praat je er door heen!

Te beginnen met een spons. Sorry, hij ziet er niet meer schoon uit en ik had geen nieuwe voor de foto haha. Ik maak hem echter wel regelmatig schoon, alleen echt vlekvrij wordt hij dan niet maar dat is oké. Zo lang de meeste bacteriën er maar uit zijn.

Je mag deze spons ook vervangen voor een foundation kwast als dat je voorkeur heeft, maar mijn voorkeur heeft zeker een spons. Een kwast is in theorie makkelijker, makkelijker schoon te houden, duurzamer, en je hoeft hem niet nat te maken. Maar juist doordat je een spons natmaakt krijg je zo’n mooi resultaat vind ik. Dat laat de foundation echt beter met mijn huid samensmelten.

Als jij nog steeds je foundation met je handen aanbrengt, dit is je moment. Koop. Een. Tool. Het resultaat zal echt veel mooier zijn en je houdt je handen schoon ;).

Dit is de Real Techniques miracle sponge maar een Beautyblender is ook top.

Nu drie gezichtskwasten. Als je mijn artikelen vaker leest weet je dat de blush brush van Real Techniques -de onderste- mijn absolute favoriet is. Als je deze kwast hebt, kun je ook prima die bovenste twee skippen. Met die kwast kun je poeder, bronzer, blush, highlight en contour aanbrengen als je zou willen. Hij kan dit allemaal. Maar, het is wel lastig dat je hem steeds schoon moet maken tussen de producten door, dus ik zou er twee bij nemen en deze gebruiken voor bronzer en eventueel blush.

Ik zou dan gaan voor een medium formaat poeder kwast, niet te groot. Deze is zelfs van Essence, dus duur hoeft ook zeker niet. Een poederkwast is wel fijn om apart te houden, zodat je geen donkere poeders perongeluk onder je oog krijgt bijvoorbeeld.

Daarnaast is zo’n schuin afgesneden kwast heel erg fijn. Deze is van Hema. Hier kun je namelijk goed mee een contourpoeder aanbrengen, maar ook blush en ook highlighter.

Met deze drie, of drie soortgelijke, kun je dus heel goed al je poeders aanbrengen.

Dan naar de oogkwasten. Ik laat steeds de kwast ook even op mijn hand zien zodat je een idee hebt van de grootte en verhouding.

Als je nooit oogschaduw draagt kun je er een aantal skippen, maar als je wel af en toe oogschaduw draagt is dit een must. Een relatief kleine, fluffy blendingbrush.

Als de haartjes zo overlopen in kleur betekent dat vaak dat de puntjes van de haartjes wat dunner zijn dan de basis. Hierdoor kun je subtiel product oppakken en als je wat harder drukt kun je met het middenstuk van de haartjes goed product vervagen. Zonder zo’n kwast lukt je dit praktisch niet.

Deze is van Morphe, deze heeft mooie opties voor een budget maar ook Hema, Essence en Real Techniques zijn fijne budgetopties.

Net als die hiervoor is dit ook echt een musthave. Een kleine platte oogschaduwkwast. Deze gebruik je om kleur mee aan te brengen, alvorens ze in elkaar te laten overlopen of te vervagen. Je kan dat met een scala aan oogschaduwkwasten doen, maar als je een kleine platte hebt kom je eigenlijk vrijwel het hele eind. Je kan hier namelijk goed precies mee aanbrengen, je kan beide kant van het kwastje gebruiken als je twee kleuren gebruikt en als je hem haaks op de huid zet kun je ook nog het tipje gebruiken voor onder je ogen bijvoorbeeld, omdat je hier dunner mee kan aanbrengen.

Als je het wel leuk vindt om voor het gedeelte onder je ogen een apart kwastje te hebben, dan kun je zoiets als dit aanschaffen. Zorg wel voor een beetje fluff en body in de haartjes, het hoeft geen eyeliner kwast te zijn. Daar pak je minder goed oogschaduw mee op. Een pencil brush is hoe het meestal genoemd wordt. Hij mag ook nog wat groter zijn dan dit, maar ik vind dat je beter een te klein kwastje kan gebruiken en wat vaker terug moet, dan een te grote. Meer aanbrengen kan altijd, er vanaf halen is lastiger.

Vervolgens is zo’n precisie kwastje fijn. Ik gebruik dit om wat donkere oogschaduw tegen de wimperrand aan te zetten, en om oogpotlood te vervagen. Maar, je kan zo’n kwastje ook gebruiken om je wenkbrauwen mee in te vullen. Een fijne multi tasker dus. Meestal gedefineerd als een schuine eyeliner kwast.

En dan tot slot een spoolie. Een gekke naam vind ik dat altijd maar zo heet dat nou eenmaal. Ik heb er een aantal los maar je hebt ze ook vaak aan de achterkant van een wenkbrauw potlood zitten. Zo’n combinatie product is wel fijn, dan hoef je het niet los te hebben. Maar, als je net als ik elke keer wat anders in je wenkbrauwen smeert is het wel fijn om wat losse opties te hebben. Ook is het handig om je wimpers door te kunnen kammen met een schoon borsteltje als je mascara wat is gaan klonteren. Als je dan terug gaat met je mascaraborsteltje maak je het vaak alleen maar erger. Vergeet dan niet deze spoolie uit te spoelen voor je hem weer op je wenkies gebruikt, anders zijn die ook zwart haha 😉

Dat waren ze al, 9 toppers die je eigenlijk niet wil missen in je make-up stash!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)