Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Make-up tips die je misschien nog niet kende

Er zijn een aantal make-up tips en/of handelingen die je nog niet kende, of die je nog niet eerder had uitgeprobeerd, maar wellicht wél echt een fijn verschil maken. Ik denk dat ik er een aantal voor je heb verzameld!

Leestijd

Je gezicht scheren

Ja, ik weet dat je je nu afvraagt of ik gek ben geworden. Ik snap het, want ik durf deze zelf ook niet uit te proberen haha!
Ik weet dat er een aantal YouTubers zijn, waaronder Chloe Morello, die hun gezicht scheren. Ze doen dit niet omdat ze zo’n last hebben van overbeharing, wat overigens ook een reden kan zijn om dit te doen natuurlijk, maar ze doen het omdat de make-up dan mooier op je gezicht zit. Gladder, egaler. Je hebt natuurlijk overal donshaartjes zitten, ook bijvoorbeeld op je kaaklijn, en als je dit weghaalt schijnt de make-up erop te glijden met een heel natuurlijk resultaat.

Een andere reden is het recht maken van de haargrens. Nou heb ik niet een hele vreemde haargrens maar mensen zijn die springerige babyhaartjes aan de voorkant wel eens zat, of ze hebben een vreemde haargrens en corrigeren dit dan door het te scheren. Kim Kardashian staat er bijvoorbeeld om bekend dat ze die haargrens altijd mega strak maakt/heeft.

Je kunt ook gewoon geen zin hebben om te harsen of epileren. Je wenkbrauwen kun je ook met een klein mesje scheren en ook je bovenlip als dat een area is die je af en toe harst.

Scheren is ook tegelijkertijd exfoliëren dus dat kan goed zijn, maar teveel is nooit goed dus let daar wel op als je dit uitprobeert. Doe het ook niet met het scheermes dat je ook op andere plekken gebruikt, daar zijn speciale voor,  bijvoorbeeld deze, die ook nog andere huidvoordelen claimt bij het scheren.

Ik weet dat het een fabeltje is dat haartjes dikker terug groeien, dat is fysiek onmogelijk. Maar, door het scheren snijd je de haar wel bot af en daardoor voelt hij harder aan als hij terug groeit. Dat is het gene wat mij hiervan weerhoud, maar eigenlijk zou het in theorie ook moeten kunnen als de haartjes al mega dun en zacht zijn van zichzelf. Dan zou je daar eigenlijk niets van terug moeten voelen. Toch durf ik niet haha.

Foundation

Breng foundation op de rug van je hand aan, en werk vanuit daar steeds iets op je gezicht. Beter te weinig dan teveel, en beter opbouwen dan weg moeten vegen. Als je het gelijk op je gezicht pompt geef je jezelf die keuze niet. Begin dan ook in het midden van het gezicht, rond je neus, daar zit de meeste roodheid. Werk dan geleidelijk naar buiten toe en pak geen nieuwe foundation om je kaaklijn te voorzien, maar gebruik wat er nog op je kwast of spons zit voor een natuurlijke overloop met je hals. Trek het ook altijd iets door in je hals, en schroom bij bijzondere gelegenheden ook niet om het heel dunnetjes door te trekken tot je sleutelbeen. Hierdoor krijg je een heel mooi natuurlijk en egaal geheel dat klopt in kleur. Bij iedereen is dit ook anders. Ik begin namelijk ook wel eens op mijn wangen omdat ik daar vaker een onzuiverheid heb, mijn voorhoofd heeft dat nooit. Visagisten werken vaak ook nog iets over het oor heen zelfs, om daar ook dezelfde huidtint terug te laten komen.

Wimperlijm

Wimperlijm schijnt perfect te werken om je wenkbrauwen op hun plek te houden. Nou kun je dat ook doen met haarlak en zeep, of met Anastasia brow freeze. Die schijnt het ook te laten zitten als een huis, daarom heb ik deze nu besteld om dat eens uit te proberen! Tot nu toe werkte brow soap en haarlak het beste voor mij, maar wellicht komt daar dan over een tijdje verandering in.

Gekrulde wimpers houden

Als je je wimpers hebt gekruld en je brengt daarna mascara aan, zakken ze soms ook zo weer in. Logisch, door het gewicht van de mascara. Wat je kunt doen is waterproof mascara gebruiken, deze droogt namelijk harder op en daardoor kun je je wimpers iets beter in vorm brengen. Als je mascara heb aangebracht, houd dan de achterkant van een oogschaduwkwast (puur om het feit dat deze lang en dun is, mag ook iets anders zijn) tegen je wimpers aan en duw deze omhoog tot de mascara is opgedroogd. Hierdoor blijven ze mooi in hun krul!

Crème

Ik denk dat de meeste mensen die dit artikel lezen, ook dagcrème gebruiken en hun huidverzorging ook wel serieus nemen. Ik ook. Maar waar ik pas aan denk nu ik een wat ‘oudere’ huid krijg, is goed letten op de match die je maakt met je dagcrème en je make-up. Oogcrème gebruikte ik bijvoorbeeld eerst altijd alleen in de avond, maar nu doe ik het ook voor ik mijn make-up aanbreng omdat ik dan minder snel een droog effect heb onder mijn ogen. En bij een droog effect vallen kraaienpootjes alleen maar meer op.

Ook merk ik dat niet elke dagcrème even mooi onder een foundation gaat. Ga je snel glimmen? Misschien kun je overdag een iets minder volle dagcrème gebruiken en dit echt bewaren voor de avond. Wellicht kun je een primer gebruiken, of misschien is je foundation te vet voor jouw huid? Andersom kan het ook, een droog effect met velletjes en geaccentueerde lijntjes. Dan moet je misschien je foundation én je dagcrème aanpassen naar een vollere variant. En wellicht een serum gebruiken vóór je de dagcrème aanbrengt. Het eindresultaat heeft echt te maken met elke laag je aanbrengt, of niet aanbrengt. Ik vind zelf de Natural Moisturizing Factors van The Ordinary heel fijn onder make-up, maar ik zou ook graag hun primer nog eens proberen.

Tissues

Houd je van oogschaduwlooks, dan is de kans groot dat je veel kwasten in huis hebt. Echter pak je waarschijnlijk vaak dezelfde omdat je een aantal favorieten hebt. Heb daarom altijd een doosje tissues bij je make-up tafel zodat je kwasten tussen gebruiksbeurten door even schoon kan vegen op die tissue. Natuurlijk moet je ze ook af en toe wassen, maar in één look gebruik je soms een aantal keer dezelfde kwast met een ander doel. Niets zo ongezellig als een bruine veeg waar hij niet had moeten zitten.

Bronze your way down

Bronzer is een hele mooie manier om wat frisheid en dimensie in je gezicht te creëren. Breng het aan waar de zon je op de natuurlijke manier ook zou laten verkleuren. Zoals je neus, jukbenen en bovenkant van je voorhoofd. Echter, heb je een blote jurk aan dan is het ook mooi om wat bronzen op je sleutelbeen aan te brengen, om zo het natuurlijke effect ervan te vergroten. Ik gebruik het liefst Hoola van Benefit als bronzer! 

Concealer en rimpels

Heb je wat fijne lijntjes rond je ogen, breng de concealer dan niet rechtstreeks hier aan maar er iets naast en werk de concealer langzaam over het hele gebied. Gebruik ook niet een te droge concealer en poeder niet teveel af!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! <3

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)