Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Look of the day: Chef’s Revolution

Het voelt als eeuwen geleden dat ik een ‘look of the day’ artikel schreef. Toen ik twaalf jaar geleden begon met beautybloggen, was dit een vast onderwerp dat zeker elke week terugkwam. Omdat ik nu veel vragen krijg over welke oogschaduw ik de laatste tijd altijd draag, werd het wel weer eens tijd voor een ouderwetse ‘look of the day’ – met leuke herinneringen.

Leestijd

Look of the day

Vorige week maandag ging ik naar Chef’s Revolution, een groot food evenement hier in Zwolle. Later hierover meer natuurlijk! De laatste tijd heb ik echt weer zin om mezelf op te maken – ik heb ook weleens fases waarin ik bijna geen make-up draag en echt zin moet maken om de make-up kwasten op te pakken – en dat zie je ook wel terug op bijvoorbeeld Instagram. Ik heb een favoriet oogschaduwpalet dat ik de laatste maanden telkens gebruik, waarover ik veel vragen krijg.

MAC Burgundy Times Nine

Als je me al een poosje volgt, heb je dit palet wel vaker voorbij zien komen. Het is het MAC Burgundy Times Nine palet en het mooie is dat het nog steeds te koop is. Dit paletje bevat negen oogschaduws en ik kocht hem in Bangkok 2,5 jaar geleden. Ik vind het zo leuk dat ik wat producten (en ook kleding en boeken) heb waarbij ik leuke herinneringen heb aan reizen. Ik weet nog precies dat Willem en ik op een bloedhete dag door Bangkok wandelden en net bij een fantastisch koffiezaakje, Chu, koffie hadden gedronken. De lekkerste koffie van Bangkok tot dan toe. We hadden het nogal warm, dus we liepen een random winkelcentrum binnen, wat echt een tof winkelcentrum bleek te zijn. Beneden zat zelfs een enorme food afdeling met de gekste Aziatische gerechten. Terwijl Willem nog een kopje koffie haalde bij de Starbucks, liep ik de MAC winkel binnen, waar mijn oog meteen viel op dit paletje. Ik dacht er niet lang over na en kocht hem meteen. Nu moet ik elke keer aan deze reis en deze dag denken als ik dit palet pak.

Goed, over de look en het palet: ik gebruikte vooral de kleur op de middelste rij links, Antiqued. Dit is een prachtige metallic koper-achtige tint. Ik gebruik deze over en rond mijn hele ooglid, zowel in mijn arcadeboog als op mijn bewegende ooglid. Daarbij pakte ik een matte oogschaduw uit een Zoeva palet om die in mijn binnenste ooghoek aan te brengen en ik gebruikte Honey Lust uit het MAC palet onder mijn wenkbrauw en ook een beetje in mijn binnenste ooghoek. Langs mijn bovenste wimperrand breng ik met een nat kwastje een mix van Embark en Sketch aan.

Welke producten ik verder gebruikte voor de look:

Gezicht

Ogen

Lippen

  • een mix van Dior Addict Lipstick in Pause* met Kiehl’s Butterstick Lip Treatment in Pop of Peony*

een * achter het product betekent dat ik het gekregen heb. Linkjes gaan naar reviews.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.