Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Look en tutorial met het Nyx Ultimate palette – warm neutrals

Nyx heeft een aantal ‘Ultimate palettes’ en ik heb de warm neutrals variant. I love it! Vandaag laat ik je een look zien hoe je er een look mee kan maken, waar iedereen op Instagram erg enthousiast over werd!

Leestijd

Warm neutrals. Die naam is gelijk heel duidelijk want dat is precies wat dit palette bevat; warme neutrale kleuren. Hoewel, je kan er ook wel een iets koelere look mee maken. Op de tweede rij, de eerste kleur bijvoorbeeld. Dat is een koelere kleur die je goed met helemaal rechts onderin kunt combineren. Zo zijn de combinaties echt best wel eindeloos. Ik gebruikte dit palette voor het eerst rond de Kerstdagen en ging dan ook gelijk een paar dagen helemaal lekker los. Echt een heel erg fijn palette met mooie kleuren die ik allemaal wel kan dragen en gebruiken, en bovendien ook erg fijn in gebruik. Geen tot weinig fall out en goed gepigmenteerd.

Je kunt het palette bij Douglas kopen of bestellen voor €19,33, daar krijg je 16 verschillende oogschaduws voor en de link daar naar toe vind je hier. 

Ik heb de basis al gelegd. Ik hoef na de ooglook alleen nog mascara en lipstick toe te voegen. Ik weet inmiddels dat dat kan met dit palette, bij sommige kun je beter wachten met je gezichtsmake-up omdat er dan veel oogschaduw onder je ogen valt op je gezicht. Als je je kwast goed aftikt heb ik daar bij dit palette helemaal geen last van.

 

 

Met een Real Techniques Base Shadow Brush breng ik de lichtste matte kleur aan onder mijn wenkbrauwen. Deze kwast is mooi plat, toch fluffy en heeft een puntje waardoor dit precies kan. De kleur trek ik echt door tot net boven mijn arcadeboog, dan leg je een mooie buffer om andere kleuren in over te laten lopen.

Daarna pak ik een MAC 217 kwast (heel oud haha) en breng ik de volgende matte taupe kleur aan in mijn arcadeboog. Ik besla daarmee echt het gedeelte van het begin van de arcadeboog tot een stukje daarboven. Een breed stuk waar straks steeds smaller een verdiepende kleur in komt. Dit breng ik met ruitenwisser bewegingen en een hele zachte aanraking aan.

Deze kwast van MAC heb ik al heel lang, maar ik zou nu niet snel een kwast van echt dierenhaar kopen. Ik zou dan eerder de Morphe S12 kopen bijvoorbeeld. Die zie je later in dit artikel ook nog terug komen.

Daarna breng ik met diezelfde blending brush deze warme tint aan, dit keer eigenlijk net iets boven mijn arcadeboog en op een kleiner oppervlak als die kleur hiervoor. Die kleur ervoor zit daardoor als een soort halo daar om heen. Volg je me nog haha?
Met een klein kwastje (dit is een hele oude van Hema zonder naam) breng ik deze kleur ook onder mijn oog aan. Ik zorg ervoor dat het in het hoekje met elkaar verbonden wordt en trek hem daar ook heel iets op het bewegend ooglid. Eigenlijk een soort letter E.

Daarna pak ik een platte oogschaduw kwast, dit is Morphe S30. Ik pak een beetje van de eerste kleur, een wat donkerder goud/brons tintje. Deze breng ik over mijn hele bewegende ooglid aan. In het hoekje zit al wat van die warme kleur van de arcadeboog dus daar is hij dan automatisch iets donkerder. Dan pak ik die lichtere, glanzende nude/goud tint en deze breng ik in mijn binnenste ooghoek aan en met het puntje van de kwast ook een klein stukje onder mijn oog. Ook dep ik hem iets over het eerste stuk (vanaf de binnenste ooghoek gezien) over die donkere goudtint. Je krijgt zo een mooi overloopje.

Dan pak ik een schone blending brush, in dit geval de Morphe S12. Morphe kwasten vind ik voor ooglooks echt één van de fijnste!

Met deze kwast pak ik deze nog iets donkerder tint op en deze breng ik nog smaller aan in die ‘buitenste C vorm’. Ook trek ik die een heel klein beetje over de buitenste hoek van het bewegend ooglid om hem mooi aan te laten sluiten bij de onderkant. Je kan dat op de laatste foto goed zien, hoe het aan de zijkant van het oog mooi aansluit.

Dan pak ik een smudge brush, deze is toevallig van Dior maar die hoeft echt niet duur te zijn. Het gaat erom dat hij korte stevige haartjes heeft en mooi dun is in breedte. Ik pak deze donkerbruine tint daarmee op en druk mijn wimpers echt iets naar beneden om deze heel vlak langs en bijna tussen de wimpers te drukken. Eigenlijk tot ongeveer twee derde richting de binnenste ooghoek. Het binnenste gedeelte doe ik niet, want daardoor krijg je mooi zo’n zwoel effect met de nadruk op de buitenste ooghoek en het frisse van zo’n lichte binnenste ooghoek.

Mascara, lipstick, oorbelletje en mijn haar los en het lijkt heel wat haha.

Ik heb een lipstick op van MAC, Shanghai Spice. Deze is niet meer verkrijgbaar dus als iemand een lipstick weet die hierop lijkt, shoot me a DM please op @emmystudiomint op Instagram. Overigens mag je me daar ook vragen stellen als je meer wil weten over deze look 🙂

Voor het palette klik je hier!
Je ziet daar dat er ook nog andere varianten van dit palette zijn, eentje is mega kleurrijk maar de andere drie hebben ook echt hele mooi tinten en ook wat kleuren die nog iets meer glitter bevatten zo te zien.

Hopelijk vond je het leuk om te zien hoe ik deze ooglook maakte, ik vind dit palette heerlijk om mee te werken in ieder geval! 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)