Kunstnagels na een half jaar

In december blogde ik over mijn kunstnagels, dat ik na jaren toch weer voor de bijl was gegaan. Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en ik krijg geregeld vragen over mijn nagels. Dus vandaag praat ik je graag even bij over mijn kunstnagels. Draag ik ze nog, hoeveel kost het, blijft het lang mooi? Ik vertel je alles wat ik weet.

Leestijd

Wat kost het?

De kosten voor kunstnagels lopen enorm uit een. Elke salon vraagt een andere prijs, dit is afhankelijk van de producten die ze gebruiken, hoe groot de salon is, hoeveel tijd een behandeling kost, wat voor nagels je precies wilt. Ik draag Solar nagels van CND (Creative Nail Design, dat is een merk met professionele nagelproducten) en meestal ga ik voor babyboom. Dat houdt in dat de kleur overloopt van nude/roze naar wit. Een nieuwe set kost ongeveer €50, het bijwerken kost ongeveer €30 en dat doe ik elke vier weken. Ongeveer om de vier behandelingen krijg ik een nieuwe set. Op jaarbasis is dat dus nog best een aardig bedrag, maar ik heb het er op dit moment voor over.

Wat zijn de voordelen?

Ja, het is mooi, natuurlijk! Ik vind het er prachtig uitzien. Ik laat ze vrij kort en subtiel en dat vind ik gewoon mooi. Het ziet er verzorgd uit en ik hoef verder geen aandacht aan mijn nagels te besteden. Het is gewoon altijd mooi. Ik lak ze praktisch nooit meer, ik besteed er vrij weinig aandacht aan, en mijn nagels zien er altijd netjes en verzorgd uit. Als kunstnagels goed gezet en goed bijgehouden worden, blijven ze ook echt goed en mooi tot het moment dat je ze laat bijwerken of verwijderen.

Bijwerken doen ze trouwens door de kunstnagel weer helemaal ‘plat’ te vijlen en met acryl het weer bij te werken. Ze doen er als het ware een nieuw laagje overheen. De nagel wordt dan weer mooi in vorm gevijld en vervolgens ziet alles er weer als nieuw uit.

Wat zijn de nadelen?

De kosten, natuurlijk. Verder vind ik het na ongeveer 2,5 week al minder mooi worden door de uitgroei. Ik heb altijd een neutrale kleur, dus daardoor zie je het minder goed, maar het is natuurlijk altijd zichtbaar. Je krijgt gewoon een uitgegroeide rand onder de kunstnagel en dat is niet zo mooi. Ik zou er dus voor kunnen kiezen ze elke drie weken te laten bijwerken, maar dat vind ik qua kosten en tijd niet echt ideaal.

Verder is het net een beetje onhandig dat ik door de dikte van de nagels kleine, platte voorwerpen niet makkelijk kan oppakken. Velletjes papier, een visitekaartje, muntjes… Typen gaat prima, maar vond ik in het begin wel even wennen. Ook gebruik ik het touchscreen van mijn telefoon anders, dus dat was in het begin ook even aanpassen. Het laatste nadeel vind ik dat, doordat mijn eigen nagels ook groeien, je toch snel wat vieze randjes krijgt onder je eigen nagel (die vastzit aan de kunstnagel). Dat is een kwestie van goed wassen en goed schoonhouden, maar ik stoor me er wel een beetje aan.

En tja, soms dan breekt er één af. Maar ja, dat heb ik met mijn echte nagels ook. Mijn nagels onder de kunstnagels zijn trouwens gewoon nog prima. Als ik een nieuwe set krijg, dan zie ik mijn natuurlijke nagels weer, en daar is niet zoveel mee aan de hand. Misschien zijn ze iets dunner doordat ze de natuurlijke nagel wel iets opruwen voor de kunstnagel erop gaat, maar verder zien ze er prima uit.

Zal ik nog lang kunstnagels dragen?

Ik zit nu soms te denken om ze er binnenkort af te laten halen en over te gaan op gelnagellak. Dus gewoon mijn eigen nagels met een stevig laagje gellak eroverheen, weer even terug naar natuurlijk. Waarom? Omdat de nadelen soms toch net een tikje irritant zijn. Maar het is ook wel weer echt heel mooi… Dus voorlopig laat ik ze nog wel een paar keer bijwerken, want ik vind het gewoon zo verzorgd en netjes staan.

Als je vragen hebt, laat maar weten! Ik weet niet alles over kunstnagels, maar misschien heb ik wel een antwoord op je vraag.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

30 reacties
 1. An

  Ziet er super verzorgd uit.
  Ik herken de nadelen. Kan me ergeren aan de uitgroei en dat is de reden waarom ik het elke twee weken laat bijwerken.

 2. Lenane

  Mooie kleur! Ik vind ze wel lang haha, ik zou het niet handig vinden.

  Ik heb op dit moment ook kunstnagels (gel). Ik bijt al mijn hele leven nagels en heb nu een nagelbijtarrangement.
  Tm juli worden mijn nagels sowieso bijgewerkt en nu moet ik bijna elke week wel eventjes terugkomen voor controle.
  Ik weet niet hoe lang ik dan kunstnagels zou willen houden. Ik wil er niet van afhankelijk zijn. Ik hoop zo, dat ik over een paar maanden gewoon van mijn eigen nagels af kan blijven en ze zelf kan verzorgen met mooie lakjes.

 3. Nandien

  Hi Cynthia!
  Tegenwoordig is het niet meer nodig om te natuurlijke nagel op te ruwen om kunstproduct beter te laten hechten. De producten (van de meeste merken) zijn zo ontwikkeld dat ze een goede hechting hebben waarbij de natuurlijke nagel niet hoeft te worden opgeruwd en dus beschadigd kan raken. En als je acryl zat bent kan je zeker gelpolish laten plaatsen in combi met een rubberbase, want zo verstevig je je nagels en groeien ze ook mooi door! 😊
  Mocht je meer willen weten mag je altijd een berichtje sturen.
  Groetjes Nandien

 4. Melanie

  Je nagels zien er echt prachtig uit! Maar ik snap dat de nadelen wel vervelend zijn. Ik gebruik zelf thuis gelnagellak. Het heeft even geduurd maar ik nu ik er handig in ben blijft het wel twee weken netjes en strak gelakt zitten 🙂

  • J

   Oh en welk merk gebruik je? 2 weken is wel lang! Fijn!

  • Ellen Dekkers

   Hoi Melanie!
   Mag ik vragen welk merk jij gebruikt?

   Tx!
   Groetjes Ellen

  • regina

   Hoi, ik zou ook graag willen weten welk merk jij gebruikt? Ik gebruik regelmatig gellak. Maar niet elk merk is geweldig denk ik.
   Groetjes

 5. M

  Ook een paar keer geprobeerd maar was geen succes helaas. Vind het wel altijd erg mooi.

 6. Roos

  Heel mooi maar je zit er gelijk zo aan vast en moet dan telkens terug. Ik heb altijd periodes dat ik dit doe en dan weer 2 jaar niet.

 7. Virginie

  Ik vind het wel mooi. Ik vroeg me af of je niet sneller last krijgt van schimmelnagels, omdat de kunstnagel je nagels afsluit of heeft dat geen impact?

  • Nandien

   Hoi Virginie
   Ik ben zelf nagelstyliste en je kan je nagels niet afsluiten want je nagels zijn gemaakt van keratine, dit is een proteïne die bestaat uit dode cellen. Je kan een schimmel infectie krijgen als je bijvoorbeeld lucht onder je kunstnagel krijgt en je niet op tijd terug gaat naar je nagelstyliste om dit te verhelpen. Want doordat er lucht zit tussen je nagel en het kunstproduct kan het gaan broeien doordat je in contact komt met water en vuiligheid wat dan achter blijft.
   Hopelijk heb je hier wat aan!
   Groetjes Nandien

 8. Martine

  Ik vind het zo mooi staan! Zelf draag ik nu sinds 3 jaar acryl nagels. Ik kan daar echt heel blij van worden en denk ook altijd ‘ik werk er ook voor dus kan het betalen’. Het is maar net waar je je geld en energie aan wil besteden. Ik merk zelf ook niet echt dat mijn eigen nagels er veel slechter van zijn geworden, maar mijn eigen nagels zijn altijd al dun en lelijk geweest. Wel vind ik het ook een nadeel dat je zo snel uitgroei krijgt dus heb ik zelf een gel lamp en lakjes gekocht. Ik ben meestal na een week alweer zat van de kleur die de nagel stylist er op heeft gedaan dus dan vijl ik zelf de randen en uitgroei bij en doe er een nieuwe gellak over heen. Echt ideaal. Ik kom dan na 4 weken bij de salon en krijg dan altijd de vraag hoe het kan dat mijn nagels er nog zo mooi uit zien haha. Tip: wish en of alie express verkopen uv lampen. Lakjes koop ik dan gewoon via internet als het in de aanbieding is bijv. Van Pink gellac. Scheelt echt een boel geld!

 9. Kimberley

  Super mooi gedaan door hun de baby boom! Dat zie je helaas nog wel eens anders, ik ben alleen zelf echt een tegenstander van solar producten en ik vraag me ook af waarom er bij jou om de 4 maanden een nieuwe set geplaatst word. Helemaal niet goed voor je nagels en dan heb je weer verlenging nodig terwijl je eigen nagel in de tussentijd waarschijnlijk net aangegroeid was. Mocht je twijfelen voor gelnagellak bedenk je dan wel dat je dat echt 2x zovaak moet laten doen dus kwa kosten zit je dan vaak zelfs op een hoger bedrag per maand en je bent er 2x zoveel tijd aan kwijt (als je het zelf wil gaan doen is dat natuurlijk een ander verhaal).

 10. Hilde

  Ik vind het juist onverzorgd staan van die kunstnagels, grappig hoe dat dan weer verschilt. Maar ik werk als verzorgende dus dan moeten de nagels gewoon kort 😛

  • Emma

   Haha ja same here. Ik vind ze ook allesbehalve ‘redelijk kort’ zoals Cynthia beschrijft. Wel heel leuk dat je zo open bent over de kosten en de voor- en nadelen!

  • Naomi

   Ja sluit me hier bij aan.. Vindt het ook heel snel iets ordinairs hebben, weet niet of dat nou komt door de lengte of door de onnatuurlijke bolling. En gek genoeg vind ik dat bij die felle kleurtjes weer minder snel.

   In die gellak zou ik dan wel weer geïnteresseerd zijn, want dat het er dan netjes uit ziet op je eigen nagels én nog lang blijft zitten is het beste van 2 werelden 🙂

  • regina

   ik heb lange nagels van mezelf, puur natuur.. soms doe ik er eens gellak op, dan eens nagellak of gewoon puur natuur.. Lange of korte nagels, want heel soms heb ik ook eens kort omdat er dan toch eens eentje afgebroken is. Ze moeten toch allebei dagelijks gereinigd worden. 🙂 Ik heb een redelijke bolling van mezelf.. mensen denken constant dat ik “valse” nagels heb. Ik erger me hier soms aan. Nu stel ik me ineens voor, ordinair? Dat vind ik echt heel erg om te lezen.. dan kunnen ze dat van mij ook denken terwijl ik gewoon graag mooie langere nagels heb al van jongsaf eigenlijk.. Volgens nagelstylistes heb ik de perfecte nagels 🙂 (Ik heb net een cursus gellak plaatsen gevolgd) Want ik laat mijn nagels niet doen dus anders zou ik het niet weten 🙂 Maar blijkbaar is mijn natuurlijke “bolling” ideaal..Iedereen heeft een eigen keuze, kort, lang – of het dan met verlenging is of niet, maar ordinair vind ik een geen mooi woord.. sorry

 11. Jessica J.

  Ik heb sinds begin vorig jaar gelnagels en zou niet meer anders willen! Je voor- en nadelen zijn trouwens ontzettend herkenbaar. Ik voel me soms zo onhandig als ik iets wil oppakken, maar het went. Nu moet ik ze hoogdringend laten bijwerken, maar een van m’n nagels is retediep gebroken en daar moeten ze met hun vijl echt bij weg blijven, haha! De gel is doorgescheurd over de volledige lengte van m’n nagel, maar m’n nagel moet nog ergens aan elkaar hangen aangezien ik hem wel kan bewegen, maar hij er niet af valt. Lastig – en vooral pijnlijk. 🙃 Ik staar nog wel een weekje of twee langer op m’n uitgroei.

 12. Amanda

  Hoi Cynthia, sinds kort heb ik een uv-apparaat waarmee je gel-nagellak kunt laten drogen. Het is van het merk “meanail” en het werkt enorm goed. Je moet eerst een soort primer gebruiken en die laat je even aan de lucht drogen. Vervolgens moet de basislak 2 minuten onder de lamp doen en dan 2 laagjes kleur, ook weer 2 minuten onder de lamp. Je eindigt met een transparante lak en na weer 2 minuten veeg je de nagels af met een speciale cleaner. Deze zorgt ervoor dat de nagellak niet meer plakt. Een heel belangrijk flesje dus die cleaner! Je bent even zoet om allebei je handen te doen maar het resultaat! Wauw! Het blijft lang zitten en mijn nagels glanzen iedereen tegemoet. Wat ik helemaal fijn vind zijn de peel-off lakjes. Die kun je er na verloop van tijd gewoon van af trekken zonder dat je nagels beschadigen of dat je in de weer moet met aceton. Want dat is wel weer het nadeel van gel-nagellak. Je krijgt het er niet zomaar van af! Ik vind jouw nagels trouwens heel mooi, vooral de kleur, dat zachte roze. Echt lente!

 13. rachel

  ik vind en lijkt mij ook ideaal alleen heb ik gewoon geen geduld om ze te laten zetten haha. misschien toch maar een keertje doen 😉 vriendin heeft een eigen nagelsalon dus probeer het gewoon een keer

 14. Joy

  Ah ik herken je voor- en nadelen zo erg! Op dit moment heb ik besloten ze er na mijn vakantie af te laten vijlen, omdat het qua kosten gewoon iets te veel wordt en ga over op gel nagellak. Heb het apparaat en alles wat erbij hoort al gekocht haha. Maar eens kijken hoe dat bevalt!

  • Michelle

   Welk apparaat heb je gekocht?

  • Joy

   Hi! Ik heb het apparaat van PinkGellac gekocht!

 15. Inge

  Ik vind het ook super mooi, acryl! Maar helaas kan t op mijn werk niet. In zit veel in de aceton en spiritus enzo voor het werk en elke keer handschoentjes is niet handig… mis mijn mooie Nails heelllll erg!! En ook het praktische, lekker harde Nails. Nu breken Mn nagels 1000 keer af omdat ik zo gewend ben aan de stevigheid. Ik mis het echt heel erg maar mijn (leuke) baan is belangrijker.

 16. Ilona

  Het staat je echt prachtig! Ik vind de prijs ook echt wel een ding, zelfs alleen voor gellac. Drie jaar geleden heb ik mijn nagels laten lakken met gellac voor 25 euro, maar als ik zoiets om de 3 weken laat doen dat kost me dat meer dan 1.000 euro in die drie jaar. Ik heb daarom toen zelf een starterspakket van shellac aangeschaft, zij zitten in Hengelo, maar je hebt ook andere winkels/merken. Daarbij nog een cursus gedaan (aanrader, ik dacht dat ik alles wel wist, maar je krijgt toch hele goede tips). Scheelt mij zoveel geld! Plus dat je zelf ook steeds handiger wordt, want babyboom is eigenlijk niet eens zo lastig ;-). Shellac blijft bij mij twee weken zitten, maar dan ben ik ook klaar met de uitgroei.

 17. femke

  Ik heb rode gellak, maar ik vind de uitgroei na twee weken al niet meer mooi en dat is dus best prijzig; 50 euro per maand….

 18. lousaa

  Ik ben zo’n type dat niets mooier vindt dan ongelakte nagels. Ik heb roze, harde boogjes, met een lang nagelbed waardoor ik ze redelijk kort kan houden zonder dat het afgekloven staat. En ik kan daar dus van op vakantie, merk ik nu 😁

  • Marieke

   Hélemaal met je eens! Ieder zijn ding. Bij anderen vind ik het wel mooi. Maar ik kan echt níets op mijn vingernagels hebben. Voel het dan de hele tijd zitten. Gekleurde teennagels vind ik dan wel weer super!

 19. Ilona

  Erg mooi maar ik zou mij snel gaan irriteren aan randjes etc. Dat heb ik ook altijd bij mijn haar (draag ik erg kort) als de achterkant “te lang” is wil ik naar de kapper. Denk dat ik dan bij mijn nagels zeker elke 3 weken zou willen, kostentechnisch en ook qua tijd niet handig. Dus dan maar zelf en gel nagellak.

 20. J

  Ik vind het prachtig staan en heerlijk dat je er geen omkijken naar hebt! Zelf heb ik een tijdje gellak gehad; ook ideaal. Ik vond het alleen toch een beetje duur worden en bovendien vind ik het heel leuk en rustgevend om m’n eigen nagels te lakken. Die ellendige chips alleen altijd, haha!