Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kunstnagels na een half jaar

In december blogde ik over mijn kunstnagels, dat ik na jaren toch weer voor de bijl was gegaan. Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en ik krijg geregeld vragen over mijn nagels. Dus vandaag praat ik je graag even bij over mijn kunstnagels. Draag ik ze nog, hoeveel kost het, blijft het lang mooi? Ik vertel je alles wat ik weet.

Leestijd

Wat kost het?

De kosten voor kunstnagels lopen enorm uit een. Elke salon vraagt een andere prijs, dit is afhankelijk van de producten die ze gebruiken, hoe groot de salon is, hoeveel tijd een behandeling kost, wat voor nagels je precies wilt. Ik draag Solar nagels van CND (Creative Nail Design, dat is een merk met professionele nagelproducten) en meestal ga ik voor babyboom. Dat houdt in dat de kleur overloopt van nude/roze naar wit. Een nieuwe set kost ongeveer €50, het bijwerken kost ongeveer €30 en dat doe ik elke vier weken. Ongeveer om de vier behandelingen krijg ik een nieuwe set. Op jaarbasis is dat dus nog best een aardig bedrag, maar ik heb het er op dit moment voor over.

Wat zijn de voordelen?

Ja, het is mooi, natuurlijk! Ik vind het er prachtig uitzien. Ik laat ze vrij kort en subtiel en dat vind ik gewoon mooi. Het ziet er verzorgd uit en ik hoef verder geen aandacht aan mijn nagels te besteden. Het is gewoon altijd mooi. Ik lak ze praktisch nooit meer, ik besteed er vrij weinig aandacht aan, en mijn nagels zien er altijd netjes en verzorgd uit. Als kunstnagels goed gezet en goed bijgehouden worden, blijven ze ook echt goed en mooi tot het moment dat je ze laat bijwerken of verwijderen.

Bijwerken doen ze trouwens door de kunstnagel weer helemaal ‘plat’ te vijlen en met acryl het weer bij te werken. Ze doen er als het ware een nieuw laagje overheen. De nagel wordt dan weer mooi in vorm gevijld en vervolgens ziet alles er weer als nieuw uit.

Wat zijn de nadelen?

De kosten, natuurlijk. Verder vind ik het na ongeveer 2,5 week al minder mooi worden door de uitgroei. Ik heb altijd een neutrale kleur, dus daardoor zie je het minder goed, maar het is natuurlijk altijd zichtbaar. Je krijgt gewoon een uitgegroeide rand onder de kunstnagel en dat is niet zo mooi. Ik zou er dus voor kunnen kiezen ze elke drie weken te laten bijwerken, maar dat vind ik qua kosten en tijd niet echt ideaal.

Verder is het net een beetje onhandig dat ik door de dikte van de nagels kleine, platte voorwerpen niet makkelijk kan oppakken. Velletjes papier, een visitekaartje, muntjes… Typen gaat prima, maar vond ik in het begin wel even wennen. Ook gebruik ik het touchscreen van mijn telefoon anders, dus dat was in het begin ook even aanpassen. Het laatste nadeel vind ik dat, doordat mijn eigen nagels ook groeien, je toch snel wat vieze randjes krijgt onder je eigen nagel (die vastzit aan de kunstnagel). Dat is een kwestie van goed wassen en goed schoonhouden, maar ik stoor me er wel een beetje aan.

En tja, soms dan breekt er één af. Maar ja, dat heb ik met mijn echte nagels ook. Mijn nagels onder de kunstnagels zijn trouwens gewoon nog prima. Als ik een nieuwe set krijg, dan zie ik mijn natuurlijke nagels weer, en daar is niet zoveel mee aan de hand. Misschien zijn ze iets dunner doordat ze de natuurlijke nagel wel iets opruwen voor de kunstnagel erop gaat, maar verder zien ze er prima uit.

Zal ik nog lang kunstnagels dragen?

Ik zit nu soms te denken om ze er binnenkort af te laten halen en over te gaan op gelnagellak. Dus gewoon mijn eigen nagels met een stevig laagje gellak eroverheen, weer even terug naar natuurlijk. Waarom? Omdat de nadelen soms toch net een tikje irritant zijn. Maar het is ook wel weer echt heel mooi… Dus voorlopig laat ik ze nog wel een paar keer bijwerken, want ik vind het gewoon zo verzorgd en netjes staan.

Als je vragen hebt, laat maar weten! Ik weet niet alles over kunstnagels, maar misschien heb ik wel een antwoord op je vraag.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.