Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Kat von D Shade of Light Eye

Review: Shade of Light Eye

Ik heb nog geen enkel Kat von D product gebruikt dat me niet beviel, dus toen vriendin Edith met het Kat von D Shade of Light Eye palet kwam aanzetten (“Leuk voor een review?”) was ik meteen benieuwd. Dit palet heeft drie quads met op elkaar afgestemde matte oogschaduws waar je perfect je ogen mee kan contouren.

Merk
Product
Waar
Kat von D
Shade of Light Eye
Sephora
40
Koop dit product

Leestijd

Kat von D Shade of Light Eye

Kat von D Shade of Light Eye, $48 voor bijna 17 gram oogschaduw

Het Kat von D Shade of Light Eye palet is op dit moment niet in Nederland te koop, maar is wel te bestellen via de website van Sephora. Hij kost $48, wat neerkomt op zo’n €40. Voor 17 gram oogschaduw in zo’n compleet palet is dat niet heel erg duur. Het palet ziet er aan de buitenkant echt prachtig uit met heel mooi artwork (door Kat von D zelf ontworpen?) – wel jammer dat het palet van karton is. Dat betekent dat het snel beschadigd, zeker als je het vaak meeneemt in je toilettas.

Het palet bevat alleen matte oogschaduws in naturel tinten: het is compleet gefocust op het contouren van de ogen. De kleuren zijn verdeeld in drie ‘quads’: een natural quad, een cool quad en een warm quad. In het doosje zit een kleine handleiding met zes soorten looks die je kan maken met de quads. Natuurlijk kan je ook best alle kleuren door elkaar gebruiken, maar ze zijn bedoeld om in die combinaties aan te brengen. Ik vind dit een prima idee, al is het natuurlijk niet iets heel nieuws of unieks. Dit is gewoon een ideaal palet voor dames die graag wat meer naturelle, matte looks dragen en daarin wat willen afwisselen.

Kat von D Shade of Light Eye - swatches & looks

Natural Quad

Het Natural Quad bevat vier lichte bruine tinten. Ik vind dat ze best op elkaar lijken, die twee highlighters zijn bijna hetzelfde en de twee bruintinten ook. Daar had wel iets meer variatie in gemogen. De pigmentatie is wel echt indrukwekkend, ondanks dat de oogschaduws supermat zijn. Wel zijn de oogschaduws vrij poederig en ‘los’ qua substantie, als je met je kwast in de oogschaduw gaat komt er echt veel poeder los en dat is wel zonde.

Ik maakte deze look met het Natural Quad. Donkerder dan dit gaat hem niet worden met deze vier kleuren, maar je kan natuurlijk prima een donkerdere tint uit een ander quad gebruiken mocht je wat donkerder willen gaan. De kleuren blenden enorm gemakkelijk en zijn op de ogen net zo mooi als op de swatches.

Cool Quad

Het Cool Quad bevat vier koele tinten, inclusief zwart! Deze kan je prima gebruiken als aanvulling bij de andere quads, mocht je een donkere kleur missen. De pigmentatie is weer fantastisch. Die taupe tinten zijn echt heel mooi.

De look die ik maakt met het Cool Quad.

Warm Quad

Mijn favoriet is niet heel verrassend de Warm Quad. Wat is die rode kleur mooi! De pigmentatie is weer top.

Deze look maakte ik met de Warm Quad. Ook deze oogschaduws blenden weer als een trein en zien er heel goed uit op de ogen.

Kat von D Shade of Ligt Eye - conclusie

Als ik zeg dat ik blij verrast ben, dan lieg ik, want ik had al wel verwacht dat een palet van Kat von D gewoonweg waanzinnig zou zijn. En dat is dus ook echt zo. De kleurencombinaties, de hoeveelheid donkere en lichte kleuren (en alles daartussenin), de pigmentatie, hoe de oogschaduws blenden – alles is top. Het enige minpuntje is dat het palet van karton is. Ik zie wel op de Sephora website dat het palet nu kunststof is – het lijkt alsof ze dat veranderd hebben. In dat geval is er geen enkel minpunt. Ik leende dit palet van mijn vriendin voor deze reviews, maar ik vrees dat ik hem nu zelf moet bestellen….


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.