Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Instagram accounts die ik op dit moment heel graag volg

Social media kan een verradelijk iets zijn, je kan je er goed door voelen maar ook zeker slecht. Daarom is het wel belangrijk dat je accounts volgt die je BEWUST volgt. Omdat je er vrolijk, blij, geïnspireerd door raakt. Ik deel vandaag met je de mijne!

Leestijd

Als ik me erger, als ik me ergens onzeker door voel, als ik me op wat voor manier dan ook me onprettig voel bij het volgen van een account dan ontvolg ik. Ik ben daar streng op voor mezelf, hoewel ik het inmiddels ook niet meer zo vaak heb. Ik blok/verberg ook gelijk advertenties of voorgestelde accounts die ik stom vind. Gewoon zodat ik ook het algoritme dan tenminste nog enigszins kan beïnvloeden. Ik krijg daardoor ook vaak wel leuke adds, en kom op die manier op nieuwe merken voor kleding of sieraden. Dat wíl ik ook echt zien!

Krachtige vrouwelijke influencers:
@vivianhoorn – een prachtige vrouw en model met rondingen die streeft naar een normalisering van allerlei lichaamstypes. Dat gezegd is zij ZO knap en prachtig dat je als normaal mens je daar ook echt niet aan kan meten haha. Maar, dat hoeft ook niet voor mij. Ik geniet gewoon enorm van haar prachtige foto’s.
@Rianne.meijer – ik vind haar grappig en authentiek. Ze zorgt voor echtheid, en is voor mijn gevoel ook best heel open.
@yaramichels – Ik ben altijd al een Yara fan geweest haha. Ik vind haar stijl heel erg leuk, zowel van kleding als interieur en ik vind het merk wat zij met haar man samen heeft (ateljé) ook erg leuk. Ik vind het leuk om haar leven te volgen als ‘verse’ moeder, ondernemer en influencer.
@veracamilla – ze snijdt hele gevoelige onderwerpen aan die eigenlijk niet zo gevoelig zouden moeten liggen. Het opent mijn ogen vaak.

Grappig:
@bigkidproblems – ik volg ook graag haar podcasts alhoewel ze best wat meer woke kan zijn op sommige vlakken. Maar, voor mij is het vaak alsnog wel heel relatable en grappig. Ze heeft ook een zwangerschapspodcast genaamd Bottleservice die zwangerschap van week tot week volgt, dat vind ik ook leuk om te luisteren.
@Beccabastos – zij doet onwijs grappige typetjes na.
@nicolepellegrin0 – prachtige vrouw met hele goede humor. Maakt grappige reels en post ook grappige memes.

Memes:
@dietstartstomorrow – maakt de dieetcultuur en de obsessie met gezond leven een beetje belachelijk en dat geeft voor mij wel wat verfrissing in mijn feed. Leuke memes.
@betches (en betchestravel en betchesmoms) – een uitgebreid platform met ook allerlei podcasts die ik ook wel eens luister. Ze maken leuke grappige memes die je gewoon wilt delen.

Inspiratie en feminisme
@woman_inc – een Nederlands platform dat écht wat wil veranderen.
@womanontopp – niet alles is even ‘goed’ maar ze delen vaak wel toffe feministische info waar je je empowered door kan voelen.
@thefemalelead – eigenlijk hetzelfde verhaal als womanontopp. Bij beide wel belangrijk om ook zelf na te denken over je eigen standpunt.
@bossbabe.inc – leuke memes over vrouwen die ondernemer zijn.

Interieur:
ik wordt heel erg gelukkig van mooie interieur plaatjes, daarom volg ik hier ook veel accounts in en ook sommige hashtags zoals #colorfulhome. Nog veel meer dan onderstaande eigenlijk!
@vogueliving – dromigere plaatjes van onrealistische woningen maar goed, dat mag ook bij dromen haha.
@jungleloo – hier word ik gewoon heel vrolijk van.
@lookalinterior – dit is een Nederlands account dat dure designartikelen naast goedkopere alternatieven zet, echt leuk!
@ricedk – super vrolijk merk met woonaccessoires.
@bohemiandecor – prachtige inspiratieplaatjes.
@designtegels – een Nederlandse tegelwinkel die ik graag volg omdat ik een tegel-fetish heb haha.
@hmhome – ik houd heel erg van de stijl van HM Home dus daarom ook leuk om nieuwe artikelen voorbij te zien komen.
@zarahome – eigenlijk hetzelfde verhaal.
@anthropologie – wederom omdat ik de collecties gewoon geweldig vind en op de hoogte wil zijn van wat ze aanbieden.

Kleding:
@carodaur – een high fashion influencer met geweldige looks en leuke humor
@kaesutherland – ik vind gewoon alles wat zij draagt mooi haha.
@neginmirsalehi – prachtige vrouw wiens leven ik graag volg omdat het zo ver van mijn realiteit staat, en haar looks vind ik vaak ook prikkelend.
@elaisaya – jonge meid met een mooie stijl en mooie foto’s.

Zwangerschap:
@ivfruitful – voordat zij zwanger werd van haar zoontje was dit voor mij een heel fijn account om te volgen omdat zij heel erg veel deelde over haar onzekerheden in haar infertiliteit. Ook tijdens haar zwangerschap deelde ze veel onzekerheden die ik heel herkenbaar vond. Nu ze bevallen is is het even iets minder relevant voor mij in mijn zwangerschap, maar als ik bevallen ben (en dan komt dit artikel denk ik pas online) dan is het denk ik weer relevanter en leuk om te volgen.
@prenatalnutritionist – hele waardevolle informatie over voeding tijdens zwangerschap
@sterkher – een Nederlandse personal trainer die zich echt specialiseert op fitness tijdens en na een zwangerschap. Hele waardevolle info en goede guides.

Huid:
@huidhex – Nederlandse dame met hele goede informatie over huidverzorging en ingrediënten.
@fleurmaxiime – Ook een Nederlandse dame met goede info.

Oke en dan heb ik nog een guilty pleasure. Eerst vond ik het een beetje naar, maar naar verloop van tijd ben ik het ook anders gaan zien en zie ik het niet anders dan een roddelblad.
@lifeofyvonne – alle roddels over bekende Nederlanders. I know, niet chique maar ik volg het toch haha.

Ik vergeet ongetwijfeld heel veel haha, ik volg namelijk best veel op Instagram, maar dit is wat het meest op mijn tijdlijn verschijnt waar ik ook van geniet.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)