Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Huidige huidverzorging – 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat ik, Emmy (ja, hola), deelde wat ik gebruikte voor mijn huid. Mijn huid is een stuk vetter geworden nadat ik ben gestopt met de pil, dus ik heb wat extra producten geadopteerd.

Leestijd

Ik heb in 2010 roaccutane geslikt nadat ik een extreme acné reactie kreeg van een fruitzuurpeeling. Roacutane verminderd de talgproductie en remt ontstekingen. Je slikt het in kuurvorm van (bij mij) negen maanden. Het heeft ook veel bijwerkingen want het is vrij zwaar voor je lever om af te breken. Zo heb ik eigenlijk altijd een droge huid en een vochtarme huid gehad sindsdien, ook heb ik droge ogen en is mijn schildklier afwijkend gaan werken. Een homeopaat die ik onlangs zag legt zelfs de link tussen dit medicijn (en ook veel antibiotica die ik moest nemen als kind voor veel oorontstekingen) en mijn huidige darmproblemen. Los van dit; sinds ik in november met de pil gestopt ben is mijn huid een stuk olie-achtige geworden. Vetter zou je het kunnen noemen, maar hij is nog steeds vochtarm als ik hier niet actief op verzorg. Ik heb wat vaker een pukkeltje, maar geen acné gelukkig. Op mijn rug wel vaker helaas. Ik heb de eerste maanden strak vast gehouden aan mijn huidverzorgings-regime van vóór dat ik met de pil stopte, zodat ik zeker wist dat wanneer ik acné zou krijgen, het niet van de verandering in huidverzorging zou komen. Na drie maanden ben ik voorzichtig wat producten gaan toevoegen om mijn huid te ondersteunen op de huidige symptomen. Eigenlijk gaat dat om de middelste drie producten van Pixi. Ik loop uiteraard alles even langs.

Een vervolgartikel over het stoppen met de pil komt overigens over een tijdje, dan kan ik goed mijn ervaringen delen na een half jaar en dan kom ik ook even terug op deze huidsituatie. 

Je ziet een Duitse verpakking omdat ik drogisterij artikelen vaak in Duitsland koop want het is daar vaak een stuk goedkoper. Ik woon aan de grens en een vriendin van mij woont zelfs over de grens, ik kom er regelmatig dus het is niet zo intens als het klinkt haha.
Anyhow, micellair water van Garnier! Al jaren een favoriet. Dit is mijn eerste stap in het verwijderen van make-up. Ik gebruik het in de avond. Ik verdeel het over twee watjes en verwijder mijn mascara, en met de achterkant van de watjes de eerste resten van foundation en andere gezichtsmake-up.

Dan reinig ik mijn huid met een reiniging van La Roche Posay. Hier blijf ik ook vrij trouw aan, dit merk. Ik weet dat het zorgt voor weinig reactie in de huid, waardoor ik het met een gerust hart gebruik. Ik wissel een beetje af. Als ik zware make-up draag dan gebruik ik de gel en anders de melk. Bij de melk heb ik het gevoel dat het nog een laagje achterlaat en bij de gel heb ik soms het gevoel dat het mijn huid wat trekkerig maakt dus ik probeer daarom een beetje te balansen. Ik ga de volgende keer weer de wasgel bestellen uit de Toleriane lijn, daar had ik dit beide niet.

De producten van Pixi leerde ik kennen doordat ik het in een perspakket een keer opgestuurd kreeg, en toen ben ik hun Rose Toner gaan gebruiken. Deze Milky tonic heb ik onlangs gekocht omdat ik vond dat deze eigenschappen iets beter aan zouden sluiten op mijn huid. Het merk is erg mooi vorm gegeven vind ik, alhoewel dat met deze producten niet helemaal tot z’n recht komt. De producten voelen fijn en veilig. De peeling gebruik ik eens per week, ook zeggen ze dat het elke dag kan. Ik weet dat mijn huid gewoon niet teveel geactiveerd moet worden.
De tonic gebruik ik naar behoefte. Ik gebruik het altijd in de ochtend omdat ik dan mijn huid niet nog een keer reinig. Soms gebruik ik het ook in de avond als ik denk dat mijn huid het nodig heeft. Ik doe het een beetje intuïtief dus, die huidverzorging.
De Rose Oil gebruik ik ook naar behoefte. Olie op een olie-achtige huid smeren lijkt tegenstrijdig, maar olie kun je alleen maar uitbalanceren met olie gek genoeg. Deze rozen olie zorgt voor een mooiere balans, dat merkte ik vrij snel. Ik meng het door mijn dag en nacht crème, of soms gebruik ik het alleen met een dikke laag, en soms gebruik ik het als een serum.

En dan mijn vertrouwde La Roche Posay, waar ik overigens ook altijd nog de foundation van gebruik. Ook dit voelt gewoon veilig. Wellicht kan mijn huid inmiddels best andere merken aan, maar ik wil het eigenlijk helemaal niet eens proberen. Dit werkt goed, matcht mijn huid en dan blijf ik liever in die veilige huid-zone.
Het serum gebruik ik alleen in de avond, overdag maakt hij me iets glimmerig. Deze gebruik ik voorafgaand aan mijn verzorging, en is eigenlijk ook het enige product echt toegespitst op een rijpere huid. Want dit heb ik volgens de boekjes met mijn 31 Valentijnsdagen jong. Mijn huid voelt de volgende dag dan heerlijk zacht aan. Dit product wil ik niet meer missen! In de ochtend gebruik ik hydraphase intens légerè (légerè betekent licht), en in de avond de riche (rijk) variant. Soms druppel ik er dus nog wat rozen olie door.

Deze heb ik ook wel vaker laten zien. Eén keer in de week druppel ik vijf druppels zelfbruiner door mijn crème. Meestal overdag, want het werkt minder goed als ik eerst een serum gebruik en die wil ik niet opgeven in de avond. Ik kies dan een dag dat ik thuiswerk of vrij ben, vaak een vrijdag, en dan wordt ik in de loop van de dag wat bruiner en ga ik het weekend lekker getanned in. Ik zou willen dat ik mijn witheid zou kunnen omarmen, maar ik vind mezelf nog steeds een stuk knapper als ik iets een kleurtje heb. Echt voluit bakken in de zon of onder de zonnebank gaan doe ik niet (meer), dus dit is voor mij een hele fijne oplossing. Vaker dan eens per week doe ik het niet, je huid droogt er namelijk wel een beetje van uit en dat heb ik natuurlijk liever niet.

Dat waren de producten die ik gebruik nu, in de eerste helft van 2020. Gebruik jij net zoveel, minder of meer producten?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)