Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Hoe zijn mijn nagels er aan toe na een jaar kunstnagels?

Ineens was ik er klaar mee, mijn kunstnagels. Ik vond het elke keer weer prachtig, maar ik vond het ook wel irritant worden om iets ‘op’ mijn nagels te hebben en om vaak kleine objecten niet makkelijk op te kunnen pakken. En toch die uitgroei na twee weken… Ik liet ze verwijderen en ik was erg benieuwd hoe mijn nagels eraan toe zouden zijn. Is het een drama of valt het wel mee?

Leestijd

Waarom ben ik gestopt met kunstnagels?

Inmiddels had ik bijna een jaar kunstnagels, waar ik een paar keer over heb geblogd (klik en klik). Prachtig vond ik het, vooral als het net gedaan was. Verzorgde nagels zonder zelf in de weer te moeten met lakjes, nagelverharder en verzorging. Waarom dan toch gestopt? Nou, ik begon me toch aan wat dingen te ergeren na een jaar. Zoals de uitgroei die na twee weken toch al wel echt zichtbaar is. En ik wilde niet elke twee weken naar de nagelsalon, hashtag duur grapje. Maar wat ik vooral minder fijn vond was dat ik mijn handen en vingers anders moest gaan gebruiken. Kunstnagels zijn toch wat dikker dan je eigen nagels en natuurlijk ook langer (al kan je zelf kiezen hoe lang, ik had ze nooit heel lang). Daardoor kon ik vooral kleine voorwerpen niet meer makkelijk oppakken, zoals muntjes of kaartjes. Ik ging er ook anders door typen, zowel op mijn computer als op mijn telefoon. Bij het koken vond ik het ook niet zo ideaal. Allemaal geen halszaken, maar toch allemaal kleine dingetjes bij elkaar waardoor ik laatst dacht: ik ga eens even kijken hoe ik het vind zonder kunstnagels.

Mijn nagels na een jaar kunstnagels

Het valt me mee. Mijn nagels zien er prima uit, maar zijn wel dun. De nagelstyliste had de lengte er aan gehouden na het verwijderen van de acryl, maar ik heb het er toch afgevijld. Mijn nagels waren zo dun dat ze telkens omklapten als ik iets met mijn handen deed en daar kreeg ik rillingen van over mijn rug, en ik wilde ook niet dat ze zouden inscheuren. Dus ik heb ze meteen kort gevijld.
Het enige is dat ze wel echt dun zijn. Ik zie aan mijn nagels dat ze op sommige plekken erg zijn gevijld. Het zal tijd kosten voor ze weer sterk en wat langer zijn, dus ik verzorg ze goed met nagelverharder en olie voor mijn nagelriemen.

En nu?

Ik ga sinds kort naar een andere salon, Body & Beauty Care, en ik ga komende week weer een keer gellak laten doen. Eens kijken hoe dat bevalt! Misschien ga ik later nog wel weer voor kunstnagels, maar ik denk voorlopig niet. Het voelt nu wel heel lekker, dat ‘naakte’, haha. Sowieso ben ik van plan om elke drie tot vier weken naar de salon te gaan, want ik vond het wel heel erg fijn om altijd verzorgde handen en nagels te hebben. En dat heb je nou eenmaal als je ze regelmatig laat doen. Natuurlijk zou ik dat ook zelf kunnen doen, maar gek genoeg is dat voor mij zo’n ‘klusje’ wat ik altijd uitstel. Het fijnste aan die kustnagels vond ik gewoon dat ik elke drie tot vier weken bij de salon zat en dat ik dan met prachtig verzorgde handen en nagels weer naar huis ging. Dat ga ik er dus wel in houden.

Raad ik kunstnagels nog steeds aan?

Ja! Als je dat mooi vindt, ga ervoor. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat je nagels na het verwijderen dunner zijn dan normaal. Je styliste moet er eigenlijk voor zorgen dat ze niet teveel van de oppervlakte van je nagels afvijlt, maar een beetje gebeurt altijd wel door het wat ruwer maken van je nageloppervlak waardoor de acryl of gel beter hecht. Je nagels zullen er waarschijnlijk niet sterker en gezonder onder vandaan komen, maar als je naar een goede salon gaat met professionals, dan is er vast geen drama aan de had.

Enne, misschien overbodig: verwijder nooit zelf je kunstnagels, maar laat die bij de salon doen. Zij weten wat ze doen en verwijderen het op de voorzichtigste manier waardoor je nagels niet (verder) beschadigen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.