Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hoe combineer ik fel roze lipstick

Ik kocht een tijd geleden een hele mooie knalroze lipstick, ik laat je vandaag zien hoe ik dat combineer met de rest van mijn make-up!

Leestijd

Eigenlijk heb ik een hele tijd niet echt hele felle lipsticks gedragen, tot ik een tijdje terug deze kocht. De kleur Capricious van Maybelline uit hun Vinyl Ink collectie.

Ik ben persoonlijk enorm fan van deze lijn, omdat hij mega lang blijft zitten. Het droogt bij mij niet uit en behoud zelfs een glans. Ik heb er een aantal kleuren van: Golden, Peachy, Cheeky en Capricious. Ook Charmed spreekt me nog erg aan. Je kan hier klikken om deze lipsticks te shoppen. 

Maar, met een felle lipstick maak ik me het liefst op een bepaalde manier op. Ik laat je vandaag zien hoe!

Ik begin met mijn huid te hydrateren, en daarna breng ik foundation en concealer aan. Ik zorg voor een goed dekkende basis, want een felle kleur lipstick in kleuren roze of rood kunnen roodheden in de huid accentueren. Vooral op mijn kaaklijn heb ik wat rode vlekjes, ook al zie je die niet zo goed op de foto hier. Met mijn foundation breng ik eerst een dun laagje aan, en een tweede laagje op de plekken waar extra dekking nodig is. Ik gebruik hiervoor een Nyx foundation brush in nr 22 met La Roche Posay vloeibare foundation in kleuren 11 en 13 die ik meng.
Voor mijn concealer gebruik ik een concealer van Essence, dat wisselt een beetje. Die breng ik aan met een Real Techniques brightening concealer brush in nr 242.

Ik gebruik een vibrant setting poeder van Rival de Loop om af te poederen en doe dat met de Morphe S15 kwast. Daarna breng ik mijn favoriete bronzer aan met een Real Techniques Blush brush. Dit is de Hoola Glow bronzing powder van Benefit.
Mijn blush kies ik zorgvuldig, want ik wil niet een al te felle kleur. Ik ben normaliter wel gek op een uitgesproken blush in een koraal of roze tint, maar nu pak ik een iets neutralere kleur zodat ik niet op twee plekken felle kleuren in mijn gezicht heb. Ik gebruik Rockateur van Benefit en breng dit aan met een Rebel Edge brush in medium van Real Techniques.

Op mijn ogen breng ik dezelfde bronzer aan, met een Sigma E55 kwast. Deze is wat platter en tegelijkertijd fluffy waardoor ik mijn hele ooglid kan bedekken, het ook kan uitblenden en ook nog wat onder mijn oog kan aanbrengen. Het hoeft allemaal niet mega netjes.

Dan breng ik een zwart oogpotloodje aan van Douglas die ik wat vervaag met een klein eyeliner kwastje. Ik breng dit alleen aan de buitenste helft van de wimperrand aan. Zo geef ik mijn ogen net wat definitie en een opgemaakte look, zonder teveel kracht te gebruiken en de complete look te druk te laten zijn.

Mascara is onmisbaar, en mijn wenkbrauwen kam ik ook op de plek met wat Brow Freeze van Anastasia.

Tadaa! Deze specifieke lipstick moet je voor gebruik goed schudden en het beste breng je hem in twee laagjes aan.
Bij alle felle lipsticks geldt wel, werk een beetje netjes. Je wil je complete liplijn volgen en geen hoekjes missen of een gekke uitschieter hebben. Werk daarom langzaam, en bij een lipstick zoals deze scheelt het dat je hem vrijwel niet hoeft bij te werken.

Ik vind het ook leuker om felle kleuren te dragen als mijn kleding wat ‘saaier’ is op een dag. Hier droeg ik bijvoorbeeld een simpel zwart coltruitje, en dan vind ik zo’n knalkleur extra leuk.

Later die dag switchte ik naar de kleur Golden, gewoon om je even het verschil te laten zien wat zo’n knalkleur doet. Beide looks zijn mooi, maar ze zijn echt helemaal anders!

Dit artikel bevat affiliate links

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)