Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

High end VS budget: Anastasia & Essence matterende poeders

Ik heb beide nu in mijn kast liggen. Een matterende poeder van Anastasia, en eentje van Essence. Een enorm prijsverschil, maar merk je dat terug in het resultaat? Ik zoek het uit!

Leestijd

Ik vergelijk vandaag de Anastasia Beverly Hills Loose Setting Powder in de ‘kleur’ translucent en de Essence All About Matt!. Geen los poeder maar geperst in een palette.

Ik gebruik eigenlijk altijd de poeder van Essence om de simpele reden dat deze voordelig is en voor mij de truc doet. Ik heb wel eerder duurdere poeders geprobeerd maar tot nu toe vond ik verschil dan niet noemenswaardig.

Ik kreeg onlangs deze poeder van Anastasia en doordat hij duurder is ga je in je hoofd er toch automatisch van maken dat dit dan heel goed moet zijn. Ik besloot dat ik dat niet zo kon stellen, ik heb immers een aantal andere producten die ik gewoon heel bewust goedkoop haal omdat ze fijn zijn. Ik probeer het dus uit! Ik probeer een paar dagen de Anastasia poeder, en een paar dagen de Essence poeder en ik bekijk het verschil door de dag heen.

Waarom een los poeder en waarom een geperst poeder?

Laat ik voorop stellen dat je niet persé een poeder nodig hebt. Als je een droge huid hebt, zou ik er vooral van weg blijven. Ik vind het hele matte persoonlijk ook niet zo mooi, en geef de voorkeur aan een lichte glow. Dat mijn neus gaat glimmen als een biljartbal in de zon neem ik dan maar even voor lief.

Een los poeder kun je dikker aanbrengen dan een geperst poeder. Hierdoor zal de werking op een vettere huid ook iets langer duren. Je kunt het ook gebruiken om wat dikker onder je ogen aan te brengen voor je oogschaduw aanbrengt, zodat je eventuele fall-out deeltjes gemakkelijk weg veegt. Ook heeft een los poeder iets fijnere deeltjes en kun je dus nog iets beter verdelen over je gezicht.

Een geperst poeder breng je dunner aan in eerste instantie, omdat je er minder van oppakt met je kwast. Hierdoor werkt hij ook iets minder lang door, maar ben je dan ook wel iets minder mat in het begin. De deeltjes zijn iets grover dus als je veel fijne haartjes op je gezicht hebt zal je het hier eerder in zien. Het heeft als groot voordeel dat je hem niet rechtop hoeft te houden en dat het een stuk compacter qua vorm is dan een grote doos.

De meeste visagisten beginnen met een los poeder en zullen looks door de dag heen bijwerken met een compact poeder.

Eerst Anastasia. Ik vind losse poeders vaak wat lastiger doordat je gelijk veel aan je kwast hebt. Dit moet je er echt even af tikken of afblazen. Vervolgens moet je het goed verdelen over je gezicht, maar je wil je concealer en foundation ook niet verplaatsen. Dit moet je dus met voorzichtige bewegingen doen. Wat mij opvalt is dat hij gelijk heel erg matteert, maar dat hij niet een vervelend droog effect creëert bij mijn kraaienpootjes. Dat vind ik er altijd bijna ongezond uitzien.

Hij verdeelt heel gemakkelijk en ik zie geen poederdeeltjes op mijn gezicht zitten.

Het nadeel vind ik dus wel echt die grote pot. Dit kan ik ook niet zo in een la mieteren want dan heb je de inhoud ook overal zitten als je hem daarna weer opendraait. Hij staat dus nu op mijn make-up kast, waar ik al teveel heb staan. Ik zou hem ook niet mee nemen op vakantie hierdoor.

Hij houdt mijn make-up wel heel erg mooi. Ik maakte deze foto rond etenstijd na een dag werken en ook wel zweten.

Ik ben wel vrij strict als het aankomt op mijn gezicht aanraken. Dat doe ik vrijwel niet. Vaak de onderkant van mijn neus, mijn kaak, maar de rest raak ik bijna niet aan. Daardoor blijft mijn make-up altijd wel iets beter zitten dan bij de gemiddelde mens, want ik zie vrouwen echt heel veel aan hun gezicht zitten doorgaans haha.

Desondanks, ik heb echt flink gezweet deze dag en zelfs een keer mijn voorhoofd afgedept met een tissue. Dan is dit een heel goed resultaat. Dat afdeppen, haalt ook wat glim weg natuurlijk dat moet je niet vergeten. Maar, eigenlijk is alleen mijn neus weer de bekende biljartbal. De rest vind ik pri-ma zo.

Dan Essence. Met een verschil van zo’n €30,00 lager.

Ik vind het vaak minder mooi gelijk na het aanbrengen. Dan vind ik mijn huid er wat droog uitzien, en pas na tijdje als mijn huid wat meer olie maakt vind ik het weer mooi. Dat droge effect kan ik wel omzeilen, dan zorg ik echt alleen rondom mijn neus en in het midden van mijn voorhoofd poeder. Rondom mijn ogen heb ik dat eigenlijk ook niet echt nodig.

De verpakking is gemakkelijk, maar gaat wel snel kapot. Hij neemt heel weinig plek in beslag en je haalt ook heel gemakkelijk je kwast erdoor heen. Er zit gelijk een goede hoeveelheid aan, ik tik de kwast altijd wel af maar dat doe ik met alle poederproducten.

Aan het einde van de dag vind ik dit er ook prima uit zien, maar ik vond het andere resultaat toch iets mooier nog. En ik had daar juist meer gezweet. Ik ben vandaag wel een stuk bruiner dan de dag van de Anastasia test in verband met zelfbruiner, en dan valt een glimhoofd nog iets meer op op de één of andere manier.

Genomen over een hele dag is het gewoon zo dat daar eigenlijk geen enkel poeder helemaal tegen bestand is. Dan moet je gaan werken met primers en settingsprays. Dat heb ik beide niet gebruikt. Hebben we het over de duur van het matterend effect, dan werkt Anastasia langer door. Maar, werk je door de dag heen bij dan houd je het effect wel gaande. Dan kun je Essence weer gemakkelijker meenemen om eventueel bij te werken. Want dat moet blijkbaar toch.

Ook brengt Anastasia iets mooier aan omdat het poeder een fijnere structuur heeft. Echter vind ik de verpakking wel mega onhandig. Het zou eigenlijk handig zijn als er een soort schuifluikje voor die openingetjes zou zitten waardoor dat niet overal heen gaat. Natuurlijk kun je het ook op de koop toe nemen dat al het poeder aan de bovenkant van de verpakking zit, maar dan vind ik het dippen nog moeilijker worden.

Wat dat betreft heb ik dan toch echt liever de Essence poeder omdat ik iets meer controle heb over hoeveel er op mijn kwast zit en hem gewoon zonder nadenken in een la kan gooien. Ik ben daar misschien iets te praktisch voor ingesteld, want Anastasia heeft een mooier effect vanaf het moment van aanbrengen tot aan het einde van de dag. Eerlijk is eerlijk.

Anastasia Beverly Hills Loose Setting powder in Translucent kost €33,95 en Essence All About Matt! Is verkrijgbaar voor €2,99.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)