Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

HEMA vegan make-upkwasten

Review: Vegan make-upkwasten

Als HEMA met iets nieuws komt vindt iedereen dat altijd interessant. Je weet dat het betaalbaar zal zijn, en over het algemeen staat de keten ook voor degelijke producten. Ik had er dan ook echt zin in om deze kwasten te testen!

Merk
Product
Waar
HEMA
Vegan make-upkwasten
HEMA
3 - 4 - 5,00
Koop dit product

Leestijd

VEGAN DOOR HEMA

Het zijn synthetische kwasten waarbij in de gehele productie niks dierlijks gebruikt is waardoor ze dus vegan te noemen zijn. Ik test 16 kwasten van de vernieuwde lijn uit, en bouw een gehele look op zonder andere tools te gebruiken. Ik ben ondertussen best verwend geraakt door alle verschillende kwasten die ik door de jaren heen heb gebruikt en ben dan ook zeer kritisch ingesteld als het op het gebruiken van nieuwe kwasten aankomt. Ze moeten echt iets overtreffen om in mijn dagelijkse stash terecht te komen. Laten we snel kijken of de HEMA kwasten aan mijn (te) hoge standaard kunnen tippen.

BUFFING BRUSH 303

Een buffing brush heeft doorgaans korte haartjes die dicht op elkaar gepakt in de steel waardoor je een dekkend effect kunt opbouwen met je foundation. Deze kwast is daar geen uitzondering in. Hij verdeelt foundation goed en geeft een dekkend effect. De haartjes zijn wel vrij zacht voor een buffing brush, wat in principe fijn voelt, maar waardoor je automatisch vrij veel druk geeft en dan dus het gezegde: ‘Let the brush do the work for you’ tegen werkt. Voor €4,00 is het wellicht de voordeligste buffing kwast die ik ooit probeerde, en voor €4,00 euro is het een goede kwast.

STIPPLING BRUSH 304

Een stippling brush heeft de haartjes iets verder uit elkaar staan waardoor je een natuurlijk resultaat kunt bereiken bij het aanbrengen van foundation. Ook deze kwast doet waar hij voor gemaakt is. Hij voelt zacht, en brengt natuurlijk aan. Ik gebruik normaal nooit een stippling brush omdat ik van dekkende foundation houd dus voor mij is het niet dé kwast. Ik kan me voorstellen dat wanneer je graag een transparante look draagt, deze kwast wel voor jou is. De stippling brush kost €4,00.

FOUNDATION BRUSH 305

En dan hebben we nog de ouderwetse foundation kwast. Is er iemand onder jullie die er graag mee werkt? Ik blijf een tegenstander. Ik kan er niet prettig mee werken en het effect is streperig, helaas ook bij deze HEMA variant. Hij kost €4,00.

CONCEALER BRUSH 309

Een klein plat concealer kwastje is vooral handig als je concealer uit een potje gebruikt en je je vingers niet vies wil maken bij het aanbrengen. Dat aanbrengen gaat dan ook wel, maar het blenden eigenlijk niet. Ik heb hier een sponsje bij gepakt om het mooi in de foundation over te laten lopen. Je kunt natuurlijk ook een foundation kwast gebruiken om dit te doen. Een andere optie om dit kwastje te gebruiken is bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een basis onder je oogschaduw of om concealer rond je wenkbrauwen aan te brengen om deze wat strakker te maken. Het concealer kwastje kost €3,00.

CLASSIC POWDER BRUSH 301

Deze poeder kwast is heel zacht en doordat de haartjes vrij lang zijn brengt hij subtiel poeder aan zonder de onderlaag te verplaatsen. Fijn! Voor deze kwast betaal je €5,00

POWDER BRUSH 302

Deze poederkwast voelt vrijwel hetzelfde aan als de vorige, maar hij is denk ik kleiner gemaakt om gemakkelijker mee te nemen of in een toilettas te stoppen. Prima om keuzes te hebben! De powder brush kost €5,00.

KABUKI BRUSH 311

Kabuki kwasten zijn natuurlijk altijd zo klein, maar ik vind een langere steel toch prettiger werken. Desondanks brengt hij mijn bronzer mooi aan, en heb je met een kabuki kwast altijd een goede multi-tasker te pakken. En dat voor €5,00.

BLUSH BRUSH 306

Deze blush brush van €4,00 brengt blush heel subtiel aan. Ik moest een paar keer heen en weer om genoeg aan te brengen, maar ik kan me voorstellen dat er dames zijn voor wie het bij de eerste poging ook genoeg was. Zo heb je in ieder geval wel controle over hoeveel je aanbrengt.

RETRACTABLE POWDER BRUSH 310

En dan hebben we ook nog een kwast die je in kunt draaien en een dop heeft zodat hij je tas niet vies maakt of andersom. Fijn dat er zoveel na is gedacht over mogelijkheden onderweg, zodat je geen excuus meer hebt om met een neus als gloeiworm rond te lopen. Wat betreft de kwaliteit van de kwast, mwoah ik zou hem niet zo gebruiken zonder het ‘onderweg effect’. De haartjes zijn vrij lang en het oppervlakte is niet zo groot. Hierdoor veeg je echt een beetje over je gezicht heen en kun je geen druk uit oefenen of blenden. Afpoederen is het enige waarvoor ik hem geschikt acht. Hij kost €5,00.

FAN BRUSH 308

Deze fan brush heeft precies de goede maat en is heel zacht. Hierdoor breng je heel subtiel highlighter aan. Meestal ga ik niet voor subtiel maar ook ik heb mijn dagen. Deze gaat dus in de stash! Je betaalt €4,00 voor deze kwast.

EYELINER BRUSH 106

Eyeliner aanbrengen gaat niet met deze kwast daarvoor is hij te dik. Wenkbrauwen kan ik hier wel mee invullen! Deze kost €3,00 wat het natuurlijk wel erg goedkoop maakt.

LASH & BROW BRUSH 108

Deze spoolie van €3,00 is altijd handig om te hebben. Daar kan ook eigenlijk niks aan mis gaan natuurlijk.

EYESHADOW BLENDING BRUSH 105

Deze blending brush is niet de fijnste ooit, maar hij vervaagt harde lijntjes redelijk goed. De reden dat ik zeg redelijk is omdat ik de haartjes iets te slap vind. Als ze iets steviger waren dan had ik iets beter kunnen blenden. Voor €3,00 heb je hem in huis.

EYESHADOW BRUSH LARGE 103

Met deze kwast kleur je heel gemakkelijk snel je hele ooglid. Hoekjes en precies werk kun je niet verwachten van deze grotere kwast. Er bestaat dus ook een kleinere variant, dus de combinatie lijkt mij heel geschikt. Voor deze kwast betaal je ook €3,00.

EYESHADOW SMUDGING BRUSH 104

En dan is er ook nog een smudging brush. Ik ben gewend dat smudgers normaal stevig, klein en plat zijn omdat ze veel gebruikt worden om kleuren/liner/oogpotlood te vervagen langs de wimperrand. Met dit rondere kwastje gaat dat niet, maar je vindt snel een andere toepassing zoals gericht kleur aanbrengen in de waterlijn, of hoekjes van je ooglook wat intenser van kleur maken. Ook deze heb je voor €3,00.

RETRACTABLE LIP BRUSH 202

Naah dit is niks. De haartjes steken alle kanten op en hier kun je onmogelijk precies mee werken. Ik gebruik zelf eigenlijk ook nooit een lipkwastje bij mezelf, en een lipstick is net zo gemakkelijk mee te nemen als een kwastje. Echter, kleurtjes uit een lippalette moet je wel even met een kwastje aanbrengen. Dit is alleen niet je vriend daarvoor. Hij kost €3,00.

CONCLUSIE

De prijs is overduidelijk heel erg goed. Er zijn heel veel budgetmerken beschikbaar tegenwoordig en HEMA doet nergens voor onder. De kwasten zijn geen unieke pareltjes die je nergens anders kunt vinden, maar wel gemakkelijke voordelige synthetische kwasten die je even snel bij HEMA kunt kopen, zien en voelen in tegenstelling tot een online aankoop. Alhoewel online shoppen ook bij HEMA kan natuurlijk. Dat maakt de beschikbaarheid en verkrijgbaarheid ook erg goed.

De vormgeving is typisch HEMA: simpel en clean. Een uiterlijk dat vrijwel niemand lelijk zal vinden.

Ook leuk; er zit een netje om de kwasten heen zodat ze hun vorm goed behouden. Ook na het wassen kan het fijn zijn om ze zo in de goede vorm te laten drogen. Toch een leuk detail voor die prijsjes. De oogschaduw kwasten en de fanbrush zijn mijn favorieten en die blijf ik ook wel doorgebruiken.

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)