Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Hema B.A.E.

Review: make-up

Hema heeft een make-up lijn genaamd B.A.E. wat staat voor ‘before anything else’. Ik probeer wat producten van B.A.E uit voor een dagelijkse simpele make-up!

Merk
Product
Waar
B.A.E.
make-up
Hema
4,5 - 6,00
prijs
Koop dit product

Leestijd

Alles zit in dit leuke toilettasje. Hij heeft een fijne vierkante vorm waardoor je er goed in kan graaien, kijken en opbergen. Deze is niet van B.A.E. maar van Hema zelf en kost €6,00.

Mijn naakte hoofd, even voor een soort van nulpunt haha.

Ik begin met de poeders. Matte & blur powder bestaat in drie kleuren. In 01 vanille, 02 rose, 03 honey. Niet echt donkere tinten dus als je een donkere huidskleur hebt. Voor mij is vanille onder de ogen een goede kleur, en honey voor de rest. Rose is te rozig! Swatches zie je niet terug op de foto helaas, dus daarom heb ik dit ook weg gelaten.

De verpakking is, net als we gewend zijn van Hema, zonder poespas. Clean en eigenlijk ook altijd wel mooi. Het roze geeft het een liefelijke touch en de verpakking is verder ook gewoon praktisch. Fijn is dat het kleine potjes zijn en daardoor gemakkelijker mee te nemen.

De matte & blur powder kost €5,50.

De kwasten zijn niet van B.A.E. maar van Hema zelf. Ik gebruik ze uiteraard wel voor de look! Voor de poeder gebruik ik de grote, de Powder 117. De haartjes zijn synthetisch, lijken goed vast gelijmd te zijn en zijn heel zacht. De poeder kwast heeft wat langere haren en niet hele dicht op elkaar gepakte haartjes. Hierdoor swiept de poeder er gemakkelijk en subtiel op. Ik zou hem niet zo snel voor bronzing powder gebruiken, omdat hij daarvoor teveel ‘swiept’ en de haartjes naar mijn smaak iets te lang zijn. Voor poeder is het een prima kwast!

De Powder 117 kost €5,50 en de contour 126 kost €4,50. Beide geweldige prijzen natuurlijk!

Ik heb een foto gemaakt van akelig dichtbij, om te laten zien wat ik niet zo heel fijn vind aan de poeders. Het blijft er een beetje op liggen, zoals je bij mijn neus op de donshaartjes wel een beetje kan zien. Verder matteren ze wel heel erg goed en doen ze qua werking ook echt niet onder qua houdbaarheid. Het blur stukje zie ik niet zo terug, maar ik gebruik hem dan ook over een foundation heen. Ik denk dat dat blur effect samenhangt met het feit dat ik hem er iets op vind liggen, en als je geen foundation gebruikt dat het daardoor net een iets frisser beeld geeft.

Dan door naar het volgende product. Contour in a stick in de kleuren Caramel en Walnut. Wederom een puntje van kritiek dat er alleen kleuren voor lichtere huidtypes zijn.

Caramel is te warm voor mij, dus een tintje donkerder dan dat ik ben kun je nog wel zijn om deze producten te gebruiken. Ik gebruik walnut en probeer het op twee manieren. Bij de ene wang breng ik het product rechtstreeks op het gezicht aan en op de andere wang haal ik het met de kwast eerst van de stick. Beide technieken werken heel erg goed!

Ik gebruik mijn Real Techniques contour face brush hiervoor want de contour brush is hiervoor te slap. Dan zou ik het niet goed kunnen blenden, maar deze kwast komt straks zeker nog wel terug in de look.

Het resultaat is heel natuurlijk, het product blend heel fijn weg en is ook niet te gepigmenteerd. Ik vind dit een heel fijn contourproduct, want de kleur van walnut is precies goed voor mij om een natuurlijk schaduw effect te creëren. Love it!

De contourstick kost €6,00.

Met de contour 126 kwast breng ik highlighter aan en daar is hij perfect voor! De zachte haartjes brengen het product geleidelijk en natuurlijk aan zodat je zelf kan opbouwen. De vorm maakt het aanbrengen ook gemakkelijk, omdat hij wat platter is en daardoor niet je hele wang beslaat. Hierdoor breng je ook gericht aan, iets wat met highlighter wel belangrijk is.

Dan drie glossjes in drie hele mooie kleuren. Ook weer echt tinten voor mensen die van natuurlijke make-up houden. Dat past denk ik ook wel goed bij Hema. De verpakking is simpel maar leuk, de lila dop maakt het net even wat meer trendy om te zien. Het zijn alle drie kleuren die ik zelf uit had kunnen zoeken, en waar mijn kast ook vol mee ligt haha, erg mooi!

Ik heb mijn haar even gedaan, een oorbelletje in, en de lipgloss op. Alle drie de kleuren vind ik prachtig, zoals ik na de swatches al had verwacht. Je ziet op volgorde 01 soft coral, 02 rose pink en 03 hot mauve. Ze zijn sheer, dat wil zeggen dat het geen dekkend product is. Daardoor houd je het ook zo natuurlijk dus dat werkt goed bij deze gloss vind ik.

De formule is fijn, de kleuren zijn natuurlijk en het product slijt mooi geleidelijk af. Het laat geen vervelend laagje achter.

Al met al vind ik het hele leuke producten! De glossjes en de contourstick ga ik zeker vaker gebruiken net als het toilettasje en de kwasten. De poeder laat ik wel achterwege, gewoon omdat ik betere alternatieven in de kast heb liggen. De prijzen zijn heel erg gunstig en daarmee valt B.A.E. wel echt in de budget categorie, daarvoor krijg je dan echt wel een goede kwaliteit terug!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)