Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

He-Shi Rapid 1 Hour Liquid Tan

Review: Rapid 1 Hour Liquid Tan

We zijn er zo ongeveer allemaal wel achter dat de zonnebank niet de oplossing moet zijn voor onze witte melkflessen, maar over het algemeen durven we ook niet goed aan de zelfbruiner. Het is ook nog wel een zoektocht naar de aller fijnste, en tijdens die zoektocht loop je kans op grote (oranje) fails. Gelukkig helpt je Gal-Pal (ik dus) je vandaag een handje verder.

Merk
Product
Waar
He-Shi
Rapid 1 Hour Liquid Tan
Skins
29,50
Koop dit product

Leestijd

Wat zoek ik in een zelfbruiner?

Ik heb een behoorlijke lijst waar een zelfbruiner aan moet voldoen.

 1. Ik moet me snel daarna aan kunnen kleden, of dat nou een pyjama is of gewone kleding. Ik moet niet het gevoel hebben dat alles plakt. Dan voel ik me vies. Snel intrekken moet hij dus.
 2. De geur moet minimaal zijn. Die typische zelfbruin geur is volgens mij onvermijdelijk, maar sommige stinken zo hard, daar zou ik zelf ook niet naast willen liggen.
 3. Het mag niet afgeven op mijn witte beddengoed en handdoeken.
 4. Ik wil geen strepen, of oranje vlekken waardoor ik eruit zie als een zieke wortel.
 5. Hij moet zuinig in gebruik zijn, want zo’n flessie is nog wel aan de prijs en dat ga ik niet elk weekend aanschaffen.
 6. Het moet gemakkelijk uit te smeren zijn met een selftanning-mitt, het moet niet voelen als een work-out.
 7. Ik wil goed kunnen zien waar ik al geweest ben met het goedje, om kale plekken te voorkomen. Dat betekend dat hij gelijk een beetje kleur af moet geven. Dit heeft ook als voordeel dat je gelijk good to go bent.
 8. Als het even kan wil ik het ook op mijn gezicht kunnen gebruiken, en er mogen dan geen crappy ingrediënten in zitten.
 9. Het moet het liefst een week blijven zitten. 1 keer in de week een bruiningsmomentje inlassen en dan gewoon altijd een lekker kleurtje hebben klinkt vrij ideaal.

Ja I know. Best een hoop. Maar laten we eerlijk zijn, zonder deze punten, is het gewoon niet ideaal. Laten we zien of ik dat heb gevonden in de He-Shi Rapid 1 Hour Liquid Tan.

Wat beloofd He-Shi met hun Rapid 1 Hour Liquid Tan?

Onderstaande informatie komt van de site van Skins, en is ongeveer een vertaalde versie van wat He-Shi op hun website heeft staan.

Voor een natuurlijke, als door de zon gebruinde tint. Razendsnelle self-tan met unieke kleurontwikkelingsversnellers; geeft binnen 60 minuten resultaat.  
Deze sterk vochtverzorgende zelfbruiner bevat versnellers om de ontwikkelingstijd te verkorten tot een uur. Hoe langer de inwerktijd, hoe intenser de kleur: voor een gouden finish, laat 1 uur inwerken. Voor een natuurlijk zongebruind effect, laat 2 uur intrekken en voor een nog donkerdere kleur, 3-4 uur wachten. Na de inwerktijd direct afspoelen om de uiteindelijke tan te onthullen.
De parabeenvrije, lichtgewicht formule met subtiele geurbeleving is speciaal ontwikkeld om snel te drogen en geen plakkerig effect te geven. Het bevat de unieke Moisture Lock Technology om de huid gehydrateerd te houden en de tan te verlengen. 

Dat klinkt dus goed, en als het waar is dan kan kunnen mijn self-tanning-wishes zo maar eens vervuld worden.

Maar, dan zijn er ook nog de ingrediënten.
Aqua, Alcohol Denat, DHA, Glycerine, Isopentyldiol, Ethoxydiglycol, Polyorbate 20, Saccharide isomerate, dmdm hydantoin, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate, Yellow 5, Red 40, Blue 1. 

In verhouding tot andere zelfbruiners is dit een milde ingrediëntenlijst, maar er zitten nog wel wat producten in die een heel gevoelige huid kunnen irriteren. Gelukkig is het wel bewust parabeenvrij. Ik maak me om mijn lichaamshuid niet heel erg veel zorgen omdat je dit product niet elke dag gaat gebruiken. Dan kan het best wat hebben. Maar voor mijn gezicht blijf ik een beetje huiverig.

De test

Ik gebruik een tanning mitt. Of ook wel: een zelfbruiner handschoen.
Bij dit product heb je wel écht een handschoen nodig, omdat het product net als water is. Het lekt zo van je hand af. He-Shi en Skins raden ook aan om een handschoen te gebruiken, en een handschoen is vrijwel noodzakelijk om überhaupt een mooi resultaat te krijgen met een zelfbruiner dus ik zie dit niet als een minpunt. De handschoen die ik gebruik heb ik ooit eens op Ebay gekocht maar je kunt ze overal krijgen. Ze zijn nergens echt duur. Wat belangrijk is, is dat ze waterdicht zijn. Hierdoor blijven je handen schoon. Ook moet hij stroef zijn aan de binnenkant zodat je goed grip hebt en stevige ronddraaiende bewegingen kunt maken.
He-Shi heeft ook een bijpassende en deze kost €6,00. Deze is ook verkrijgbaar bij Skins.

De benen test

Ik begin met mijn benen. Als ik niet weet hoe het uitpakt, begin ik natuurlijk niet met een test op mijn gezicht. Als het mooi wordt, dan durf ik dat zeker wel aan.

Ik begin met een foto voorafgaand aan dit experiment. Naderhand is er gelijk een beetje resultaat en na 60 minuten is er een ontwikkeld bruiningsresultaat. Na 4 uur is hij volledig ontwikkeld.

Ik duik zo in het mijn lijst en hoe fijn het product is, eerst even resultaten. Als je het product aanbrengt zie je dus gelijk wat kleur, en dit is na 60 minuten nog ongeveer hetzelfde bij mij. Dat is niet erg, want het is al iets bruiner dan dat het was. Na 4 uur is het inderdaad heel mooi ontwikkeld. Het probleem bij mij is dat ik ontzettend droge benen heb (mede door het gebruik van medicijnen in het verleden) en heb echt een soort droge slangen plek op de voorkant van mijn been. Dit verkleurt altijd sterker. Ik adviseer je dan ook dit in te smeren met een bodylotion voordat je gaat bruinen. Dit ligt niet aan het product. Het product werkt het beste op een schone droge huid, dus mega droge plekken moet je gewoon even insmeren. Niet het hele been, alleen die plek. Oke, tijd voor foto’s!

Vooraf zijn mijn benen lekker wit. Yes. Owning it. Maar niet echt dus.

Hier zie je goed het verschil gelijk na het aanbrengen. Dit is na 60 minuten nog hetzelfde bij mij. Super fijn dat je wel gelijk een kleurtje hebt!

Dit is het resultaat na 4 uur. Mooi goudbruin! Je ziet dat mijn enkelgebied (aan de voorkant althans) sterkter verkleurd is. Ik moet zeggen dat dit van een afstandje dit niet eens opvalt hoor, en met een scrubhandschoen heb ik het teveel ook zo verwijderd. Dit kun je ook doen als je bijvoorbeeld een bruiner plekje hebt op je elleboog.

De bovenlijf test

Spannender is de test voor het gezicht. Bij je armen, decolleté en gezicht zijn veel meer hoekjes en bochtjes waardoor het meer denkwerk kost om echt alles even goed in te smeren. Des te fijner is het dus als het product kleur heeft waardoor je ziet waar je bent gebleven. Dit product werkt binnen 2 minuten in, dus moet wel door blijven smeren.

Het verhaal is het zelfde als bij de benen. Gelijk na het aanbrengen zie je een kleur die ik al mooi vindt, en na 6o minuten zit hier nog niet heel veel verandering in. Na 4 uur echter is het wel duidelijk dieper.

Dit gebied is bij mij wat meer gehydrateerd en ik ben minder bang voor vlekken. Wel smeer ik nu wel een beetje bodylotion op mijn ellebogen. Ik ben ook een beetje nerveus voor een te bruin gezicht of een reactie op mijn gezicht, dus ik smeer een heel dun laagje dagcreme op. Ik heb liever dat ik mijn gezicht donkerder moet maken met make-up dan andersom. Ook weet ik niet wat de ingrediënten met mijn gevoelige huid gaan doen. Nu heb ik toch enigszins een barrière. Wat ik ook doe is met een nat wattenstaafje even over mijn wenkbrauwen gaan na het aanbrengen. Zo voorkom je dat dit oranje kleurt. Met blond haar moet je hier wel even wat crème in smeren vooraf.

Dit is vooraf. Hier ben ik minder glazig wit dan op mijn benen, maar echt een tintje is het niet. Helaas.

Na het aanbrengen heb ik gelijk weer een beetje een mooie gloed, maar ik ben wel iets zuiniger geweest met het product dan op mijn benen.

Na 4 uur heb ik een mooie diepe kleur, maar mijn gezicht is maar heel iets verkleurd. Het is niet erg, ik wist dat het achter zou blijven door de dagcreme en het past alsnog wel bij de rest.

Conclusie: voldoet het aan de lijst?

Laten we de lijst er even bij pakken.

 1. Ik moet me snel daarna aan kunnen kleden, of dat nou een pyjama is of gewone kleding. Ik moet niet het gevoel hebben dat alles plakt. Dan voel ik me vies. Snel intrekken moet hij dus.
  Dit is top bij de He-Shi Rapid 1 Hour Liquid Tan. Omdat het product zo waterig is, trekt het mega snel in. Ik heb nog nooit een tanner gebruikt die zo prettig intrekt. Normaal voel je altijd wel een beetje een plaklaagje, en bij deze echt niet. Letterlijk na 2 minuten kun je je aankleden.
 2. De geur moet minimaal zijn. Die typische zelfbruin geur is volgens mij onvermijdelijk, maar sommige stinken zo hard, daar zou ik zelf ook niet naast willen liggen.
  Ook nooit eerder meegemaakt; de geur is bijna niet aanwezig. Helemaal in het begin niet. Na 4 uur ruik je heel licht een geur maar volgens mij kan het niet minder dan dit worden. Ook is er geen overdreven andere geur gebruikt om het te maskeren, er is gewoon bijna geen geur. Super!
 3. Het mag niet afgeven op mijn witte beddengoed en handdoeken.
  Dat heeft het niet gedaan. Ik heb dit natuurlijk even uitgetest door hard te wrijven met de handdoek. Als je je normaal afdroogt, waar best wat wrijving bij ontstaat dan geeft het niet af.
 4. Ik wil geen strepen, of oranje vlekken waardoor ik eruit zie als een zieke wortel.
  Dit is niet helemaal gelukt, maar omdat ik geen voorzorgsmaatregelen heb getroffen. Iedereen die wel eens zelfbruiner gebruikt weet dat dit kan gebeuren als je droge plekken niet insmeert. Verder had ik geen strepen, mede doordat je ziet waar het product naar toe gaat. Je ziet waar je al bent geweest, en daardoor sla je niet snel een stuk over. Op mijn enkels is de kleur iets intenser geworden, maar op mijn bovenlijf had ik geen enkele streep of verkleuring.
 5. Hij moet zuinig in gebruik zijn, want zo’n flessie is nog wel aan de prijs en dat ga ik niet elk weekend aanschaffen.
  De prijs is €29,50. Dit is uit de budget-zone, daar ben ik het mee eens. Maar uiteindelijk is het niet duur, omdat je er zo weinig van nodig hebt. Hier ga ik heel erg lang mee doen.
 6. Het moet gemakkelijk uit te smeren zijn met een selftanning-mitt, het moet niet voelen als een work-out.
  Dat lukt absoluut. Het glijdt gemakkelijk over de huid en het is vrij snel gelijkmatig verspreid. De handschoen zorgt daar natuurlijk ook voor. Nogmaals, ga dit niet zonder handschoen doen.
 7. Ik wil goed kunnen zien waar ik al geweest ben met het goedje, om kale plekken te voorkomen. Dat betekent dat hij gelijk een beetje kleur af moet geven. Dit heeft ook als voordeel dat je gelijk good to go bent.
  Sommige zelfbruiners met deze eigenlijk laten het lijken alsof je mee gaat doen aan een bodybuilder wedstrijd. In dit geval is het een hele subtiele bruine gloed, waardoor je goed ziet waar je al bent geweest. Ook kun je daardoor ochtends dit product aanbrengen en gelijk je benen showen. Hoe je miraculeus door de dag heen bruiner wordt moeten de mensen er maar zelf bij bedenken.
 8. Als het even kan wil ik het ook op mijn gezicht kunnen gebruiken, en er mogen dan geen crappy ingrediënten in zitten. 
  Echt crappy ingrediënt vrij kan het volgens mij niet worden. Veel zelfbruiners mogen niet eens op het gezicht dus ik denk dat dit daarom een goed product is. Als je het maar af en toe gebruikt, is het ook minder erg om op je gezicht te gebruiken dan dat je dit twee keer per week zou doen.
 9. Het moet het liefst een week blijven zitten. 1 keer in de week een bruiningsmomentje inlassen en dan gewoon altijd een lekker kleurtje hebben klinkt vrij ideaal. 
  Het bleef bij mij zo’n 4 dagen mooi zitten. Je went er ook een beetje aan en dan weet je eigenlijk niet meer wat je echte kleur is. Maar na die 4 dagen had ik wel het gevoel dat het minder mooi was. Echt helemaal weg zal na 7 dagen zijn geweest. Deels het doel gehaald dus.

Al met al kan ik dus zeggen dat dit product echt aan mijn lijst voldoet. Daarmee kan ik wel concluderen dat dit het fijnste zelfbruiningsproduct is dat ik ooit heb gebruikt. Ik ga hem dankbaar door blijven gebruiken, zodat ik een beetje een tintje kan krijgen zonder daarvoor te hoeven bakken.

Ik ben nu erg nieuwsgierig geworden naar de andere tanning producten van He-Shi. Jij ook?

 

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)