Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gezicht verzorgingsroutine najaar 2021

Vandaag laat ik je zien wat ik op dit moment gebruik voor mijn gezichtsverzorging; welke producten en op welke momenten! Ik hoop dat je het leuk vindt.

Leestijd

Ochtend

Ik reinig mijn huid in de ochtend niet extra, dat heb ik de avond ervoor gedaan. Ik was mijn gezicht wel altijd even met water. Heb ik iets extra’s gebruikt of veel gezweet, dan reinig ik wel even extra. Als ik het elke dag doe, heb ik het idee dat mijn huid een stuk trekkeriger wordt en dat het gewoon weg teveel is.

Ik gebruik daarna eerst een serum. Ik wissel de niacinamide af met de hyaluronic acid. Beide van The Ordinary. In principe doe ik om en om, maar als ik meer onzuiverheden heb dan gebruik ik de niacinamide vaker. Ik gebruik alle producten trouwens op mijn gezicht, maar ook mijn nek/hals/borst.

Is mijn huid vettig met onzuiverheden, dan gebruik ik hierna de azelaic acid van The Ordinary maar de meeste dagen sla ik deze over.

Dan kom ik bij de natural moisturizing factors van The Ordinary. Meestal is dit dus het tweede product wat ik gebruik in de ochtend. Af en toe meng ik hier wat zelfbruiner druppels door. In de zomer houd ik dit ‘beter’ bij dan in de winter. Bij zomerse topjes vind ik een bruine hals vaak ook mooier staan. In de winter boeit me dat gewoon wat minder. Ik gebruik graag deze druppels van DM, maar dit is een Duitse drogist. Ik zeg dit er even bij, want anders ga je misschien zoeken en dan ga je het nooit vinden haha.

Daarna breng ik een SPF aan als ik veel buitenlicht ga zien. Eerlijk gezegd zijn er ook gewoon best wat dagen dat ik voornamelijk binnen ben en dan gebruik ik het niet. De spf van IK skin perfection geeft mijn huid een mooie glow en de matterende zonnefluide van Biodermal doet het tegenovergestelde. Ik kies mijn battles een beetje op basis van hoe mijn huid er op dat moment aan toe is en wat ik wil van mijn look.

Avond

Dan de avond, waar ik altijd twee keer reinig. De eerste keer met een micellair water, bijvoorbeeld met deze van Lidl (Cien). Hiermee haal ik mijn mascara weg met twee watjes en met de achterkant van die watjes haal ik de meeste make-up al van mijn gezicht. Daarna reinig ik met óf de squalane cleanser van The Ordinary óf een face wash van La Roche Posay. Als The Ordinary een face wash had, had ik hem graag uitgeprobeerd maar dat hebben ze niet. Ik vind het echter wel fijn om onder de douche mijn gezicht op die manier te wassen. De squalane cleanser van The Ordinary moet je op een droge huid aanbrengen en in masseren. Dat vergeet ik dan meestal en sta ik al onder de douche, dan ga ik echt mijn gezicht niet meer afdrogen om dat alsnog te doen. Daarom pak ik gewoon een face wash de meeste keren.

Vervolgens breng ik een peeling serum aan, de lactic acid van The Ordinary vind ik fijn. Ik kan niet goed tegen salicylzuur en dat zit in de meeste peelings, maar deze niet. Zo’n peeling zorgt ervoor dat je huid niet dof wordt en dat onzuiverheden de huid ook weer goed kunnen verlaten zonder iets te verstoppen. Soms sla ik de peeling over als ik wondjes heb, omdat de peeling deze dan kan irriteren. Dan kies ik voor hyaluronzuur (hyaluronic acid van The Ordinary).

Daarna breng ik een olie aan als nachtcrème. Ik kies voor argan of jojoba. Deze lijken qua werking best wel op elkaar, maar argan trekt iets sneller in. Jojoba lijkt nog net iets meer op huid eigen talg. Hierdoor is het ook perfect als je onzuiverheden hebt. Dat voelt tegenstrijdig als je misschien een vette huid hebt, maar het kan juist echt een uitkomst zijn! Ik wissel een beetje af, zonder reden eigenlijk. Meer omdat ik beide potjes op wil maken en omdat ik ze even fijn vind. Als ik overdag écht een trekkerige huid heb, druppel ik soms ook nog wat arganolie door de dagcréme heen maar daar ga ik soms toch wel iets teveel van glimmen rond mijn neus. Daarom dep ik het soms nog een beetje extra in behalve op de t-zone, zodat ik daar niet extra ga glimmen maar wel wat extra verzorging heb op de plekken waar het wel nodig is.

Dat is eigenlijk mijn volledige routine! Ik hoop dat je het leuk vond om even de update te krijgen, als er iets verandert dan hoor je het natuurlijk gelijk 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)