Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Je gezicht reinigen met de Face Halo

Review: Face Halo

Je gezicht reinigen zonder remover, maar alleen met een pluche pad die je 200 keer kunt gebruiken. Hoe me dat afging lees je in dit artikel. Ik test de Face Halo, een milieu- en huidvriendelijke manier om make-up te verwijderen.

Merk
Product
Waar
Face Halo
Face Halo
The Makeup Spot
22,95
Koop dit product

Leestijd

De Face Halo

De Face Halo zit in een plastic verpakking die je open moet scheuren. Bij The Makeup Spot krijg je voor €22,95 drie Face Halo’s. Samen is dat 600 keer je make-up verwijderen, dat is bij elke dag je make-up een keer verwijderen ongeveer 1,5 jaar. Dat is een behoorlijke tijd, en zo lang kan ik dat niet voor je testen. Wel test ik hoe hij werkt natuurlijk.

Leuk feitje: het gezicht van dit merk is Chloe Morello, een grote Australische Youtuber. Check haar zeker voor mooie foto’s (zo knap) en leuke tutorials.

De Face Halo heeft speciale vezels die 100 keer fijner zijn dan menselijk haar. Deze hechten vuil en vet aan zich en laten dit pas weer los als het met zeep in aanraking komt. Je gezicht wordt zo op een zachte manier gereinigd zonder dat je hoeft te boenen of producten hoeft te gebruiken die je huid uitdrogen of beschadigen.

De pad is niet te dun en heeft een prettig formaat voor je gezicht. De randjes zijn van zacht satijn, dus ook die irriteren je gezicht niet. De pad is nog dun genoeg om dubbel te vouwen, dat vond ik prettig om onder mijn ogen even te doen.

Nou, daar gaan we dan! Normaal reinig ik mijn gezicht door eerst het ergste vuil weg te halen met micellair water van Garnier en watjes. Hierna stap ik onder de douche en daar was ik mijn gezicht met een reinigingsmelk, foam of gel. Af en toe gebruik ik daarbij mijn Clarisonic.

De pad maak je nat met water. Dat mag warm of koud zijn, ik ga voor lauw. Zonder hard te boenen veeg je de make-up van je gezicht af. Bij veel make-up of hardnekkige make-up raden ze aan om de pad even goed nat te maken en wat voor te weken alvorens je aan het poetsen gaat.

Zoals je ziet lukt dat dus best goed. Ik had erg veel make-up op en daarom weekte ik mijn ogen wat voor. De Face Halo verwijderd daarna mijn make-up zonder dat ik hoef te boenen. Over mijn lippen hoefde ik maar één keer te gaan en ook mijn mascara verwijderde ik moeiteloos. Het voelt een beetje gek dat hier geen ander product aan te pas komt, maar mijn gezicht voelt wel prettig naderhand. Dat je niet hoeft te boenen is natuurlijk ook gewoon zachter voor je wimpers en huid.

Jup. Midden op mijn neus heeft een ellendig mugje mij geprikt. Zeer charmant ook. Maar terug naar de review. Om zeker te zijn haalde ik nog even een watje met micellair water over mijn gezicht. Daar kwam nog wel wat af. Ik had ook wel erg veel op, dus ik denk dat als je maar één kant van de pad nodig hebt om je make-up te verwijderen, dat je kan checken met de andere schone kant en zo laatste restjes kunt verwijderen.

Ik denk dat dit mijn eerste stap kan vervangen, dat ik de watjes en het micellaire water achterwege kan laten. Wel blijf ik met een melk of wash daarna mijn gezicht reinigen omdat het voor mij niet voldoende is. Op zich is dit dan wel een zachtere manier waarop mijn zo min mogelijk producten op mijn gezicht hoef aan te brengen.

Na uitwassen met de hand ziet de pad er zo uit. Na het wassen met de wasmachine komt de pad er echter weer schoon uit. Je mag geen wasverzachter gebruiken bij het wassen van de pad omdat je dan de speciale coating aantast. Zoals gezegd kun je hem ongeveer 200 keer wassen. Als je elke dag je make-up moet verwijderen moet je dus wel een keer in de drie dagen minimaal een wasje draaien om ze schoon te houden. Ik denk dat wassen met een beetje antibacteriële handzeep ook best goed werkt.

Conclusie

Wat vind ik hier nu eigenlijk van? Hij verwijderd mijn make-up met zonder dat ik daar een extra product voor hoef aan te brengen, dat maakt het zachter voor mijn huid en met al die wegwerp artikelen zoals watjes uiteindelijk ook beter voor het milieu. Ik ben daarna echter nog niet klaar met reinigen en heb zelf nog wel een aanvullend product nodig. Dit vervangt voor mij dus alleen de eerste stap. Je kunt er wel mega lang mee en daarmee vind ik het ook niet duur. Met het uitwassen ben je wel langer bezig dan met het weggooien van een watje, dus die tijd win je niet. Wel is het handig dat hij gewoon in de wasmachine kan, en die wasjes draai je toch al dus wat dat betreft maakt dat dan ook niet zoveel uit. Ook fijn dat ik op vakantie een fles vloeistof minder mee hoef te slepen. Al met al een goed product, maar of het in één klap alle andere alternatieven uitvaagt, dat weet ik niet.

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)