Getest: Magnetische nepwimpers van SwiftyLash

Review: Nepwimpers

Cynthia en ik waren beide razend benieuwd naar de magnetische nepwimpers die we overal op de socials voorbij zagen komen. Zou het werken? Dat moest getest worden, en vandaag is het zo ver, ik test het samen met jou uit.

Merk
Product
Waar
SwiftyLash
Nepwimpers
Online
39,95
prijs
Koop dit product

Leestijd

Magnetische nepwimpers. Ineens zag je het overal voorbij komen op Youtube en Instagram. Het lijkt een simpele methode om iets lastigs veel gemakkelijker te maken. Valse wimpers aanbrengen vergt over het algemeen wel wat oefening, maar met Youtube als leerschool lukt het je vaak uiteindelijk wel, tenzij je halverwege al op hebt gegeven. Toch is het een gehannes met lijm en en vaak is het lijm dat naarmate het feestje vordert ineens los laat waardoor jij als een vleugelloos, asymmetrisch vlindertje verder je booty moet shaken. Ik kies er daarom voor om eigenlijk nooit nepwimpers te dragen. Het helpt ook dat ik vrij volle wimpers van mezelf heb en de noodzaak daardoor niet zo voel, maar het blijft leuk om af en toe uit te pakken en dit magnetische gedoe leek me vrij ideaal.

We kozen voor SwiftyLash. Hier kun je een startersset bestellen voor €39,95 waardoor je twee setjes wimpers krijgt en uiteraard de magnetische eyeliner. Het duurde even voordat het setje bij mij thuis was, aan de verpakking te zien is het rechtstreeks uit China verstuurd. Best vreemd want in China is het verplicht om dierproeven te doen op cosmetica en in Europa verboden. Welke van de twee zal het zijn? Bovendien; er is nergens een ingrediënten lijstje te vinden op of in de verpakking.
Als er dadelijk een gezwel op mijn oog groeit weten jullie het komt. Alles voor de beautytest. Here we go!

Boven de party lashes en onder de daily lashes.

De wimpers komen in een net wit doosje met een spiegeltje. Niet dat ik nou lekker in de trein nog m’n setje valse magnetische wimpers ga aanbrengen, maar goed, spiegel wordt gewaardeerd.

Het eyeliner kwastje valt me mee. Het is een dun kwastje van haartjes en een eyeliner die vrij dik van consistentie is. Hij ruikt vrij chemisch maar dat had ik ook niet anders verwacht.

Je ziet de magneetjes zitten op de wimpertjes als je ze omdraait.

Ik test even uit of het echt magneetjes zijn voordat ik als een gekkie denk dat dit moet gaan werken. Maar nee, plakt als een gek aan mijn metalen spiegel vast dus dat kan ik in ieder geval bevestigen. Ik probeer ook even de eyeliner op mijn hand. Ik merk dat ze vast blijven zitten, maar heel lichtjes. Op zich is zo’n wimper heel licht in gewicht dus dat hoeft ook geen gigantische aantrekkingskracht te zijn. Nat of droog maakt niet uit voor de applicatie, dat heb ik ook gelijk even getest.

Ik doe mijn make-up en ik breng een heel dun laagje mascara aan zodat mijn wimpers zwart zijn. Ze zijn meer bruin van zichzelf, en dan zie je het verschil wellicht met de zwarte nepwimpers.

Ik breng de eyeliner aan, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan.

Niet slecht voor een eerste poging, maar ik zou dit niet zo dragen. De wimper zit namelijk best een stukje boven mijn eigen wimpers. Op zich is dat wel logisch, want die magneetjes zitten aan de achterkant van een platte band en de eyeliner zit natuurlijk boven mijn eigen wimpers. Ik weet ook niet zeker of mijn wimpers misschien iets verder op de bolling groeien van de wimperrand dan die van een ander. Ik probeer daarom bij mijn andere oog de eyeliner nog dichter op de wimperrand aan te brengen.

Ik kloot nog wat aan want het lukt me niet goed om ze er mooi op te krijgen. Ik blijf met het binnenste hoekje klungelen want deze wil niet blijven zitten en wipt steeds omhoog. Ik haal ze er dus een paar keer af om meer eyeliner (want meer magnetisch effect dacht ik) aan te brengen maar daarmee trek er ik ook eyeliner die er al zat af.

Inmiddels zitten mijn handen onder de eyeliner en die wimper zweeft ergens twee meter boven mijn eigen wimper.

Hier probeer ik ook even te laten zien waar het naast het aanbrengen óók mis gaat. Althans, bij mij. Doordat de magneetjes op de achterkant van de platte band zitten en de wimpers vanaf die band niet enorm omkrullen, staan ze ook niet heel erg recht omhoog zoals je ziet op foto 1. Op foto 2, heb ik de wimpers met de band op mijn wimpers neergelegd en daarmee gaan ze in dezelfde richting als mijn wimpers en staan ze ook omhoog omdat je tegen de lengte van de wimpers aankijkt. Om dit te laten werken zou je dus of de eyeliner op je eigen wimpers moeten smeren of de magneetjes hadden niet op de achterkant van de band, maar op de kopse kant van de band moeten zitten. Dan druk je ze er zo tegen aan en dan heb je niet te maken met dat zweef effect. Nu heb je altijd die magneet die ruimte kost. Maar goed nogmaals, misschien heb ik een afwijkende oogvorm en past het bij een ander perfect. Kleine kans, maar vooruit ik geef hem.

Na vier vloeksaldo’s, vlekken van magnetische eyeliner op de witte kast, een flink stuk chocola en een kalmerend kopje CBD thee verder is dit het beste wat ik eruit kon halen. Ziet er niet gek uit, maar je ziet toch duidelijk nog ruimte tussen mijn eigen wimpers en de nepwimpers. Je wil het er eigenlijk zo dicht op hebben dat je eigen wimpers er een beetje tussen vallen aan de onderkant maar dat lukt niet.

Het werkt niet, ik ga het niet gebruiken en €39,95 vind ik dan een pleur geld wat we verspild hebben. Eerlijk gezegd had ik je ook heel graag willen vertellen dat het zou werken maar helaas. Ik weet wel dat er nog een hele hoop andere merken zijn die vergelijkbare producten maken, en dat er inmiddels ook op wat laagdrempeliger sites producten te bestellen zijn (bol bijv.) dus wellicht dat die van betere kwaliteit zijn.

Heb jij al zoiets geprobeerd en zo ja, ben jij enthousiast?


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

16 reacties
 1. Nathalie

  Ik ben heel benieuwd of dit product medich getest is aangezien er in magneet metaal zit. Je huid is net een spons, neemt van alles op…

 2. Monika

  Beetje late reactie, maar ik heb hetzelfde met deze wimpers. Echt kansloos.

  Maar, ik wilde toch graag zeggen dat ik ze aan mijn tante heb gegeven. Die heeft door chemotherapie geen eigen wimpers meer. En die is er dus héél blij mee! 😀

 3. Roos

  Wat een leuke review! Wel jammer dat het zo’n waardeloos product is.

 4. Charlotte

  He! Ik zie mijn reactie niet meer!!
  Nou, iig bedankt voor de leuke review 🙂

  • Charlotte

   Nu weer wel.. laat maaaaaaar haha

 5. Sonja Timmerman

  Prachtige review! Ik heb ook een set van die magnetische wimpers gekocht. Het was een ander merk maar ook deze werkten voor geen meter. Het zag er zo leuk uit op een filmpje!

 6. Charlotte

  Oei, matig product wel! Ik heb een set van silly george, dat is ook met magneetjes maar dan een ‘strengetje’ wimpers bovenop je wimpers en een aan de onderkant van diezelfde wimpers en dat plakt dan met de magneetjes. Snap je?! Misschien nog iets om te testen! Ik heb ze wel aan kunnen brengen maar nog niet echt lang gedragen. Ben benieuwd!

 7. Matanja

  Zo, dat is lekker zeg… 39,95€ uitgegeven voor nep wimpers en dan werkt het niet, ik zou ook vloeken hoor.
  Ik hou het wel bij mijn Dior primer samen mijn favoriete Lancome Definicils mascara, werkt perfect bij mijn stugge/eigenwijze wimpers….

 8. Leonoor

  Hahaha wat een heerlijke review! Dank voor je offer.
  Ik weet zeker dat ik ze NOOIT ga bestellen 😉

 9. Suuz

  Wat een avontuur. Dank voor het offer van proberen. 🙃
  Ik vind nepwimpers eigenlijk nooit mooi. Tegenwoordig al die vrouwen met die enorme gekrulde zwarte nepbossen, alsof ze het theater nog in moeten.

 10. rachel

  hahaahha wat een klote dingen he em!! mijn dochters hebben ze een tijd geleden geprobeerd en oh boy die kunnen vloeken moahahaha nee is waardeloos en zonde van je geld dit

 11. Jessica

  Hmm… het lijkt er op dat je hier te maken hebt met een ‘dropshipper’. Jij bestelt iets voor 40 euro, zij bestellen het product bij Ali voor 8 euro en laten het door de verzender naar jou versturen. Dit is te herkennen aan shady levertijd (min 12 dagen) en illegale voorwaarden. De website claimt namelijk dat je evt invoerrechten zelf moet betalen? Dat mag niet want jij hebt gewoon bij een NL bedrijf gekocht?!

 12. Yvonne

  Ik blijf wel gewoon mijn goede wimperkruller en mijn favoriete mascara gebruiken. 😉

 13. Claudia

  Hartelijk dank dat jullie je hebben opgeofferd zodat wij deze ellende niet mee hoeven te maken.

  • Rowan Chanel

   Hahaha precies dat! Als het allemaal mooi zit, is het écht de moeite waard. Maar als die krengen niet mee werken denk ik echt al-tijd; NEVER AGAIN hahaha.

 14. Ingrid

  Ondanks dat het resultaat bagger was vind ik dit nou dus echt een top review! Eerlijk en rechtdoorzee. Ik haat nepwimpers.