Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Getest: Magnetische nepwimpers van SwiftyLash

Review: Nepwimpers

Cynthia en ik waren beide razend benieuwd naar de magnetische nepwimpers die we overal op de socials voorbij zagen komen. Zou het werken? Dat moest getest worden, en vandaag is het zo ver, ik test het samen met jou uit.

Merk
Product
Waar
SwiftyLash
Nepwimpers
Online
39,95
prijs
Koop dit product

Leestijd

Magnetische nepwimpers. Ineens zag je het overal voorbij komen op Youtube en Instagram. Het lijkt een simpele methode om iets lastigs veel gemakkelijker te maken. Valse wimpers aanbrengen vergt over het algemeen wel wat oefening, maar met Youtube als leerschool lukt het je vaak uiteindelijk wel, tenzij je halverwege al op hebt gegeven. Toch is het een gehannes met lijm en en vaak is het lijm dat naarmate het feestje vordert ineens los laat waardoor jij als een vleugelloos, asymmetrisch vlindertje verder je booty moet shaken. Ik kies er daarom voor om eigenlijk nooit nepwimpers te dragen. Het helpt ook dat ik vrij volle wimpers van mezelf heb en de noodzaak daardoor niet zo voel, maar het blijft leuk om af en toe uit te pakken en dit magnetische gedoe leek me vrij ideaal.

We kozen voor SwiftyLash. Hier kun je een startersset bestellen voor €39,95 waardoor je twee setjes wimpers krijgt en uiteraard de magnetische eyeliner. Het duurde even voordat het setje bij mij thuis was, aan de verpakking te zien is het rechtstreeks uit China verstuurd. Best vreemd want in China is het verplicht om dierproeven te doen op cosmetica en in Europa verboden. Welke van de twee zal het zijn? Bovendien; er is nergens een ingrediënten lijstje te vinden op of in de verpakking.
Als er dadelijk een gezwel op mijn oog groeit weten jullie het komt. Alles voor de beautytest. Here we go!

Boven de party lashes en onder de daily lashes.

De wimpers komen in een net wit doosje met een spiegeltje. Niet dat ik nou lekker in de trein nog m’n setje valse magnetische wimpers ga aanbrengen, maar goed, spiegel wordt gewaardeerd.

Het eyeliner kwastje valt me mee. Het is een dun kwastje van haartjes en een eyeliner die vrij dik van consistentie is. Hij ruikt vrij chemisch maar dat had ik ook niet anders verwacht.

Je ziet de magneetjes zitten op de wimpertjes als je ze omdraait.

Ik test even uit of het echt magneetjes zijn voordat ik als een gekkie denk dat dit moet gaan werken. Maar nee, plakt als een gek aan mijn metalen spiegel vast dus dat kan ik in ieder geval bevestigen. Ik probeer ook even de eyeliner op mijn hand. Ik merk dat ze vast blijven zitten, maar heel lichtjes. Op zich is zo’n wimper heel licht in gewicht dus dat hoeft ook geen gigantische aantrekkingskracht te zijn. Nat of droog maakt niet uit voor de applicatie, dat heb ik ook gelijk even getest.

Ik doe mijn make-up en ik breng een heel dun laagje mascara aan zodat mijn wimpers zwart zijn. Ze zijn meer bruin van zichzelf, en dan zie je het verschil wellicht met de zwarte nepwimpers.

Ik breng de eyeliner aan, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan.

Niet slecht voor een eerste poging, maar ik zou dit niet zo dragen. De wimper zit namelijk best een stukje boven mijn eigen wimpers. Op zich is dat wel logisch, want die magneetjes zitten aan de achterkant van een platte band en de eyeliner zit natuurlijk boven mijn eigen wimpers. Ik weet ook niet zeker of mijn wimpers misschien iets verder op de bolling groeien van de wimperrand dan die van een ander. Ik probeer daarom bij mijn andere oog de eyeliner nog dichter op de wimperrand aan te brengen.

Ik kloot nog wat aan want het lukt me niet goed om ze er mooi op te krijgen. Ik blijf met het binnenste hoekje klungelen want deze wil niet blijven zitten en wipt steeds omhoog. Ik haal ze er dus een paar keer af om meer eyeliner (want meer magnetisch effect dacht ik) aan te brengen maar daarmee trek er ik ook eyeliner die er al zat af.

Inmiddels zitten mijn handen onder de eyeliner en die wimper zweeft ergens twee meter boven mijn eigen wimper.

Hier probeer ik ook even te laten zien waar het naast het aanbrengen óók mis gaat. Althans, bij mij. Doordat de magneetjes op de achterkant van de platte band zitten en de wimpers vanaf die band niet enorm omkrullen, staan ze ook niet heel erg recht omhoog zoals je ziet op foto 1. Op foto 2, heb ik de wimpers met de band op mijn wimpers neergelegd en daarmee gaan ze in dezelfde richting als mijn wimpers en staan ze ook omhoog omdat je tegen de lengte van de wimpers aankijkt. Om dit te laten werken zou je dus of de eyeliner op je eigen wimpers moeten smeren of de magneetjes hadden niet op de achterkant van de band, maar op de kopse kant van de band moeten zitten. Dan druk je ze er zo tegen aan en dan heb je niet te maken met dat zweef effect. Nu heb je altijd die magneet die ruimte kost. Maar goed nogmaals, misschien heb ik een afwijkende oogvorm en past het bij een ander perfect. Kleine kans, maar vooruit ik geef hem.

Na vier vloeksaldo’s, vlekken van magnetische eyeliner op de witte kast, een flink stuk chocola en een kalmerend kopje CBD thee verder is dit het beste wat ik eruit kon halen. Ziet er niet gek uit, maar je ziet toch duidelijk nog ruimte tussen mijn eigen wimpers en de nepwimpers. Je wil het er eigenlijk zo dicht op hebben dat je eigen wimpers er een beetje tussen vallen aan de onderkant maar dat lukt niet.

Het werkt niet, ik ga het niet gebruiken en €39,95 vind ik dan een pleur geld wat we verspild hebben. Eerlijk gezegd had ik je ook heel graag willen vertellen dat het zou werken maar helaas. Ik weet wel dat er nog een hele hoop andere merken zijn die vergelijkbare producten maken, en dat er inmiddels ook op wat laagdrempeliger sites producten te bestellen zijn (bol bijv.) dus wellicht dat die van betere kwaliteit zijn.

Heb jij al zoiets geprobeerd en zo ja, ben jij enthousiast?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)