FOREO LUNA 3 review + winnen!

Review: LUNA 3

Een tijdje na de Clarisonic hype was daar ineens FOREO all over the socials. Een gezichtsreiniging-apparaat van siliconen. Ik mocht de FOREO LUNA 3 nu al bijna een jaar terug testen, maar nu kun jij er ook nog eentje winnen! Lees gauw verder 🙂

Merk
Product
Waar
FOREO
LUNA 3
Douglas
208,87
prijs
Koop dit product

Leestijd

FOREO LUNA 3

Veel informatie in dit artikel is al eens eerder online gekomen, maar gezien we nu een FOREO Luna 3 mogen weggeven laten we het nog eens zien 🙂 

Er zijn natuurlijk een hele hoop gezichtsreinigings-borstels/apparaatjes op de markt. Ik heb zelf een aantal jaren geleden een reinigingsborstel aangeschaft, ook compleet geïnfluenced natuurlijk door alles wat ik zag op social media en op blogs. Ik was er dan ook wel heel blij mee destijds. Wat ik vervelend vond is dat het borsteltje elke keer vervangen moest worden. Ik was eigenlijk constant bang dat er bacteriën in opgehoopt zouden zitten dus ik was een beetje panisch met alcohol en desinfecterende zeep in de weer en op een gegeven moment heb ik het maar gewoon gelaten. Ik vond de nieuwe borstels ook duur.

Toen ik de FOREO LUNA 3 voorbij zag komen, legde ik gelijk de link met dit gevoel en dat dit dus een heel ander apparaat is. Hier is namelijk gebruik gemaakt van kleine siliconen haartjes/pinnetjes waardoor er geen bacteriën zich op kunnen hopen. Het materiaal is niet poreus en met wat simpele handzeep houd je hem prima schoon. Ik droog hem overigens wel altijd goed af, zodat er geen vocht tussen de pinnetjes blijft. Bovendien slijt het natuurlijk ook niet, zoals reguliere ‘borstels’ wel doen. Toen ik een mail kreeg of ik hem wilde testen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Als mijn huid ergens mooier van kan worden ben ik altijd game. 

Wat bijzonder is aan FOREO LUNA 3, is dat hij alleen te activeren is met de bijbehorende (gratis) app. Hierdoor voorkom je dat je een namaak product in handen hebt. Slim van ze, ik kom hier later nog even op terug.

In de verpakking zie je al gelijk hoe hij eruit ziet. Naast de FOREO LUNA 3 zelf zit er ook een zakje bij waar je hem in kan bewaren of meenemen en uiteraard een snoertje om hem op te laden. Eenmaal opgeladen kan hij 650 keer gebruikt worden, dus je kunt hem rustig meenemen op vakantie zonder op te hoeven laden. Super fijn. Ik heb hem in een jaar tijd nog nooit opgeladen, dus ik ga er vanuit dat dit klopt haha!

Zoals je ziet heeft hij een wat ronde vorm, en is het oppervlak waar je mee reinigt ook een stuk groter dan een regulier gezichtsreiniging-apparaat met een opzetborsteltje. De bovenkant heeft pinnetjes die iets groter en grover zijn, hier kun je de wat stijvere huid rond de neus goed mee reinigen.

Eigenlijk wat hij doet, is met sonische trilling het vuil los trillen in de huid. Hij beweegt dus niet in rondjes maar hij trilt. FOREO noemt het sonische golven, die naast dat ze de huid goed reinigen ook de circulatie stimuleren en daarmee kan je huid ook gemakkelijker de gifstoffen naar buiten werken.

De app

Wat je hierboven ziet is een screenshot van mijn telefoon, omdat ik natuurlijk graag wil laten zien hoe de app werkt en hoe het eruit ziet. Je krijgt het tijdstip en mijn batterij inhoud er dus even gratis bij.

Als je de app opent is dit het eerste beeld wat je ziet. Vervolgens kun je het apparaat koppelen en dan onthoudt hij hem vervolgens ook.

Daarna is het zo simpel als op de start knop drukken. Hier kun je ook nog op ‘settings’ drukken.

De intensiteit kun je hier wijzigen van 1 tot 16. Ik weet niet precies wat voor mijn huid het meest optimale zou zijn, maar gezien ik wel een gevoelige huid heb houd ik het gewoon op 8. Lekker gemiddeld haha. Op zijn maximale stand pulseert hij 8000 keer per minuut.

Er zijn overigens nog twee varianten beschikbaar, een Lila voor de gevoelige huid en een blauwe voor de gecombineerde huid.

Ook laten ze nog kort even zien hoe het gaat. Ik denk dat over het algemeen iedereen dit wel begrijpt, maar ik twijfelde nog wel even in het begin of ik mijn reiniger op het apparaat moest doen (wat ik op Youtube had gezien) of op mijn gezicht. Ik kwam er al wel snel achter dat het fijner is om eerst even je reiniger in te masseren zodat het overal gelijkmatig zit.

Als je eenmaal op start hebt gedrukt op de app, begint hij met trillen en kun je volgen wat deze lieftallige mevrouw op de plaatjes doet. Als je moet wisselen van zone stopt hij even met trillen. Hierdoor hoef je niet echt meer naar de mevrouw te kijken na je eerste keer. Ik ben hier altijd wel een beetje rebels in, want ik pak mijn neus natuurlijk ook wel eventjes mee. Ik probeer me er in grote lijnen wel aan te houden want anders pak je misschien onbewust de ene wang veel beter dan de andere, maar als ik heel eerlijk ben dan ga ik een beetje op gevoel.

Daarnaast heb je vier massage programma’s die kunt doorlopen. Je draait hiervoor de FOREO LUNA 3 om, waar je de massage ribbels gebruikt.

Een vrouwelijke stem verteld je precies wat je moet doen en hoe vaak je een beweging moet herhalen. Ook zie je een filmpje van een mevrouw die je gewoon exact na kunt doen. Contour Crazy duurt vier minuten, de andere drie duren twee minuten en deze voer je droog uit zonder een product of water. Echter, je kunt natuurlijk ook een serum aanbrengen en met de massagestand in masseren. Dat is wat ik doe.

Je voelt met deze massages ook dat het apparaat op een andere manier trilt, en de intensiteit past hij dus ook zelf aan naar wat nodig is per massage.

Ik vind dit super leuk! Hierdoor haal je nog even wat extra’s uit zo’n apparaat en als persoon dat dit jaar 32 wordt, denk ik best wel na over massage technieken om huidveroudering zo goed mogelijk te vertragen. Ik kan nergens vinden hoe vaak je elke massage stand zou moeten gebruiken, maar had besloten dat ik elke week elke massage een keer voorbij ga laten komen. Gevalletje van baat het niet schaad het niet, en het is niet tijdrovend om een massage na je reiniging te doen. Ik doe dit nu al bijna een jaar, en hoewel ik niet ineens weer 21 lijk is het wel een heel fijn momentje voor jezelf, zo’n gezichtsmassage.

Wat vind ik er van toen en nu na een jaar?

Laat ik beginnen bij het begin. De look en feel is top. Hij ligt lekker in de hand, is qua vorm makkelijk op te bergen, maar hij ziet er eigenlijk ook wel zo mooi uit dat ik hem gewoon in de badkamer neer zet. Dat kan ook gemakkelijk, doordat de onderkant een plat vlak heeft. Daar is over nagedacht, en dat wordt gewaardeerd. Als je hem een beetje optilt kun je met de top ook om je neus heen, je hoeft niet altijd het hele oppervlak te gebruiken. Ik heb hem vaak gewoon in het zicht staan van de badkamer en ik gebruik hem heel erg regelmatig, een paar keer per week. Ik heb nooit het idee dat het mijn huid irriteert of dat het ‘teveel’ is op deze manier.

Ik vind het heel erg prettig dat het van siliconen is gemaakt, wat niet poreus is waar bacteriën dus niet in kunnen kruipen. Uiteraard moet je hem goed afspoelen, afdrogen en maak je hem af en toe schoon met een zeepje, maar de tijd van dure opzetborsteltjes en rigoreuze reiniging van het apparaat zelf, nadenkend of hij wel goed droogt etc, is voorbij. Halleluja. Ik voel me hier heel prettig bij, en het werkt sneller. Ook ken je beter je investering als je besluit een FOREO LUNA 3 aan te schaffen.

Het feit dat hij de eerste keer alleen met een app aan te zetten is snap ik toen ik de reden las. Dit soort apparaten worden massaal nagemaakt en dat voorkom je met het gebruik van een bijpassende app. Ik kan me voorstellen dat Ali Express er anders vol mee had gestaan. Ik heb dat uiteraard even gecheckt, en er worden in China inderdaad een hoop van dit soort gezichtsapparaatjes nagemaakt, maar je weet nu duidelijker dat hij niet echt kan zijn.
Als je hem eenmaal gekoppeld hebt, dan kun je hem ook zonder de app aanzetten en dat maakt het voor mij gemakkelijk om onder de douche te gebruiken zonder dat ik mijn telefoon dan hoef te bedienen.

Daarnaast natuurlijk het belangrijkste, het resultaat! Ik ben altijd keurig geweest als het aankomt op huidverzorging en ik heb geen grote huidproblemen. Daardoor is er bij mij natuurlijk geen zichtbaar ‘voor en na’ resultaat en zul je van mij aan moeten nemen wat er gaande is. Ik merkte een jaar geleden een aantal dingen, die ik nu nog steeds zo merk. Ik loop ze langs.
– Door gebruik van zelfbruiner heb ik snel last van hele kleine mee-etertjes, en ik heb het gevoel dat ik deze beter voorkom omdat je beter van het oppervlakkige vuil af komt. Daardoor verdwijnt de zelfbruiner ook iets sneller wellicht maar dat vind ik dan weer minimaal en ook minder belangrijk.
– Ook merk ik dat mijn huid een beetje rozig aanvoelt als ik uit de douche stap. Hierdoor voelt het alsof mijn serum beter opgezogen wordt door mijn huid. Met de massagestand voelt het ook fijn om dan actief op een bepaalde manier dit aan te brengen zodat je hier ook nog voordeel uit haalt.
– Dit schreef ik vorig jaar: ‘Ik heb het idee dat mijn huid een stuk zachter is wat denk ik te wijten is aan de exfoliatie die je er ook mee creëert, en dat door de betere opname van mijn huidverzorging ik minder last heb van droogte’.
Ik ben inmiddels met de pil gestopt en daardoor is mijn huid een heel stuk vetter geworden. Nu vind ik het vooral fijn dat ik mijn huid goed kan reinigen en dat exfoliatie helpt om mee-eeters te voorkomen.
– Ook hoor ik van mijn schoonheidsspecialiste dat ze mijn huid nu beter kan behandelen omdat de hoornlaag niet meer zo verdikt is. Mijn huid wil nog wel snel onderhuidse mee-etertjes genereren en die kan zij gemakkelijker weghalen als ik de Foreo Luna 3 regelmatig gebruik.

De massage standen wil ik graag voor je beoordelen in resultaat maar dat is niet te doen. Ik heb geen hangende kin of zakkende wangen die ik spontaan op kan liften binnen een tijdsbestek van een aantal maanden, en ik denk dat dit ook gewoon niet goed meetbaar is. Zoals ik eerder ook al zei is het een gevalletje van baat het niet schaadt het niet, en ik voel me er wel prettig bij. Vooral omdat je iets actiefs aan het doen bent en het prettig aanvoelt. Het is een momentje voor jezelf ook, en daardoor ben ik dit ook wel blijven doen. Ook voelt het gewoon goed om zo die bloedsdoorstroming te stimuleren. Het kan in ieder geval geen kwaad!

Ik raad de FOREO LUNA 3 dan ook zeker aan, ook al is €208,87 een groot bedrag. Het is een luxe product dus het is maar net hoeveel waarde je er aan hecht. Als jij net als ik ook het liefst alles wil doen om je huid zo mooi mogelijk te laten zijn en ook te houden, kan ik me voorstellen dat je de aanschaf wel maakt. Van alle apparaten die er beschikbaar zijn op dit moment en op ditzelfde gebied, zou ik zelf in ieder geval wel gaan voor de FOREO LUNA 3, en dan met name om de massagestanden en het feit dat het van siliconen is gemaakt. Je kunt de Foreo Luna 3 onder andere bij Douglas kopen.

WINNEN!

Je kunt ook eerst een flinke poging doen om deze bad boy te winnen! Ik mag er samen met Foreo Nederland eentje weggeven, hoe leuk is dat?! Wat moet je daarvoor doen?

 1. Volg mijn Instagram @emmystudiomint
 2. Volg Foreo Nederland @foreo_netherlands
 3. Ga naar mijn laatste post over de Foreo Luna 3, en tag je skincare bestie! (alleen taggen is voldoende :))

De actie blijft drie dagen na publicatie lopen, de winnaar wordt random gekozen uit een grabbelton, daarna zal ik een winnaar bekend maken wie een DM zal ontvangen.

GOODLUCK <3


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

34 reacties
 1. Carola

  Hee. Wat ik me afvraag, welke reiniging gebruik je dan nog met de Luna? Omdat je ervoor al een rekening gebruikt om je make up eraf te halen. Zelf dacht ik dat je met de luna Je make up kon afreinigen….:)

 2. Carola

  Hee. Wat ik me afvraag, welke reiniging gebruik je dan nog met de Luna? Omdat je ervoor al een rekening gebruikt om je make up eraf te halen. Zelf dacht ik dat je met de luna Je make up kon afreinigen….

 3. Lydia

  Ik vraag me af welke gegevens die app verder nog uit je telefoon trekt. Volgens mij weer gewoon een manier om aan meer info over de klanten te komen. Zou deze alleen al daarom nooit kiezen.

  • Chris

   Precies. Mijn stelregel is altijd: als een product geen internetverbinding nodig heeft om te functioneren, dan hoort er ook geen internetverbinding aan te zitten. Niet alleen vanwege je privacy, maar straks wordt de app niet meer bijgewerkt, raak je de koppeling kwijt, krijg je een nieuwe telefoon die je borstel niet herkent… en dan is het een hele dure badkamerversiering. Leuk argument dat het is om nep tegen te gaan, maar daar zijn ook andere manieren voor te bedenken.

 4. Katarzyna

  Hé, en je gebruikt het met een bepaald product. Iets ala – ziaja natuurlijke olijfolie micellair water

 5. Natasja

  Ik heb de Luna 3 ook sinds een week en vind m superfijn! Helaas niets dan problemen met de app (vind dat met de app wel een nadeel). Nieuwe telefoon, niets geks maar helaas valt de verbinding vaak uit of maakt hij helemaal geen verbinding. Hun klantenservice is wel echt top dus hopelijk snel een nieuwe! PS leuke review weer!

 6. Roos

  Het ziet er goed uit! Wel erg duur!

 7. Jessica J.

  Ik vind dit echt ontzettend overbodig. Zo omslachtig ook dat je je gezicht enkel maar kan reinigen met je telefoon in de hand, bij wijze van spreken. Wel fijn te lezen dat het product doet wat het moet doen, uiteraard, maar zelf zou ik er nooit van m’n leven € 200 aan geven.

 8. lisanne

  Helemaal fan van dit product!
  Na het gebruiken maak ik hem met een handdoek voorzichtig droog.
  Mijn huid voelt heerlijk verzorgd aan na gebruik.

 9. Syl

  Jammer dat het met een app is. Op een gegeven moment stoppen apps met updates of ondersteuning. Dan sta je daar met je apparaat.

 10. Daniëlle

  Sorry, ik vind het een enorm vies ding.
  Bij mij zat binnen 1 jaar schimmel en vuil tussen de siliconen puntjes in wat ik er niet uitkreeg.
  Ik liet het apparaatje altijd netjes laten drogen na gebruik, maar het vocht bleef erin zitten… bah, dat je daarmee over je gezicht gaat.
  Gelukkig deed de parfumerie niet moeilijk en mocht ik een ander gezicht reiniging apparaat uitzoeken en heb ook bijbetaald om er eentje uit te kiezen met wisselbare kop (om de 3 maanden)

  • Meryll

   Dit vind ik toch wel het meest nutteloze apparaat ooit.. haha. Bizar dat dit met een app moet, ik wil toch helemaal niet nóg vaker mijn telefoon nodig hebben. Huidverzorging en telefoon gaan wat mij betreft niet samen

 11. Amélie

  Ik denk dat het helemaal niet nodig is om zo’n apparaat aan te schaffen om je gezicht te reinigen/verzorgen. Als je de stappen aan houdt die Jetske Ultee adviseert of Paula’s Choice dan is het voldoende lijkt mij.

 12. rachel

  wij krijgen hem ook opgestuurd en ben benieuwd ernaar 😀

  Reageren
 13. Rowan Chanel

  Oh wat leuk! Toevallig ben ik iedere dag weer nog ontzettend blij met mijn FOREO LUNA play plus.
  Echter ziet mijn verpakking er anders uit en heb ik deze niet hoeven te koppelen aan een app. Heb hem gekocht via Groupon als aanbieding, dikke kans dat deze nep is dus? Haha heb ik weer.
  Ik merk daarentegen wel écht verschil aan mijn huid.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Ik weet niet of deze ook gekoppeld moet worden aan een app, wellicht niet en is hij gewoon echt! 🙂

  • Debby

   De play plus heeft geen app omdat deze na 400x gebruiken weggegooid dient te worden en niet oplaadbaar is. Dus waarschijnlijk ben je niet genept hoor!

  • Marianne Vos

   De Play plus is gewoon echt hoor.
   Ik heb hem een paar jaar geleden bij douglas gehaald en hij werkt echt prima. Voor mij is vooral het mee-etervrij houden het grootste pluspunt.

   Deze variant (de plus) werkt op AAA batterijen en dus niet zoals de gewone play op een niet-herlaadbare accu. De gewone play is hierom een echte afrader, de plus is een goede instapvariant.

   Overigens is het een siliconending dat trilt. Eerlijk gezegd zou ik het best aandurven om bv de xiaomi variant van Ali te gebruiken.

 14. Ingrid

  Klinkt inderdaad als best een fijn product. Ik vind de prijs alleen te hoog voor mij.

  Reageren
 15. Misssannah

  Leuk apparaat! Klinkt aanlokkelijk.
  Van de website had ik ook, moest dan alle historie verwijderen of mijn apparaat echt uit en dan weer aan zetten dan kreeg ik t nieuwste artikel. Nu hoefde dat niet. (Ik had t probleempje de vorige 2 weken ongeveer) als ik naar de linktree ging in de bio van de instagram cynthiapuntnl dan kreeg ik ook t nieuwste artikel. Misschien is t opgelost nu

  Reageren
  • Debby

   Ik had exact t zelfde! Ik dacht dat er gewoon al 2 weken niets geplaatst was! Voor iets anders moest ik mijn historie wissen en vanochtend ineens voor mij dan 8 nieuwe berichten!

 16. Nora

  Gezichtsreinigingsborstels, zelfs de zachtste variant, zijn heel slecht voor je huid. Jetske Ultee heeft op haar blog foto’s van voor en na het reinigingsproces gemaakt van het gezicht. Je beschadigt je huid er enorm mee.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Zij heeft een artikel geschreven over de Clarisonic, die werkt heel anders omdat deze lange haartjes heeft die over de huid heen en weer zwiepen. Ik denk het product overeenkomsten heeft, maar ook veel verschillen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om dit product bijvoorbeeld eens per week te gebruiken voor een dieptereiniging 🙂

  • Naomi

   @Nora; ik heb zelf een VisaPure en was getriggerd door je berichtje, dus heb het artikel er even bij gezocht. Maar ik vind dat Jetske het wel veel genuanceerder brengt eigenlijk; https://www.dr-jetskeultee.nl/is-reinigen-met-de-clarisonic-goed-voor-je-huid/. Alleen als je het dagelijks gebruikt en een droge huid hebt is het niet goed, nog afhankelijk van het reinigingsmiddel dat je erbij gebruikt.. Verder zet ze er zelf al bij dat het moeilijk concluderen is na 1 meting.

 17. Alida

  Ben niet helemaal overtuigd. Maar ben altijd heel erg sceptisch over dit soort apparaten. Je weet nooit of het echt veel verschil maakt. Daarnaast vind ik het ook erg duur om het zomaar even uit te proberen.

  Reageren
  • Emmy Bovenhorst

   Snap ik! Ik lees daarom altijd uitgebreid reviews op blogs, en ik kijk ook reviews op Youtube zodat ik zelf een beetje een mening kan vormen. Dan wordt het minder uitproberen en meer een bewuste keuze 🙂

 18. Sascha

  Dit betreft geen reactie op dit specifieke artikel maar op een gek fenomeen van de website bij mij. Ik kijk de afgelopen maand geregeld of er nieuwe artikelen staan (meerdere keren per week) maar sinds het artikel over de workation kwam er bij mij geen enkel nieuw artikel tevoorschijn. Vanochtend vroeg ook nog niet. Totdat nu opeens dit artikel is verschenen en nu zie ik allerlei artikelen van de afgelopen maand verschijnen. Zijn er meer mensen die dit probleem hebben (gehad)? Ik vond het in ieder geval heel vreemd.

  Reageren
  • Alida

   Er waren volgens mij wat problemen met de website. Want ik moest ook steeds de pagina vernieuwen omdat ik anders geen nieuwe artikelen zag. Nu sinds een paar dagen heb ik dit probleem niet meer. Denk dat het verholpen is.

  • Inge

   Ja dit blijft af en aan een probleem met deze website. Inmiddels omzeil ik t probleem door soms een keer via een andere browser naar de site te gaan. Heel raar inderdaad, maar dan krijg ik wel de laatste updates! Soms gaat t meteen goed en soms niet. Leuk artikel dit trouwens, al zou ik daar zelf nooit zoveel geld aan uit kunnen geven maar dat is persoonlijk natuurlijk 😀 groetjes !!

  • Ingrid

   Ik heb hetzelfde probleem. Heb het ook al een keer aangegeven maar bij mij is het verder niet opgelost. Ik heb zelf een keer mijn hele browse geschiedenis gewist, maar op de een of andere manier blijft de site bij mij ook hangen op een ander artikel..

  • Cynthia Schultz

   Er wordt aan gewerkt, het is een nogal complex probleem blijkbaar. Ik heb er aan mijn kant ook last van, de pagina verversen helpt, dus als je dat twee of drie keer doet dan krijg je wel het nieuwe artikel.

  • vand8301

   Elke ochtend voor ik de laptop opstart laat ik eerst de CCleaner draaien, duurt maar een paar seconden en het probleem is dan opgelost. Draai ik de CCleaner niet, dan heb ik hetzelfde probleem… Er wordt aan gewerkt lees ik net.

 19. Tineke

  Ik vind beauty snufjes en gadgets altijd interessant, maar deze is toch wel even heel flink over mijn budget.

  Reageren
  • Saskia

   Precies dit inderdaad