Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

FOREO LUNA 3 review + winnen!

Review: LUNA 3

Een tijdje na de Clarisonic hype was daar ineens FOREO all over the socials. Een gezichtsreiniging-apparaat van siliconen. Ik mocht de FOREO LUNA 3 nu al bijna een jaar terug testen, maar nu kun jij er ook nog eentje winnen! Lees gauw verder 🙂

Merk
Product
Waar
FOREO
LUNA 3
Douglas
€ 208,87
prijs
Koop dit product

Leestijd

FOREO LUNA 3

Veel informatie in dit artikel is al eens eerder online gekomen, maar gezien we nu een FOREO Luna 3 mogen weggeven laten we het nog eens zien 🙂 

Er zijn natuurlijk een hele hoop gezichtsreinigings-borstels/apparaatjes op de markt. Ik heb zelf een aantal jaren geleden een reinigingsborstel aangeschaft, ook compleet geïnfluenced natuurlijk door alles wat ik zag op social media en op blogs. Ik was er dan ook wel heel blij mee destijds. Wat ik vervelend vond is dat het borsteltje elke keer vervangen moest worden. Ik was eigenlijk constant bang dat er bacteriën in opgehoopt zouden zitten dus ik was een beetje panisch met alcohol en desinfecterende zeep in de weer en op een gegeven moment heb ik het maar gewoon gelaten. Ik vond de nieuwe borstels ook duur.

Toen ik de FOREO LUNA 3 voorbij zag komen, legde ik gelijk de link met dit gevoel en dat dit dus een heel ander apparaat is. Hier is namelijk gebruik gemaakt van kleine siliconen haartjes/pinnetjes waardoor er geen bacteriën zich op kunnen hopen. Het materiaal is niet poreus en met wat simpele handzeep houd je hem prima schoon. Ik droog hem overigens wel altijd goed af, zodat er geen vocht tussen de pinnetjes blijft. Bovendien slijt het natuurlijk ook niet, zoals reguliere ‘borstels’ wel doen. Toen ik een mail kreeg of ik hem wilde testen hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Als mijn huid ergens mooier van kan worden ben ik altijd game. 

Wat bijzonder is aan FOREO LUNA 3, is dat hij alleen te activeren is met de bijbehorende (gratis) app. Hierdoor voorkom je dat je een namaak product in handen hebt. Slim van ze, ik kom hier later nog even op terug.

In de verpakking zie je al gelijk hoe hij eruit ziet. Naast de FOREO LUNA 3 zelf zit er ook een zakje bij waar je hem in kan bewaren of meenemen en uiteraard een snoertje om hem op te laden. Eenmaal opgeladen kan hij 650 keer gebruikt worden, dus je kunt hem rustig meenemen op vakantie zonder op te hoeven laden. Super fijn. Ik heb hem in een jaar tijd nog nooit opgeladen, dus ik ga er vanuit dat dit klopt haha!

Zoals je ziet heeft hij een wat ronde vorm, en is het oppervlak waar je mee reinigt ook een stuk groter dan een regulier gezichtsreiniging-apparaat met een opzetborsteltje. De bovenkant heeft pinnetjes die iets groter en grover zijn, hier kun je de wat stijvere huid rond de neus goed mee reinigen.

Eigenlijk wat hij doet, is met sonische trilling het vuil los trillen in de huid. Hij beweegt dus niet in rondjes maar hij trilt. FOREO noemt het sonische golven, die naast dat ze de huid goed reinigen ook de circulatie stimuleren en daarmee kan je huid ook gemakkelijker de gifstoffen naar buiten werken.

De app

Wat je hierboven ziet is een screenshot van mijn telefoon, omdat ik natuurlijk graag wil laten zien hoe de app werkt en hoe het eruit ziet. Je krijgt het tijdstip en mijn batterij inhoud er dus even gratis bij.

Als je de app opent is dit het eerste beeld wat je ziet. Vervolgens kun je het apparaat koppelen en dan onthoudt hij hem vervolgens ook.

Daarna is het zo simpel als op de start knop drukken. Hier kun je ook nog op ‘settings’ drukken.

De intensiteit kun je hier wijzigen van 1 tot 16. Ik weet niet precies wat voor mijn huid het meest optimale zou zijn, maar gezien ik wel een gevoelige huid heb houd ik het gewoon op 8. Lekker gemiddeld haha. Op zijn maximale stand pulseert hij 8000 keer per minuut.

Er zijn overigens nog twee varianten beschikbaar, een Lila voor de gevoelige huid en een blauwe voor de gecombineerde huid.

Ook laten ze nog kort even zien hoe het gaat. Ik denk dat over het algemeen iedereen dit wel begrijpt, maar ik twijfelde nog wel even in het begin of ik mijn reiniger op het apparaat moest doen (wat ik op Youtube had gezien) of op mijn gezicht. Ik kwam er al wel snel achter dat het fijner is om eerst even je reiniger in te masseren zodat het overal gelijkmatig zit.

Als je eenmaal op start hebt gedrukt op de app, begint hij met trillen en kun je volgen wat deze lieftallige mevrouw op de plaatjes doet. Als je moet wisselen van zone stopt hij even met trillen. Hierdoor hoef je niet echt meer naar de mevrouw te kijken na je eerste keer. Ik ben hier altijd wel een beetje rebels in, want ik pak mijn neus natuurlijk ook wel eventjes mee. Ik probeer me er in grote lijnen wel aan te houden want anders pak je misschien onbewust de ene wang veel beter dan de andere, maar als ik heel eerlijk ben dan ga ik een beetje op gevoel.

Daarnaast heb je vier massage programma’s die kunt doorlopen. Je draait hiervoor de FOREO LUNA 3 om, waar je de massage ribbels gebruikt.

Een vrouwelijke stem verteld je precies wat je moet doen en hoe vaak je een beweging moet herhalen. Ook zie je een filmpje van een mevrouw die je gewoon exact na kunt doen. Contour Crazy duurt vier minuten, de andere drie duren twee minuten en deze voer je droog uit zonder een product of water. Echter, je kunt natuurlijk ook een serum aanbrengen en met de massagestand in masseren. Dat is wat ik doe.

Je voelt met deze massages ook dat het apparaat op een andere manier trilt, en de intensiteit past hij dus ook zelf aan naar wat nodig is per massage.

Ik vind dit super leuk! Hierdoor haal je nog even wat extra’s uit zo’n apparaat en als persoon dat dit jaar 32 wordt, denk ik best wel na over massage technieken om huidveroudering zo goed mogelijk te vertragen. Ik kan nergens vinden hoe vaak je elke massage stand zou moeten gebruiken, maar had besloten dat ik elke week elke massage een keer voorbij ga laten komen. Gevalletje van baat het niet schaad het niet, en het is niet tijdrovend om een massage na je reiniging te doen. Ik doe dit nu al bijna een jaar, en hoewel ik niet ineens weer 21 lijk is het wel een heel fijn momentje voor jezelf, zo’n gezichtsmassage.

Wat vind ik er van toen en nu na een jaar?

Laat ik beginnen bij het begin. De look en feel is top. Hij ligt lekker in de hand, is qua vorm makkelijk op te bergen, maar hij ziet er eigenlijk ook wel zo mooi uit dat ik hem gewoon in de badkamer neer zet. Dat kan ook gemakkelijk, doordat de onderkant een plat vlak heeft. Daar is over nagedacht, en dat wordt gewaardeerd. Als je hem een beetje optilt kun je met de top ook om je neus heen, je hoeft niet altijd het hele oppervlak te gebruiken. Ik heb hem vaak gewoon in het zicht staan van de badkamer en ik gebruik hem heel erg regelmatig, een paar keer per week. Ik heb nooit het idee dat het mijn huid irriteert of dat het ’teveel’ is op deze manier.

Ik vind het heel erg prettig dat het van siliconen is gemaakt, wat niet poreus is waar bacteriën dus niet in kunnen kruipen. Uiteraard moet je hem goed afspoelen, afdrogen en maak je hem af en toe schoon met een zeepje, maar de tijd van dure opzetborsteltjes en rigoreuze reiniging van het apparaat zelf, nadenkend of hij wel goed droogt etc, is voorbij. Halleluja. Ik voel me hier heel prettig bij, en het werkt sneller. Ook ken je beter je investering als je besluit een FOREO LUNA 3 aan te schaffen.

Het feit dat hij de eerste keer alleen met een app aan te zetten is snap ik toen ik de reden las. Dit soort apparaten worden massaal nagemaakt en dat voorkom je met het gebruik van een bijpassende app. Ik kan me voorstellen dat Ali Express er anders vol mee had gestaan. Ik heb dat uiteraard even gecheckt, en er worden in China inderdaad een hoop van dit soort gezichtsapparaatjes nagemaakt, maar je weet nu duidelijker dat hij niet echt kan zijn.
Als je hem eenmaal gekoppeld hebt, dan kun je hem ook zonder de app aanzetten en dat maakt het voor mij gemakkelijk om onder de douche te gebruiken zonder dat ik mijn telefoon dan hoef te bedienen.

Daarnaast natuurlijk het belangrijkste, het resultaat! Ik ben altijd keurig geweest als het aankomt op huidverzorging en ik heb geen grote huidproblemen. Daardoor is er bij mij natuurlijk geen zichtbaar ‘voor en na’ resultaat en zul je van mij aan moeten nemen wat er gaande is. Ik merkte een jaar geleden een aantal dingen, die ik nu nog steeds zo merk. Ik loop ze langs.
– Door gebruik van zelfbruiner heb ik snel last van hele kleine mee-etertjes, en ik heb het gevoel dat ik deze beter voorkom omdat je beter van het oppervlakkige vuil af komt. Daardoor verdwijnt de zelfbruiner ook iets sneller wellicht maar dat vind ik dan weer minimaal en ook minder belangrijk.
– Ook merk ik dat mijn huid een beetje rozig aanvoelt als ik uit de douche stap. Hierdoor voelt het alsof mijn serum beter opgezogen wordt door mijn huid. Met de massagestand voelt het ook fijn om dan actief op een bepaalde manier dit aan te brengen zodat je hier ook nog voordeel uit haalt.
– Dit schreef ik vorig jaar: ‘Ik heb het idee dat mijn huid een stuk zachter is wat denk ik te wijten is aan de exfoliatie die je er ook mee creëert, en dat door de betere opname van mijn huidverzorging ik minder last heb van droogte’.
Ik ben inmiddels met de pil gestopt en daardoor is mijn huid een heel stuk vetter geworden. Nu vind ik het vooral fijn dat ik mijn huid goed kan reinigen en dat exfoliatie helpt om mee-eeters te voorkomen.
– Ook hoor ik van mijn schoonheidsspecialiste dat ze mijn huid nu beter kan behandelen omdat de hoornlaag niet meer zo verdikt is. Mijn huid wil nog wel snel onderhuidse mee-etertjes genereren en die kan zij gemakkelijker weghalen als ik de Foreo Luna 3 regelmatig gebruik.

De massage standen wil ik graag voor je beoordelen in resultaat maar dat is niet te doen. Ik heb geen hangende kin of zakkende wangen die ik spontaan op kan liften binnen een tijdsbestek van een aantal maanden, en ik denk dat dit ook gewoon niet goed meetbaar is. Zoals ik eerder ook al zei is het een gevalletje van baat het niet schaadt het niet, en ik voel me er wel prettig bij. Vooral omdat je iets actiefs aan het doen bent en het prettig aanvoelt. Het is een momentje voor jezelf ook, en daardoor ben ik dit ook wel blijven doen. Ook voelt het gewoon goed om zo die bloedsdoorstroming te stimuleren. Het kan in ieder geval geen kwaad!

Ik raad de FOREO LUNA 3 dan ook zeker aan, ook al is €208,87 een groot bedrag. Het is een luxe product dus het is maar net hoeveel waarde je er aan hecht. Als jij net als ik ook het liefst alles wil doen om je huid zo mooi mogelijk te laten zijn en ook te houden, kan ik me voorstellen dat je de aanschaf wel maakt. Van alle apparaten die er beschikbaar zijn op dit moment en op ditzelfde gebied, zou ik zelf in ieder geval wel gaan voor de FOREO LUNA 3, en dan met name om de massagestanden en het feit dat het van siliconen is gemaakt. Je kunt de Foreo Luna 3 onder andere bij Douglas kopen.

WINNEN!

Je kunt ook eerst een flinke poging doen om deze bad boy te winnen! Ik mag er samen met Foreo Nederland eentje weggeven, hoe leuk is dat?! Wat moet je daarvoor doen?

  1. Volg mijn Instagram @emmystudiomint
  2. Volg Foreo Nederland @foreo_netherlands
  3. Ga naar mijn laatste post over de Foreo Luna 3, en tag je skincare bestie! (alleen taggen is voldoende :))

De actie blijft drie dagen na publicatie lopen, de winnaar wordt random gekozen uit een grabbelton, daarna zal ik een winnaar bekend maken wie een DM zal ontvangen.

GOODLUCK <3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)