Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Getest: 5 Primark mascara’s

Review: Mascara

Primark heeft een beautylijn; PS… Cosmetics.  Hieruit heb ik al wel eens een top lipstick gepakt en ook wel eens een fijne kwast. Maar hoe zijn de mascara’s? Ik test er vandaag 5 voor je zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen!

Merk
Product
Waar
PS...
Mascara
Primark
3 - 3,50
prijs

Leestijd

Ik verklap al vast dat ik over 1 mascara heel enthousiast ben, de rest mag je zelf beoordelen, lezen en bekijken. Ik test er vijf uit de nieuwste collectie. Allemaal met een prijs van €3,00 of €3,50. Het uiterlijk van een mascara vind ik vrij onbelangrijk. Waar ik bij een mooie bronzer van Guerlain wel kan kwijlen van zo’n prachtige verpakking en opdruk op het product denk ik bij mascara vooral: do your thang. Dat gezegd, de hulzen van PS… zijn gewoon prima. De dopjes sluiten goed en ze hebben allemaal een bepaalde vrolijke look van zilverkleurig tot blauw tot roze.

In 2018 is Primark bekroond met de Leaping Bunny status door Cruelty free International, omdat ze vrij zijn van dierproeven. Dit vind ik een belangrijk gegeven!

Zoals ik in de intro al zei, ik heb wel eens een goeie greep gedaan en een mooie lipstick gepakt, een handige kwast, en ook heb ik wel eens mooie contourpalettes zien liggen die ik zeker had aangeschaft als ik niet al om kwam in dit soort producten. Ik was daarom zeker wel benieuwd naar de mascara’s. Dat een goede mascara niet duur hoeft te zijn wist ik al, want mijn lievelingsmascara is de All Round mascara van Catrice en die kost maar €3,59. Ik ga het testproces dus hoopvol en optimistisch aan.

Ik heb niet de gemakkelijkste wimpers voor mascara. Ik heb veel wimpers die dicht op elkaar staan, en ook dik zijn. Nu klinkt dat heel gunstig, ik ben er ook heel blij mee, maar daardoor moet een mascara borsteltje wel van goede huize komen om mijn wimpertjes allemaal afzonderlijk te coaten zonder te klonteren. Iemand met minder wimpers die daardoor ook minder op elkaar gepakt zijn kan veel meer verschillende borsteltjes gebruiken omdat het gemakkelijker is deze wimpers te coaten zonder te klonteren. Ik ben dus niet de meest gemakkelijke klant. Laten we gaan bekijken hoe het eruit ziet. Ik draag zelf áltijd twee lagen mascara, en ben ervan overtuigd dat je wat mist in het leven als je het niet doet. Het maakt zo’n onwijs verschil in oogopslag, dus dat doe ik bij elke mascara die ik test nu ook.

Mijn ogen zonder mascara. Mijn wimpers zijn gekruld van zichzelf maar niet super erg. Ook zijn de puntjes blond dus je ziet niet goed hoe lang ze kunnen zijn. Wel zie je goed dat mijn wenkbrauwen er slordig uit zien, en dat komt omdat ik ze gedeeltelijk laat uitgroeien. Ik wil een iets meer fluffy wenkie en daar heb ik meer volume voor nodig. Ziet er niet mooi uit even tijdelijk, maar je moet er wat voor over hebben.

WonderLASH

Wonderlash zit verpakt in een kartonnen verpakking met heel erg veel beloftes en uitleg. Het borsteltje zou slank en flexibel zijn, en daarmee elke wimper afzonderlijk kunnen coaten en liften. Langer lijkende wimpers zonder klontjes en met meer definitie.

Wat mij gelijk opvalt aan deze borstel is dat hij van plastic pinnetjes heeft in plaats van een ouderwets mascara borsteltje. Dit is niet perse een positief of een negatief gegeven, maar even een visuele constatering. De pinnetjes zijn vrij kort, en het borsteltje is dun, lang en evenredig qua dikte.

Deze mascara kost €3,50 voor 9ml.

Je ziet eerst 1 laag, dan twee lagen en daarna twee lagen vanuit de onderkant gezien zodat je lengte beter kan beoordelen.

De eerste laag is zo heel gek niet. Ik merk dat ik het lastig vind om mijn wimpers afzonderlijk te coaten omdat de pinnetjes wat korter zijn. Daardoor gaat het vooral bij de aanzet van de wimpers een beetje aan elkaar klonteren. Dit wordt erger met de tweede laag, dat zie je goed op de derde foto. Ik wil juist vanaf de aanzet als het ware kunnen kammen, zodat je de mascara gelijkmatig vanaf de aanzet naar het puntje verdeelt. Ik denk dat dit een goede mascara kan zijn als je weinig wimpers hebt, en deze dus verder uit elkaar staan dan de mijne. Dan heb je het probleem niet, en dan zal de mascara een goede dikke coating geven om elke wimper en daardoor het effect van vollere wimpers geven.

Absoluut niet slecht dus, maar zeker niet mijn mascara.

3D Lash Effect

Dit borsteltje bestaat wederom uit plastic pinnetjes, deze staan heel dicht op elkaar. Het borsteltje is vrij lang en loopt taps toe. De pinnetjes zijn naar het puntje doe bijna niet meer zichtbaar, dit lijkt me op het eerste oog problematisch voor mijn hoek wimpertjes.

Deze mascara kost €3,00 voor 8ml.

Wederom 1 laag, 2 lagen en de derde foto 2 lagen van onder gezien. Bij de eerste laag vind ik vooral het effect wat mager, omdat ik het gevoel heb dat er niet veel op mijn wimpers komt. Dat is nog niet perse erg want je kunt meerdere lagen aanbrengen. Bij laag twee komt er wel meer volume maar hij lift mijn wimpers niet veel omhoog. Van de onderkant kun je zien dat de wimpertjes per paar stuks een beetje bij elkaar geplakt zijn. Hierdoor lijkt in totaliteit of ik minder wimpers heb. Hij separeert wel beter dan WonderLASH en hij brengt de lengte wel aan, alleen lift hij niet waardoor je de gehele wimper niet ziet. Nu klinkt het net alsof ik wonderen verwacht, maar ik leg ze gewoon qua kwaliteit en effect naast mijn lievelingsmascara en daarbij weet ik dat hij wél lift.

Deze mascara zou meer geschikt zijn voor mensen met vooral dunne wimpers want deze zijn gemakkelijker te liften, en deze kunnen het hebben om meerdere laagjes op aan te brengen.

HD Fantastic

Dit borsteltje is lang, dun en even dik over de gehele lengte. Wederom plastic pinnetjes. Wat grappig en bijzonder is, is dat elk pinnetje aan het einde een soort haakje heeft en dus niet recht afloopt. Ik denk dat het doel is dat een wimper hierachter blijft haken en daardoor per stuk gecoat wordt. Ik vind zo op het eerste gezicht de ruimte tussen de pinnetjes heel groot.

Deze mascara kost €3,00 voor 9ml.

Bij de eerste laag ging het redelijk goed maar er is daar absoluut nog niet genoeg volume om het daarbij te laten. Bij de tweede laag gaat het faliekant mis want er past waarschijnlijk geen wimper met mascara achter dat haakje en daardoor krijg ik een grote plakbende. Ik kan ook niet goed de hoekjes raken want de mascara zit vrij dik op het borsteltje en de pinnetjes staan te ver uit elkaar om die kleine babyhaartjes goed te pakken. Ik denk dat dit borsteltje voor niemand perse heel goed geschikt is. Die haakjes zijn wat mij betreft gewoon een misser.

Dramatic lash

Dit borsteltje ziet er goed uit. Veel plastic pinnetjes betekent vaak geschikt voor veel wimpers. De pinnetjes staan ook afwisselend van elkaar op een rijtje waardoor je wimpertjes altijd door een pinnetje worden geraakt en samengeklonterde wimpers beter van elkaar gescheiden kunnen worden. De borstel is ook een stuk dikker dan de andere tot nu toe, en loopt taps toe.

Deze mascara kost €3,00 voor 13ml. Een stukje meer dus dan de andere hulzen en daarmee de goedkoopste mascara uit deze test.

Bij de eerste laag zien mijn wimpers er gesepareerd uit. Ik vind het volume nog wel wat weinig en breng een tweede laag aan. Ik vind dat dit redelijk opgebouwd kan worden maar ik merk dat het lastig is om tot aan het puntje meer product aan te brengen. Ze lijken er minder lang door. Wel een goede separatie, dus als je zoekt naar een natuurlijke look is dit misschien de mascara voor jou.

Aqua lash

De enige waterproof mascara uit de test. Het borsteltje is recht en even dik overal. Hij is wat groter dan de eerste mascara’s maar iets kleiner dan de vorige. De pinnetjes zijn mooi lang, wat vaak duidt op een goede separatie bij dikkere wimpers omdat je de wimpers goed kan doorkammen zonder dat de wimper aan de pinnetjes ontsnapt. Ook kan een langer pinnetje vaak iets beter de mascara tot aan het puntje brengen omdat er meer mascara aan zo’n langer pinnetje kan vastplakken dan aan een kortere.

Deze mascara kost €3,00 voor 9ml

Dit ziet er mooi uit! Bij de eerste laag ben ik eigenlijk vooral onder de indruk van hoe natuurlijk mijn wimpers eruit zien. Elk wimpertje is heel mooi gesepareerd en heeft een dun gelijkmatig laagje mascara tot aan het puntje. Lief en natuurlijk is soms een look, maar ik wil uiteraard ook die zwoele oogopslag dus ik breng een tweede laag aan. Dit brengt zeker meer volume met zich mee zonder te klonteren. Een derde laag zou ook nog gemakkelijk kunnen. YES. Ook van de onderkant zie je heel goed hoe mooi lang de wimpers er uit zien en hoe ze mooi los van elkaar zijn (op die in de hoek na maar die haartjes groeien ook een beetje zo). Ook lift deze mascara mijn wimpers goed waardoor je goed tegen de gehele lengte aan kijkt. Ik denk dat hij dat goed doet omdat hij de wimpertjes per stuk niet te zwaar maakt, en een luchtig geheel werk je toch gemakkelijker de lucht in. Hoef je geen wetenschapper voor te zijn.

Nu de hamvraag die op je lippen brandt. Overleeft hij een duik in de oceaan? Want deze look is perfect voor een natuurlijk beach make-upje.
Na een plens water in mijn gezicht kijk ik even in de spiegel. De mascara zit absoluut nog volledig op zijn plek en is nergens uitgelekt. In die zin waterproof. De wimpers plakken echter wel wat aan elkaar. Ik zou er dus niet helemaal de zee mee induiken en onder water zwemmen, maar een regenbuitje houdt hij wel. Ook een traanoogje denk ik wel. Een waterballon straight in the face, nee, zou ik niet doen. Maar hey, deze schat kost €3,00 dus laten we niet verwachten dat hij magie brengt.

Lipstick is Coral Calling van Essence maar deze is niet meer verkrijgbaar volgens mij.

Na een dag dragen, want dat verdiende hij zeker, zit alles nog goed op de plek. De mascara is niet afgebrokkeld en heeft nergens vlekjes gegeven. Na meerdaagse testen kan ik constateren dat hij regen en zweet zeker overleefd. Een paar drupjes zeewater dus ook echt wel. Ik ben fan. Ik vind de natuurlijke look heel erg mooi, en het geeft me een zachtere uitstraling dan wanneer ik mijn wimpers coat met een mascara met een dikkere formule. Daardoor fijn voor zo’n dag dat je voor een natuurlijke zachte look wil gaan, bijvoorbeeld dus op vakantie.

Deze gaat mijn koffer in ieder geval in, de rest van de mascara’s zijn het niet voor mij dus blijven die thuis.
Zoals ik bij sommige wel aangaf betekent dit niet gelijk dat het niet de mascara voor jou is, en denk ik dat het soms wel een fijne kan zin voor een ander soort wimpers. Ik hoop dat je uit de voeten kan met mijn uitleg, en dat je beter kan inschatten of het de mascara voor jou is of niet!

Heb jij al eens een Primark mascara geprobeerd?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)