Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Gemakkelijk van een dag- naar een avondlook

Druk zijn we allemaal, en mij gebeurt het regelmatig dat ik vanuit een werkdag doorvlieg naar een etentje, verjaardag, borrel of andere gelegenheid waar ik er toch appetijtelijk bij wil lopen. Dan is het makkelijk wat bij je te hebben om je make-up bij te werken en je look wat te upgraden. Ik laat je zien hoe!

Leestijd

Wat neem je mee?

Dit zijn producten die ik gemakkelijk vind om mee te nemen. Ik ben zo iemand die het liefst zo min mogelijk meeneemt, en op normale dagen neem ik qua make-up alleen maar lipstick mee. Sommige vrouwen nemen een hele toilettas mee, maar dat doe ik dus niet. Ik draag het liefst kleine tasjes waarbij ik mijn handen vrij heb, en dan past dat gewoon niet.

Ik moet daarbij wel zeggen dat ik een droge huid heb en dus geen oliebollen gezicht krijg aan het einde van de dag. Hooguit gaat mijn neus wat glanzen. Hierdoor blijft mijn make-up ook redelijk goed zitten. Dat heeft ook grotendeels te maken met het feit dat ik mezelf heb aangeleerd totaal niet aan mijn gezicht te zitten door de dag heen.

Sommige mensen pulken aan mascara, wrijven door hun ogen, rusten met hun kaak in hun hand, grijpen hun voorhoofd als ze nadenken, krabben erop los wanneer ze jeuk hebben, en ga zo maar door. Ik doe geen van dat alles. Het enige wat mij wel eens gebeurt is mijn gezicht ondersteunen met mijn hand, maar dan nog doe ik dat vaak expres met mijn vuist en rust ik alleen mijn kaaklijn daarop. Dit klinkt super overdreven, maar daardoor zit mijn make-up echt nog heel erg prima aan het einde van de dag. Als jij dit ook graag wilt, kun je eens proberen je omgeving je bewust te laten worden van deze acties. Vraag je collega’s het je te zeggen als jij je gezicht aanraakt, of vraag je vriend of vriendin je een klap in je nek te geven met een stoel bijvoorbeeld.

Zonder dollen, het hoeft allemaal niet, maar het kán gewoon wel.

Als ik wél zeker weet mijn make-up bij te willen werken dan doe ik het het liefst met deze producten:

 • Een retractable all round kwast. Deze wordt niet vies in je tas of toilettasje. En maakt andersom je tas of toilettasje ook niet vies.
 • Een pallet met ten minste een bronzer, blush en highlighter. Zo heb je alles bij de hand.
 • Concealer.
 • Lipstick. Wellicht een andere tint voor de avond erbij.
 • Benefit The POREfessional powder. Een ander matterend poeder kan ook, maar je kunt hier lezen waarom juist deze zo fijn is voor bijwerkklusjes.
 • Mascara.
 • Een zwart oogpotlood, en in dit geval ook een gouden en een turquoise oogpotlood.
 • Eventueel een smudge kwastje als je oogpotlood dit niet aan de achterkant heeft zitten.

De daglook

Dit is een daglook die ik heel vaak draag. Net iets meer dan alleen je gezichtsmake-up en  mascara op de ogen, maar eigenlijk valt een ander dat bijna niet op. Eerst de basis van mijn gezichtsmake-up.

Ik draag hier nog het volgende:

 • Foundation – La Roche Posay Toleriane Teint nr 11 en 13 gemixt
 • Concealer – Makeup Revolution conceal & define in C1
 • Matterend poeder – Essence all about matt! Fixing compact powder
 • Bronzer – Benefit Hoola
 • Blush – Catrice California in a box palette links boven.
 • Highlighter – Caterice California in a box palette.
 • Wenkbrauwen – Essence Make Me Brow Eyebrow gel in dark

Ik breng met een Real Techniques shading brush de warmste en donkerste bronzer uit het Catrice California in a box palette aan over mijn hele ooglid en ook onder mijn oog. Bij eventuele harde randjes kun je dit wegblenden met een blending brush. Door bronzer op mijn oogleden aan te brengen hoef ik er geen ander product bij te zoeken en krijg je een heel natuurlijk resultaat. De kleur komt namelijk al eens voor op je gezicht als je daar ook bronzer gebruikt. Door net wat warmte rond je ogen toe te voegen krijg je een fris maar dieper effect waarbij vrijwel alle oogkleuren mooier uitkomen. En heel belangrijk: het is zo gepiept!

Met highlighter aanbrengen wacht ik eigenlijk vaak tot deze stap. Dan breng ik highlighter op mijn jukbenen aan en pak ik snel een ander kwastje erbij om ook mijn ogen mee te nemen. Ik breng highlighter aan onder mijn wenkbrauw, in mijn binnenste ooghoek en ik dep wat highlighter op het midden van mijn bewegend ooglid voor meer diepte.

Dit doe ik niet altijd, maar dit geeft de wimpers toch net wat meer dimensie. Ik breng een zachtbruin oogpotlood langs de wimperrand aan. Ik gebruik hiervoor een oogpotlood van Rituals, Miracle Eyepencil in bronze taupe.

Ik breng mascara aan, Catrice All Round mascara, en lipstick. Ik grijp nu vrijwel elke dag naar Essence Ultra Last Instant Colour Lipstick in 08 Eternal beauty. Budget lievelings!

Zo ziet mijn hoofd er vervolgens uit voor de daglook. Opgemaakt maar fris. Vervolgens blijf ik dus zoveel mogelijk van mijn gezicht af haha.

De avondlook

Ik begin met het pimpen van mijn ogen. De mascara is inmiddels namelijk hard geworden, en als je dan met je ogen bezig gaat brokkelt er altijd wat af. Dat kunnen we later mooi opruimen.

Mocht je wel zo’n ogen wrijver zijn, breng dan snel even opnieuw wat bronzer aan op je oogleden. Vergeet dan niet om hier een kwastje voor mee te nemen.

Ik gebruik Rituals Miracle Eyepencil in black en ga hiermee langs met bovenste wimperrand. Ik maak een vrij dikke lijn dicht langs de wimpers en stop op ongeveer drie kwart. Het binnenste kwart van mijn wimperrand blijft dan dus vrij. Met het smudge kwastje achterop dit potlood maak ik het lijntje mooi vaag en creëer ik een beetje een smokey effect. Dit kun je ook iets doen aan de onderkant, maar ik kies nu voor wat anders. Ook kun je het hierbij laten als je dit voldoende vindt natuurlijk.

Met een gouden oogpotlood van Essence kleur ik mijn waterlijn goud. Ook werk ik mijn mascara bij.

Dan ga ik met een turquoise oogpotlood langs mijn onderste wimperrand. Ik zet een dunne lijn, en deze vervaag ik uit met het aparte smudge kwastje van Real Techniques. Hierdoor krijg ik een mooi groen/blauw waasje onder mijn oog voor een extra pop of color. Het handigst zijn oogpotloden waar zo’n sponsje al aan de achterkant zit. Sommige gaan heel snel kapot, daarom zijn die van Rituals favoriet bij mij. Die zijn super stevig en verlies je niet zolang je oogpotlood nog niet op is.

Nogmaals, deze stap kun je ook prima weglaten als je niet zo’n kleur liefhebber bent.

 

Vervolgens breng ik een andere tint lipstick aan, in dit geval Essence Matt Matt Matt lipstick in 03 wow effect.

Met mijn retractable brush (HEMA) swiep ik eerst korreltjes mascara van mijn gezicht af. Vervolgens breng ik met mijn vingertoppen een beetje concealer aan op de plekken waar mijn make-up is gesleten. Vaak is dit een beetje rond de neus, de kin en ik breng dan ook graag nog wat concealer aan onder mijn ogen. Ik probeer niet aan het ‘wang gedeelte’ te zitten omdat het moeilijk is te herstellen als je over deze poeders heen gaat.
Daarna poeder ik even af, en breng ik lichtjes over dezelfde gebieden als die ochtend wat bronzer, blush en highlight aan. Doe het niet teveel, want je laagt de producten over elkaar en dan kan het nog al snel cakey worden.
Als je wenkbrauw product is afgesleten, zou ik deze ook zeker even bijwerken.

Met een hoop budget producten (helaas net niet alle), kun je zo toch redelijk gemakkelijk je look bijwerken en upgraden. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik dat doe!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)